Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

woodpecker

Senior Member
20 September 2007
318
Σε ποια μετάβαση θα λέγατε ότι είναι ευδιάκριτη η μεγαλύτερη διαφορά σε

ποιότητα εικόνας τεχνολογικά και ειδικότερα στην αίσθηση που αποκομίζεις.

Από 480 σε 720 ή από 720 σε 1080 ;; Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα p/i Που νομίζω ότι η διαφορά θα είναι πολύ μικρή

Οι αναλυσεις που αναφερεις , αφορουν το υλικο η το μηχανημα ? Η και τα δυο και σε τι συνδιασμο ?

Σε ποια μετάβαση θα λέγατε ότι είναι ευδιάκριτη η μεγαλύτερη διαφορά σε

ποιότητα εικόνας τεχνολογικά και ειδικότερα στην αίσθηση που αποκομίζεις.

Από 480 σε 720 ή από 720 σε 1080 ;; Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα p/i Που νομίζω ότι η διαφορά θα είναι πολύ μικρή

Φίλε woodpecker θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.

Συζητάμε για ποιότητα εγγραφής ή για δυνατότητα απεικόνισης από το μέσο προβολής?

Πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα.

Φίλε woodpecker θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.

Συζητάμε για ποιότητα εγγραφής ή για δυνατότητα απεικόνισης από το μέσο προβολής?

Πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα.

Δεν καταλαβαίνω...

αν δώσεις 480 ποιότητα εικόνας σε ένα μηχάνημα με ποιότητα απεικόνισης 720p θα σου δείξει ποιότητα εικόνας 720p ;;;;;

Αν όχι και σου δείξει 480 τότε τι ρόλο παίζει το μέσος προβολής....

Από την στιγμή που η εντύπωση που έχω ισχύει δηλαδή ότι βάζεις παίρνεις...τότε Σαφώς και εννοώ την ποιότητα εγγραφής ...

Φιλε μου , ουτε εμεις καταλαβαινουμε τι σημαινει "αν δώσεις 480 ποιότητα εικόνας σε ένα μηχάνημα"......

Re: Απάντηση: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Φιλε μου , ουτε εμεις καταλαβαινουμε τι σημαινει "αν δώσεις 480 ποιότητα εικόνας σε ένα μηχάνημα"......

Πάμε πάλι από την αρχή..

Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα προτζέκτορα, γιατί περί αυτού πρόκειται, ο οποίος έχει την δυνατότητα να προβάλει (όλο το range των ποιοτήτων από 480 ntsc μέχρι 1080p ) και τον τροφοδοτήσεις από μια πηγή με pal εικόνα 576i τότε τι εικόνα θα σου προβάλει ;;;;

Εγώ λέω ότι θα σου προβάλει 576i ...

Αν αυτή μου η υπόθεση ισχύει ..τότε το ερώτημα που έθεσα αρχικά απλουστεύεται και γίνεται κατανοητό ότι μιλάω για την προβαλλόμενη ποιότητα...

Γιατί η δυνατότητα προβολής ενός μέσου (Projector) είναι αυτονόητη για να ισχύει η ερώτηση..Αν δεν μπορεί να σου δώσει 720p ή αντίστοιχα 1080p για ποιο λόγω να την κάνω την ερώτηση. Τι νόημα θα είχε να ρωτάω για ποιότητα εγγραφής σε ένα μέσο αν δεν υπήρχε το αντίστοιχο μηχάνημα να την δείξει ...

Όπως και να έχει η ερώτηση είναι απλή το προβαλλόμενο αποτέλεσμα είναι αυτό που με ενδιαφέρει .

Ευχαριστώ Να ' στε καλά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Πάμε πάλι από την αρχή..

Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα προτζέκτορα, γιατί περί αυτού πρόκειται, ο οποίος έχει την δυνατότητα να προβάλει (όλο το range των ποιοτήτων από 480 ntsc μέχρι 1080p ) και τον τροφοδοτήσεις από μια πηγή με pal εικόνα 576i τότε τι εικόνα θα σου προβάλει ;;;;

........

Προφανως σου αρεσει ο τροπος που γραφεις οποτε θα σου κανω τη χαρη να σου απαντησω με τον ιδιο .....

εφοσον προκειται για προτζεκτορα....

Παμε παλι στην αλφα βητα.....

Εφοσον ο προβολεας σου εχει δυνατοτητα να παρει σημα μεχρι 1080p , κατα 99% ειναι προβολεας με 1080 πανελ.

Στην ερωτηση σου......με ΟΤΙ και να τροφοδοτησεις τον προβολεα , αυτος ΟΤΙ αναλυση και να παρει κατω απο την native (1080p) , θα ενεργοποιησει τον scaler του και ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ αυτο που λαμβανει , σε 1080p , αφου ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ αυτη την αναλυση μπορει να προβαλει το πανελ.....

Μηπως τωρα καταλαβαινεις καλυτερα τι ρωτας?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

αφου ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ αυτη την αναλυση μπορει να προβαλει το πανελ.....

Θα το πάω και εγώ λοιπόν στο ίδιο μοτίβο.

Δηλαδή μου λες ότι δεν παίζει ρόλο τι ποιότητα εικόνας θα δώσεις αφού θα το κάνει upscale σε 1080 .

Αν απομονωσεις , οπως εκανες, μια φραση αυτο το νοημα βγαζεις.

Δεν ειναι ομως αυτο που εγραψα εγω, ειναι αυτο που κρατησες εσυ.

Αν νομιζεις οτι ετσι θα βοηθηθεις , μαλλον εισαι φαουλ....

Εκτος αν δεν εχεις οντως απορια , αλλα θες να το πας καπου αλλου..

Καλημερα και καλη συνεχεια....

Αν απομονωσεις , οπως εκανες, μια φραση αυτο το νοημα βγαζεις.

Δεν ειναι ομως αυτο που εγραψα εγω, αλλα αυτο που κρατησες εσυ.

Αν νομιζεις οτι ετσι θα βοηθηθεις , μαλλον εισαι φαουλ....

Εκτος αν δεν εχεις οντως απορια , αλλα θες να το πας καπου αλλου..

Καλημερα και καλη συνεχεια....

Δεν έχω προσωπική agenda ούτε το πάω αλλού, αλλά νομίζω ότι αναλύεις

την αρχική ερώτηση χωρίς να υπάρχει λόγος.

Συμφωνώ στο ότι θα σου κάνει upscale ο προβολέας σου στην native του ανάλυση και ούτε πίστεψα στιγμή ότι εννοούσες ότι και η ποιότητα θα είναι 1080p.

Απλά ήθελα να γίνω δεικτικός ώστε να τονίσω την απλότητα της αρχικής μου ερώτησης. Ότι, ότι και αν είναι ο προβολέας σου και η native του ανάλυση. High definition θα πάρεις μόνο αν αυτό που τροφοδοτείς είναι γραμμένο σε High definition.

Είναι σαν να ρωτούσα αν υπάρχει διαφορά απó stereo σε 5.1 και να μου ζητούσατε διευκρινιστική αν εννοώ τον ενισχυτή ή το μέσο εγγραφής.

Καλοί μου άνθρωποι εννοείτε ότι εννοώ το μέσο εγγραφής γιατί αυτό είναι που παίζει ρόλο.

Αν έβαζα στέρεο σε σετ από 5.1 θα έπαιρνα ψευδοSurround αλλά δεν είναι αυτό που συζητάμε, ελπίζω να γίνεται κατανοητό το παράδειγμα.

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν ήμουν επιθετικός προηγουμένως

Last edited:
Πολλοί προβολείς δέχονται σήμα 1080i ή και 1080p χωρίς να έχουν πάνελ 1080. Αλλά και προβολέας με πάνελ 480 ή 576 ή 720 που θα δεχτεί σήμα 1080, θα το κάνει downscale στην ανάλυσή του. Γενικά, αν ο προβολέας αναγνωρίσει το σήμα και αυτό δεν ταιρίαζει με το πάνελ του, θα το προσαρμόσει (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω).

Όταν μιλάς γενικώς για αναλύσεις, είναι σαν να υπονοείς ότι συγκρίνεις σήμα 480 σε προβολέα 480 με σήμα 1080 σε προβολέα 1080. Αυτή η σύγκριση μπορεί να έχει νόημα, άλλες φορές όχι. Αν, για παράδειγμα, αναρωτιέσαι αν πρέπει να αγοράσεις HD DVD ή Blu-ray, τότε το ερώτημα είναι πόσο καλύτερα δείχνει το σήμα 1080 σε δεδομένο προβολέα, σε σχέση με το 480 ή 576. Αν όμως αναρωτιέσαι αν πρέπει να αλλάξεις προβολέα, τότε ρωτάς πως φαίνεται το σήμα 480/576 σε μηχανήματα 480 ή 720 ή 1080.

Edit: Γράφαμε μαζί. Άρα λοιπόν συγκρίνεις τα σήματα. Τα συγκρίνεις λοιπόν με τα μηχανήματα που τους ταιριάζουν ή στο ίδιο μηχάνημα;

Last edited:

Τα συγκρίνεις λοιπόν με τα μηχανήματα που τους ταιριάζουν ή στο ίδιο μηχάνημα;

Τώρα μιλάμε,

Όχι δεν με ενδιαφέρει η απόδοση κάποιου συγκεκριμένου μηχανήματος.

Επί του προκειμένου είμαι από καιρό σε αναζήτηση 720p προτζέκτορα και έχω καταλήξει στο Sony aw15.

Θα δω μεγαλύτερη διαφορά από το standard definition που βλέπω τώρα, όταν προβάλω 720p σήμα στο Sony

ή

Θα δω μεγαλύτερη αργότερα αν πάω από Sony aw15 και σήμα 720p σε προβολέα native 1080p και σήμα 1080p;

Απ' ότι φαίνεται έκανα σωστές παραδοχές στην αρχή, οπότε εμμένω στην απάντησή μου. :smile:

Σίγουρα και έκανες σωστές παραδοχές Δημήτρη.

Αν ήθελα να συγκρίνω μηχανήματα και συνδυασμούς σημάτων+μηχανημάτων θα το ανέφερα. Από την στιγμή που δεν ανέφερα τίποτα για συγκεκριμένα μηχανήματα δεν ξέρω πως προέκυψε αυτή η ασυνεννοησία. (No offence)

Επαναλαμβάνω αν σας ρώταγα αν είναι καλύτερο το στέρεο ή το 5.1 θα με ρωτάγατε τι εννοώ ; Για ποιό μηχάνημα και σε τι συνδυασμό πηγής και ηχείων; :)

Φιλικά

Last edited:
Απάντηση: Re: Διαφορά από σε SD σε ΗD ...

Σίγουρα και έκανες σωστές παραδοχές Δημήτρη.

Αν ήθελα να συγκρίνω μηχανήματα και συνδυασμούς σημάτων+μηχανημάτων θα το ανέφερα. Από την στιγμή που δεν ανέφερα τίποτα για συγκεκριμένα μηχανήματα δεν ξέρω πως προέκυψε αυτή η ασυνεννοησία. (No offence)

Επαναλαμβάνω αν σας ρώταγα αν είναι καλύτερο το στέρεο ή το 5.1 θα με ρωτάγατε τι εννοώ ; Για ποιό μηχάνημα και σε τι συνδυασμό πηγής και ηχείων; :)

Φιλικά

Θα παει μακρυα το βαλιτσακι ?