Διαφορά στον ήχο από καλώδια δικτύου/USB;

Να έχει γίνει άλλο Mastering στο Pro Xristou των Rotting Christ, ποια η πιθανότητα;
Από το Spotify ακούγεται μέσα από πηγάδι.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ακούτε τέτοιες διαφορές. Δεν θα έπρεπε. Κάτι κάπου έχει πάει πολύ στραβά.

• Like
Reactions: tonal
Εδώ είναι τι προτείνεται
here are the guidelines of some services in regards to ideal LUFS values:

-11 LUFS Spotify Loud

-14 LUFS Amazon Alexa, Spotify Normal, Tidal, YouTube

-15 LUFS Deezer

-16 LUFS Apple, AES Streaming Service Recommendations

-18 LUFS Sony Entertainment

-23 LUFS EU R128 Broadcast

-24 LUFS US TV ATSC A/85 Broadcast

-27 LUFS Netflix

Τη στιγμή που υπάρχει το παραπάνω concept στο mastering οι audiophiles έχουμε ήδη χάσει.. από το αποδυτήρια..

Το παράδοξο είναι ότι το Spotify είναι το πιο πιστό στο αρχικό υλικό.

To normalization είναι πάντα στο off αλλά οι διαφορές ακόμη και σε τέτοιες παραγωγές είναι τεράστιες.
Ένας καφές θα σε πείσει. :p

Περισσότερο είχα στο μυαλό μου ένα Lumin.

Αυτοί είναι οι απατεώνες που πουλάνε 1000€ τα 4TB, 2.000€ τα 8;
Όχι, ευχαριστώ. :ROFLMAO:

Η ερώτηση για το καλώδιο είναι ερώτηση παγίδα; Αν κόψεις ένα καλώδιο δεν θα περνάει τίποτε από μέσα του.

Εσύ ρώτησες αν θα δούμε μηδενικά και άσσους αν κόψουμε ένα καλώδιο δικτύου.
Όσο λοιπόν θα δούμε μηδενικά και άσσους σε ένα καλώδιο δικτύου, άλλο τόσο θα δούμε και ένα συγκρότημα να παίζει αν κόψουμε ένα RCA.
Σαν μηδενικό και άσσο μπορείς να ορίσεις ακόμη και την ύπαρξη ή όχι ρεύματος.
Σε αυτό, προφανώς ο @Δημήτρης Δημητρακούδης μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

Εσύ ρώτησες αν θα δούμε μηδενικά και άσσους αν κόψουμε ένα καλώδιο δικτύου.
Όσο λοιπόν θα δούμε μηδενικά και άσσους σε ένα καλώδιο δικτύου, άλλο τόσο θα δούμε και ένα συγκρότημα να παίζει αν κόψουμε ένα RCA.

Μόνο που αυτό που έγραψα είναι αναφορικά με το που θα πάει το μυαλό κάποιου στα ψηφιακά.

Γιατί ακούω διαφορά στον ήχο, σίγουρα προς το καλύτερο;;; :ROFLMAO:
Ψηφιακό σήμα δεν υποτίθεται ότι μεταφέρουν;

Ψηφιακό σήμα μεταφέρεται όταν έρχεται ένα word document μέσα σε ένα δίκτυο, ψηφιακό όταν μεταφέρεται ένα αρχείο μουσικής.
Πρακτικά, όλα τα ενδιάμεσα είναι agnostic για τον τύπο του αρχείου που μεταφέρουμε.
Το πρόβλημα είναι στο πρωτόκολο.
Το οποίο δεν αλλάζει για ευνόητους λόγους.

εγω -λιγο off topic-θυμηθηκα την παλια καλη εποχη, που ελεγες για ogg/vorbis και αρχιζε πολεμος ποιο ειναι καλυτερο mp3 vs ogg...και ελεγαν τι ειναι αυτο το ogg...αφειστε τι που καποτε ακουγαν για flac κ ελεγαν τι ναι τουτο, το mp3 ειναι μαματο

Δεν νομίζω.
Οποιοσδήποτε έχει στήσει ένα σύστημα, που πλέον σύστημα θεωρείται ακόμη και ένα ζευγάρι ηχεία με Bluetooth θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά μεταξύ Spotify και Tidal π.χ. και θα επιλέξει αυτόματα το Tidal.
Μιλάμε για κάποιον που έχει δώσει από 500€ και πάνω πάντα, όχι τον πιτσιρικά που ακούει από το JBL Go.
Όταν αρχίσει και ακούει διαφορά με ένα καλώδιο των 20€, νομίζω ότι ούτε καν θα το σκεφτεί για να κάνει την "αναβάθμιση".
Και πάει λέγοντας.
Μιλαώ εκ πείρας, από φιλαράκι που απλά πήρε τα Triangle BR03 BT και ακούει μουσική!
Εγώ είμαι κουφός.

Roon σε δύο raspberry (4&5) μέσω wifi, σε δύο ίδια φθηνά DAC της SMSL, στον ίδιο ενισχυτή ακουστικών με τα HD800 και τα Arya SE,
απλά στη μία περίπτωση χρησιμοποίησα το στοκ τροφοδοτικό του Rpi , καλώδιο RCA αυτό που έχουν οι συσκευές της σειρά Zen της ifi, και ένα απλό USB για σήμα και τροφοδοσία από το Rpi
ενώ στo άλλο χρησιμοποίησα για τροφοδοσία του Rpi και του DAC τα iPower X της ifi και καλώδια USB και IC της Supra με γαλβανική απομόνωση της USB.
Οπότε είχα ίδια τάση εξόδου από την πηγή και ταυτόχρονη αναπαραγωγή χωρίς αναδειγματοληψία (το volumio διαπίστωσα πως όταν γκρουπάρεις δύο ή περισσότερες συσκευές μετατρέπει σε 48Κ τη δειγματοληψία) και διάλεγα είσοδο για άμεση σύγκριση.

Δεν άκουσα καμία διαφορά.

Ή το SMSL τα ισοπεδώνει όλα.

Με διαφορετικούς ενισχυτές ακουστικών με ταιριασμένη την ένταση και κοινή πηγή από την άλλη ακούω διαφορές.

Πιθανόν να παίζει ρόλο το όλο σύστημα, κατά πόσο δείχνει τις διαφορές ή όχι.
Δεν πιάνεις διαφορά όμως μεταξύ Spotify και Tidal;

Πιθανόν να παίζει ρόλο το όλο σύστημα, κατά πόσο δείχνει τις διαφορές ή όχι.
Δεν πιάνεις διαφορά όμως μεταξύ Spotify και Tidal;
Πιθανό αλλά από τη μία παίζει μια αλυσίδα με τα απολύτως απαραίτητα και από την άλλη έχουν προστεθεί καλούτσικα τροφοδοτικά και καλώδια.
Spotify vs Tidal vs Qobuz δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

• Like
Reactions: Tzimisce
Σε εμένα, με τα ATC40 και τον Copland η διαφορά του καλωδίου δικτύου ήταν ελάχιστη αλλά εκεί, η διαφορά στο USB αρκετά ακουστή.
Είναι μαρτυριάρικα τα ATC βέβαια, αλλά δεν περίμενα για κανένα λόγο να ακούσω διαφορά από το καλώδιο δικτύου.

Σε εμένα, με τα ATC40 και τον Copland η διαφορά του καλωδίου δικτύου ήταν ελάχιστη αλλά εκεί, η διαφορά στο USB αρκετά ακουστή.
Είναι μαρτυριάρικα τα ATC βέβαια, αλλά δεν περίμενα για κανένα λόγο να ακούσω διαφορά από το καλώδιο δικτύου.
Ή μπορεί πολύ απλά να νομίζεις ότι άκουσες διαφορά....🔥🔥🔥

• Haha
  • Like
Reactions: Tzimisce and Dim.AR

Μα δεν περίμενα να ακούσω διαφορά. Ήμουν αρνητικά προκατειλημένος.
Λες να το ρίξουμε τώρα και στα high end καλώδια δικτύου;
Κακό που πάθαμε! :ROFLMAO:

Ναι ναι! Μπορεί να νομίζεις ότι άκουσες διαφορά! Απόψε πέσε νωρίς νωρίς, για ύπνο και αύριο πρωί πρωί θα ανάψεις να μηχανήματα να ζεσταθούν θα πάρεις ένα ωραίο πρωινό ζεστό ντους θα πιεις το καφεδάκι σου και ακολούθως θα κάτσεις αναπαυτικά χαλαρός να κάνεις τις ακροάσεις σου! Να κάνεις τις παρατηρήσεις σου και έρχεσαι εδώ και μας ενημερώνεις πρωί πρωί! Και ελπίζω να έχει επαναληψημότητα! Αν όχι άρχισε ψάχνεις ένα καλό ακουολογικό κέντρο!:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ναι ναι! Μπορεί να νομίζεις ότι άκουσες διαφορά! Απόψε πέσε νωρίς νωρίς, για ύπνο και αύριο πρωί πρωί θα ανάψεις να μηχανήματα να ζεσταθούν θα πάρεις ένα ωραίο πρωινό ζεστό ντους θα πιεις το καφεδάκι σου και ακολούθως θα κάτσεις αναπαυτικά χαλαρός να κάνεις τις ακροάσεις σου! Να κάνεις τις παρατηρήσεις σου και έρχεσαι εδώ και μας ενημερώνεις πρωί πρωί! Και ελπίζω να έχει επαναληψημότητα! Αν όχι άρχισε ψάχνεις ένα καλό ακουολογικό κέντρο!:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Εξαρτάται τι μάρκα καφέ πίνω κάθε φορά....