Δέσιμο καμπίνας ηχείου

Μην το κάνουμε θέμα για 6 λίτρα. Θέλει πραγματικά προσπάθεια για να κάνεις λάθος...
Είδες που πήγαν όλα καλά?
Άντε και σε μεγαλύτερο τώρα που πήρες το "κολάι"

Καλησπέρα λόγω καιρού το τρίψιμο έγινε σήμερα!Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά!Να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι όλες οι ατέλειες που έιχαν μέινει από το κόλλημα θα έστρωναν τόσο καλά!Είμαι πόλυ ικανοποιημένος με αυτό που βλέπω!!!Θα συνεχίσω το βραδάκι με στοκάρισμα!

φωτο δεν παιζει ?

Στοκάρισε σε όσο πιο λεπτή στρώση μπορείς τρίψε με απόχαρτο (πολύ λεπτό γυαλόχαρτο) κι αν χρειαστεί δεύτερη να την κάνεις μετά το αστάρωμα που θα δείξει τις μικρές ατέλειες. Κοίτα και για χρώμα νερού, έβαψα τα κρεβατάκια των παιδιών και έστρωσε ωραία χωρίς μυρωδιές κλπ

Στοκάρισε σε όσο πιο λεπτή στρώση μπορείς τρίψε με απόχαρτο (πολύ λεπτό γυαλόχαρτο) κι αν χρειαστεί δεύτερη να την κάνεις μετά το αστάρωμα που θα δείξει τις μικρές ατέλειες. Κοίτα και για χρώμα νερού, έβαψα τα κρεβατάκια των παιδιών και έστρωσε ωραία χωρίς μυρωδιές κλπ
Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!Είχα στο μυαλό μου να κάνω τα εξής:
Δύο φορές στοκάρισμα-τρίψιμο,ένα πέρασμα αστάρι μετάλλου,ένα πέρασμα βελατούρα και τρία χέρια βάψιμο με βερνικόχρωμα!Δεν το έχω ξανακάνει απλά το δίαβασα κάπου που έλεγε πως βάφουν τις πόρτες από mdf!Θα κοιτάξω το χρώμα νερού που λες γιατί θα προτιμούσα κάτι χωρίς έντονη μυρωδιά μιας και το βάψιμο θα γίνει σε δωμάτιο σπιτιού!
Υ.Γ.Στόκο να περάσω σε όλο το κουτί ή μόνο στα σημεία των ενώσεων???

Last edited:
εγω ειχα βαλει χρωματα νερου απο ιταλια, http://www.icaspa.com/web/ita/index.php και εμεινα πολυ ευχαριστημενος. λευκη λακα(χ2), πανο σε λευκο ασταρι(χ2). μονο που θελει πολυ προσοχη στο μπιστολι, να βγενεις εξω απο το περιγραμμα, και να ειναι καλα οριζοντιομενο το ξυλο για να μην τρεξει. επισης μετα το τριψιμο καλο καθαρισμα με ενα ελαφροτατα υγρο πανι για να απομακρυνεις ολες τις σκονες

εγω ειχα βαλει χρωματα νερου απο ιταλια, http://www.icaspa.com/web/ita/index.php και εμεινα πολυ ευχαριστημενος. λευκη λακα(χ2), πανο σε λευκο ασταρι(χ2). μονο που θελει πολυ προσοχη στο μπιστολι, να βγενεις εξω απο το περιγραμμα, και να ειναι καλα οριζοντιομενο το ξυλο για να μην τρεξει. επισης μετα το τριψιμο καλο καθαρισμα με ενα ελαφροτατα υγρο πανι για να απομακρυνεις ολες τις σκονες
Ευχαριστώ για τα tips!Δυστυχώς δεν διαθέτω μπιστόλι!Σκεφτόμουν να τα κάνω με μικρό ρολακι!

Ευχαριστώ για τα tips!Δυστυχώς δεν διαθέτω μπιστόλι!Σκεφτόμουν να τα κάνω με μικρό ρολακι!

εγώ βερνίκωσα τα δικά μου με νερού και έγιναν σούπερ (με πινέλο).
Το κόλπο είναι να ζεστάνεις το βερνικι (το βαζεις μεσα σε ενα μπώλ με ζεστο νερο) σε θερμοκρασία που να είναι χλιαρό προς κάπως ζεστό (όχι καυτό) για να ρέει και να απλώνει καλύτερα. Ετσι δεν μένουν γραμμές απο το πινέλο και γίνεται αψογο. Εννοείται ότι μιλάμε για σατινέ και όχι για γυαλιστερό ε..

το ρολάκι δεν μου "έκατσε", μου έκανε μπιμπικάκια. Πινέλο με όχι κρύο βερνίκι και απλώνει ταμαμ.

και εγω δανικο ειχα παρει το πιστολι αλλα το αποτελεσμα ειναι αλλο πραγμα. πετυχα μια λευκη λακα σχεδον τελεια. σταθερο χερι, βγαινεις εκτος οριων με τις κινησεις και καλη οριζοντιωση στα ξυλα. με υπομονη (στεγνωνει σε καποιες ωρες ενα χερι αναλογα με το ποσο νερο βαζεις σε αναλογια με τον καταλητη) το αποτελεσμα 8α ειναι πολυ ανωτερο. κανε καποιες δοκιμες πριν.

εγώ βερνίκωσα τα δικά μου με νερού και έγιναν σούπερ (με πινέλο).
Το κόλπο είναι να ζεστάνεις το βερνικι (το βαζεις μεσα σε ενα μπώλ με ζεστο νερο) σε θερμοκρασία που να είναι χλιαρό προς κάπως ζεστό (όχι καυτό) για να ρέει και να απλώνει καλύτερα. Ετσι δεν μένουν γραμμές απο το πινέλο και γίνεται αψογο. Εννοείται ότι μιλάμε για σατινέ και όχι για γυαλιστερό ε..
Πρώτα από όλα ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες!Το χρώμα που έχω πάρει είναι βερνικόχρωμα γυαλιστερό!Εχω κάνει λάθος λοιπόν!Δεν πειράζει όμως θα το γυρίσω πίσω!Τι χρώμα να ζητήσω???

και εγω δανικο ειχα παρει το πιστολι αλλα το αποτελεσμα ειναι αλλο πραγμα. πετυχα μια λευκη λακα σχεδον τελεια. σταθερο χερι, βγαινεις εκτος οριων με τις κινησεις και καλη οριζοντιωση στα ξυλα. με υπομονη (στεγνωνει σε καποιες ωρες ενα χερι αναλογα με το ποσο νερο βαζεις σε αναλογια με τον καταλητη) το αποτελεσμα 8α ειναι πολυ ανωτερο. κανε καποιες δοκιμες πριν.
Είμαι λιγάκι άσχετος με τα βαψίματα και το φοβάμε λίγο το πιστόλι!Άλλα έτσι όπως μου τα λες δεν νομίζω να έχω πρόβλημα!Θα ψάξω μπας και βρώ πουθενά κανένα πιστόλι αλλιώς θα ακολουθήσω την οδό του πινέλου που μου φαίνεται πιο εύκολη!Να σου πω την αλήθεια είμαι μπερδεμένος!Θα κάνω τίποτα δοκιμές αν είναι σε μικρά ρετάλια που έχω και θα δω....

ουτε εγω εχω την μεγαλη εμπειρια αλλα πηγε τοσο καλα αυτο το συνθετο που σκεφτομαι να αλλαξω το χρωμα των ηχειων μου...

δοκιμες οπωσδηποτε. το ξαναλεω: πρεπει οι κινησεις να βγαινουν απο τα ορια του ξυλου. αλλιος πλησιαζοντας στα ορια οταν αλλαζεις πορεια ριχνεις διπλο χρωμα. παντος και κατι να μην παει καλα, υπαρχει το γυαλοχαρτο και στην χειροτερη, εαν δεν σου αρεσει το αποτελεσμα τα πας σε καποιον επαγγελματια

ουτε εγω εχω την μεγαλη εμπειρια αλλα πηγε τοσο καλα αυτο το συνθετο που σκεφτομαι να αλλαξω το χρωμα των ηχειων μου...

δοκιμες οπωσδηποτε. το ξαναλεω: πρεπει οι κινησεις να βγαινουν απο τα ορια του ξυλου. αλλιος πλησιαζοντας στα ορια οταν αλλαζεις πορεια ριχνεις διπλο χρωμα. παντος και κατι να μην παει καλα, υπαρχει το γυαλοχαρτο και στην χειροτερη, εαν δεν σου αρεσει το αποτελεσμα τα πας σε καποιον επαγγελματια

Να σαι καλά φίλε!Θα κάνω τις δοκιμές μου και αν όλα πάνε καλά έχει καλώς αλλιώς σε επαγγελματία!!!

Re: Απάντηση: Δέσιμο καμπίνας ηχείου

Ναι, αλλά με τις αλουμινένιες χάνεται η εσωτερικότητα της χροιάς :grinning-smiley-043

Καλά, αυτός δεν έχει "ανασφάλειες" ?

ATC-SCM150-Speakers_Tower.jpg
Αυτος ειναι της σχολης του "Lossy cabinet",βλεπε Rogers,Spendor,Harbeth κλπ..... BBC γενικοτερα.

Παντως οπως και να εχει, οτι και να χρησιμοποιησεις ενα μην αμελησεις:

Να κανεις την καμπινα αεροστεγη.
Συμπεριλαμβανομενου και του μεγαφωνου (στο σημειο επαφης).

Και εκει που παταει το μεγαφωνο βαλε παχυ αυτοκολλητο διπλης οψηςταινια
Θα ελεγα μιας οψης η να μην ειναι καν αυτοκολλητο.Αν χρειαστει να βγαλει το μεγαφωνο καμια φορα,θα δυσκολευτει και πιθανον να κανει ζημια στο MDF

Πως επηρεαζουν οι βιδες την αποδοση του ηχειου?
Δεν ειναι οι βιδες που επηρεαζουν τον ηχο αλλα το σφιξιμο.Πολλοι κατασκευαστες "ελεγχουν" το σφιξιμο στα ηχεια,ακομη και τα πικαπ(Linn...) Συνηθως σφιγγουμε μεχρι να πατησει η βιδα καλα και λιγο παραπανω.Οτιδηποτε περισσοτερο παραμορφωνει το ξυλο χωρις να προσφερει απολυτως τιποτα καλυτερο,με πιθανοτητα ζημιας η ανοιγματος απο οπου θα περνα αερας,θα δημιουργουνται κραδασμοι κλπ.....-bye-