Διαδραστικός πίνακας- short throw projectors

Φίλε, ελπίζω να μην τα λες σοβαρά όλα αυτά.

Το χιούμορ σου είναι γελοίο όπως και στο θέμα ασφάλειας που έθεσες είναι ακόμα ποιο γελοίο. Όποιος βιδώσει καλά τα 4 upat στο ταβάνι και τα παξιμάδια στον proj, δεν διατρέχει τίποτα, ανεξαρτήτως βάσης. Η εγκατάσταση μετράει

Κακώς ασχολούμαι μαζί σου, ελπίζω να είμαι ο τελευταίος.

Ευχαριστω πολύ για τα κοπλιμέντα σου και πραγματικά το ιδιο ελπίζω και εγω για την ενασχόληση σου για το ατομο μου στη τελευταία σου πρόταση.

Παράλληλα υποστηρίζω και εγω ακραδαντα μαζί σου οτι δεν υπάρχει τίποτα γελειότερο απο το απλούστατο βίδωμα των 4 ούπατ. Μπαμ και έξω.
Επίσης οποιαδήποτε βάση στην οποία θα βιδώσουν τα παξιμάδια του προβολέα είναι "εντάξει". No problemo!
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε και ας περιφέρονται τρυφερά μυαλά απο κάτω. Αφού το λές εσυ και με τόση σιγουριά....δεν μπορούμε παρα να το πιστέψουμε όλοι μας.

Κλασική πράγματα: Εγκατασταση τύπου Αρπα-Κόλα (όπως σε όλα τα πραγματα στην Ελληνική ζώη μας άλλωστε.)

Αλήθεια λύσε μου την απορία:
Προδιαγραφές κατασκευών υπάρχουν στα σχολεία σας;
Ομάδα που επιβλέπει τις όποιες κατασκευές σας;

Για παράδειγμα ποια ούπατ θα χρησιμοποιήσετε σε οροφή και ποιά σε τοίχο;
Για πόσα κιλά στη κάθε περίπτωση;
Τι συντελεστη ασφαλείας θα πρέπει να έχουν;
Τι είδους σύσφιξη θα πρέπει να επιτευχθεί;
Σε τι ύψος απο το έδαφος για να μην επιτρέπεται η εύκολη προσβαση απο τους μαθητές;
Τροφοδοσία ρεύματος με μετασχηματιστές 1:1;

Αχ κ. Γενικέ δεν είμαι εμπαθής.
Δεν συγκαλύπτω, δεν εικάζω, δεν υποθέτω, δεν κάνω λογικά αλματα, ούτε διέπομαι απο φθηνα επιχειρήματα.

Εχετε ποτε σκεφτεί οτι αρμενίζει η αρμάδα για ΠΟΛΥ καιρό στραβα και μοιάζουν όλα έτσι;

Last edited:
Όπως και να έχει, η φίλη αναζητά κάτι που θα πάει ένα βήμα παραπέρα την ποιότητα της εκπαίδευσης που (επαγγελματικά γιατί όχι δεν κατάλαβα, τι πειράζει????) προσφέρει.

Μακάρι ΟΛΟΙ να χρησιμοποιούσαν projector για τέτοιους σκοπούς.

efelenia, έχω δοκιμάσει τον Optoma EX525ST (εργάζομαι σε αντιπροσωπεία που παλιότερα τους είχε) που είναι μία από τα ίδια με τον BenQ που κοιτάζεις. Ασφαλώς θα σε βολέψει μία τέτοια λύση. Μετά πληρώνοντας περισσότερα, πηγαίνεις σε διαδραστικό projector o οποίος είναι ακόμα πιο short throw και έρχεται με το διαδραστικό pen. Μετά πηγαίνεις σε λύσεις smartboard κλπ που είναι ακόμα ακριβότερες.

Από το να μην έχεις projector καθόλου, καλύτερα η πιο φθηνή λύση.

Όπως και να έχει, η φίλη αναζητά κάτι που θα πάει ένα βήμα παραπέρα την ποιότητα της εκπαίδευσης που (επαγγελματικά γιατί όχι δεν κατάλαβα, τι πειράζει????) προσφέρει.

Μακάρι ΟΛΟΙ να χρησιμοποιούσαν projector για τέτοιους σκοπούς.

Φυσικά και δεν πειράζει και επικροτω τέτοιες κινήσεις.
Αλλά οτι γίνεται επαγγελματικά θα πρέπει να σταματήσει να γίνεται στο πόδι και να γινεται σωστά, ιδαίτερα οταν εγγυμονεί κινδύνους.
Πολύ απλά δεν μπορεί ενα φροντηστήριο ή σχολείο να έχει το skroutz ως μονάδα μέτρησης.

Σπίτι του ο καθένας μπορεί κάνει οτι θέλει.
Αλλά σε δημόσιους και ευαίσθητους χώρους όπως σε σχολεία στο παρόν παραδειγμα...ήμαρτον ας ξεκολήσουν απο τις γελειότητες τύπου πόσο-τόσο χωρίς την υπαρξη λοιπών προδιαγραφών και ας τηλεφωνήσουν σε πέντε εταιρίες να τους δώσουν προσφορές και να κάνουν τη δουλειά τους σοβαρα και με ευθύνη με τhν ποια οικονομικά αλλά και αξιόπιστη εταιρία.

Ειδάλως ας μείνουν με τη κιμωλία παρα να στείλουν στο νοσoκομείο κανένα παιδί και τo Mega Channel να ψάχνει τον αιωνίως "Υπέυθυνο" Λούη.

Last edited:
Θεωρούμε δηλαδή ως αξίωμα, πως όλοι οι επαγγελματίες εγκαταστάτες είναι άψογοι στη δουλειά τους, ενώ οι χομπίστες παντελώς ανίδεοι;

Φυσικά και δεν πειράζει και επικροτω τέτοιες κινήσεις.
Αλλά οτι γίνεται επαγγελματικά θα πρέπει να σταματήσει να γίνεται στο πόδι και να γινεται σωστά, ιδαίτερα οταν εγγυμονεί κινδύνους.
Πολύ απλά δεν μπορεί ενα φροντηστήριο ή σχολείο να έχει το skroutz ως μονάδα μέτρησης.

Σπίτι του ο καθένας μπορεί κάνει οτι θέλει.
Αλλά σε δημόσιους και ευαίσθητους χώρους όπως σε σχολεία στο παρόν παραδειγμα...ήμαρτον ας ξεκολήσουν απο τις γελειότητες τύπου πόσο-τόσο χωρίς την υπαρξη λοιπών προδιαγραφών και ας τηλεφωνήσουν σε πέντε εταιρίες να τους δώσουν προσφορές και να κάνουν τη δουλειά τους σοβαρα και με ευθύνη με τhν ποια οικονομικά αλλά και αξιόπιστη εταιρία.

Ειδάλως ας μείνουν με τη κιμωλία παρα να στείλουν στο νοσoκομείο κανένα παιδί και τo Mega Channel να ψάχνει τον αιωνίως "Υπέυθυνο" Λούη.

Εντάξει αγαπητέ, ως πρώην καθηγητής σε ΚΞΓ κι εγώ καταλαβαίνω την ευαισθησία. Απλά αυτό που λέω είναι ότι εδώ η φίλη αποφάσισε να δώσει κάτι τις παραπάνω στους μαθητές. Ε, δε χρειάζεται να την παίρνουμε και από τα μούτρα την ίδια στιγμή που αποφάσισε να προσφέρει με ό,τι μπορεί. ;)

Καλύτερα να της δώσουμε όλη μας τη βοήθεια και να της παραθέσουμε όσο περισσότερες γνώσεις, γνώμες και εμπειρίες που πιθανόν να έχουμε. :smile:

Ευτυχώς που δεν μας διαβάζουν από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.....θα είχαν τρελλάνει την κοπέλα στις διώξεις για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, επειδή θέλει να βάλει ένα προβόλι στην τάξη της. Εμείς ως συνεργοί θα πέφταμε στα πιο μαλακά...

Θεωρούμε δηλαδή ως αξίωμα, πως όλοι οι επαγγελματίες εγκαταστάτες είναι άψογοι στη δουλειά τους, ενώ οι χομπίστες παντελώς ανίδεοι;

Νομίζω οτι ήμουν σαφής. Μιλήσα για εταιρίες και οχι για εγκαταστάτες ΜπαρμπαΜήτσους και κατόπιν επιλογής τους. Ξανά λοιπόν:

Αλλά σε δημόσιους και ευαίσθητους χώρους όπως σε σχολεία στο παρόν παραδειγμα...ήμαρτον ας ξεκολήσουν απο τις γελειότητες τύπου πόσο-τόσο χωρίς την υπαρξη λοιπών προδιαγραφών και ας τηλεφωνήσουν σε πέντε εταιρίες να τους δώσουν προσφορές και να κάνουν τη δουλειά τους σοβαρα και με ευθύνη με την ποια οικονομικά αλλά και αξιόπιστη εταιρία.

Re: Απάντηση: Διαδραστικός πίνακας- short throw projectors

Ευτυχώς που δεν μας διαβάζουν από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.....θα είχαν τρελλάνει την κοπέλα στις διώξεις για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, επειδή θέλει να βάλει ένα προβόλι στην τάξη της. Εμείς ως συνεργοί θα πέφταμε στα πιο μαλακά...

κ.Χατζηγεωργίου, η προχειρότητα και ο ωχαδελφισμός (όσο και αν γελάνε διαβαζοντας μερικοί απο αφέλεια) διωκονται ποινικά στο εξωτερικό.

Ρωτήστε πως γίνονται οι εγκαταστάσεις στο εξωτερικό: οχι μόνο σε δημόσιους αλλά ακόμη και σε ιδιωτικούς χώρους.
Μην μου απαντήσετε οτι εδω είναι Βαλκάνια γιατι συμφωνω απολύτως.
Εδω αν και φτάσαμε στο πάτο του βαρελιου εμείς ροκανίζουμε και το ξύλο.

Μα να εμποδίσω εγω να βάλει "το προβόλι" το κορίτσι στο σχολείο της;
Συγνώμη κοπελα μου, συνεχίστε ελευθερα.
Τρυπάνια, ούπατ, κατσταβίδια και φύγαμε.....

Νομίζω οτι ήμουν σαφής. Μιλήσα για εταιρίες και οχι για εγκαταστάτες ΜπαρμπαΜήτσους και κατόπιν επιλογής τους. Ξανά λοιπόν:

Αλλά σε δημόσιους και ευαίσθητους χώρους όπως σε σχολεία στο παρόν παραδειγμα...ήμαρτον ας ξεκολήσουν απο τις γελειότητες τύπου πόσο-τόσο χωρίς την υπαρξη λοιπών προδιαγραφών και ας τηλεφωνήσουν σε πέντε εταιρίες να τους δώσουν προσφορές και να κάνουν τη δουλειά τους σοβαρα και με ευθύνη με την ποια οικονομικά αλλά και αξιόπιστη εταιρία.

Φίλε μου εν μέρη συμφωνώ με κάποια απο τα λεγόμενα σου ,άλλα χωρίς πρόθεση να σε προσβάλω ή να σε ειρωνευτώ και βλέποντας το με μία δόση χιούμορ ,περίμενα να προτείνεις μια φθηνή ποιοτική "κινέζικη" λύση στο πρόβλημα και όχι να κάνεις μογγόλικη επίθεση στη φίλη που καλώς κάνει και ψάχνει ,ρωτάει και ασχολείται με το project που θέλει να πραγματοποιήσει.

Και η όποια εταιρεία λοιπόν, αποκλείεται να διαθέτει ΜπαρμπαΜήτσους, ως εγκαταστάτες, στους κόλπους της;

Ή αλλιώς:

Θεωρούμε δηλαδή ως αξίωμα, πως όλες οι εταιρείες επαγγελματικών εγκαταστάσεων είναι άψογες στη δουλειά τους, ενώ οι χομπίστες παντελώς ανίδεοι;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαδραστικός πίνακας- short throw projectors

κ.Χατζηγεωργίου, η προχειρότητα και ο ωχαδελφισμός (όσο και αν γελάνε διαβαζοντας μερικοί απο αφέλεια) διωκονται ποινικά στο εξωτερικό.

Ρωτήστε πως γίνονται οι εγκαταστάσεις στο εξωτερικό: οχι μόνο σε δημόσιους αλλά ακόμη και σε ιδιωτικούς χώρους.
Μην μου απαντήσετε οτι εδω είναι Βαλκάνια γιατι συμφωνω απολύτως.
Εδω αν και φτάσαμε στο πάτο του βαρελιου εμείς ροκανίζουμε και το ξύλο.

Μα να εμποδίσω εγω να βάλει "το προβόλι" το κορίτσι στο σχολείο της;
Συγνώμη κοπελα μου, συνεχίστε ελευθερα.
Τρυπάνια, ούπατ, κατσταβίδια και φύγαμε.....

Οκ, αν συμφωνήσω μαζί σας, μπορούμε να γυρίσουμε στο θέμα μας?? Επί των αναγκών αγοράς προβολέα, για τη χρήση όπως αναφέρεται παραπάνω, έχετε κάτι να προτείνετε ή θα εξαντλήσουμε το θέμα στη μελέτη εγκατάστασης???

Φίλε μου εν μέρη συμφωνώ με κάποια απο τα λεγόμενα σου ,άλλα χωρίς πρόθεση να σε προσβάλω ή να σε ειρωνευτώ και βλέποντας το με μία δόση χιούμορ ,περίμενα να προτείνεις μια φθηνή ποιοτική "κινέζικη" λύση στο πρόβλημα και όχι να κάνεις μογγόλικη επίθεση στη φίλη που καλώς κάνει και ψάχνει ,ρωτάει και ασχολείται με το project που θέλει να πραγματοποιήσει.

Εσύ με τάπωσες.
Δεν έχω λόγια......:flipout: :flipout: :flipout:

ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΊΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;

Γιατί πρέπει να γεμίσουμε το thread με μηνύματα τέτοιου περιεχομένου; Τι σχέση έχει με τον τίτλο; Την ακούσαμε την άποψη του φτάνει. Ανίδεη είναι έτσι κι αλλιώς.

Και η όποια εταιρεία λοιπόν, αποκλείεται να διαθέτει ΜπαρμπαΜήτσους, ως εγκαταστάτες, στους κόλπους της;

Ή αλλιώς:

Θεωρούμε δηλαδή ως αξίωμα, πως όλες οι εταιρείες επαγγελματικών εγκαταστάσεων είναι άψογες στη δουλειά τους, ενώ οι χομπίστες παντελώς ανίδεοι;

Οι σοβαρές εταιρίες έχουν προδιαγραφές.
Τωρα αν έχουν ΜπαρμπαΜήτσους στη δουλεψη τους, θα έχουν και κακούς Μασόνους να τους επιβλέπουν.

Τι να πω: Αν το αυγό έκανε τη κότα ή η κότα το αυγό.....άλυτο :flipout:

ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΊΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ;

Γιατί πρέπει να γεμίσουμε το thread με μηνύματα τέτοιου περιεχομένου; Τι σχέση έχει με τον τίτλο; Την ακούσαμε την άποψη του φτάνει. Ανίδεη είναι έτσι κι αλλιώς.

Τι εννοείς με αυτο; Διαβαζεται πολύ αρνητικά όπως το εγραψες.

Παρακαλώ η συζήτηση να εξελιχθεί αποκλειστικά επί του θέματος.
Οποιοδήποτε off-topic post κάνει το λάθος να εμφανιστεί, θα σβυστεί και μαζί του θα συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα που δυστυχώς βρίθουν πλέον στο ταλαίπωρο νήμα! Μέχρι εδώ. :AFADF0:
Κύριε Τρούσσα παρακαλώ να γράφετε μόνο αν διαθέτετε τις γνώσεις επί του θέματος, και αν προτίθεστε να βοηθήσετε τους ανθρώπους που ερωτούν. Τους λοιπούς "προβληματισμούς" σας μπορείτε να τους βάλετε και να τους συζητήσουμε σε κάποιο άλλο νήμα που μπορείτε φυσικά να ανοίξετε στην υποκατηγορία μας "Γενική συζήτηση".
Ευχαριστώ.

Δεν διαγράφετε όλα τα ποστ του να τελειώνουμε; Ενδιαφέρει πολλούς και δεν χρωστάνε τίποτα να διαβάζουν τις μπουρδολογίες του

και ας τηλεφωνήσουν σε πέντε εταιρίες να τους δώσουν προσφορές και να κάνουν τη δουλειά τους σοβαρα και με ευθύνη με τhν ποια οικονομικά αλλά και αξιόπιστη εταιρία.

Όταν έλεγα παραπάνω ότι ο ένας ζητάει 300 ευρώ για εγκατάσταση, ο άλλος 400 και ο άλλος δωρεάν, εσύ τι κατάλαβες; Ότι δεν έχω πάρει προσφορές και ότι βγάζω τις τιμές από το στομάχι μου;

Από εταιρείες είναι *όλες* οι παραπάνω τιμές (και πολλές ακόμη). Μη μου λες να πάω σε εταιρεία για εγκατάσταση, λες και ανακάλυψες την Αμερική. Και τους προτζέκτορες που αναφέρω οι εταιρείες μου τους σύστησαν, δεν τους βρήκα μόνη μου. Είπα, είμαι ανίδεη.

Προδιαγραφές εγκατάστασης δεν γνωρίζω γι'αυτό και θα σκάσω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να μου το εγκαταστήσουν, όπως δεν ξέρω επίσης να κάνω και φορολογική δήλωση, γι'αυτό και τα σκάω στον λογιστή και ούτω καθ'εξής.

Μπορώ όμως να ρωτήσω για να βρω έναν καλό και σχετικά φτηνό προτζέκτορα όπως βρήκα καλό και φτηνό λογιστή.

Έτσι λειτουργούν και οι "εταιρείες" που τόσο αγαπάς, έτσι λειτουργώ και εγώ. Και εγώ επιχείρηση είμαι.

Τα "τρυφερά παιδικά μυαλά" που ανέφερες προηγουμένως σε άλλα φροντιστήρια έχουν κατεβάσει μέχρι και κλιματιστικά. Τα ζω καθημερινά, λες να μην με ενδιαφέρει η ασφάλεια;