Dereelight DBS V3 SST-50 Review

Ποση αυτονομια να εχει πλεον; Και αραγε ποσα λουμεν φως; Μηπως ειδες σε κανα φορουμ;

Ποση αυτονομια να εχει πλεον; Και αραγε ποσα λουμεν φως; Μηπως ειδες σε κανα φορουμ;

ειδα καποιον σε ενα φορουμ που μερτησε πανω απο 1000 λουμενς. Φαινεται και με γυμνο ματι. Δεν χρειαζετε να το μετρησεις. Ειναι 2 φορες πανω απο τον D-mini VX SST-50.

Δε παίζει με τπτ να είναι 1000Lm...Ούτε καν στην εκκίνηση... Μην είσαι υπερβολικός...Και λες ότι δε ζεστένεται κιόλας! Που το είδες αυτό? Άντε να είναι 650lumen, παραπάνω με τίποτα. Και ο mini πρέπει να είναι κανά 350άρι OTF. Και τα δύο στην εκκίνηση πάντα. Πιο μετά θα πέφτουν.

Άλλωστε, η dereelight λέει ότι δίνει 2,1amp στα λεντ τα μεγάλα, άρα λογικά θα δίνει 650 lumen OTF στη καλύτερη των καλύτερων...και πολλά λέω!Με διαλεχτό λέντ, χωρίς να έχει ζεσταθεί και να έχει απώλειες,με πεντακάθαρα τζάμι και ανακλαστήρα με μιδαμινές αντιστάσεις και τέλειο κύκλωμα...

Για να μη παρεξηγηθούμε, άλλοι κινέζικοι φακοί που λένε 200 λούμεν, άντε να είναι 100....

Last edited:
Δε παίζει με τπτ να είναι 1000Lm...Ούτε καν στην εκκίνηση... Μην είσαι υπερβολικός...Και λες ότι δε ζεστένεται κιόλας! Που το είδες αυτό? Άντε να είναι 650lumen, παραπάνω με τίποτα. Και ο mini πρέπει να είναι κανά 350άρι OTF. Και τα δύο στην εκκίνηση πάντα. Πιο μετά θα πέφτουν.

Άλλωστε, η dereelight λέει ότι δίνει 2,1amp στα λεντ τα μεγάλα, άρα λογικά θα δίνει 650 lumen OTF στη καλύτερη των καλύτερων...και πολλά λέω!Με διαλεχτό λέντ, χωρίς να έχει ζεσταθεί και να έχει απώλειες,με πεντακάθαρα τζάμι και ανακλαστήρα με μιδαμινές αντιστάσεις και τέλειο κύκλωμα...

Για να μη παρεξηγηθούμε, άλλοι κινέζικοι φακοί που λένε 200 λούμεν, άντε να είναι 100....

δεν λεω οτι δεν εχεις δικιο στα λουμενς αντε να ειναι 800 με 900. αλλα δεν ζεστενετε τι να πω αυτο ειδα.

δεν λεω οτι δεν εχεις δικιο στα λουμενς αντε να ειναι 800 με 900. αλλα δεν ζεστενετε τι να πω αυτο ειδα.

Σίγουρα δεν αμφιβάλλω αν το λες ότι δε ζεστένεται, αλλά μου φαίνεται λίγο παράξενο, γιατί αυτά τα λέντ όταν τους δίνεις ρεύμα ζεστένονται αρκετά, άρα είναι φυσιολογικό το σώμα να "αρπάζει". Αν δε τη τρώει τη ζέστη το σώμα, αυτή παραμένει στο λέντ και πέφτει η απόδοσή του!
Για να μη φαίνεται ότι τα λέω στραβά το φακουδάκι τα σπάει και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του, συγκριτικά πάντα με τον ανταγωνισμό του είναι πολύ τόπ!
Αργότερα που θα βγει και το XM θα πάει τότε στα 1000lm! Θα αλλάξεις τότε ένα pill ενώ οι άλλοι θα αλλάξουν ολόκληρο φακό! Εκεί φαίνεται η αξία του φακού!
Καλορίζικος, εγώ γμτ έχω τη V1 έκδοση του φακού που δεν είναι συμβατή με τον extender και δε μπορώ να βάλω sst50! :(

Σίγουρα δεν αμφιβάλλω αν το λες ότι δε ζεστένεται, αλλά μου φαίνεται λίγο παράξενο, γιατί αυτά τα λέντ όταν τους δίνεις ρεύμα ζεστένονται αρκετά, άρα είναι φυσιολογικό το σώμα να "αρπάζει". Αν δε τη τρώει τη ζέστη το σώμα, αυτή παραμένει στο λέντ και πέφτει η απόδοσή του!
Για να μη φαίνεται ότι τα λέω στραβά το φακουδάκι τα σπάει και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του, συγκριτικά πάντα με τον ανταγωνισμό του είναι πολύ τόπ!
Αργότερα που θα βγει και το XM θα πάει τότε στα 1000lm! Θα αλλάξεις τότε ένα pill ενώ οι άλλοι θα αλλάξουν ολόκληρο φακό! Εκεί φαίνεται η αξία του φακού!
Καλορίζικος, εγώ γμτ έχω τη V1 έκδοση του φακού που δεν είναι συμβατή με τον extender και δε μπορώ να βάλω sst50! :(

κοιτα το οτι δεν ζεστενετε ισως και ειναι επειδη ο φακος (κατοπτρο) μεσα ειναι μεταλικος.

Θα τον ξαναδω αυριο αλλα δεν μου φανηκε να ζεστενεται οσο ο D-mini VX SST-50 που παιρνει 1 μπαταρια 18650.

Μια πιο συνβιβαστικη λυση ειναι μιση επεκταση και δυο μπαταριες 18500

θα το ειχα κανει αλλα δεν περισσεουν (εχω ομως 17500 οποτε οταν ξαναστησω το Μπουθ για φωτο θα τον δειτε ετσι)

ναι και καιγεται

Εννοω οτι τα 5Α ειναι τα μεγιστα που πρεπει να παρει για να δωσει τον μεγιστο αριθμο λουμεν. Με 1,4Α αραγε ποσα λουμεν να δινει;

κανονικα με 5Α θα επρεπε να δινει 1200 λουμενς.

αλλα επειδη παιζει ρολο και ο reflector που εχει, με 1,4 ισως δινει με τα ματια τα δικα μου 800. μπορει και λιγοτερο οπως λενε τα παιδια πιο πανω.

με βαση τους αριθμους θα επρεπε να δινει 300 OTF

κατσε ρε με μπερδεψατε.....1.4 τραβα απο δυο μπαταριες και δινει 2.1 στο λεντ ετσι?

Σωστά Κωστή αυτό θα έγραφα τώρα με αυτά που διάβασα. Προφανώς έχει buck converter-regulator,μετατροπέας τάσης, με κάποιες απώλειες, αν τραβά 1,4amp, με τάση 8V(πάνω κάτω) θα καίει ο φακός 11,2watt. Η dereelight, έχει δυο κυκλώματα για τα μεγάλα λέντ, ένα που δίνει 2,1 και ένα άλλο που δίνει 2,4. Αν το led παίρνει 2,1amp, θα παίρνει το led 2,1*3,5V,= 7,35 watt. Άρα χάνονται 3,85 watt στο κύκλωμα. Αν το κύκλωμα πάλι δίνει 2,4Amp, τότε 2,4 * 3,6 = 8,64, άρα χάνονται 2,5 watt περίπου. Πάντως, με 2,4amp το luminous έχει στη καλύτερη 800 lumen, βάζει του γραφήματος που δίνει η εταιρεία, στο λέντ πάνω πάντα.

Σωστά Κωστή αυτό θα έγραφα τώρα με αυτά που διάβασα. Προφανώς έχει buck converter-regulator,μετατροπέας τάσης, με κάποιες απώλειες, αν τραβά 1,4amp, με τάση 8V(πάνω κάτω) θα καίει ο φακός 11,2watt. Η dereelight, έχει δυο κυκλώματα για τα μεγάλα λέντ, ένα που δίνει 2,1 και ένα άλλο που δίνει 2,4. Αν το led παίρνει 2,1amp, θα παίρνει το led 2,1*3,5V,= 7,35 watt. Άρα χάνονται 3,85 watt στο κύκλωμα. Αν το κύκλωμα πάλι δίνει 2,4Amp, τότε 2,4 * 3,6 = 8,64, άρα χάνονται 2,5 watt περίπου. Πάντως, με 2,4amp το luminous έχει στη καλύτερη 800 lumen, βάζει του γραφήματος που δίνει η εταιρεία, στο λέντ πάνω πάντα.

ναι μην βαρατε, κατι μου διαφευεγει. εμεις μετραμε την ενταση του κυκλωματος του μετασχηματιστη.

η ενταση του λεδ ειναι οντως μεγαλυτερη αφου και ο μετασχηματιστης ριχνει την ταση.

Ασταναπάνε δε πειράζει αν σου διαφεύγει κάτι κανείς δε γεννήθηκε να τα ξέρει όλα.
Πάμε από την αρχή.

Το Dbs σου, έχει 2 μπαταρίες σε σειρά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι συνολικά αθρoίζεται η τάση τους και τα mah τους παραμένoυν ως έχει(αν ήταν παράλληλα, η τάση παραμένει ως έχει και αθρίζονται τα mah τους.)
Άρα, 8,4V σε ηρεμία με 2400mah ας πούμε.
Το λέντ θέλει 3,5v πάνω κάτω, για να τραβήξει 2,4amp και να αποδώσει 800lumen.
Αν του δώσεις 8,2V(που έχεις), θα τραβήξει 12414*** αμπέρ και θα καεί(θα ανάψει προφανώς αλλά θα κάνει και πουφ).
Επομένως το κύκλωμα είναι ένας μετατροπέας τάσης, που επιτρέπει στο λέντ να παίρνει 3,5v και 2,4Amp. Έτσι, το κύκλωμα από τη μια μεριά παίρνει 8V(λόγω πτώσης τάσης)*1,4amp=11watt και από την άλλη δίνει 3,5V*2,4amp=8,5watt. Συμπέρασμα, στο ενδιάμεσο, καθώς γίνεται αυτή η μετατροπή χάνονται 2,5watt. Τέλειος μετατροπέας δεν υπάρχει. Απλά όσο μικρότερο είναι το ποσοστό απωλειών τόσο καλύτερος είναι. Η ενέργεια που χάνεται γίνεται θερμότητα κατά κόρον, ίσως ακτινοβολία και μερικές φορές ήχος!(Έχετε ακούσει πιστεύω φακούς να "τραγουδάνε" σιγανά).

Οι μετατροπείς, είναι απαραίτητοι για πολλούς λόγους. Πρώτον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές μπαταρίες. Δεύτερον, μειώνεις τις απώλειες, γιατί η υψηλότερη τάση, μειώνει την αντίσταση, έτσι το ρεύμα που χάνεται μέχρι να φτάσει στο led είναι λιγότερο!Βέβαια, το ότι τα χάνει μετά ο μετατροπέας, είναι ένα θέμα, αλλά τα καλά κυκλώματα κοστίζουν(δες taskled πόσο κάνουν και πόσο μεγάλα είναι).
Αν τις βάζαμε τις μπαταρίες παράλληλα, μπορεί να χάναμε τελικά περισσότερο ρεύμα λόγω αντίστασης, γιατί η ενέργεια που χάνεται από αντιστάσεις, εξαρτάται από το ρεύμα εις το τετράγωνο. Δηλαδή, αν μια αντίσταση είναι 1ohm, και περνάει ρεύμα 1amp, τώτε χάνουμε 1Watt. αν περνάει ρεύμα 3amp, τότε χάνουμε 1* 3*3 = 9watt!!!

Last edited: