Διακόπτες προτεραιότητας

Από το μενού του Pace θα πας στις ρυθμίσεις diseqc και θα επιλέξεις θέση 1 ή Α,ανάλογα αν έχεις diseqc 2πλό ή 4άρι. Αντίστοιχα, στον VU θα επιλέξεις μέσα από το μενού diseqc την θέση 1 για τις 13 μοίρες και τη θέση 2 για τις 16 και καθάρισες.Αν κάνεις αυτά και έχεις κάνει τις συνδέσεις όπως σου είπα,έχεις τελειώσει και όλα θα δουλεύουν άψογα.

στον Pace εβαλα *diseq 1.1 απο 1.0 που ηταν και 1 απο 4 εβαλα.εκανε ανιχνευση.βρισκει τα καναλια,παιζει κανονικα,το γυρναω σε vusolo και μετα ξανα pace χανει τα καναλια παλι και με πετα στο Eurosport HD Greek

Έχεις 2πλό diseqc ή 4πλό?Επίσης,να βάλεις την επιλογή diseqc 1.0 από το μενού του Pace.Κάτι λάθος κάνεις που δεν το αναφέρεις.Δεν γίνεται να μην σου παίζει.

4πλο diseqc και στον pace εχω diseqc 1.0 αλλά οταν το κλεινω με το τηλεκοντρολ του τον Vu solo ανοιγω τον pace δουλευει κανονικα,ενω οταν το αλλαζω απο το logitech ανοιγει τον pace την ωρα που ειναι ανοικτος ο Vu solo και εκει γινεται το μπερδεμα και χανει τα καναλια.
Στον Vu solo εκει που λεει send voltage και τετοια,μηπως αυτα εχουν θεμα?

Μισό λεπτό γιατί μπερδεύτηκα.Το logitech τι είναι?Όλα καλά δουλεύουν μέχρι που αναφέρεις το logitech.Το θέμα είναι ότι ο διακόπτης δουλεύει σαν διακόπτης.Πότε δηλαδή θα δουλεύει ο ένας δέκτης και πότε ο άλλος.Και οι 2 μαζί δεν γίνεται.Επαναλαμβάνω ότι όταν θέλεις να βλέπεις από τον Pace δεν θα πρέπει να ανοίγεις τον VU.Αυτόν θα τον ανοίγεις μόνο όταν θες να δεις από αυτόν.Ίσως αν μπορείς να εξηγήσεις καλύτερα,να βρούμε την άκρη.

Re: Απάντηση: Διακόπτες προτεραιότητας

Μισό λεπτό γιατί μπερδεύτηκα.Το logitech τι είναι?Όλα καλά δουλεύουν μέχρι που αναφέρεις το logitech.Το θέμα είναι ότι ο διακόπτης δουλεύει σαν διακόπτης.Πότε δηλαδή θα δουλεύει ο ένας δέκτης και πότε ο άλλος.Και οι 2 μαζί δεν γίνεται.Επαναλαμβάνω ότι όταν θέλεις να βλέπεις από τον Pace δεν θα πρέπει να ανοίγεις τον VU.Αυτόν θα τον ανοίγεις μόνο όταν θες να δεις από αυτόν.Ίσως αν μπορείς να εξηγήσεις καλύτερα,να βρούμε την άκρη.

το logitech (harmony) είναι τηλεκοντρόλ universal,προφανώς μπερδεύεται με κάποια εντολή και ανοίγει τον pace την ώρα που είναι ανοιχτός o vu

Μα τον Pace δεν χρειάζεται να τον ανοιγοκλείνει.Αδιάφορο αν είναι ανοιχτός ή κλειστός.Ας τον αφήνει μόνιμα ανοιχτό.Το θέμα είναι ότι όταν ανοίγει ο VU,δεν θα παίρνει σήμα ο Pace.Αν δεν παίρνει σήμα ο Pace τι κανάλια να κατεβάσει?Αν ακολουθήσει τη συνδεσμολογία που του είπα,με τις σωστές ρυθμίσεις στο μενού των δεκτών και την ανάλογη επιλογή (ανοιχτός ή κλειστός) στον VU,τότε εγγυημένα θα έχει την επιθυμητή θέαση σε κάθε δέκτη που επιθυμεί εναλλάξ και όχι ταυτόχρονα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ανοίγω τον vusolo με ένα multicontrol και όταν θέλω να δω Nova που είναι κλειστός πατάω να ανοίξει ο pace και αυτόματα κλείνει ο vusolo.αλλα πρώτα ανοίγει ο pace και είναι για λίγο ανοιχτός ταυτόχρονα και ο vusolo,με συνέπεια αυτά τα δύο δευτερόλεπτα που είναι και οι δύο ταυτόχρονα ανοιχτοί να τρώει κόλλημα ο pace και να χάνει τα κανάλια. Αν κλείσω πρώτα τον vusolo και μετά ανοίξω τον pace τότε δεν χάνει τα κανάλια ο pace.

Τον Pace δεν χρειάζεται να τον ανοιγοκλείνεις. Άφηνέ τον μόνιμα ανοιχτό.Μετά από το κόλλημα που αναφέρεις,όταν κλείνεις τον VU επανέρχονται τα κανάλια στον Pace?

Όχι δεν επανέρχονται και πρέπει αναγκαστικά να κάνω ανίχνευση υπηρεσιών.

Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει κανονικά.Και τους 2 δέκτες να είχες αναμμένους συνεχώς,απλά ο Pace θα σου έβγαζε το μήνυμα για το καλώδιο της κεραίας.Δε σημαίνει ότι πρέπει να χάνει τα κανάλια.Δηλαδή όταν σου συμβαίνει αυτό το πρόβλημα,ο Pace στις λίστες καναλιών έχει μόνο 2 κανάλια?Κανονικά τον Pace δεν χρειαζότανε καν να τον ανοιγοκλείνεις.Θα μπορούσες να τον έχεις μόνιμα ανοιχτό.Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο διακόπτης σου δεν απομονώνει ακαριαία.Αλλά από την άλλη μεριά ο Pace είτε ανοιχτός,είτε κλειστός στέλνει ρεύμα στο lnb.Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει διαφορετική συμπεριφορά αν είναι κλειστός και αν είναι ανοιχτός.ς
Να θεωρήσω ότι έχεις συνδέσει σωστά τους δέκτες στον διακόπτη,έτσι?Δηλαδή στη θέση master ο VU και στη θέση slave ο Pace.

Last edited:
Ναι κανονικά τους σύνδεσα. Άμα κλείσω πρώτα τον vusolo και μετά ανοίξω τον pace παίζει κανονικά . ενώ αν μείνει λίγο ανοιχτός ο vusolo και ανοίξει ο pace χάνει τα κανάλια και πρέπει να ξανακάνω ανίχνευση. Στις ρυθμίσεις του pace έχει diseq 1.0 & 1.1 και τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και το ίδιο κάνει. Μήπως να ρυθμίσω τίποτα στον vusolo σχετικά με voltage και κάτι τέτοια που λέει;

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τον VU.Ξέχασέ τον τον VU.Θα σου έλεγα αρχικά,να δοκίμαζες άλλο diseqc.Αν το πρόβλημα παραμένει,κανονικά θα πρέπει να αλλάξεις διακόπτη προτεραιότητας.Αν και δεν καταλαβαίνω τη διαφορετική συμπεριφορά του Pace όταν είναι ανοιχτός και κλειστός.Μία ερώτηση μόνο...Την ώρα που έχεις το πρόβλημα,αν πατήσεις το ΟΚ στο χειριστήριο του Pace και με τα βελάκια δεξιά-αριστερά αλλάζεις τα μπουκέτα,δεν υπάρχει πουθενά κανάλι?Όλες οι λίστες είναι κενές?

Ναι όλες οι λίστες κενές μόνο 2 κανάλια μου έμειναν,θα το αφήσω και θα βάλω ξεχωριστά σε κάθε δεκτή το καλώδιο απτο να χάνει τα κανάλια.
Γιατί θέλω να ανοίγω με ένα πάτημα κουμπιού τηλεόραση ράδιοενισχυτή και δέκτη με το Logitech remote control.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις βοήθειες.

Re: Απάντηση: Διακόπτες προτεραιότητας

Καλημέρα σε όλους!
Έχω ένα κινητό κάτοπτρο πάνω σε μοτερ και σαν δέκτη τον dream 8000. Θα ήθελα όμως να τον δουλέυω εναλλάξ με τον δέκτη του οτε χωρίς να βγάζω συνεχώς καλώδια. Θα κάνω δουλειά με τον διακόπτη προτεραιότητας; Έχετε να προτείνετε κάποια δοκιμασμένη αξιόπιστη μάρκα; Διάβασα για το johannson...ή υπάρχει κάτι καλύτερο;(δεν με ενοχλεί και η αγορά από το εξωτερικό).
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για τις απώλειες σήματος του διακόπτη.Αυτή τη στιγμή το καλώδιο πάει από τον dream στην δορυφορική πρίζα του τοίχου.Αν μπει ο διακόπτης η συνδεσμολογία θα είναι πρίζα-καλώδιο-διακόπτης-2 καλώδια προς τους δέκτες.Θα έχω μεγάλες απώλειες σε σήμα;
Ευχαριστώ πολύ

Ναι,θα κάνεις δουλειά με τον διακόπτη προτεραιότητας.Ο johannson είναι αξιόπιστος και δοκιμασμένος.

Σωστή η συνδεσμολογία που αναφέρεις.Δεν γνωρίζω με ακρίβεια σε νούμερο,τις απώλειες που υπάρχουν.Το μόνο που μπορώ να σου πω,είναι ότι με την χρήση

του διακόπτη αυτού δεν έχω απώλεια κανενός καναλιού σε σχέση με τη λήψη χωρίς τη χρήση του.Ούτε και διαφορά στη στάθμη που φαίνεται από το μενού του

δέκτη,τουλάχιστον ως προς την ποιότητα σήματος.