Διακοπή παράνομων streaming

Βρε @Maestro δεν αμφιβάλλει κανένας γι' αυτά που γράφεις και είναι σωστά.

Το θέμα που γκρινιάζουν οι περισσότεροι είναι ο κατακερματισμός στις υπηρεσίες. Το έγραψα και στην αρχή. Ναι να πληρώσουμε αλλά να πληρώσουμε κάτι και να αξίζει. Το να πληρώσω το netflix για 2 σειρές και το Disney για άλλες 2 ΔΕΝ είναι λογικό.

Και ακριβώς επειδή είναι είδος "πολυτελείας" θα έπρεπε οι εταιρίες να είναι πιο προσεκτικές και λογικές στην τιμολόγηση. Δεν είναι Vacheron Constantin ή Rolls Royce που είναι μοναδικά και δεν αντιγράφονται. Είναι ψηφιακό υλικό που ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. Οπότε ο άλλος δε θα δώσει λεφτά για 5 συνδρομές. Θα δώσει μία ή και καμία και θα κατεβάσει.

Και τα γράφω αυτά διότι έχω διαβάσει αρκετά τέτοια σχόλια σε sites αμφιβόλου ποιότητας. Εκεί που σε βρίζουν για το παραμικρό και γράφουν πολύ πιο ελεύθερα. Τα ίδια πχ γράφουν και για την Adobe που τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι περίεργα με τις συνδρομές της. Από την άλλη βλέπεις να έχει αλλάξει αρκετά το κλίμα υπέρ της Microsoft με την προωθητική ενέργεια που είχε κάνει τότε με τα 7 και τις συνεχείς δωρεάν αναβαθμίσεις μέχρι σήμερα.

Ο κόσμος πλέον έχει αλλάξει. Άπαντες είναι δικτυωμένοι και υπάρχει άπειρο υλικό δωρεάν. Δύσκολα ο άλλος θα πληρώσει αν δει 2-3 πράγματα. Εμείς οι πιο νέοι και τεχνολογικά "γραμματιζούμενοι" το βλέπουμε νωρίτερα και διαφορετικά το θέμα. Αλλά ο άσχετος θα πληρώσει 1-2-3 φορές και μετά δεν. Γιατί θα νοιώσει την κοροϊδία. Και αυτά που γράφεις για τον εξοπλισμό των εκατομμυρίων απλά του είναι "κινέζικα". Δεν τον ενδιαφέρει ούτε το HDR, ούτε το Dolby Atmos, ούτε τίποτα που του παρέχει η νόμιμη υπηρεσία. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να δει 2-3 επεισόδια και να πέσει για ύπνο.

Άρα με συγχωρείς, για ποιο λόγο να κάτσει να ασχοληθεί κανείς να κάνει remaster το Terminator 2 αφού το πλήρωσες παλιά και δε θες να το ξαναπληρώσεις; Μ'αυτή τη λογική, κάτσε βλέπε το VHS tape. Εσύ δηλαδή θα έκανες επένδυση 1-2 εκατομμύρια (το νούμερο το βγάζω από το κεφάλι μου, μπορεί να'ναι πάνω από 1 μηδενικό μεγαλύτερο) για να κάνεις remaster χωρίς να περιμένεις να πληρωθείς; Η περιμένεις να σου ζητήσει κάποιος την απόδειξη από τα 80's για τη VHS tape ώστε να σου κάνει 30% έκπτωση στο bluray 4k?

Μιλούμε για πνευματικά δικαιώματα και όχι κατασκευή και παράγωγη ενός προϊόντος γιατί αν αφαιρέσουμε τα πνευματικά δικαιώματα τα όποια πλήρωσα την πρώτη τα υπόλοιπα για τον καταναλωτή είναι ένα απλό προϊόν.

Δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να το αντιλήφθη κάποιος την διαφορά μεταξύ των δύο.

Άρα με συγχωρείς, για ποιο λόγο να κάτσει να ασχοληθεί κανείς να κάνει remaster το Terminator 2 αφού το πλήρωσες παλιά και δε θες να το ξαναπληρώσεις; Μ'αυτή τη λογική, κάτσε βλέπε το VHS tape. Εσύ δηλαδή θα έκανες επένδυση 1-2 εκατομμύρια (το νούμερο το βγάζω από το κεφάλι μου, μπορεί να'ναι πάνω από 1 μηδενικό μεγαλύτερο) για να κάνεις remaster χωρίς να περιμένεις να πληρωθείς; Η περιμένεις να σου ζητήσει κάποιος την απόδειξη από τα 80's για τη VHS tape ώστε να σου κάνει 30% έκπτωση στο bluray 4k?
Γιατί να είναι παράνομο να έχω και 6 αντίγραφα σε usb για προσωπική χρήση για το σπίτι και τα αυτοκίνητα?

Πρέπει να ξεχωρίσουμε την προσωπική η οικογενειακή χρήση σε μια κατοικία, από την επαγγελματική εκμετάλλευση από επιχειρήσεις πχ, café bar club όποια θα αποφέρει κέρδη στην επιχείρηση λόγο μουσικής.

Μιλούμε για πνευματικά δικαιώματα και όχι κατασκευή και παράγωγη ενός προϊόντος γιατί αν αφαιρέσουμε τα πνευματικά δικαιώματα τα όποια πλήρωσα την πρώτη τα υπόλοιπα για τον καταναλωτή είναι ένα απλό προϊόν.

Γιατί να είναι παράνομο να έχω και 6 αντίγραφα σε usb για προσωπική χρήση για το σπίτι και τα αυτοκίνητα?

Πρέπει να ξεχωρίσουμε την προσωπική η οικογενειακή χρήση σε μια κατοικία, από την επαγγελματική εκμετάλλευση από επιχειρήσεις πχ, café bar club όποια θα αποφέρει κέρδη στην επιχείρηση λόγο μουσικής.

Έχεις ακούσει φαντάζομαι την παλιά ρήση που λέει "ψάχνεις το δέντρο και χάνεις το δάσος..."

Προφανώς δεν είναι το πρόβλημα το να φτιάξεις μια κόπια για τον εαυτό σου, και προφανώς δε χρειάζεσαι torrent για να κάνεις κάτι τέτοιο. Και οι εταιρίες προφανώς ξέρουν ότι αυτή είναι η εξαίρεση στο πρόβλημα, γι'αυτό και κοιτάνε να πολεμήσουν το κύριο θέμα, αυτό της πειρατίας, και γι'αυτό σου κάνουν τη ζωή δύσκολη με τα κλειδώματα κλπ.

Βρε @Maestro δεν αμφιβάλλει κανένας γι' αυτά που γράφεις και είναι σωστά.

Το θέμα που γκρινιάζουν οι περισσότεροι είναι ο κατακερματισμός στις υπηρεσίες. Το έγραψα και στην αρχή. Ναι να πληρώσουμε αλλά να πληρώσουμε κάτι και να αξίζει. Το να πληρώσω το netflix για 2 σειρές και το Disney για άλλες 2 ΔΕΝ είναι λογικό.

Και ακριβώς επειδή είναι είδος "πολυτελείας" θα έπρεπε οι εταιρίες να είναι πιο προσεκτικές και λογικές στην τιμολόγηση. Δεν είναι Vacheron Constantin ή Rolls Royce που είναι μοναδικά και δεν αντιγράφονται. Είναι ψηφιακό υλικό που ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. Οπότε ο άλλος δε θα δώσει λεφτά για 5 συνδρομές. Θα δώσει μία ή και καμία και θα κατεβάσει.

Και τα γράφω αυτά διότι έχω διαβάσει αρκετά τέτοια σχόλια σε sites αμφιβόλου ποιότητας. Εκεί που σε βρίζουν για το παραμικρό και γράφουν πολύ πιο ελεύθερα. Τα ίδια πχ γράφουν και για την Adobe που τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι περίεργα με τις συνδρομές της. Από την άλλη βλέπεις να έχει αλλάξει αρκετά το κλίμα υπέρ της Microsoft με την προωθητική ενέργεια που είχε κάνει τότε με τα 7 και τις συνεχείς δωρεάν αναβαθμίσεις μέχρι σήμερα.

Ο κόσμος πλέον έχει αλλάξει. Άπαντες είναι δικτυωμένοι και υπάρχει άπειρο υλικό δωρεάν. Δύσκολα ο άλλος θα πληρώσει αν δει 2-3 πράγματα. Εμείς οι πιο νέοι και τεχνολογικά "γραμματιζούμενοι" το βλέπουμε νωρίτερα και διαφορετικά το θέμα. Αλλά ο άσχετος θα πληρώσει 1-2-3 φορές και μετά δεν. Γιατί θα νοιώσει την κοροϊδία. Και αυτά που γράφεις για τον εξοπλισμό των εκατομμυρίων απλά του είναι "κινέζικα". Δεν τον ενδιαφέρει ούτε το HDR, ούτε το Dolby Atmos, ούτε τίποτα που του παρέχει η νόμιμη υπηρεσία. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να δει 2-3 επεισόδια και να πέσει για ύπνο.

Διάβασε τον τίτλο του θέματος, και θα καταλάβεις γιατί είμαι τόσο απόλυτος.

Συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά το θέμα είναι τα παράνομα streaming/sharing. Γι'αυτά λοιπόν δεν υπάρχει ναι μεν αλλά. Είναι λάθος, τελεία και παύλα. Άνοιξε ένα θέμα να μιλήσουμε για το αίσχος των streaming services να κράξω κι εγώ μαζί σου.

• Like
Reactions: koupa
Έχεις ακούσει φαντάζομαι την παλιά ρήση που λέει "ψάχνεις το δέντρο και χάνεις το δάσος..."

Προφανώς δεν είναι το πρόβλημα το να φτιάξεις μια κόπια για τον εαυτό σου, και προφανώς δε χρειάζεσαι torrent για να κάνεις κάτι τέτοιο. Και οι εταιρίες προφανώς ξέρουν ότι αυτή είναι η εξαίρεση στο πρόβλημα, γι'αυτό και κοιτάνε να πολεμήσουν το κύριο θέμα, αυτό της πειρατίας, και γι'αυτό σου κάνουν τη ζωή δύσκολη με τα κλειδώματα κλπ.
Εγώ δεν χάνω τίποτα η κινηματογραφικές εταιρίες και οι μουσική βιομηχανία χάνει που δεν προσφέρουν ποιοτικό προϊόν ώστε να έχει ο καταναλωτής κίνητρο να αγοράσει και να πει αξίζει τα λεφτά του και ας το διπλό-τριπλο πληρώσω.

Δέστε εδώ τι γίνεται

https://net.autotriti.gr/daily/2020_07_23/index.html#p=24

https://www.topgeargreece.gr/news/1...-phantom-einai-akriboteri-apo-tin-authentiki/

Αν πράγματι υπάρχει θέληση για καταπολέμηση της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση ας αρχίσουν από την Κίνα όπου εκεί ανθεί κάθε παρανομία παγκοσμίως.

Από iptv που προβάλλουν ζωντανά ελεύθερα και συνδρομητικά κανάλια με όλες της σειρές από όλες τις πλατφόρμες από όλες τις χώρες με συνδρομή λιγότερη από 50 ευρώ τον χρόνο..

Από κινέζικες βιομηχανίες που αντιγράφουν από αυτοκίνητα ελβετικά ρολόγια μέχρι σοκολάτες..

Αλλά φαίνεται πώς δεν υπάρχει τέτοια θέληση αφού τα έσοδα αυτών των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται την παγκοσμιοποίηση της Κίνας γιατί περί τέτοιας πρόκειται, είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα από τα διαφυγόντα κέρδη.

Πέραν αυτού ναι είναι παράνομο αυτό που κάνει ο απλός χρήστης αλλά δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Το να κλείνουν μια ευρωπαϊκή η αμερικανική ιστοσελίδα που προβάλλει τέτοιο ολικό και να τιμωρεί τον χρήστη τυπικά απλά για παραδειγματισμό δεν είναι η λύση.

Πειρατεία οπτικοακουστικού πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει από τον απλό χρήστη μέχρι τον μικροεπαγγελματία, που είτε θα το κατεβάσει η απλά θα το αντιγράψει.

Όμως η λύση δεν είναι να δουν το δέντρο αλλά να δουν το δάσος που λέει και ο φίλος μας ο Mastro.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Αν πράγματι υπάρχει θέληση για καταπολέμηση της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση ας αρχίσουν από την Κίνα όπου εκεί ανθεί κάθε παρανομία παγκοσμίως.

Μιλάς για άλλο... πλανήτη.

Δεν ισχύουν εκεί αυτά που ισχύουν στη Δύση. Ούτε καν στις προσφερόμενες υπηρεσίες/πλατφόρμες ούτε καν τα ίδια κοινωνικά δίκτυα δεν έχουν εκεί.

Εκτός των άλλων, ο νόμος στην Κίνα είναι έτσι φτιαγμένος ώστε μπορείς να αντιγράψεις μέχρι τελευταίας βίδας ένα προϊόν. Για να το εξάγεις όμως αλλού είναι άλλο καπέλο. Πάντως παράνομο με την έννοια του ότι παραβιάζει κάποιον νόμο εντός της Κίνας δεν είναι. Και ούτε μπορεί να κάνει ο υπόλοιπος κόσμος κάτι γι' αυτό.

• Like
Reactions: chrisssb and Deneb
Μιλάς για άλλο... πλανήτη.

Δεν ισχύουν εκεί αυτά που ισχύουν στη Δύση. Ούτε καν στις προσφερόμενες υπηρεσίες/πλατφόρμες ούτε καν τα ίδια κοινωνικά δίκτυα δεν έχουν εκεί.

Εκτός των άλλων, ο νόμος στην Κίνα είναι έτσι φτιαγμένος ώστε μπορείς να αντιγράψεις μέχρι τελευταίας βίδας ένα προϊόν. Για να το εξάγεις όμως αλλού είναι άλλο καπέλο. Πάντως παράνομο με την έννοια του ότι παραβιάζει κάποιον νόμο εντός της Κίνας δεν είναι. Και ούτε μπορεί να κάνει ο υπόλοιπος κόσμος κάτι γι' αυτό.
Θα μπορούσε με οικονομικές κυρώσεις, αλλά είπαμε, τα κέρδη που προκύπτουν στις πολυεθνικές της δύσης είναι δυσανάλογα μεγαλύτερα από τα διαφυγόντα κέρδη.

Όλη η παγκοσμιοποίηση βασίστηκε στο χαμηλό κόστος παραγωγής προϊόντων στην Κινά το οποίο επωφελούνται κυρίως μόνο η μεγάλες πολυεθνικές.

Θα μπορούσε με οικονομικές κυρώσεις, αλλά είπαμε, τα κέρδη που προκύπτουν στις πολυεθνικές της δύσης είναι δυσανάλογα μεγαλύτερα από τα διαφυγόντα κέρδη.

Όλη η παγκοσμιοποίηση βασίστηκε στο χαμηλό κόστος παραγωγής προϊόντων στην Κινά το οποίο επωφελούνται κυρίως μόνο η μεγάλες πολυεθνικές.

Εκτός του ότι είναι αμφίβολο αν οι οικονομικές κυρώσεις φέρνουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα, μιλάμε για προϊόντα και υπηρεσίες που δεν είναι εξαγώγιμα αλλού. Άρα τι κυρώσεις να επιβληθούν; Και σε τι; Αφού εκεί ισχύουν άλλες καταστάσεις.
Η αγορά της Ασίας είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνης της Ευρώπης και των ΗΠΑ μαζί. Ποιος ασχολείται με τι κυρώσεις ονειρεύονται κάποιοι; Αν δούμε τους αριθμούς, δεν πρόκειται και για κανα κελεπούρι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ. Έχουν προτεραιότητα οι μεγαλύτερες αγορές.

• Like
Reactions: chrisssb and Deneb
Παιδιά, εδώ δεν είναι το κατάλληλο μέρος για συμβουλές σχετικά με παραθυράκια για χρήση παράνομων αρχείων, και όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, ούτε το κατάλληλο μέρος για ειρωνίες, προς μέλη ή διαχειριστές. Κάποια ποστς έφυγαν, το θρεντ παραμένει ανοιχτό ελπίζοντας σε ορθολογική χρήση του.

τι κυρωσεις να βαλει η δυση σε ινδους κ κινεζους κατασκευαστες μοτοσυκλετων, οταν ευρωπη ηπα ιαπωνια καταναλωνουν το πολυ 2 εκατ κομματια το χρονο, κ κινεζοι ινδοι κ λοιποι ασιατες 60 εκατ κομματια....οι δυτικοι εχουν στημενες γραμμες παραγωγης εκει για να πουλησουν εκει...σιγα μη σκασει η bajaj,η η hero αν δεν πουλησουν 10χ κοματια στη δυση...στην ινδια κ ασια πουλανε 8 εκατ κομματια

- είναι ακρόαση χωρίς άδεια: γιατί την κάνεις τότε?
Την κάνει γιατί μπορεί. Δεν είναι προφανές; Στο κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν είναι παράνομο να αντιγράφεις μουσική. Ίσχυε από παλιά, όταν πηγαίναμε στα δισκάδικα και μας έγραφαν κασέτες με τις επιτυχίες. Ή όταν γράφαμε από το ραδιόφωνο. Στη ψηφιακή εποχή, τα αντίγραφα είναι τέλεια και δωρεάν. Όταν ακούς δωρεάν το ίδιο τραγούδι στο youtube, για ποιο λόγο να θεωρήσεις πως πρέπει να πληρώσεις γι' αυτό; Όταν η ακρόαση ενός τραγουδιού τιμολογείται ελάχιστα cent σε μια υπηρεσία streaming, πως περιμένουν να πληρώσει ο άλλος παραπάνω; Στο τέλος είναι τόσο εύκολη η αντιγραφή, δηλαδή δεν υπάρχουν ούτε καν κάποιες προστασίες DRM στο περιεχόμενο. Η αλήθεια είναι πως κανείς πλέον δεν ασχολείται με τη πειρατεία στη μουσική, γιατί το θέμα τελείωσε με το Spotify και τα άλλα παρόμοια services. Η μουσική βιομηχανία ποτέ δε θα γυρίσει στην εποχή που πούλαγε LPs και CDs, το έχουν καταλάβει καλά αυτό.

Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο και για το τηλεοπτικό περιεχόμενο. Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνει ο Messi και κάθε Messi εκατοντάδες εκατομύρια και αυτά τα χρήματα να πρέπει να επιμερίζονται σε συνδρομές τηλεόρασης. Ο Cruyff ή ο Pele που έπαιρναν πολύ λιγότερα ήταν χειρότεροι παίκτες μήπως; Είναι μη βιώσιμο αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, βλέπουμε ομάδες μεγαθήρια όπως η Barcelona να είναι στο χείλος της χρεωκοπίας και δε φταίει η πειρατεία γι' αυτό. Με αστυνομία και εκφοβισμό δε θα σωθεί ένα σαθρό επιχειρηματικό μοντέλο. Θα καταστραφεί και θα δημιουργηθεί το αντίστοιχο Spotify για τις ίδιες αγορές.

" Την κάνει γιατί μπορεί." - τον πιάνουν γιατί μπορούν και τον βάζουν να πληρώσει επίσης γιατί μπορούν. Όλα καλά λοιπόν.

"Στο κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν είναι παράνομο να αντιγράφεις μουσική" - διαφωνώ! όλοι ξέρουν ότι δεν είναι σωστό, απλά το κάνουν γιατί είναι εύκολο.

"Ίσχυε από παλιά, όταν πηγαίναμε στα δισκάδικα και μας έγραφαν κασέτες με τις επιτυχίες." - Παρανόμως και τότε.

"Στη ψηφιακή εποχή, τα αντίγραφα είναι τέλεια και δωρεάν." - τέλεια είναι, δωρεάν δεν είναι. Εκτός αν θεωρούμε δωρεάν ότι προέρχεται από κλοπή.

" Όταν ακούς δωρεάν το ίδιο τραγούδι στο youtube, για ποιο λόγο να θεωρήσεις πως πρέπει να πληρώσεις γι' αυτό;" - άκουσέ το από κει λοιπόν! γιατί το κατεβάζεις? Α'! ξέχασα δεν θέλεις ουτε τις διαφημίσεις (που ισσοροπούν το δωρεάν).

" Στο τέλος είναι τόσο εύκολη η αντιγραφή, δηλαδή δεν υπάρχουν ούτε καν κάποιες προστασίες DRM στο περιεχόμενο. " - και στο λεωφορείο όταν είναι φουλ κόσμο, είναι εύκολο να πιάνεις κωλαράκια. Δεν το κάνει καθόλου σωστό. Ούτε είναι δικαιολογία το ότι δεν φοράνε αμπέχωνο ώστε να σε αποτρέπουν. :ROFLMAO:

"Η αλήθεια είναι πως κανείς πλέον δεν ασχολείται με τη πειρατεία στη μουσική, γιατί το θέμα τελείωσε με το Spotify και τα άλλα παρόμοια services." - γιατί το συζητάμε τότε?

"Η μουσική βιομηχανία ποτέ δε θα γυρίσει στην εποχή που πούλαγε LPs και CDs, το έχουν καταλάβει καλά αυτό." - times are a-changing

"Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνει ο Messi και κάθε Messi εκατοντάδες εκατομύρια και αυτά τα χρήματα να πρέπει να επιμερίζονται σε συνδρομές τηλεόρασης" - γιατί είναι πολλοί που θέλουν να βλέπουν το Messi να παίζει μπάλα. Από εμένα δεν πήρε δεκάρα πάντως γιατί δεν μου αρέσει να βλέπω οποιονδήποτε να παίζει μπάλα. Αυτό μου δίνει κάποιο παραπάνω δικαίωμα? Nope!

"Ο Cruyff ή ο Pele που έπαιρναν πολύ λιγότερα ήταν χειρότεροι παίκτες μήπως; " - λιγότερος κοσμος έβλεπε τότε ζωντανά ποδοσφαιρικό αγώνα γιατί λιγότερος κόσμος είχε τηλεόραση. Είναι θέμα του πόσο μεγάλη είναι η "πίτα" στην οποία θα βάλεις ένα ποσοστό.

"βλέπουμε ομάδες μεγαθήρια όπως η Barcelona να είναι στο χείλος της χρεωκοπίας και δε φταίει η πειρατεία γι' αυτό". - About time I say

"Με αστυνομία και εκφοβισμό δε θα σωθεί ένα σαθρό επιχειρηματικό μοντέλο. Θα καταστραφεί και θα δημιουργηθεί το αντίστοιχο Spotify για τις ίδιες αγορές." - υπομονή λοιπόν

Άκρη δεν βγαίνει. Είναι τόσο μπλεγμένο το τοπίο που δεν θα βγάλεις άκρη. Επειδή τα ενδεχόμενα είναι τόσα πολλά που κανείς δεν μπορεί να κάτσει να τα κρίνει ένα-ένα.
Παράδειγμα - προσωπικά έχω κάποιες εκατοντάδες αυθεντικά cd μουσικής αρκετά από τα οποία είναι στην αποθήκη αυτή τη στιγμή. Όταν έπρεπε να μεταφέρω σιγά σιγά αρκετά από αυτά σε αρχεία στο σκληρό για πρακτικότητα πολλές φορές αντί να κάτσω να βρω τις σωστές ρυθμίσεις να ριπάρω και να κωδικοποιήσω σε flac πήρα από φίλους έτοιμα τα αρχεία. Ψάξε βρες πόσο γκρι είναι αυτή η περιοχή και άρα δεν έχει νόημα να συζητάμε για αυτή.

Θα μου άρεσε να υπάρχει ένα "πακέτο" μαζί με την broadband στο Internet να δίνω πχ και άλλα 100 ευρώ και να είμαι οκ και πλήρως νόμιμος με ότι βρίσκω και βλέπω και ακούω και διαβάζω αλλά χωρίς να έχω δεκάδες κωδικούς, να πρέπει να παρακολουθώ πόσες συνδρομές κλπ. Προσπαθώ αυτή τη στιγμή να σκεφτώ πόσες συνδρομές πληρώνω και μου έρχονται στο μυαλό 7 αλλά είμαι σίγουρος ότι και κάποια ξεχνάω...

• Like
Reactions: Αντώνης-Κ
Η κατάσταση είναι ομιχλώδης και δεν νομίζω να βγει ποτέ άκρη με το υλικό που έχουμε σπίτι μας.
Για αυτό κυνηγάνε το streaming για αρχή.
Εγώ στον δίσκο μου έχω
- Μουσική που δεν έχω πληρώσει ποτέ γιατί το ίδιο το συγκρότημα μου την έχει δώσει (LazyTrains, Colour Temple κλπ).
- Μουσική που έχω ψηφιοποιήσει ο ίδιος από CD που έχω αγοράσει και συνεχίζω να έχω και το φυσικό μέσον.
- Μουσική που έχω αγοράσει ψηφιακά από το Bandcamp.

Άντε και φτάνουν να με βρουν με κάποιον τρόπο.
Θα πρέπει να αποδείξω εγώ π.χ. ότι είμαι φίλος με μέλη συγκροτημάτων που μου δίνουν τη μουσική τους ή να τους δείξω τον λογαριασμό μου στο bandcamp ή τα βινύλια/CD μου;
Ή απλά θα δω στις ειδήσεις "κατασχέθηκε υπολογιστής με παράνομο υλικό";
Και αν βρουν στο κινητό μου τους Lazy Trains να Jazzάρουν με το Temptation της Diana Krall λες να βρουν τον μπελά τους και να πάμε μαζί φυλακή; :ROFLMAO:

Παράδειγμα - προσωπικά έχω κάποιες εκατοντάδες αυθεντικά cd μουσικής αρκετά από τα οποία είναι στην αποθήκη αυτή τη στιγμή. Όταν έπρεπε να μεταφέρω σιγά σιγά αρκετά από αυτά σε αρχεία στο σκληρό για πρακτικότητα πολλές φορές αντί να κάτσω να βρω τις σωστές ρυθμίσεις να ριπάρω και να κωδικοποιήσω σε flac πήρα από φίλους έτοιμα τα αρχεία. Ψάξε βρες πόσο γκρι είναι αυτή η περιοχή και άρα δεν έχει νόημα να συζητάμε για αυτή.

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο νόμος και σε τι έχει αλλάξει, παλιά όμως αυτό ήταν νόμιμο.
Μπορούσες να έχεις ό,τι ψηφιακό αντίγραφο ήθελες αρκεί να έχεις στην κατοχή σου το αυθεντικό δισκάκι.