Διαγνωστικά και διάφορα utilities για το PC μας. Προτάσεις;

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Ο κομπιούτορας μου κάνει κάτι "παλαβά" τελευταία. Θα ήθελα τις προτάσεις σας για προγράμματα anti-spyware, antivirus, καθώς και διαγνωστικά για registry και λοιπά γιατί πάω να τρελαθώ.

Ήδη εγκαθιστώ το spybot και όλως περιέργως το .exe του σβήνεται μόνο του (αμέσως μετά την εγκατάσταση παρακαλώ), δε μπορώ να εγκαταστήσω το symantec antivirus (corporate).

Περιμένω τις προτάσεις σας για εναλλακτικά προγράμματα.
Open source και freeware προτιμούνται.

Ο κομπιούτορας μου κάνει κάτι "παλαβά" τελευταία. Θα ήθελα τις προτάσεις σας για προγράμματα anti-spyware, antivirus, καθώς και διαγνωστικά για registry και λοιπά γιατί πάω να τρελαθώ.

Ήδη εγκαθιστώ το spybot και όλως περιέργως το .exe του σβήνεται μόνο του (αμέσως μετά την εγκατάσταση παρακαλώ), δε μπορώ να εγκαταστήσω το symantec antivirus (corporate).

Περιμένω τις προτάσεις σας για εναλλακτικά προγράμματα.
Open source και freeware προτιμούνται.

ad-aware για spyware,avg(free edition)antivirus.δεν μας εξηγεις ομως πως ξεκινησε το προβλημα..

Δεν ξέρω. Σήμερα το πρωί, πήγα να κάνω δεξί κλικ σ' ένα αρχείο να δω τα properties και μου έβγαλε ένα wizard ρύθμισης του symantec antivirus. Το adaware το έτρεξα έτσι κι αλλιώς, αλλά το μόνο που βρήκε ήταν tracking cookies.
Έπειτα πήγα να τρέξω το spybot και δεν έβρισκε το .exe του. Τα απεγκατέστησα, ξαναεγκαθιστώ το spybot (κατέβασα και φρέσκια έκδοση από το site), πάλι τα ίδια. Πάω να εγκαταστήσω το antivirus και μόλις ξεκινά η αντιγραφή αρχείων μου βγάζει ότι δε μπορεί να γράψει ένα αρχείο στο folder \Common Files\Symantec Shared. Καλού κακού, στην επόμενη απόπειρα εγκατάστασης είχα σβήσει τελείως το συγκεκριμένο folder και ξαναδοκίμασα, αλλά πάλι τα ίδια...

Δεν ξέρω. Σήμερα το πρωί, πήγα να κάνω δεξί κλικ σ' ένα αρχείο να δω τα properties και μου έβγαλε ένα wizard ρύθμισης του symantec antivirus. Το adaware το έτρεξα έτσι κι αλλιώς, αλλά το μόνο που βρήκε ήταν tracking cookies.
Έπειτα πήγα να τρέξω το spybot και δεν έβρισκε το .exe του. Τα απεγκατέστησα, ξαναεγκαθιστώ το spybot (κατέβασα και φρέσκια έκδοση από το site), πάλι τα ίδια. Πάω να εγκαταστήσω το antivirus και μόλις ξεκινά η αντιγραφή αρχείων μου βγάζει ότι δε μπορεί να γράψει ένα αρχείο στο folder \Common Files\Symantec Shared. Καλού κακού, στην επόμενη απόπειρα εγκατάστασης είχα σβήσει τελείως το συγκεκριμένο folder και ξαναδοκίμασα, αλλά πάλι τα ίδια...

υποψιαζομαι την corporate εκδοση του νορτονα γιατι κατι παρομοιο μου εχει κανει και εμενα στο παρελθον ,αλλα οχι wizard ρυθμισεων αλλα εγκαταστασης...υπαρχει ενα αρχειο απεγκαταστασης ολων των αρχειων που σχετιζονται με το νορτονα(επισημο δηλαδη απο symantec)και καθαριζει οτι εχει αφησει το προγραμμα μετα την απεγκατασταση του.κατσε να κανω ενα search...

Το δοκίμασα και κάνει πάλι τα ίδια. Μήπως να κάνω reboot αφού τρέξω το removal tool και μετά να δοκιμάσω εγκατάσταση;

.

Aν δεν το έχεις καταλάβει έχεις ήδη ιό. Κάτι αντίστοιχο έπαθα μόλις έληξε το Kaspersky μου και έβαλα το avast. Λύση βρήκα κάνοντας ένα online scan από το
panda antivirus. Και μετά πρώτη κίνηση ήταν να τα ξανασκάσω στην Κaspersky για να βρω την υγειά μου...

Κοίτα, αυτά που σου προτείνω εγώ είναι τα Κaspersky, Bit Defender, Nod 32 και MCaffee. Δυστυχώς δεν είναι δωρεάν και μάλλον πιο φθηνό είναι το bit defender.
Εντελώς δωρεάν είναι τα AVG και Avast , αλλά εγώ από κάτι τέτοια την πάτησα..

Ήδη βρήκε ιό το Panda activescan. Το πιο "ελαφρύ" από αυτά που προτείνεις ποιο είναι; Έχουμε και pc 5 χρονών...

Θα σε γελάσω γιατί μόνο το Kaspersky έχω τρέξει. Αυτό δεν είναι και το πιο ελαφρύ, πάντως στο δικό μου PC που είναι μιας 2ετίας+ τρέχει απροβλημάτιστα

Καλά ρε τρελέ από πού πας και κατεβάζεις ενημερωτικό υλικό για ενήλικες ? Κα σου τόπα να πεις ότι δεν σου τόπα? Έλα απ το μαγαζί να σου δώσω καμιά 30ρια απ τα καλά dvd να βρεις την υγειά σου , εσύ τίποτα . Πάρτα τώρα. :flipout: :flipout: :flipout:

Αν δεις ότι σε ζορίζει παραπάνω τράβα το ένα format και καθάρισες. :grandpa:

Προσπαθώ να αποφύγω το format. Τη βλακεία δεν την έκανα ψάχνοντας "υλικό", αλλά ψάχνοντας cracks για το drm.

Θα δοκιμάσω το Kaspersky. Αν δεν τα καταφέρω και μ' αυτό... Στράτο, Κυριάκο βοήθεια!!!

Υ.Γ. Αλήθεια, έχουμε κανένα computer genius κατά Σαλονίκη μεριά;
Άντε, από Mac βολευτήκαμε, αλλά προς το παρόν με τα PC τι κάνουμε;

Υ.Γ. 2: Κώστα, την "Παπαρήγα την καλή" την έχεις; :flipout: :flipout: :flipout:

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Δοκίμασα ως τώρα να εγκαταστήσω 3 διαφορετικά antivirus και δε μου εγκαθιστά κανένα! Τι να κάνω; Καμιά ιδέα;

Δοκίμασε σε safe mode να τα εγκαταστήσεις, κάνε και εναν καθαρισμό απο τον task manager μηπως τρέχουν τιποτα περίεργα.

Δοκίμασε και το nod32 που ειναι το ελαφρύτερο μετρημένα και πολύ αποτελεσματικό. Έχει 30 ημέρες free νομίζω. Αν δεν βρεις ακρη πες μου.

Δεν ξεκινάει σε safe mode! Κάνει κατευθείαν reboot!

Νομίζω ότι βρήκα μια άκρη. To Windows Defender μου βρήκε ένα driver που προσπαθεί να εγκατασταθεί σε κάθε boot. Είναι ένα αρχείο ονόματι m_hook.sys. Δεν το βρίσκω όμως στο path που αναφέρει για να το σβήσω, ακόμα κι όταν έχω απενεργοποιημένο το hide protected operating system files. Ούτε το search το βρίσκει. Κάνω μεν deny από το defender, αλλά ξαναπροσπαθεί στο επόμενο boot. Ή πρόκειται για worm ή είμαι μακριά νυχτωμένος.

Το path του αρχείου:

C:\Documents and Settings\Guybrush\Application Data\hidires\m_hook.sys

Creation Date:
15/5/2007 13:22

Φρέσκο πράμα...

Last edited:
oι online scanners δεν μπορούν να σου βρουν τι έχεις και να το διορθώσουν?

Δοκίμασες και αυτό?

http://www.kaspersky.com/virusscanner

(και εγώ από το free avast είχα βρει να εχουν περάσει διάφορα ζουζούνια... πλήρωσα kaspersky IS και εκτοτε ησύχασα)

Το Panda βρήκε κάτι ιούς και τους έβγαλε (στο επόμενο scan δε βρήκε), αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Εγώ είχα το Symantec Corporate επάνω και πάλι μου το κατέστρεψε. Τι στο καλό, τον HIV των PC κόλλησα;

Υ.Γ. Τώρα έβαλα να τρέξει και το Kaspersky online. Άντε να δούμε...

Ακριβώς το ίδιο είχα, το m-hook.sys. Εμένα πάντως μου το έβγαλε το panda. Δοκίμασε και χειροκίνητα, start--->run, γράψε regedit και στο registry editor που θα ανοίξει ψάξε το m_hook και βγάλε το. Κάνε επίσης ένα web search για το αρχείο αυτό και όλο κάποια λύση θα βρεις.