Διαφορα HD video, μεταξύ DSLR και Videocamera

Κι εγω την gh2 περιμενω , οπως και την νεα Sony A55...
Δεν ευελπιστω οτι η GH2 θα ειναι καλυτερη απο τη NEX, τουλαχιστον να τη πλησιαζει αρκετα, χωρις το Banding.
Αλλα ειναι αυτο το ερημο manual mode στο movie που με εξιταρει, στη nex και A55 δεν το εχουν και δε νομιζω να το δωσουν.
Απο την αλλη με προβληματιζει η ελλειψη φωτεινων φακων σε m4/3 , μονο ο 20mm f1.7 υπαρχει και ειναι και ακριβος.
Θα δουμε... υπομονη .

Γιαννη ευχαριστω για την απαντηση σου.Βρηκα καπου την 7d sta 1.300 euro,αλλα θα περιμενω και για την 60d μαλλον.
Δεν εχω επιλογη να παρω κατι αλλο δυστυχως.Εχω ηδη δωσει χρηματα για φακους,και δε λεει να τα σκοτωσω.Τη σονυ να σου πω την αληθεια,δεν την πολυγουσταρω.Στα δινει ολα,η πολλα τουλαχιστον,αλλα ως τη μεση.Δεν εχει αυτο το ´κατι´παραπανω.
Το avchd της εχει κολησει εκει στα 17mbits
Οποτε σε σλρ θα καταληξω.Παντως η 60d απ,ο,τι ειδα κ διαβασα ειναι καλη επιλογη.Δεν ξερω,αλλα δεν την εχουνε εισαγει ακομη.και ακουσα πως θα την εισαγουνε σε λιγα κομματια.Αγνωστο γιατι.Που ξερω,θα δειξει.Παντως σ ευχαριστω.

αν εχεις φακους και δεν θελεις ν αλλαξεις, η 60D ειναι μονοδρομος.
Εγω προσφατα εδωσα την 7D και τους φακους μου... δεν ξερω αν εκανα καλα, αλλα θα δειξει.
Η canon ειναι η μονη εταιρεια που δεν μπηκε στο χορο του autofocus...ακομη !

αν εχεις φακους και δεν θελεις ν αλλαξεις, η 60D ειναι μονοδρομος.
Εγω προσφατα εδωσα την 7D και τους φακους μου... δεν ξερω αν εκανα καλα, αλλα θα δειξει.
Η canon ειναι η μονη εταιρεια που δεν μπηκε στο χορο του autofocus...ακομη !
Πηρα την 60d τελικα.Πολυ καλη στο πιασιμο,και αρκετα λειτουργικη.Ειμαι ευχαριστημενος πολυ θα ελεγα.Η εστιαση βεβαια ειναι δυσκολη υποθεση.μονο με ευρυγωνιο μπορεις να εχεις κατι καθαρο και καλο.Σε ο,τι εχει να κανει παντως το βιντεο,στις 1080 γραμμες εχει 2 επιλογες.Μια 24fps και μια 25fps αντιστοιχα.Ποια υποτιθεται ειναι η διαφορα μεταξυ τους,και βεβαια σε ποια ρυθμιση εχουμε καλυτερα αποτελεσματα? Γνωριζεις σε παρακαλω να μου πεις?

ΚΑλοριζοικη.
Δεν εχει να κανει με τη ποιοτητα τα 24-25 , αλλα κυριως που απευθυνεσαι ... δηλ. αν τραβας με σκοπο να το δεισ σε τηλεοραση = υπολογιστη - προβολεα κλπ , επιλεγεις συνηθως 25fps.
Ta 24 ειναι κυριως για σινεμα.
Το focus ειναι δυσκολη υποθεση, γι αυτο υπαρχουν και βοηθηματα, δες το νημα για την 7D.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=48363&page=21

ΚΑλοριζοικη.
Δεν εχει να κανει με τη ποιοτητα τα 24-25 , αλλα κυριως που απευθυνεσαι ... δηλ. αν τραβας με σκοπο να το δεισ σε τηλεοραση = υπολογιστη - προβολεα κλπ , επιλεγεις συνηθως 25fps.
Ta 24 ειναι κυριως για σινεμα.
Το focus ειναι δυσκολη υποθεση, γι αυτο υπαρχουν και βοηθηματα, δες το νημα για την 7D.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=48363&page=21

Γιαννη εχω προβλημα με την μηχανη.Δεν δουλευει το AE LOCK BUTYON.Κολαει οταν κανω φωτομετρηση,και περισοτερο δεν λειτουργει σχεδον καθολου τις περισοτερες φορες.Την αγορασα το περασμενο σαββατο απο το antorama.Τι προβλεπεται σ αυτες τις περιπτωσεις πες μου σε παρακαλω.Αλλαγη η επισκευη? Μην μπω σε λουκι επισκευης τωρα δε λεει ουτε μια βδομαδα δεν την εχω.Σε παρακαλω πες μου οταν μπορεσεις.Χαρης.

Γιαννη εχω προβλημα με την μηχανη.Δεν δουλευει το AE LOCK BUTYON.Κολαει οταν κανω φωτομετρηση,και περισοτερο δεν λειτουργει σχεδον καθολου τις περισοτερες φορες.Την αγορασα το περασμενο σαββατο απο το antorama.Τι προβλεπεται σ αυτες τις περιπτωσεις πες μου σε παρακαλω.Αλλαγη η επισκευη? Μην μπω σε λουκι επισκευης τωρα δε λεει ουτε μια βδομαδα δεν την εχω.Σε παρακαλω πες μου οταν μπορεσεις.Χαρης.

Αν οντως εχει προβλημα, τη παιρνεις και πας στο μαγαζι και τους το δειχνεις.
Συνηθως, γινεται αλλαγη (αν εχουν περασει μονο λιγες μερες), αλλιως παει πισω και περιμενεις ... ελπιζω οχι.