Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Όταν καταλάβουν ότι θα πρέπει να ενσωματώσουν δυναμικό loudness για να μην χρειάζεται να φτιάχνεις πολλές καμπύλες, ίσως να είναι μια κάποια λύση (και όταν δουλέψει σωστά και όταν ενσωματωθεί σωστά και πάει λέγοντας). Μέχρι τότε βλέπουμε... .

Marantz SR6014 για καλύτερο ακόμη ήχο στα σημεία σε σχέση με τον AVR-X3600H και έχουμε μάλλον την ιδανική βάση για όλα τη στιγμή που μιλάμε όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στην κατηγορία αυτή. Και όσο ανεβαίνεις μοντέλο κερδίζεις σε ισχύ και επεξεργασία εννοείται.

Τρεις θέσεις μέτρησης για όποιον βαριέται να κάνει και τις 8 αρκούν για να έχεις αποτέλεσμα σωστό (είναι ο ελάχιστος δυνατός αριθμός). Αφήνεις τα υπόλοιπα στο DEQ που δυναμικά και όχι στατικά εφαρμόζει compensation. Οτιδήποτε άλλο είναι πολύ κουραστικό κατά τη γνώμη μου, δίνει μεν περισσότερα αλλά όχι τόσο σημαντικά εν τέλει, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν έχει και εκείνο τα δικά του πλεονεκτήματα.

Hands on review από το φίλο μου Sakagi Hajime.

Σιγά σιγά και με δειλά βήματα όλο και περισσότερο θα βλέπουμε δικάναλους AV. Η ανάγκη του να προσαρμόζονται τα προϊόντα στις ανάγκες του κοινού είναι αυτή. Ή αλλιώς μερίδιο της αγοράς που υπάρχει και σιγά σιγά οι κατασκευαστές κοιτάνε να το καλύψουν και αυτό.

Marantz NR1200 (τον οποίο και δουλεύω αρκετά μια και είναι σε display στο κατάστημα) και NR1710 (και την πολυκάναλη σειρά των NR έχω δοκιμάσει αλλά όχι το φετεινό μοντέλο).

δεξί κλικ translate to eniglish κλπ.

https://av.watch.impress.co.jp/docs/review/review/1237141.html

Ωχ... προβλέπω να δοκιμάζουν όλοι HDMI καλώδια τώρα με τον ενισχυτή τους και το Diagnostic tool... :p

Thanks Manmar. Good insights. :a0210:

Δεν έχει ακόμα πολλά βίντεο, αλλά από ότι είπε ο Φίλιπ θα το εμπλουτίσουν. Το κανάλι το ανάφερε ο ίδιος σε ένα live stream που έκανε με γνωστούς youtubers. Μεταξύ άλλων τον ρώτησαν αν κάποτε θα δούμε Dirac σε d/m, και αν θα βελτιωθεί το audyssey.
Να σας το βάλω εδώ;

Το βάζω. Από τη μέση και μετά λένε τα ενδιαφέροντα, αλλά καλύτερα να το δείτε ολόκληρο. Στο τέλος λένε για το app.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πολύ καλό point από τον Phil. Το αποτέλεσμα με το app έχει περισσότερη ακρίβεια απ' ό,τι αν γίνει χωρίς αυτό, ακριβώς επειδή το calculation γίνεται από τη συσκευή που τρέχει το app.

Oh, και ένα ακόμη πιο αποκαλυπτικό. Αν δούμε κάτι που κάνει όντως μεγάλη διαφορά από το Audyssey, τότε θα το υιοθετήσουμε. Για την ώρα υπάρχουν άλλα πράγματα που κάνουν μεγαλύτερη διαφορά. :o

Tons of info in that video. Να το δείτε. Είναι και ευχάριστο γιατί ο Phil είναι πολύ επικοινωνιακός τύπος (και με πoρεία στο χώρο του A/V θα ακούσετε τι δοκιμάζει και ποιος του στέλνει τι να δοκιμάσει).

Και τι να πούνε?
Ότι θα πάει ο κούκος αηδόνι για dirac η ότι και η Audyssey έχει πολλά καλούδια αλλά και εκεί θα πάει ο κούκος αηδόνι?

Τον ρώτησε κάνεις, γιατί δεν ανεβάζουν λίγο τη μεμορυ στα μηχανήματα να έχουν τα curves αποθηκευμένα και εσύ απλά να τα επιλέγεις..?
Έστω για 2 προφίλ μόνο.

Κατι τέτοια podcasts ειναι ανούσια, μιλάνε ώρες και ευλογάνε τα γενιά τους.

Κατα τ'άλλα να σε καλά @manmar για το heads up

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Και τι να πούνε?
Ότι θα πάει ο κούκος αηδόνι για dirac η ότι και η Audyssey έχει πολλά καλούδια αλλά και εκεί θα πάει ο κούκος αηδόνι?

Τον ρώτησε κάνεις, γιατί δεν ανεβάζουν λίγο τη μεμορυ στα μηχανήματα να έχουν τα curves αποθηκευμένα και εσύ απλά να τα επιλέγεις..?
Έστω για 2 προφίλ μόνο.

Κατι τέτοια podcasts ειναι ανούσια, μιλάνε ώρες και ευλογάνε τα γενιά τους.

Κατα τ'άλλα να σε καλά @manmar για το heads up

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Το είπε στο βίντεο. Πως έχει να κάνει με τη διαχείριση των πόρων που έχεις και προς τα που θα τους κατευθύνεις στην εξέλιξη. Από τη στιγμή που το Audyssey έχει καλά αποτελέσματα, δεν υπάρχει λόγος να στρέψεις τους πόρους σου προς κάπου αλλού. Δεν υπάρχει λόγος για "φαντεζί" ενέργειες. Ειδικά όταν τρέχουν εξελίξεις στο hardware σχετικά με το επερχόμενο HDMI 2.1 και την είσοδο σε μεγαλύτερες κατηγορίες μηχανημάτων με περισσότερα κανάλια.
Νομίζω πως αν κάποιος παρακολουθήσει το βίντεο - θα εξάγει εύκολα κάποια συμπεράσματα για το μέλλον.

Λέτε να δούμε 16κάναλο ή και παραπάνω processor από την Sound United; Πάντως Marantz ή Denon δεν έγραψα.... :o

Πάντως για μένα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται η μνήμη του μηχανήματος ολόκληρη για άλλα πράγματα από τον υπολογισμό, αφού μπορείς να τον έχεις εξωτερικά, παρά να ξοδεύεται άσκοπα. Κι αυτό διαχείριση πόρων είναι αν το καλοσκεφτείς. ;)

Κοίτα Λέω, καλό το Audyssey σε σχέση με YPAO, MCACC, με το DIRAC κάπου υστερεί το ένα κάπου το άλλο ( συνολικά είναι ένα τικ πάνω το DIRAC άποψή μου, παρ' αύτα, Denon έχω ), αλλά υπάρχει αρκετό περιθώριο βελτίωσης ακόμα, Trinnov & Anthem έχουν ξεκάθαρα ανώτερα συστήματα Room EQ.

Κοίτα Λέω, καλό το Audyssey σε σχέση με YPAO, MCACC, με το DIRAC κάπου υστερεί το ένα κάπου το άλλο ( συνολικά είναι ένα τικ πάνω το DIRAC άποψή μου, παρ' αύτα, Denon έχω ), αλλά υπάρχει αρκετό περιθώριο βελτίωσης ακόμα, Trinnov & Anthem έχουν ξεκάθαρα ανώτερα συστήματα Room EQ.

Με τι κόστος όμως το πιο οικονομικό και με τι features;

Δεν είπε κανείς το αντίθετο bill. Κι εγώ τα ίδια λέω. Κάπου υπερτερεί το ένα και κάπου το άλλο. Και περιθώρια να δω βελτίωση έχω γράψει ότι θα ήθελα εγώ. Αλλά για 20 ευρώ τι να λέμε τώρα; Κι εγώ θα ήθελα να έχει 99 βήματα το DEQ αντί για 3-4 που έχει τώρα, αλλά σκέψου ότι άλλοι δεν το έχουν καν, μια και είπες για το Dirac.
Ή θα ήθελα να μπορείς να κόψεις τα φίλτρα και από κάτω, όχι μόνο από πάνω. Όπως μπορείς στο Dirac.
Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στο τι πρόκειται να έρθει.

Επίσης να συγκρίνουμε πράγματα ίσης αξίας. Trinnov; Κι αυτό αναφέρθηκε στο video.... :smile:

Εντάξει, μεταξύ Audyssey XT32 και Trinnov υπάρχουν πάρα πολλά ενδιάμεσα βήματα.
Προφανώς και κανένας κατασκευαστής δεν θα σου δώσει τζάμπα κάτι που ο άλλος χρεώνει premium.

Μπορούν όμως πολύ εύκολα να βελτιώσουν το sub management ( ειδικά στο multiple subs μέρος του ), δεν κάνει και καμμιά περιουσία το miniDSP 2x4 που κάνει ΤΡΟΜΕΡΗ δουλειά και πολύ εύκολα μάλιστα.

Αν ενσωμάτωναν κάτι σαν το mDSP 2x4 δεν θα έλεγα όχι στην αντίστοιχη αύξηση 100-150 ανά ενισχυτή ( και για να μην ανεβάσουν απαραιτήτως το κόστος όλων των μοντέλων μπορούν να το κάνουν είτε ως modular αναβάθμιση όπως κάνει χρόνια ας πούμε η NAD, είτε ως ένα δύο μοντέλα όπως έκαναν με το DAB σε μερικά part numbers ).

Πολύ χρήσιμο για το Audyssey θα ήταν κι ένα post calibration, δλδ. μία μέτρηση μετά την ισοστάθμιση ώστε να ξέρουμε τι έχει γίνει.

Εντάξει, μεταξύ Audyssey XT32 και Trinnov υπάρχουν πάρα πολλά ενδιάμεσα βήματα.
Προφανώς και κανένας κατασκευαστής δεν θα σου δώσει τζάμπα κάτι που ο άλλος χρεώνει premium.

Μπορούν όμως πολύ εύκολα να βελτιώσουν το sub management ( ειδικά στο multiple subs μέρος του ), δεν κάνει και καμμιά περιουσία το miniDSP 2x4 που κάνει ΤΡΟΜΕΡΗ δουλειά και πολύ εύκολα μάλιστα.

Αν ενσωμάτωναν κάτι σαν το mDSP 2x4 δεν θα έλεγα όχι στην αντίστοιχη αύξηση 100-150 ανά ενισχυτή ( και για να μην ανεβάσουν απαραιτήτως το κόστος όλων των μοντέλων μπορούν να το κάνουν είτε ως modular αναβάθμιση όπως κάνει χρόνια ας πούμε η NAD, είτε ως ένα δύο μοντέλα όπως έκαναν με το DAB σε μερικά part numbers ).

Πόσα βήματα; Ένα υπάρχει. Audyssey - Dirac το ένα και Trinnov το άλλο.

Επίσης διαφωνώ για το sub management. Εκτός ίσως από το να έδιναν άλλες δυο ξέρω 'γω εξόδους διακριτές αντί για δύο που έχουν τώρα. Διαφωνώ γιατί στο τέλος και πάλι ως ένα θα πρέπει να έρχεται. Και αυτό κάνει το XT32.

Το θέμα είναι τι πληρώνεις και τι αποτελεσματικότητα έχει. Από τη στιγμή που μπορεί τιμολογιακά να έχει με αυτόν τον τρόπο αποτέλεσμα καλό με το Audyssey, είναι προτιμότερο να ετοιμάζεσαι για DSP καινούργια και video boards καινούργια στα επερχόμενα μοντέλα.

Επίσης σας προτείνω να δείτε και τα υπόλοιπα βίντεο στο κανάλι της Sound United (το εν λόγω δεν ήταν). Διαφέρουν βέβαια από το training που έχουν για την Ευρώπη, αλλά είναι στοχευμένα για τον μέσο καταναλωτή και πολύ επικοινωνιακά.

Δοκίμασε κανείς το καλώδιό του με τον τρόπο που είπε ο Phil; Απορία.

Επίσης ο απομακρυσμένος έλεγχος με τα boxes με εξιτάρει... φοβερή ευκολία :p

Τι ακριβώς προτείνει δηλαδή με το καλώδιο Λεωνίδα; Βασικά το έτρεξα λίγο το βίντεο δε μπόρεσα να το παρακολουθήσω ολόκληρο, κουράστηκα.

Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά να σου πω Κώστα. Απλά συνδέεις το καλώδιο στην έξοδο και την είσοδο του ενισχυτή και μπαίνεις στο diagnostics tool και βλέπεις αν το καλώδιό σου περνάει όλες τις προδιαγραφές μέχρι τα 18Gbps (το τόνισε, μέχρι εκεί είναι το test για την ώρα).

Κλίκμι

Κλίκμιτου