Διακόπτες προτεραιότητας

Αφού ευχαριστήσω όλους και ειδικά τον hdanca για την βοήθεια, θέλω να ρωτήσω δυο θέματα..
1. Δεν μου ανοίγουν ορισμένα κανάλια στον οτε όπως π.χ. otecinema 1 hd, otecinema 2. Αυτά τα βλέπω μόνο όταν κλείσω απo πίσω τον Kaon και τον ξανανοίξω. Όταν γυρίσω στην nova ή στον dreambox μαυρίζουν πάλι.
2. Μέχρι πόσους δορυφόρους μπορώ να βλέπω μέσω dreambox;; 4 ή και παραπάνω και με ποιά διάταξη;;;
Ευχαριστώ πολύ...!!!

Απάντηση: Re: Διακόπτες προτεραιότητας

Μπορείς να θυμίσεις λιγάκι την συνδεσμολογία σου?Επίσης,μπορείς να διατυπώσεις καλύτερα το δεύτερο ερώτημά σου?

Η συνδεσμολογία μου είναι johanson και spaun. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ανοίγουν τα συγκεκρίμενα του οτε. Έχω ένα διακοπτη 2 σε 1 στην ταράτσα για hotbird και astra, τι μπορώ να βάλω για να βλέπω περισσότερους δορυφόρους στον dreambox;;;

Στα εύκολα πρώτα.
Για να δεις περισσότερους δορυφόρους στον dm,θα πρέπει πρώτα απ` όλα να προσθέσεις περισσότερα lnb στο κάτοπτρο. Δεν γνωρίζω βέβαια για τι διαστάσεις μιλάμε. Ανάλογα με τον αριθμό των lnb,θα επιλέξεις τον κατάλληλο διακόπτη diseqc.Και τέλος, από το μενού του dm,ανάλογα με το set up,θα προσθέσεις τις ανάλογες επιλογές diseqc.
Αν βάλεις πάνω από 4lnb,θα επιλέξεις δηλαδή προχωρημένο ή expert mode.Αν είναι μέχρι 4,τότε θα επιλέξεις απλο.

Για τον δέκτη του ΟΤΕ,αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν έχεις επιλέξει ρύθμιση diseqc για τον eurobird (9μοίρες),ή είναι χωρίς επιλογή diseqc.Μήπως δηλαδή οι 9 μοίρες είναι στην θέση 1 του διακόπτη και δεν έχεις επιλέξει diseqc από το μενού του δέκτη.

καλημερα χρονια πολλα προχτες ειχα ενα θεμα μεταξυ 831 nova kai ενσοματωμενο αποδικοποιητη δοριφορικο σε samsung τηλεοραση. το προβλημα ειναι οτι ο ενσοματομενοσ αποδοικοποιητης δεν μπορεις να τον κλεισεις με αποτελεσμα να παιζει στον Διακόπτη προτεραιότητας μονο η μια γρααμη ειτε νοβα ειτε το ενσοματομενο εαν εβγαζα φυσικα το καλωδιοι απο την μια εισοδο !!!!!! ειτε ειναι σε slave eite se master!!!!! δοκιμασα κατ εμεν τα παντα απο τις γνωσεις μου αλλα τιποτα . μηπως υπαρχει κατι που δεν το γνωριζω καποιο τιπ η τρικ>>??????????

Φίλε μου,δεν ξέρω αν δουλεύανε καιρό οι δέκτες με τον διακόπτη,αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι για να δουλεύει ο διακόπτης σωστά,πρέπει και οι 2 δέκτες να έχουν δυνατότητα λειτουργίας diseqc.Ο 831 έχει αυτήν την δυνατότητα,αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν την έχει ο δέκτης της τηλεόρασης.Και από όσα περιέγραψες,φαίνεται ότι ο δέκτης της τηλεόρασης δεν έχει δυνατότητα λειτουργίας diseqc.

Re: Απάντηση: Διακόπτες προτεραιότητας

Καλησπερα,
εχω εναν δεκτη του εμποριου κι τον Pace HD 831 Cons της ΝΟVA.
1 πιατο με 2 LNB (astra & Hotbird)
1 Diseqc και 1 καλωδιο απο το Diseqc μεχρι μεσα στο σπιτι.
Μπορω να συνδεσω τους 2 δεκτες σε 1 τηλεοραση?
Κανενας δεν εχει loop.
Ευχαριστω

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.
καπιον συγκεκριμενο? ξερω τον johansson και τον Spaun. Τι διαφορα εχουν?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εχω στα χερια μου εναν Spaun sar12f, μπορω να τον χρησ/ποιησω? Αν ναι με πια συνδεσμολογια?
ο Διακόπτης Stacker Destacker κανει την ιδια δουλεια?

Ο johansson ειναι ο κοινός διακόπτης προτεραιότητας που δουλεύουμε ολοι. Στην μια του είσοδο μπαίνει ο δεκτης που οταν τον κλείνεις σβήνει εντελώς ( ο δεκτης του εμπορίου κοινός ) και στην άλλη είσοδο μπαίνει ο δεκτης που μένει μόνιμα σε standby της nova δηλαδή. Τωρα μπορείς να συνδέσεις και τον sar 12F η μόνη διάφορα ειναι ότι στην πρώτη είσοδο του θα βάλεις τον δεκτη της νοβα και στην βίδα που έχει στο πλάι ο διακόπτης θα συνδέσεις ενα καλωδιο που θα το βαλεις απο πίσω στο scart στις πάνω τρύπες και μετρώντας απο αριστερά προς τα δεξιά οπως το βλέπεις απο πίσω στην έβδομη τρύπα, ψάξε και στο Google για σχέδια με εικόνες για τι σύνδεση του sar12f. Stacker Destacker δεν εχω δουλέψει και δεν έχω άποψη.

ο δεκτης του εμποριου που εχω ειναι ο SAB SKY4700HD και νομιζω οτι δεν σβηνει εντελως αλλα μενει και αυτος σε standby. Τι κανω σε αυτη την περιπτωση?

Βάζεις τον Sar12F. Αν και νομίζω ότι αν ψάξεις μέσα στο menu του δεκτη σου θα βρεις επιλογή να κλείνει τελείως. Για δες στο menu του Sab αν έχει περιβαλλοντικες ρυθμίσεις.

Ο spaun δεν θα δουλέψει με τον Pace συνδεδεμένο στην θέση Α,αφού δεν βγάζει 12 volt από το pin 8 του scart.Νομίζω ότι δεν βγάζει ούτε ο SAB,αν και δεν είμαι 100% σίγουρος γι αυτό.Οπότε αν συμβαίνει έτσι,δεν μπορεί ούτε αυτός να συνδεθεί στη θέση Α.Και άρα δεν θα δουλέψει το σύστημά σου με τον spaun.
Οπότε,για να είσαι σίγουρος,θα πρέπει να βάλεις διακόπτη προτεραιότητας.Έχει αναφερθεί πολλές φορές και με λεπτομέρεια,ο τρόπος σύνδεσης και η χρήση με αυτόν.

Βάζεις τον Sar12F. Αν και νομίζω ότι αν ψάξεις μέσα στο menu του δεκτη σου θα βρεις επιλογή να κλείνει τελείως. Για δες στο menu του Sab αν έχει περιβαλλοντικες ρυθμίσεις.

ευχαριστω. Εκανα την ρυθμιση για να κλεινει τελειως ο Sab και δουλευουν και οι δυο εναλλαξ. Μουπαρουσιαζει το εξης περιεργο, οταν βλεπω στον Sab για κανενα μισαωρο περιπου και ο Pace ειναι σε αναμονη, κανει κλικ το ρελε του Sar12F και ανοιγει απο μονος του ο Pace μπλοκαροντας τον Sab.
Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?
Και οι 2 δεκτες ειναι συνδεμενοι με HDMI με την τηλεωραση.

Το συμαντικο ειναι ότι έκανες δουλίτσα. Φυσικό ειναι ότι δεκτης με δεκτη έχει διαφορά και για αυτο εμείς λέμε της βασικές αρχές λειτουργίας σε κάποιες συσκευές και μετά με λίγο ψάξιμο ολα βρίσκονται. Καλές τηλεθεάσεις να έχεις.