Διαχειριση στην "Καφε"

Status
Not open for further replies.
Το θέμα Σπύρο για μένα είναι οτι αν σε ένα χώρο που συνεργαζόμαστε πολλά άτομα ο καθένας απο τη σκοπιά του, αρχίσουμε απλά να κράζουμε ο ένας τον άλλο με την πρώτη ευκαιρία, αλλά κράξιμο που δεν έχει σκοπό να βελτιώσει την κατάσταση και να αναπτύξει την αλληλοεκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό , αλλά αποσκοπεί αλλού τότε οι αντιπαραθέσεις γίνονται για να γίνουν κι όχι για να προσφέρουν στο κοινό καλό.

Και να πώ και κάτι άλλο , κι εγώ έβλεπα αλλιώς τα πράγματα στο φόρουμ πρίν αναλάβω την ευχάριστη ευθύνη συντονισμού της κατηγορίας μας. Και πιστέυω πως το ότι έχω δεί και τις 2 όψεις του νομίσματος με βοηθά πάρα πολύ. στο να κατανοήσω και τις πραγματικές ανησυχίες και τους δημιουργικούς προβληματισμούς και τις υγιείς προθέσεις αλλά και τις καθαρά κακόβουλες συμπεριφορές.

Re: Απάντηση: Διαχειριση στην "Καφε"

Η Εκτος, περαν του προφανους ρολου της, εχει γινει τοσο σημαντικη γιατι οι υπολοιπες κατηγοριες (οχι ολες) δεν εχουν τυχει της αναλογης προσοχης και της αναλογης αναπτυξεως απο τις... κεφαλες των.

Μην τα ξαναλεμε. Η Εκτος ειναι το κομματι που "δενει" παρεες εδω μεσα, που δινει μια αλλη διασταση σε αυτο το φορουμ.

Οι κυριοι που φωναζουν να φυγει η Εκτος θα πρεπει να προσπαθησουν να κανουν πιο ενδιαφερουσες τις δικες τους κατηγοριες.

Κοινως, ΔΕΝ σκοτωνουμε τον ανταγωνιστη, προσπαθουμε να γινουμε εμεις το ιδιο ενδιαφεροντες με αυτον....

Εγκρίνω και επαυξάνω, Βασίλη, να σε δούμε επιτέλους και σε κανά καφέ.:ernaehrung004:

Το θέμα με την εκτός είναι ότι πέραν της γενικής τήρησης των κείμενων κανόνων λειτουργίας του φόρουμ, οι διαχειριστές της καλούνται να κρίνουν και πόσο "εκτός" είναι το θέμα για τη θεματολογία της "εκτός".
Εγώ θα συμφωνήσω ότι η εκτός είναι ένας χώρος γενικότερης ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης μεταξύ των μελών που γνωρίστηκαν με την ευκαιρία του ενδιαφέροντός τους σε κάποιον από τους ειδικούς τομείς του φόρουμ, και ότι έχουν γίνει πολλές ενδιαφέρουσες (το λιγότερο) συζητήσεις σε αυτήν, εντούτοις δεν θεωρώ ότι αυτή η "αυτορρύθμιση" δεν έχει όρια. Θα μπορούσε δηλαδή αυτή η αυτορρύθμιση να μετατρέψει το φόρουμ σε ένα ακόμη "χαβαλέ-portal"; Κατ' εμέ, φυσικά και όχι, αφού ο προσανατολισμός του φόρουμ είναι δεδομένος.

Ας μην κρίνουμε κάθε διαχειριστική επέμβαση, όπως η εν λόγω, ως καταπάτηση των ελευθεριών λόγου και έκφρασης. Διότι σε σοβαρές συζητήσεις, και διορθώστε με εάν κάνω λάθος, δεν είδα να μπαίνει χέρι πουθενά. Φυσικά θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά θέματα που θα μπορούσαν να έχουν την τύχη του προσφάτως κλειδωθέντος. Το πρόβλημα για εμένα είναι ότι δεν έχουν τεθεί σαφείς κανόνες ως προς το εύρος της θεματολογίας της εκτός, κι έτσι κάθε παρέμβαση κάνει μπαμ ως τέτοια και όχι ως απλή τήρηση κανόνων.

ΥΓ Και κάτι άλλο:
Παιδιά οι γνώσεις μου ως νομικού άπτονται ιδίως του χώρου του Ποινικού Δικαίου και κλάδων του Αστικού (εμπράγματο, κληρονομικό, ενοχικό). Μην το λέτε και το ξαναλέτε σαν να είμαι κανένας παντογνώστης!

Εγω προτεινω Στεργιε οι συντονιστες των αλλων κατηγοριων να μην ασχολουνται με την εκτος. Προτεινω να ασχοληθειτε με το να ανεβασετε τις κατηγοριες σας . Δεν βλεπω να το κανετε...η Εκτος σας εμποδιζει? Ημαρτον... τι δικαιολογιες ειναι αυτες?

Re: Απάντηση: Διαχειριση στην "Καφε"

Εγω προτεινω Στεργιε οι συντονιστες των αλλων κατηγοριων να μην ασχολουνται με την εκτος. Προτεινω να ασχοληθειτε με το να ανεβασετε τις κατηγοριες σας . Δεν βλεπω να το κανετε...η Εκτος σας εμποδιζει? Ημαρτον... τι δικαιολογιες ειναι αυτες?

Ο Στέργιος είπε φωναχτά μια σκέψη που πάντα υπήρχε ανάμεσα σε άλλες, και φαντάζομαι το κάνει για να εκφραστεί και όχι για κανένα άλλο λόγο. Όπως και άλλα μέλη θέλουν να εκφραστούν χωρίς κάποιο λόγο ΙΜΗΟ όπως πχ ο συγγραφέας του παρόντος θέματος.

Επέτρεψε μου Βασίλη μια που έχεις διάθεση να συμβουλεύεις τους άλλους, να σου δώσω και εγώ μια συμβουλή. Αφού νοιάζεσαι για το μέλλον του avclub γιατί δεν γράφεσαι στο σωματείο να κάνεις πιο "έμπρακτο" το ενδιαφέρον σου ?

Απάντηση: Re: Διαχειριση στην "Καφε"

Δηλαδή πιστεύεις οτι δεν γίνεται αρκετή προσπάθεια όσον αφορά στο περιεχόμενο και τον θεματικό εμπλουτισμό των κατηγοριών , στην ενημέρωση ,στην πληροφόρηση, στη μετάδοση γνώσης κτλ ;

Ναι , το πιστευω ακραδαντα και ξερεις ποιο ειναι το ενδιαφερον? Το πιστευουν και πολλοι εκει πανω, αλλο αν προς τα εξω δεν θελετε (και λογικο ειναι) να φαινεται.

Ε, το λεω εγω για ολους.

Θελει ανανεωση εκει πανω για να δουμε ατομα με ορεξη να προσφερουν...
Θες κλασσικο παραδειγμα? Ο κ. Dipie, περαν του θεματος που ελαβε χωρα στο παρελθον και που δεν απτεται ακριβως του ιδιου, κανει εξαιρετικη δουλεια στην κατηγορια του..:SFGSFGSF:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαχειριση στην "Καφε"

Επέτρεψε μου Βασίλη μια που έχεις διάθεση να συμβουλεύεις τους άλλους, να σου δώσω και εγώ μια συμβουλή. Αφού νοιάζεσαι για το μέλλον του avclub γιατί δεν γράφεσαι στο σωματείο να κάνεις πιο "έμπρακτο" το ενδιαφέρον σου ?

Οταν κρινω οτι οι συνθηκες ειναι οι πρεπουσες και καταλληλες (για να αναλαβω τα προεδρικα μου καθηκοντα π.χ.:2thumb22sup:) , θα το πραξω, μην ανησυχεις...

Αλλωστε κανω το ιδιο καλη δουλεια εκτος...

Αλήθεια πόσα θέματα ανοίγονται καθημερινά στην Μουσική Κατηγορία και πόσα απο αυτά θέλουν πραγματικό κόπο και ενδιαφέρον για να γραφούν??Παρα πολλά.
Καλό θάταν λοιπόν οι ανεπάρκειες τού καθενός να μήν προβάλλονται αλλού...
Γιά ολα φταίνε οι γκόμενες οι πρωην και οι επόμενες....
Αληθεια τά θέματα τής καφέ ενόχλησαν μερικούς (και ο Send κάνει μιά πολύ σοβαρή εκτίμηση τής κατάστασης,χωρίς βερμπαλισμούς)ή οτι στην καφέ έχουν συζητηθεί τα πιό σημαντικά που αφορούν στην λειτουργία τού club??H καλύτερα η καφέ ´φιλοξένησε´τέτοια θέματα,που προάγουν τον διάλογο.
Είναι πιά πέραν απο προφανές οτι μερικοί θέλουν ειλικρινέστατα τήν εξέλιξη τού φόρουμ και ότι άλλοι απειλούνται από τις επικείμενες αλλαγές...
Ως εκ τούτου Βασίλη θεωρώ πολύ σωστή την ερώτηση που σού απευθύνει ο Νίκος.

Σπυρο, δεν χρειαζομαι το Συλλογο για να αποδειξω το ποσο και αν ενδιαφερομαι για το club. Οι πραξεις μου το εχουν αποδειξει..

Στο Συλλογο θα μπω οταν κρινω οτι η δυνατοτητα να επηρεασω τα πραματα (προς οιαδηποτε κατευθυνση) ειναι υπαρκτη και οχι απλως υποστηρικτικη των αποφασεων αλλων...

Σπυρο, δεν χρειαζομαι το Συλλογο για να αποδειξω το ποσο και αν ενδιαφερομαι για το club. Οι πραξεις μου το εχουν αποδειξει..

Στο Συλλογο θα μπω οταν κρινω οτι η δυνατοτητα να επηρεασω τα πραματα (προς οιαδηποτε κατευθυνση) ειναι υπαρκτη και οχι απλως υποστηρικτικη των αποφασεων αλλων...
Δεν συμφωνώ.
Δεν ειναι θέμα αποδείξεως οτιδήποτε.
Ούτε κάν θέμα επηρεασμού.
Γιά μένα το νόημα τής συμμετοχής στο Σωματείο είναι η σύνθεση όχι η ανατροπή.
Και έχει και άλλους σκοπούς πέραν τού club το Σωματείο.
Ως εκ τούτου θεωρώ αναγκαία την συμμετοχή τών ενεργών μελών.

Σπύρο για την Ιστορία, μόνο και εντελώς ΙΜΗΟ
νομίζω πως κανείς δεν παραγνωρίζει την σημαντικότητα της "off topic" κατηγορίας μας, εγώ έχω μόνο τρία παράπόνα από την όλη πορεία της

- Περίμενα πως θα είναι χώρος γέννεσης νέων θεματικών κατηγοριών.
Δηλαδή κάτι όπως τα ταξίδια ή και άλλες θεματικές ενότητες της photo gallery πχ μόλις έφυγαν από την εκτός δεν είχαν την άνθιση που περίμενα.

- Στεναχωριέμαι που έχει μέρος νεκροταφείου άλλων κατηγοριών.
Δεν περίμενα πως θα χρειαζόταν τόσα πολλά θέματα να μεταφερθούν από άλλες κατηγορίες, γιατί εκεί είχαν "ξεφύγει". Ίσως εδώ να κάναμε κάποια κατάχρηση που να αδεικεί την κατηγορία.

- Το off topic από μόνο του ελκύει θέματα που δεν θα έπρεπε να ανοιχθούν.
Είναι δύσκολος ο προσδιορισμός, και πολλές φορές τα όρια δυσδιάκριτα του πότε ακόμα και ένα off topic θέμα γίνεται απολύτως ανεπιθύμητο.

Αυτά όμως αποτελούν μόνο τους δικούς μου προβληματισμούς και φυσικά δεν με εμποδίζουν να αναγνωρίσω την προσφορά της κατηγορίας στο avclub.

Απάντηση: Re: Διαχειριση στην "Καφε"

Σπύρο για την Ιστορία, μόνο και εντελώς ΙΜΗΟ
νομίζω πως κανείς δεν παραγνωρίζει την σημαντικότητα της "off topic" κατηγορίας μας, εγώ έχω μόνο τρία παράπόνα από την όλη πορεία της

- Περίμενα πως θα είναι χώρος γέννεσης νέων θεματικών κατηγοριών.
Δηλαδή κάτι όπως τα ταξίδια ή και άλλες θεματικές ενότητες της photo gallery πχ μόλις έφυγαν από την εκτός δεν είχαν την άνθιση που περίμενα.

- Στεναχωριέμαι που έχει μέρος νεκροταφείου άλλων κατηγοριών.
Δεν περίμενα πως θα χρειαζόταν τόσα πολλά θέματα να μεταφερθούν από άλλες κατηγορίες, γιατί εκεί είχαν "ξεφύγει". Ίσως εδώ να κάναμε κάποια κατάχρηση που να αδεικεί την κατηγορία.

- Το off topic από μόνο του ελκύει θέματα που δεν θα έπρεπε να ανοιχθούν.
Είναι δύσκολος ο προσδιορισμός, και πολλές φορές τα όρια δυσδιάκριτα του πότε ακόμα και ένα off topic θέμα γίνεται απολύτως ανεπιθύμητο.

Αυτά όμως αποτελούν μόνο τους δικούς μου προβληματισμούς και φυσικά δεν με εμποδίζουν να αναγνωρίσω την προσφορά της κατηγορίας στο avclub.

Nίκο συμφωνώ και στά τρία που επισημαίνεις...
Ειδικά μάλιστα γιά το τρίτο θέλω να πιστεύω οτι τά παιδιά που την διαχειρίζονται θα έκαναν πολύ καλά να επισημαίνουν τό δυσδιάκριτο όριο που αναφέρεις,κατά την γνώμη τους φυσικά...
Θάταν και βοηθητικό και κατευναστικό...

Βασίλη η απάντησή σου στην ερώτηση του Νίκου, μου αφήνει και εμένα πολλά ερωτηματικά.Αν δεν κάνω λάθος, εδω και πολύ καιρό ήσουν απο τους πρώτους που ρωτούσαν πολύ συχνά τι θα γίνει με το σωματείο και γιατί καθυστερούμε.Προσωπικά δεν περίμενα να ενταχθείς στο σωματείο μόνο και εφ'όσων το καταστατικό σε έβρισκε σχεδόν σε όλα σύμφωνο.Αλλωστε τέτοια περίπτωση ίσως και να ήταν αδύνατον να συμβεί.Τώρα λοιπόν που είμαστε έτοιμοι τι περιμένεις;προς τι λοιπόν όλη αυτή η <φασαρία> πριν;εγω νόμιζα ότι βιαζόσουν να ενταχθείς και εσύ στα μέλη του,απο ενδιαφέρον και διάθεση συμμετοχής στην γενική προαπάθεια, γιά αυτό και επέμενες.

δεν θα μπορουσα και εγω να μην συμφωνήσω με Νικο Κρυωνα μαλιστα με Send(Τασο) Αννα Λευτερη θα επαναπροσδιορισουμε τα δυσδιάκριτα ορια που αναφέρεται

η εκτος θα ηθελα να ειναι χωρος προβληματισμου ,αναπτυξη ιδεων, ακονισμα μυαλου και μορφωσεως

δεν θελω να διαβαζω ουτε τι αποσμητικό να βάλω στην τουαλέτα μου ούτε τι σωβρακο φοραγε ο Αρχιμανδριτης ουτε τι χρωμα ειχαν τα DVD

θελω να διαβαζω Βλασιδη,Σουρλα, να μου εξηγουν τι να κανω για να μην δω την Θεσσαλονικη σε 15-20 χρονια με σημαια Νova Macedonia θελω γνωσεις και ιδεες για μια καλυτερη ζωη ενα καλο βιβλιο ενα καλο Θεατρο μια ωραια εκδρομη

δεν θελω χωροφύλακες ουτε θηριοδαμαστές θελω διαχειριστές που θα επιμεληθουν τετοιων θεματων που θα συντηρουν παλια να μην θαφτουν που θα εποπτευουν και θα καθοδηγουν τα νεα μελη στον διαφορετικο χαρακτηρα που ολοι μας θελουμε να εχει το Avclub

ειναι χαρα μου να διαβαζω το meletov να λεει οτι ειναι φαινομενο στα Ελληνικα φορα να μην συζηταμε την Ζαχοπουλειαδα

Άσε τα "ήμαρτον" μπιλάκο.

Δε πρόκειται οι διαχειριστές να ανεβάσουν τις κατηγορίες τους.

Το πως πηγαίνει κάθε κατηγορία έχει να κάνει με τη συμμετοχή των μελών, όχι του "σπρωξίματος" των διαχειριστών.

Δε θα κάνουμε αυτά που κοροϊδεύουμε.

Για να καταλάβω δηλαδή, τα καλά σε αυτό το φόρουμ τα κάνουν τα μέλη και για όλα τα κακά ευθύνονται οι διαχειριστές ε?

Βασίλη η απάντησή σου στην ερώτηση του Νίκου, μου αφήνει και εμένα πολλά ερωτηματικά.Αν δεν κάνω λάθος, εδω και πολύ καιρό ήσουν απο τους πρώτους που ρωτούσαν πολύ συχνά τι θα γίνει με το σωματείο και γιατί καθυστερούμε.Προσωπικά δεν περίμενα να ενταχθείς στο σωματείο μόνο και εφ'όσων το καταστατικό σε έβρισκε σχεδόν σε όλα σύμφωνο.Αλλωστε τέτοια περίπτωση ίσως και να ήταν αδύνατον να συμβεί.Τώρα λοιπόν που είμαστε έτοιμοι τι περιμένεις;προς τι λοιπόν όλη αυτή η <φασαρία> πριν;εγω νόμιζα ότι βιαζόσουν να ενταχθείς και εσύ στα μέλη του,απο ενδιαφέρον και διάθεση συμμετοχής στην γενική προαπάθεια, γιά αυτό και επέμενες.

Αν διαβασεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα γραπτα μου, θα διαπιστωσεις οτι δεν αναφερω πουθενα για καταστατικο και αλλα τινα. Ειμαι παρα πολυ προσεκτικος στις διατυπωσεις μου, ακομα και οταν κανω πλακα.

Κατα τη γνωμη μου λοιπον, δεν υπαρχει καποιος χρονικος περιορισμος για να γινει κανεις μελος. Ο καθε ενας απο εμας κρινει κατα τη δικη του σκεψη και συνειδηση για το αν και ποτε θα συμμετασχει. Εγω εχω τα προσωπικα μου κριτηρια λοιπον.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ενδιαφερομαι καθ'οιονδηποτε τροπο. Τι σχεση εχει η "φασαρια"? Μπορει να ενδιαφερομουν για το αν θα γινει ο συλλογος και το πως, αλλα δεν σημαινει οτι βιαζομαι καθ'οιονδηποτε τροπο να γραφτω. Η συμμετοχη μου στη γενικη προσπαθεια ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αλλους που... "φωναζουν" και αυτο...διαφημιζονται.

Status
Not open for further replies.