DENSEN BEAT B-100 vs Naim Nait 5i

Όντας κάτοχος Densen DM-10 έως το 1997, που τον πούλησα για να βρω κεφάλαια για μία επιχείρηση και αργότερα κάτοχος του σετ DM 20/30, μπορώ να πω ότι σαν ήχος με «σημάδεψε» για τις μετέπειτα αναζητήσεις μου.

Δεν είχε το «ζουμί» όπως αναφέρουν μερικοί, δεν είχε το «βαθύ» χαμηλό που ζητούν κάποιοι άλλοι, δεν είχε τις «ωραιοποιημένες» υψηλές που ζητούν κάποιοι τρίτοι, άφηνε όμως τη μουσική να περάσει όπως ήταν ηχογραφημένη στο δίσκο ή δισκάκι χωρίς όμως να μπορείς να τον «κατηγορήσεις» για … «μόνιτορ» άκουσμα…

Στον κατάλληλο συνδυασμό, μπορούσε να σου προσφέρει ατελείωτες ώρες μουσικής απόλαυσης χωρίς να ψάχνεις αν η παρεστιγμένη νότα διήρκησε 1/4 και όχι 1/4 & 1/8…

Απάντηση: Re: DENSEN BEAT B-100 vs Naim Nait 5i

Δεν είχε το «ζουμί» όπως αναφέρουν μερικοί, δεν είχε το «βαθύ» χαμηλό που ζητούν κάποιοι άλλοι, δεν είχε τις «ωραιοποιημένες» υψηλές που ζητούν κάποιοι τρίτοι, άφηνε όμως τη μουσική να περάσει όπως ήταν ηχογραφημένη στο δίσκο ή δισκάκι χωρίς όμως να μπορείς να τον «κατηγορήσεις» για … «μόνιτορ» άκουσμα…

Ακριβώς έτσι-bye-

Να πω κι εγώ πως πριν 1,5 χρόνο που έψαχνα για ολοκληρωμένο στο 1-1,5 χιλιάρικο, άκουσα (μεταξύ άλλων) Α/Β τον 5i και τον Β110 στον Ορφέα. Κατέληξα στον Δανό, για τους λόγους που αναφέρει ο Superfly: περισσότερη διαφάνεια, καθαρότητα, ανάδειξη λεπτομερειών και ακόμα περισσότερο PRAT κατά τη γνώμη μου. Ο Naim είχε ακουστεί ίσως πιο ατμοσφαιρικός, αλλά σκοτεινότερος και πιο θαμπός. Τώρα, για το αν αξίζει ως αναβάθμιση ή πρέπει να περιμένεις για κάτι πιο εντυπωσιακό -και με δεδομένα τα ηχεία σου- δεν ξέρω!

PRAT: Pace, Rythm and Timing. O Naim όντως έχει το όνομα, αλλά λόγω διαφάνειας ο Densen μου είχε φανεί πιο ρυθμικός.

Πάντως προτίμηση υπέρ των Densen έναντι των (αντίστοιχης τιμής) Naim θα δεις ακόμα και στο forum του site της δεύτερης (!), όπως και στο ecoustics.com. Όλα αυτά όμως πριν την έλευση του Nait XS, που ΔΕΝ έχω ακούσει.

Μετα απο 3-4 ωρες και με τους 2 ενισχυτες:

Με τον Densen ακουσα πραγματα που με τον Naim δεν ειχα ακουσει.

Ειδικα σε καποια cd του Jordi Savall, νομιζα οτι ακουγα αλλο cd, απ'οτι με τον Νaim.
Οκ, με Bomfunk Mc's και σε παλια disco ο Naim ειχε τη χαρη του.
Με το μαυρο των Metallica, βρηκα τη χαρα μου γιατι ακουγα το μπασσο ακριβως οπως το ηθελα με το Densen.
Ελαφρως καλυτερος ο Densen και με υβριδικο cd των Dead can Dance.

Συνολικα, ο naim θα βγει για πουλημα σε λιγο (χεχε).
Αν και σιγουρα υπηρχαν στιγμες που μου φανηκε πλαδαρος ο Densen.

Θα εγραφα περισσοτερα αλλα παω για 3η μερα αυπνος...
Καληνυχτες.