Διαφορά στον ήχο από καλώδια δικτύου/USB;

Έχω nvidia shield.
Παίζει πολύ χειρότερα από το raspberry.
Δεν μιλάμε να βάλω picorplayer στο raspberry, εκεί το γλεντάει κανονικά!

Για πες μια και το έχεις. Από Chromecast ή τοπικά από το nVidia; Από την έξοδο HDMI ή από την έξοδο USB;

Κυρίως για το tidal ρωτάω μια και δεν έχει connect αυτό και τα Hi-Res τα παίζει μόνο τοπικά από το app του tidal.

Τοπικά παίζει καλύτερα από ότι με chromecast.
Δεν το λες και user friendly βέβαια...
Από την έξοδο USB παίζω, ίδια καλώδια, ίδια όλα.
Είναι πιο κάτω από το Volumio τοπικά, ακόμη πιο κάτω με chromecast.
Και το volumio δεν έχει και τον καλύτερο ήχο σε software. Μάλλον προς το χειρότερο θα έλεγα.

Τώρα, αν έχει τίποτα κρυμμένες ρυθμίσεις που να το βελτιώνουν, δεν το έχω ψάξει.
Μιλάμε για out of the box.

Τοπικά παίζει καλύτερα από ότι με chromecast.
Δεν το λες και user friendly βέβαια...
Από την έξοδο USB παίζω, ίδια καλώδια, ίδια όλα.
Είναι πιο κάτω από το Volumio τοπικά, ακόμη πιο κάτω με chromecast.
Και το volumio δεν έχει και τον καλύτερο ήχο σε software. Μάλλον προς το χειρότερο θα έλεγα.

Τώρα, αν έχει τίποτα κρυμμένες ρυθμίσεις που να το βελτιώνουν, δεν το έχω ψάξει.
Μιλάμε για out of the box.

Είναι και android το λειτουργικό και δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη, όλο και κάποιο resampling θα κάνει.

Οι ρυθμίσεις για τη USB είναι High quality stereo, Stereo και Surround.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο player που να το παρακάμπτει και να δίνει bitperfect. Προφανώς εννοώ για τα τοπικά αρχεία εδώ και όχι το tidal.

Θα έπρεπε από την native εφαρμογή να έπαιζε αν όχι καλύτερα, τουλάχιστον ισάξια με του volumio.
Πιθανόν όπως λες να υπάρχει κάποιο resampling.
Αλλά όπως και να έχει, δεν παίζει να ανοίγω τηλεόραση και AV για να παίζω Tidal...
Αν είχε Tidal connect θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κάτσω να το ψάξω.
Το Linuxάκι πάντως έχει ρίξει στα αυτιά σε όλα.

θα ήταν απίθανο ένα αμιγώς TV box με android να μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα music streamer που έχει σχεδιαστεί εξ' αρχής για τον σκοπό αυτό. Για τους λόγους που έχουν λίγο πολύ αναφερθεί αλλά και για άλλους λόγους που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση ενός ψηφιακού transport.

Μόλις πάρεις το Wiim Ultra που στοχεύεις θα το δεις και με αυτό επίσης.

Σχετικά με τα καλώδια και τις διαφορές, εγώ ηρέμησα όταν το πήρα απόφαση να σκέφτομαι αλλιώς, δηλαδή ότι η αλλαγή ενός εξαρτήματος κάνει διαφορά στο αποτέλεσμα. Κι έτσι ησύχασα κι ας μην μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο κάνει την αλλαγή στο αποτέλεσμα.
Απενοχοποίηση... 😇

Ένα καλύτερο Ethernet θα του έβαζα αν ήταν αμιγώς μουσικό streamer. Αν είναι TV box, δεν θα έβαζα. Η δική μου οπτική αυτή είναι. Πάντα κατ' αναλογία το κόστος σε σχέση με το μηχάνημα.

Linux είναι και το Wiim Ultra.

However, not until the show did we learn that the 3.5″ touchscreen – despite showing cover art, album metadata and playback controls – talks not to an Android OS but Linux. That means it cannot host streaming apps like more costly touchscreen-based streaming DACs from FiiO, Eversolo and Shanling. WiiM’s Henry Jeong told me that the Ultra’s operating system effectively ports (parts of) the Wiim Home smartphone app to the Ultra to give users access to input/output selection, playback queue, presets and EQ.

Επίσης, αναφορικά με την αναλογική του έξοδο (προφανώς) λέει και αυτό εδώ, το οποίο συχνά παραβλέπεται:
its internal D/A converter is built around an ES9038 Q2M SABRE DAC chip whose analogue output stage, power supply design and clock isolation will have more of an impact on overall sound quality than the chip’s 32-bit/384kHz hi-res PCM capabilities.

Όχι πως είναι και κανένα μυστικό το παραπάνω, αλλά επειδή δεν το βρίσκει κανείς στα αναγραφόμενα specs, τείνει και να αγνοεί πόσο σημαντικά είναι για τον ήχο αυτά.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο player που να το παρακάμπτει και να δίνει bitperfect. Προφανώς εννοώ για τα τοπικά αρχεία εδώ και όχι το tidal.
Πολλά. Πιο γνωστό το UAPP. Υπάρχει ή υπήρχε και το δωρεάν Hiby, που ουσιαστικά ειναι το app που χρησιμοποιούν στα DAP τους.

Πολλά. Πιο γνωστό το UAPP. Υπάρχει ή υπήρχε και το δωρεάν Hiby, που ουσιαστικά ειναι το app που χρησιμοποιούν στα DAP τους.

To Hiby είναι επιπλέον κι ένας τρόπος να έχεις το interface του tidal σε ένα android streamer που δεν υποστηρίζει tidal connect. Στην πράξη κατεβάζεις στο streamer που έχει android το tidal και μέσω Hiby έχεις το GUI του tidal που τρέχει αυθεντικά το streamer να γίνεται mirrored (μόνο το GUI) στο tablet/smartphone.
Κι εδώ θέλει μουσικό streamer πάλι, γιατί στα TV boxes το interface που έχουν για το tidal στη χρήση του θυμίζει έντονα παραβίαση της συνθήκης της Γενεύης... .

Το UAPP απ' ό,τι βλέπω προτιμούν οι περισσότεροι.

Linux είναι και το Wiim Ultra.

However, not until the show did we learn that the 3.5″ touchscreen – despite showing cover art, album metadata and playback controls – talks not to an Android OS but Linux. That means it cannot host streaming apps like more costly touchscreen-based streaming DACs from FiiO, Eversolo and Shanling. WiiM’s Henry Jeong told me that the Ultra’s operating system effectively ports (parts of) the Wiim Home smartphone app to the Ultra to give users access to input/output selection, playback queue, presets and EQ.

To Linux από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Από Linux σε Linux στο ίδιο hardware ακούς μια χαρά διαφορές.

Αλλά το hardware παίζει μεγαλύτερο ρόλο.

Καλό πάντως το ότι τρέχει linux και όχι android.

Επίσης, αναφορικά με την αναλογική του έξοδο (προφανώς) λέει και αυτό εδώ, το οποίο συχνά παραβλέπεται:
its internal D/A converter is built around an ES9038 Q2M SABRE DAC chip whose analogue output stage, power supply design and clock isolation will have more of an impact on overall sound quality than the chip’s 32-bit/384kHz hi-res PCM capabilities.

Όχι πως είναι και κανένα μυστικό το παραπάνω, αλλά επειδή δεν το βρίσκει κανείς στα αναγραφόμενα specs, τείνει και να αγνοεί πόσο σημαντικά είναι για τον ήχο αυτά.

Δεν τα βρίσκει τα παραπάνω στα official specs γιατί αφενός κανένας από τους "φτηνούς" κατασκευαστές δεν κάνει τίποτα το ιδιαίτερο εκεί (όλοι με λίγο πολύ τους ίδιους τελεστικούς και το ίδιο σχηματικό παίζουν), αφετέρου κανείς από τους πελάτες δεν θα καταλάβει τίποτα ακόμα και αν τα γράψουν.

Ενώ το "32-bit/384kHz hi-res PCM capabilities" το καταλαβαίνουν όλοι.

Τότε, με το εξωτερικό DAC και κάποια στόχευση σε ένα αμιγώς ψηφιακό transport - ή ένα που έχει πολύ προσεγμένο ψηφιακό μέρος τέλος πάντων κι ας έχει και ένα ψηφιοαναλογικό να βρίσκεται - είναι που θα πετύχει τις διαφορές που προσδοκά.

Το wiim Ultra θα παίζει σαφώς καλύτερα από το nVidia Shield, εδώ παίζει καλύτερα και το δύο σκαλοπάτια πιο κάτω στη γκάμα Wiim pro σε σχέση με εκείνο, αλλά εξαρτάται από τον πήχη πόσο ψηλά έχει τεθεί.
Κι αυτό γιατί ξέρουμε ότι η διαφορές μεταξύ των Wiim αφορούν περισσότερο την αναλογική έξοδο, και τις περισσότερες ευκολίες στην περίπτωση του Ultra.

Αναπόφευκτα γυρνάει και γύρω από τα streamers η συζήτηση ενώ το θέμα είναι για τα καλώδια σύνδεσης... .

Ε, ρε να γίνει κανένα κουλό και το Wiim Ultra να παίζει χειρότερα από το RPi του τζιμίσκουλα..

Έχει κυκλοφορήσει αυτό;

Με την οθόνη, το DAC και όλα αυτά τα καλούδια να κρέμονται πάνω του, να μη σου πω ότι είμαι σχεδόν σίγουρος...
Εδώ, όταν βάζω το pico υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο επειδή είναι πιο light.
Σίγουρα θα θέλω να ακούσω το οποιοδήποτε streamer πριν το αγοράσω.

Με την οθόνη, το DAC και όλα αυτά τα καλούδια να κρέμονται πάνω του, να μη σου πω ότι είμαι σχεδόν σίγουρος...
Εδώ, όταν βάζω το pico υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο επειδή είναι πιο light.
Σίγουρα θα θέλω να ακούσω το οποιοδήποτε streamer πριν το αγοράσω.
Δοκίμασε και το moode Audio. Είναι πολύ καλό.

Δοκίμασε και το moode Audio. Είναι πολύ καλό.

Είναι πολύ καλό σε ήχο ή σαν interface;
Επειδή τον κώδικα όπως τον βλέπω, δεν είναι ότι πιο εξελιγμένο...
Zend framework του 2010, σε προγραμματιστική ημερομηνία είναι σαν να λέμε "την εποχή του χαλκού".
Το καλό είναι ότι σαν interface μπορώ να το σκίσω και να το φέρω στα μέτρα μου.
Ο ήχος του με νοιάζει.

Zend framework του 2010, σε προγραμματιστική ημερομηνία είναι σαν να λέμε "την εποχή του χαλκού".
Ο ήχος του με νοιάζει.
,Σαν ήχος. Από interface Zend mend και τέτοια δεν ξέρω, εγώ είμαι τής Φιλοσοφικής.

Τα ψηφιακα εχουν και αυτα το δικο τους χαρακτηριστικο ειδος παραμορφωσεων.
Δεν πρεπει να τα επιβαρυνουμε περαιτερω.
Ειναι προφανες οτι απαιτειται ενα νεο knowhow και ενασχοληση με το streaming,
οπως σε καθε αλλαγη του μεσου που μεταφερει τη μουσικη.
Ειναι γνωστο ιστορικα.

Εχω διαπιστωσει οτι αν σε ενα χωρο, του hardware συμπεριλαμβανομενου εννοειται,
το αναλογικο και το cd αναπαραγονται αξιοπρεπως,
ποσο μαλλον αν αναπαραγονται με καποια επιτυχια, που θα πει μειωμενα επιπεδα θορυβου,
καλη συμπεριφορα του χωρου στις χαμηλες, χαμηλες παραμορφωσεις,
αποδοση των δυναμικων, ελεγχος της υποβαθμισης των χροιων,
το streaming θα ακολουθησει χωρις προβληματα.

Εκει ακομα και η αποδοση του Youtube απο laptop μεσω USB σε καλο DAC,
αυτη η υποτιμημενη και εισαγωγικη συνδεση εντυπωσιαζει ως αποτελεσμα.
Ειναι το φιλικο η εχθρικο περιβαλλον, ας το πουμε ετσι, στο οποιο καλειται να λειτουργησει η καθε τεχνολογια.

Last edited:
Ο ήχος του με νοιάζει.
Γράψε λάθος. Σήμερα για κάποιο λόγο αντί να βάλω σαν άνθρωπος ένα βινύλιο να γυρίζει στο πλατώ, μπήκε ένας διάολος μέσα μου και αποφάσισα να συγκρίνω λειτουργικά Raspberry! Τελικά το Volumio έχει καλύτερο ήχο από το MoOde. Γιατί, δεν ξέρω, αλλά έτσι είναι.

• Like
Reactions: Tzimisce
Υπάρχει πάντα μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο τι ισχυριζόμαστε ότι ακούμε και στο τι αποδεικνύεται ότι ακούμε.

Το πρώτο είναι μια άποψη που δίνει αυταρέσκεια και γεμίζει σελίδες σε forums.

Η άλλη (η απόδειξη του αν και τι ακούμε), υιοθετεί επιστημονική μεθοδολογία και δεν ενδιαφέρεται να είναι ευχάριστη, είναι απλά χρήσιμη σε όποιον την χρειάζεται και την συναντώ σπάνια.
Εμένα πάντως ο σκοπός μου είναι να ακούω ευχάριστα και ο τελικός κριτής να είναι τα αυτιά μου. Μιας και η πείρα μου λέει ότι από επιστημονικες αποδείξεις έχω ακούσει πολλές και αρκετες ήταν κακοηχες και μη ευχάριστες.

• Like
Reactions: quevedo
Γράψε λάθος. Σήμερα για κάποιο λόγο αντί να βάλω σαν άνθρωπος ένα βινύλιο να γυρίζει στο πλατώ, μπήκε ένας διάολος μέσα μου και αποφάσισα να συγκρίνω λειτουργικά Raspberry! Τελικά το Volumio έχει καλύτερο ήχο από το MoOde. Γιατί, δεν ξέρω, αλλά έτσι είναι.
Υπάρχει βέβαια και αυτό: https://www.max2play.com/en/audio-player/