Πγη τιμολόγηση. 45 δολλάρια το δισκάκι στην Αμερική 45 ευρώ στο ελλαντα. Εννοείται χαοτική η διαφορά αγοραστικής δύναμης. Γι'αυτό και ανθεί το downloading και το παράνομο streaming (χαρακτηριστικό των φτωχών χωρών).
Όταν με ένα κουμπί αγοράζεις πλέον από όποια χώρα θες, γιατί να υπάρχει άλλη τιμή; οποίος έχει λεφτά αγοράζει. Όποιος δεν έχει κάθεται στα αυγά του ή βρίσκει πλάγιους τρόπους αν μιλάμε για software.
Όσο για την παροχή υπηρεσιών φυσικά αν ήσουν Αμερική/Αγγλια για τις ίδιες υπηρεσίες θα μπορούσες να χρεώσεις τα διπλά άνετα. Ειδικά το labor (παροχή υπηρεσιών) είναι τρελό έξω.
Αυτό που λες είναι πταίσμα, ας διορθώσουμε πρώτα το ότι το δισκάκι στην Αμερική κάνει $12 και στην Ελλάδα 45 ευρώ. Και δεν είναι μόνο λόγω μεγέθους της αγοράς.
Κατά τα άλλα, διαφωνώ στο περί "κλέβουμε επειδή δε μπορούμε αλλιώς". Η πειρατεία είναι πρώτα απ'ολα mentality, και πολύ λιγότερο θέμα ανάγκης. Στην Ελλάδα, επειδή αυτό ήταν η νόρμα τόσα χρόνια, μαζί με διάφορες δικαιολογίες (με κύρια αυτή της μη διαθεσιμότητας ταινιών/σειρών επίσημα στην Ελλάδα), τώρα ξαφνικά μας κακοφαίνεται που καλούμαστε να κάνουμε αυτό που όλοι οι άλλοι έκαναν ανέκαθεν. Και βλέπεις ακόμα και ανθρώπους με εισοδήματα 5ψήφια το μήνα να σου λένε "γιατί να πληρώσω, χαζός είμαι, αφού έχω το κουτάκι αυτό που πιάνει όλα τα streaming και τα συνδρομητικά ελληνικά".
Τέλος, για την παροχή υπηρεσιών, έχεις απόλυτο δίκιο (μόλις πλήρωσα 3 χιλιάρικα για επισκευή ξύλινου πατώματος σε ένα δωμάτιο 20τμ). Βλέπεις ότι αυτό μας κακοφαίνεται, αλλά κατά τα άλλα φωνάζουμε ότι τα μεροκάματα στην Ελλάδα είναι πείνας. Ε, τι νομίζεις ότι γίνεται όταν οι τεχνίτες παίρνουν 50-100 ευρώ την ώρα και οι ανειδίκευτοι εργάτες 20/ώρα; Ποιος τα πληρώνει αυτά, το κράτος ή ο εργοδότης; Ο πελάτης φυσικά.
