Πεθανε ?
29 απο τα 30 καναλια που πιανω (εν Ελλαδι) ειναι ακομα στο SD καδρο των 576 γραμμων και μονο ενα σε HD.
Δεν λεω οτι τα SD καναλια εκπεμπουν τα παντα σε 4:3 .... αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν εκπεμπουν τα παντα σε 16:9.
(Eιμαι ο πρωτος που θα υιοθετουσε την πιο extreme λυση, των 12:5, ακομα και σε τηλεοπτικα καναλια ...
αλλα ... δεν οριζω τα διεθνη προτυπα !!!)
Πως ειναι δυνατον να ειναι λαθος η προτιμηση σε ... "οσο το δυνατον μεγαλυτερο ωφελιμο εμβαδο" ???
Δεν το αντιλαμβανομαι αυτο ! Στην ιδια αποσταση, και με την ιδια αναλυση, το μεγαλυτερο εμβαδο προτιματε απο ολους.
Συμφωνω οτι βλεπουμε περισσοτερα στον οριζοντιο αξονα απ'οτι στον κατακορυφο. Ο ανθρωπος πλαστηκε για επιφανειες
πλανητων (και οχι για πτησεις στον αερα η το διαστημα). Οποτε εχει πολυ νοημα αυτο που ειπες και το γνωριζουν τελεια
και οι κινηματογραφιστες (το Ben Hur τραβηχτηκε σε φορμα 2.76 : 1 !!!!!). Ομως, ειμαι σιγουρος οτι οι 1074 τετρ. ιντσες
στο καδρο των 12:5 (Dredd) συγκρινομενες με τις 1293 τετρ. ιντσες στο καδρο των 16:9 (Αvatar).... θα στειλουν παρα
πολυ κοσμο στην δευτερη λυση (16:9). Γιατι δεν ειναι πια τοσο πολυ πλατυτερο το πρωτο πανελ απο το δευτερο.
Ας ηταν 4:3 το δευτερο πανελ (και η κινηματογραφικη παραγωγη :blink... και θα συμφωνουσα !
WOW .... just a minute, hotshot ... !
Η Ελλαδα με τα χιλια ζορια εκπεμπει ΕΝΑ καναλι στα 16:9 ....
Οι υπολοιπες χωρες (με κορυφαια την Ιαπωνια) ετοιμαζονται για μεταβαση σε 4Κ (ακομα και 8Κ) αλλα ... ΠΑΛΙ στα 16:9.
Ποιος ειναι αυτος που θα εκπεμψει σε 12:5 ? .... Εικονισμα θα τον κανω !![]()
Ηοld your horses, cowboy ...
Το mainstream των αγοραστων (εν Ελλαδι) ΔΕΝ αγοραζει 70αρες τηλεορασεις.
Απο το λιγο που διαβαζω στο νετ, το mainstream (ακομα και σημερα εν ετει 2014)
αγοραζει τηλεορασεις μεταξυ 32 και 46 ιντσων !!!!!!!!!!
Το θεμα της καθετης διαστασης, νομιζω το "λυσαμε" > ΜΟΝΟ απο 55αρα και πανω
ειναι ανεκτo εως ικανοποιητικo το υψος του πανελ (και αποσταση θεασης στα 2 με
2.5 μετρα !!!!). OXI σε 32 και 46 ιντσες.
Οποτε .................................... εεεεεεεεχουμε καιρο ακομη !![]()

Αυθαιρετα το χρησιμοποιησα ΕΓΩ (οχι ο Click).
(Οχι τοσο αυθαιρετα, απο την στιγμη που επρεπε να κανω αναγωγες στα 16/9 η 4/3 των τηλεορασεων.
Οθονες τηλεορασεων ξεκινησα να συγκρινω. Ασχετα αν, κινηματογραφικα πανια ηθελα να "χωρεσω" ....)
Οσον αφορα το θεμα της πληροφοριας που μπορει(-μπορουσε) να χωρεσει μια παλια 4/3 τηλεοραση,
πειτε μου ΠΩΣ να μετατοπισω το κιτρινο παραλληλογραμο ωστε να απεικονισει ΟΛΑ τα δρωμενα στην
σκηνη αυτη (Λωρενς της Αραβιας) και οχι τα μισα !
Εδω ... χρειαζεσαι Witten και String Theory για να στριμωξεις τα αστριμωχτα![]()
Οπως τα λές εγω καταλαβαίνω οτι για να δεις σωστα το υπερευρυ πλάνο θα πρέπει ή να μεγαλώσεις τις ίντσες ή τελοπάντων να βλέπεις απο τόσο κοντα ώστε να βάλεις τα άκρα του κάδρου (την βοηθητική πληροφορία) στην περιφερειακή σου όραση .. σωστά ?.
Και τι πειράζει να έχεις μπάρες![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.