DENSEN B-130,Yamaha as2000 h ή as1000?

Απάντηση: Re: DENSEN B-130,Yamaha as2000 h ή as1000?

Ποιος ξερει γερμανικα;με ενα λεξικο καταλαβα το ζευγαρι.πρεπει να βρουμε καποιο γερμανοφωνο.και τα εχουν μονο αυτοι απο την αλλη;Δεν ψιλοκολλαει..

quantity: 1, minimum order: 2
H τιμή αναφέρεται σε ένα τεμάχιο και είναι ακριβή.

Αντίθετα στο site που έδωσε ο Παντελής τα 530 (χωρίς R) κοστίζουν 1145Ε (εντός budget υποθέτω) και ίσως να δούμε αρκετά χαμηλότερες τιμές...

Αν παρουσιαστεί η ευκαιρία να ακούσεις κανα chario premium 1000T μην την χάσεις... πιθανόν τα νέα syntar 530 να είναι ακόμα καλύτερα και πιο ευκολοδήγητα.
Γενικώς αν βρεθεί chario στο δρόμο σου κάνε ακρόαση για να καταλάβεις τη φιλοσοφία της εταιρείας.

Last edited:
Εγω λεω να στειλουμε μια παλετα στον φιλο εκειθε απαν φορτωμενα με διαφορα ηχεια.... :D

Το ειδα και γω Tyler που τετοια φτηνια και το ψιλιαστηκα αφου στα φτηνοτερα της σειρας δεν εχει ελαχιστη παραγγελια και ειναι ακριβοτερα,αργησα μεν αλλα...
Θεσσαλονικη θα κατεβω για να ακουσω τον Densen(αν δεν τον εδωσε το παλικαρι,θα τον παρω αυριο).Που να τα ακουσω αυτα Παντελη?Τα Aelite 3,οπως καταλαβατε,μαλλον παμε αποκλειστικα για τον B-130,τους αλλουσ δυο μου τους καψατε.
Οσο για τα chario θα χτυπησω και ενα τηλεφωνο τον αντιπροσωπο.(Η διαφορα της σειρας R ειναι μονο η...κουρμπα στις γωνιες των ηχειων??
Και μια ερωτηση για δυνατους λυτες με τον Densen:Sonus Faber Concerto Domus

Τα Chario γενικα εχουν καμπινες απο HDF (high density fiber) και οχι MDF, αυτο ισχυει κ για τη σειρα 5--. Στη σειρα 5--R εκτος απο την κουρμπα στην καμπινα, χρησιμοποιειται ξυλο. Τα ΑΕ τα χε βρει και ενας αλλος φιλος πριν καποιους μηνες στη Θεσσ/κη.

Μην "καψεις" τιποτα, ψαξε που θα βρεις Νακα στη Θεσσ/κη και ακουσε και τον A-S2000. Εμεις εκφραζουμε υποκειμενικες αποψεις, την προσωπικη σου αληθεια θα την βρεις εσυ, που ξερεις, μπορει να ακουσεις τον 2000 και να σου κατσει σουπερ, ασε που σκιζεις και ζελατινα και ειναι ψυχολογικη αβαντα οπως κ να το κανεις.

Συμφωνω Παντελη,μαλλον αφου θα εχω χρονο με βλεπω να ξαναπηγαινω Νακα να τον ξανακουω(ατιμη ζελατινα ποσο δικιο εχεις!)
Για τα Sonus Faber που προανεφερα κατι??

Τα sonus faber γενικα ειναι του γνωστου Ιταλικου χαρακτηρα που χαρακτηριζει τα μηχανηματα και τα ηχεια των "γειτονων". Το συγκεκριμμενο δεν το χω ακουσει, καλυτερα οταν καταληξεις σε ενισχυτη να τον παρεις και να πας να τα ακουσεις αυτοπροσωπως.

Ευχαριστω Θαναση αυτο το μαγαζι εννοουσα..Αρα ολο και φτωχοτερη η συμπρωτευουσα...
Οποτε και να θελω να ακουσω παπαλα.Οποτε πρωτα τον ενισχυτη..Ρε λες να ξαναπαμε να τον ματακουσουμε τον Yamaha για τελευταια φορα με τα Soavo 1 Η θα γινουμε γραφικοι?

Μαλιστα...οποτε ακυρος και ο νακας.Και που θα ακουσουμε ηχεια και ενισχυτες στη Θεσσαλονικη,στην Πιτσα Σακης??

Μετακομίζουν κάπου στην νέα Εγνατία, και για κανά μήνα δεν θα είναι διαθέσιμοι, όταν ρώτησα την νέα διεύθυνση τους μου είπαν δεν ξέρουν και με παρέπεμψαν για ακροάσεις στην Αθήνα! Αει καλα...

Ευχαριστω Θαναση αυτο το μαγαζι εννοουσα..Αρα ολο και φτωχοτερη η συμπρωτευουσα...
Οποτε και να θελω να ακουσω παπαλα.Οποτε πρωτα τον ενισχυτη..Ρε λες να ξαναπαμε να τον ματακουσουμε τον Yamaha για τελευταια φορα με τα Soavo 1 Η θα γινουμε γραφικοι?

Φίλε Κολόμβε, άκου 10 φορές, για να αγοράσεις μία, αλλιώς σε βλέπω να μπαίνεις σε περιπέτειες! Τον Densen Β-110 (του Νίκου-Dalanik) τον έχω ακούσει με τα ηχεία μου Monitor Audio RX6 και με τα Chario τα δικά του. Και στις δύο περιπτώσεις (με τη μικρή εμπειρία που έχω) σχημάτισα την εντύπωση οτι είναι εκπληκτικός ενισχυτής. Παίζει πάρα πολύ καλά και είναι γλυκόηχος όπως μου αρέσει. Παρόλο που δεν έχει πολλά Watt οδηγούσε άνετα τα ηχεία μου αφού έχει σχετικά μεγάλο τροφοδοτικό και ικανοποιητικά αποθέματα ισχύος.

Για τον Yamaha δεν έχω άποψη, μόνο απο σχόλια που έχω διαβάσει τα οποία όλα είναι θετικά. Επειδή και ο ένας και ο άλλος είναι πολύ καλά μηχανήματα, υπεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγοντας οπότε αν δεν ακούσεις συγκριτικά δε θα βγάλεις άκρη έυκολα.

Άποψή μου είναι πρώτα να καταλήξεις σε ηχεία και μετά σε ενισχυτή που θα τα οδηγήσει. Εκτός απο καινούρια μπορείς να κάνεις λίγη υπομονή και να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή να "χτυπήσεις" καμιά καλή ευκαιρία σε μεταχειρισμένα. Πρέπει να γνωρίζεις οτι στα χρήματα που κοιτάς κατα καιρούς παίζουν πάρα πολύ καλές ευκαιρίες (όχι μόνο στο φόρουμ) αλλά και εκτός, όπως π.χ. demo καταστημάτων, ηχεία που καινούρια πωλούνται 2 και 3 φορές επάνω (2000-3000 ευρώ) και τώρα τα βρίσκεις 1000-1500...Θέλω να πω οτι ίσως στα χρήματα που κοιτάς για καινούρια, ίσως μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερα ηχεία μεταχειρισμένα.

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω νήματα. Εϊναι λίγο παλιά και οι τιμές των ενισχυτών είναι υψηλότερες, άλλα αναφέρονται ορισμένα στοιχεία μέσα που ίσως σου φανούν ενδιαφέροντα.

[h=2]Ολοκληρωμένος ενισχυτής 1.500-2.000 .
[/h][h=2]ενισχυτης μεχρι 2.800 ΕΥΡΩ
[/h][h=2]PMC FB1i+AUDIA FLIGHT THREE "προσγειώθηκαν στα Γιάννενα" [/h]

Chrpep,ευχαριστω για τις συμβουλες σου,αλλα ενω για ενισχυτη δεν εχω προβλημα τοσο,για τα ηχεια εχω ενα μικρο κολλημα να ειναι μεταχειρισμενα.Επισης οπως ισως διαβασες πιο πανω το προβλημα ειναι οτι τα περισσοτερα ειναι στην Αθηνα και δεν ειναι ευκολο να κατεβω να ακουσω.Τελος και ισως το βασικοτερο,παρα ως εξερευνητης...εμαθα τον Μαγγελανο να ταξιδευει,στον τομεα της Μουσικης δεν εχω την εμπειρια,ουτε τοσο ακουστικα και κυριως τεχνικα,να αποφυγω καποια κακοτοπια σε αγορα μεταχειρισμενου ηχεια,οποτε καταλαβαινεις το κοκοκο μου στο θεμα αυτο..(φυσικα και θα τα λιωσω τα threads αυτα..:)

Chrpep,ευχαριστω για τις συμβουλες σου,αλλα ενω για ενισχυτη δεν εχω προβλημα τοσο,για τα ηχεια εχω ενα μικρο κολλημα να ειναι μεταχειρισμενα.Επισης οπως ισως διαβασες πιο πανω το προβλημα ειναι οτι τα περισσοτερα ειναι στην Αθηνα και δεν ειναι ευκολο να κατεβω να ακουσω.Τελος και ισως το βασικοτερο,παρα ως εξερευνητης...εμαθα τον Μαγγελανο να ταξιδευει,στον τομεα της Μουσικης δεν εχω την εμπειρια,ουτε τοσο ακουστικα και κυριως τεχνικα,να αποφυγω καποια κακοτοπια σε αγορα μεταχειρισμενου ηχεια,οποτε καταλαβαινεις το κοκοκο μου στο θεμα αυτο..(φυσικα και θα τα λιωσω τα threads αυτα..:)
Ότι ρίσκο υπάρχει για μτχ ηχεία άλλο τόσο και περισσότερο είναι το ρίσκο για μτχ ενισχυτή...Και επειδή σε βλέπω διαβαστερό (:ernaehrung004:), πάρε άλλο ένα νήμα που επιβεβαιώνει τον...κίνδυνο. Στα ηχεία νομίζω είναι πιο εύκολο να διαπιστώσεις κάποια μοντιφιά και το αν παίζει όπως πρέπει. Δεν επιμένω, απλά προσπαθώ να σου παρουσιάσω όλες τις εναλλακτικές. Όταν δώσεις 1100 για καινούριες κολώνες αργότερα στις αγγελίες μπορεί να δείς ηχεία των 2,5-3k να πωλούνται 900-1000-1100 ευρώ, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι'αυτό για να μη σου μπαίνουν ιδέες αφού έχεις ήδη αγοράσει...Παρ'όλα αυτά συμφωνώ μαζί σου, ούτε και εγώ συμπαθώ πολύ τα μεταχειρισμένα γενικότερα (είτε ηχεία, είτε ενισχυτή).

Υ.Γ. 'Ασχημο να μην υπάρχουν καταστήματα και χώροι ακρόασης στην Θεσσαλονίκη και να πρέπει να τρέχετε Αθήνα. Τόσος κόσμος ενδιαφέρεται, απορώ γιατί δεν υπάρχουν και τα αντίστοιχα καταστήματα..

Σε μεταχειρισμενο,δεν παω ευκολα,απλλως μου γυαλισε αυτος ο Densen.Και παρα τις μουντζες που ισως μου ριχνουν καποιοι πρεσβυτεροι και φυσικα σοφοτεροι(ελπιζω να μη...μετανιωσαν για το μελανι που εχυσαν στο thread μου)μαλλον με βλεπω πρωτα για ενισχυτη γιατι ειναι πιο ευκινητος για να διαλεξω ηχεια,παρα το αντιστροφο με δρομολογια Σερρες-Θεσσαλονικη(και ισως και Αθηνα)

Φίλε Κολόμβε, άκου 10 φορές, για να αγοράσεις μία, αλλιώς σε βλέπω να μπαίνεις σε περιπέτειες! Τον Densen Β-110 (του Νίκου-Dalanik) τον έχω ακούσει με τα ηχεία μου Monitor Audio RX6 και με τα Chario τα δικά του. Και στις δύο περιπτώσεις (με τη μικρή εμπειρία που έχω) σχημάτισα την εντύπωση οτι είναι εκπληκτικός ενισχυτής. Παίζει πάρα πολύ καλά και είναι γλυκόηχος όπως μου αρέσει. Παρόλο που δεν έχει πολλά Watt οδηγούσε άνετα τα ηχεία μου αφού έχει σχετικά μεγάλο τροφοδοτικό και ικανοποιητικά αποθέματα ισχύος.

Nα κεράσω κάτι?:D

Σοβαρά τώρα συμφωνώ με το Χρήστο... ακούμε δέκα, αγοράζουμε μία και ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΣΥΝΕΣ.

Μαλιστα...οποτε ακυρος και ο νακας.Και που θα ακουσουμε ηχεια και ενισχυτες στη Θεσσαλονικη,στην Πιτσα Σακης??

Τι άκυρος βρε... Πήγαινε πες στα παλικάρια ότι άκουσες κι άλλους και θέλεις να τον ακούσεις ακόμα μια φορά!

Άμα γίνεις γραφικός θα σε ξεγράψω εγώ μη σκάς...
Άιντε... κλείσε ραντεβού και καπάκι την ίδια μέρα πάνε να ακούσεις densen/sonus faber στο παλικάρι... να τα έχεις φρέσκα για άμεση σύγκριση. Να έχεις μαζί σου και 2-3 κομμάτια που τα ξέρεις και σου αρέσουν (αντιπροσωπευτικά για τα γούστα σου και με διάφορα όργανα και φωνές, ώστε σύντομα να μπορείς να ακούσεις τα πάντα). Και να μην βιάζεσαι στις ακροάσεις... χαλάρός να είσαι γιατί όταν αγχωνόμαστε ακούμε άλλα πράγματα!
Αίντε... και πολύ το διαφήμισες το θέμα... Μη τον φάει κανας άλλος πρόσεχε...

Σε μεταχειρισμενο, δεν παω ευκολα, απλως μου γυαλισε αυτος ο Densen. Και παρα τις μουντζες που ισως μου ριχνουν καποιοι πρεσβυτεροι και φυσικα σοφοτεροι (ελπιζω να μη...μετανιωσαν για το μελανι που εχυσαν στο thread μου) μαλλον με βλεπω πρωτα για ενισχυτη γιατι ειναι πιο ευκινητος για να διαλεξω ηχεια, παρα το αντιστροφο με δρομολογια Σερρες-Θεσσαλονικη(και ισως και Αθηνα)

Στη ποραγματικότητα πιο εύκολο είναι να πάρεις τα ηχεία που σου αρέσουν και να φέρνεις ενισχυτές σπίτι σου... μιας και εκεί θα ακούς τελικά...
Αλλά δεν ξέρω ότι σε βολεύει κάνε.
Το ιδανικό θα ήταν να τα πάρεις μαζί, ένα σετ που θα σου κάνει κλικ... φέρτο σπίτι και γειά σας...

Επιμένω στις πολλές ακροάσεις... πήγαινε για καφέ σε μέλη στη Θεσσαλονίκη... πήγαινε σε μαγαζιά ξανα και ξανα... τα λεφτάκια σου δίνεις και σε δύσκολες εποχές. Δοκίμασε όσο μπορείς περισσότερο.

Για να σου περνάει η ώρα διάβασε αυτή τη λίστα με ενισχυτές με input av passthrough... γουγλαρε, βρες τιμές κάνε λίστα και πάμε πάλι απο την αρχή με ερωτήσεις προς όσους γνωρίζουν. Να γίνει μια λίστα με 5-10 ενισχυτές και όσους μπορείς να ακούσεις. Οργανώσου χωρίς βιασύνες... άσε τις ποντιακες φούριες κατα μέρος! ;)

:ernaehrung004:

Last edited:
Nα κεράσω κάτι?:D

Κέρνα Nick! Άλλο που δε θέλω!! Χαχα

Και να και η δική μου shortlist (fyi Άγη):

Hegel H100
Naim Nait XS
Audia Flight 3
Densen B-130
Krell S300i
Cambridge Audio Azur 840A V2.0
Leema Pulse III
Roksan Kandy K2
Musical Fidelity M3i
Xindak 6900
Creek Destiny 2
Nad C375
Verdi Cento (hybrid)

Νικο το θεμα το εχω διαβασει αρκετες φορες.Με τον Densen σημερα μιλησαμε και τα κανονισαμε για να βρεθουμε.Οσο για το Νακα,δεν καταλαβαινω τιποτα,θα ξαναπαω μια φορα ακομη!Τωρα προς το παρων τρελες παραγγελιες πιτσες και απειρη μπαλα!Αυριο θα ψαξω και που να παω εκτος Νακα Θεσσαλονικη.Αλλα δε βλεπω να αντεχω ακομη πολυ!