Διακοπτικό για επιλογή 2 Προενισχυτών -> 1 Τελικός

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,322
Λόγω αλλαγών στο setup και προσωρινή ( ; ) συνύπαρξη με 2 προενισχυτές, σκέφτομαι την αγορά ενος επιλογέα προκειμένου να επιλέγω κάθε φορά με ποιον pro θα οδηγήσω τον τελικό.

Υποθέτω φυσικά ότι κάτι τετοιο θα επηρεάζει την ποιότητα αλλά δεν εχω ιδέα πόσο.

Υπάρχει εμπειρία / γνώσεις στο θέμα.

Επιλογές για μηχανάκια;

Τελος, υπαρχει και μία άλλη, δευτερεύουσα σκέψη: Επειδή παίζουν 2 τελικοί, να συνδέσω τον καθε pro σε εναν εξ αυτών και ο επιλογέας πλεόν να αφορά την συνδεση 2 τελικών -> 1 σετ ηχείων.

Δεν ξερω αν αλλάζει κατι αυτό (όσον αφορά τις ''ποιοτικές'' απώλειες).

Γιατί δεν παίρνεις και ένα τρίτο προ
Να συνδέσεις τους άλλους δυο πάνω του ? :D

Κοίτα, δεν αξίζει να ψάξεις για ακριβό επιλογέα πάτσαρε στα γρήγορα ένα αναλογικό alps http://www.audiophonics.fr/alps-selecteur-2x5-positions-stereo-p-6988.html
ή βάλε ένα http://www.audiophonics.fr/amc-kit-module-selecteur-source-canaux-stereo-p-6683.html
ή έλα να σου δώσουμε κάνα buffer τύπου B1 με δυο εισόδους
ή ένα μικτή να έχεις και ποτ για μίξεις μεταξύ των δύο pro
ασε που μπορεί να πελαγώσεις και με IC – οπότε καλύτερα φθηνή λύση χταπόδι από τα παραπάνω να μην πληρώνεις και rca κ.ο.κ.

Δηλαδή αποφάσισε ποιον προ ενισχυτή θες να κρατήσεις γιατί τα υπόλοιπα μόνο σε κόπο και περιττά έξοδα θα σε βάλουν.

Καταρχήν να υπόθεσω οτι μιλάς πάντα για εναλλαγή σε επίπεδο line και όχι ηχείων;

Το buffer και το χταπόδι τι ειναι;

Χρειάζεσαι ένα Switch, ή αλλιώς Input Selector που να δουλεύει με σήμα Line.
Το οποίο να είναι της καλύτερης δυνατής καλής ποιότητας.
Οποιαδήποτε άλλη λύση θα υποβαθμίσει την ποιότητα ήχου σου. Πολύ περισσότερο που θες άμεσα, μ' ένα κλικ ν' αλλάζεις από τον ένα προενισχυτή στον άλλο.

Όσο κι' αν φανεί παράξενο υπάρχουν ελάχιστα στην αγορά, τα οποία να είναι στην ποιότητα που γυρεύουμε. Τα περισσότερα είναι φτηνιάρικες κατασκευές, ακατάλληλες για Hi-Fi χρήσεις.

Ποιό λοιπόν;
Ένα και μοναδικό:
Το οποίο η κατασκευάστρια εταιρεία έχει πάψει να βγάζει:

QED IX20 2-Way Input Expander

QEDIX20.jpg

qedswitchunitIX20.bck.jpg

Τον επιλογέα αυτό τον έχω. Ήταν το μοναδικό που μπόρεσα να βρω στην ποιότητα που χρειάζομαι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ευτυχώς βρίσκεται ακόμα, αν και έχει διακοπεί η παραγωγή του. Κάπου ανάμεσα στις 50-60 λίρες στερλίνες.

Αν κάποιος ψάχνει κάτι ακόμα πιο εξεζητημένο, υπάρχει ένα ακόμα σε super Hi-End:

Manley SKIPJACK RCA Switcher

Κάπου στα 1000 ευρώ, τελευταία φορά που είχα ρωτήσει.

Ορίστε και review:
http://www.6moons.com/audioreviews/manley4/skipjack.html

Και φωτογραφίες...

hero.jpg

hero2.jpg

strip2.jpg

strip1.jpg

strip3.jpg

strip4.jpg

Θα έχετε καταλάβει βέβαια, πως το γλυκοκοιτάζω εδώ και πολύ καιρό! :love:

Για μια ακόμη φορα, έδωσες μια καλή λύση.

Προσπάθησα να το βρω το QED αλλα πολύ δυσκολο...

Αν εχεις καμία άκρη, αν μπορείς, πες μου.

:)

Κάνοντας αναζήτηση στο Google με τις λέξεις κλειδιά QED IX20 και QED IX20 price βγαίνουν διάφορα αποτελέσματα.

Δοκίμασε επίσης αναζήτηση και με το DuckDuckGo
Είναι πολύ καλή μηχανή αναζήτησης, διαφορετική από το Google και πολλές φορές βρίσκω εκεί πράγματα που δε βρίσκω αλλού.

Δυστυχώς από τα links που προκύπτουν δε γνωρίζω σε ποιά διαδικτυακά καταστήματα -όσα αναφέρουν τιμή- υπάρχει απόθεμα και σε ποιά όχι.

Θα πρέπει να εξοπλιστείς με υπομονή και να τα ψάξεις ένα προς ένα, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ψάχνε επίσης στο E-bay. Ίσως κάτι βρεθεί.

Η άλλη λύση είναι ιδιοκατασκευή, αν βρεις κάποιοn να το φτιάξει. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να δώσεις εσύ τις προδιαγραφές ως προς την ποιότητα των εξαρτημάτων που θα πρέπει να είναι ότι καλύτερο. Neutrik βύσματα και καλά ρελαί. Το έχω ψάξει το θέμα. Στη δική μου περίπτωση και πάλι μου έβγαινε πολύ ακριβό, διότι έψαχνα για Matrix 8 X 2.

Ελπίζω πάντως να βρεις το QED και να μη χρειαστεί να καταφύγεις στα δύσκολα. -bye-

Τελικα το βρηκα στο ebay χθες, δεν το χτυπησε κανεις, 0,01 GBP εκλεισε - του δωσα στο τελος κατι παραπανω γιατι ηταν ξεφτίλα να το παρω τσαμπα.

Αναμενω να μου το στειλει για εντυπώσεις.

Thanks again Sonus :)

Τελικα το βρηκα στο ebay χθες, δεν το χτυπησε κανεις, 0,01 GBP εκλεισε - του δωσα στο τελος κατι παραπανω γιατι ηταν ξεφτίλα να το παρω τσαμπα.

Αναμενω να μου το στειλει για εντυπώσεις.

Thanks again Sonus :)
Φρόντισε μην το χάσεις! Εννοώ, μη βρεθεί κάποια αφορμή λόγω χαμηλής τιμής να ματαιώσει ή επαναλάβει τη δημοπρασία. Το δικό μου το είχα πάρει από αγγλικό δικτυακό κατάστημα γύρω στα 75 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά...

Περιμένουμε εντυπώσεις...

Αν είναι με ρελεδες το μηχάνημα σαν το Manley έχει καλώς, αλλιώς φοβάμαι μείωση στην ποιότητα του ήχου...

Αν είναι με ρελεδες το μηχάνημα σαν το Manley έχει καλώς, αλλιώς φοβάμαι μείωση στην ποιότητα του ήχου...
Δεν είναι με ρελαι, είναι όμως πολύ καλό, δεν έχω παρατηρήσει καμμία μείωση όσον καιρό το έχω.

Όσο για το Manley, πρόσεξες τη διαφορά στην τιμή; Σκέφτομαι να δώσω τον προενισχυτή μου για να το πάρω. Αφού στο δικό μου set-up δεν πολυχρειάζεται πια.

Πιστευω οτι δεν ειμαι off topic αφου για διακοπτικο ψαχνω και γω στο οποιο απο την μια μερια θα φευγουν τα καλωδια για ενα ζευγαρι ηχεια και στις εισοδους θελω να μπαινουν δυο ενισχυτες ενας στερεας καταστασης για το καλοκαιρι:stupid: και ενας λαμπατος για χειμωνα:SFGSFGSF:να συνεισφερει και στην θερμανση!!!

Δεν είναι με ρελαι, είναι όμως πολύ καλό, δεν έχω παρατηρήσει καμμία μείωση όσον καιρό το έχω.

Όσο για το Manley, πρόσεξες τη διαφορά στην τιμή; Σκέφτομαι να δώσω τον προενισχυτή μου για να το πάρω. Αφού στο δικό μου set-up δεν πολυχρειάζεται πια.

Αν δεν εχεις ακούσει διάφορα σημαίνει πως είναι καλό. Απο την άλλη αν εγραφες ότι υπάρχει μια πολύ μικρή διάφορα θα ήταν αρκετό για να βασανίζεται ο spacv για αρκετό καιρό, θα μας καλούσε για α-β, γενικά θα πέρναγαμε ωραία :p

Πιστευω οτι δεν ειμαι off topic αφου για διακοπτικο ψαχνω και γω στο οποιο απο την μια μερια θα φευγουν τα καλωδια για ενα ζευγαρι ηχεια και στις εισοδους θελω να μπαινουν δυο ενισχυτες ενας στερεας καταστασης για το καλοκαιρι:stupid: και ενας λαμπατος για χειμωνα:SFGSFGSF:να συνεισφερει και στην θερμανση!!!
Ασφαλώς δεν είσαι off-topic. Οι προτάσεις του νήματος ισχύουν και για σένα. :smile:

Αν δεν εχεις ακούσει διάφορα σημαίνει πως είναι καλό. Απο την άλλη αν εγραφες ότι υπάρχει μια πολύ μικρή διάφορα θα ήταν αρκετό για να βασανίζεται ο spacv για αρκετό καιρό, θα μας καλούσε για α-β, γενικά θα πέρναγαμε ωραία :p
Ν' αλλάξω γνώμη; :eviltongue:

H 4η υποδοχη (''no connection'') τί ειναι βρε παιδια;
Ότι γράφει. Δεν συνδέεις τίποτα επάνω του. Υποθέτω ότι για λόγους κατασκευαστικούς πρέπει να υπάρχει, δεν το έχω ανοίξει ποτέ, να δω το εσωτερικό του, ίσως έχει να κάνει με γειώσεις.

Απλά ακολουθείς το διάγραμμα. διαλέγεις ποιά πηγή θα είναι η Α και ποιά θα είναι η Β και ιδού: Τις εναλλάσσεις με το πάτημα του διακόπτη. Περιμένουμε εντυπώσεις.

Μιλάμε για το QED. Να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι...

Απάντηση: Re: Διακοπτικό για επιλογή 2 Προενισχυτών -> 1 Τελικός

H 4η υποδοχη (''no connection'') τί ειναι βρε παιδια;

Ειναι για να συνδεσεις κατι :p

Re: Απάντηση: Re: Διακοπτικό για επιλογή 2 Προενισχυτών -> 1 Τελικός

Ότι γράφει. Δεν συνδέεις τίποτα επάνω του. Υποθέτω ότι για λόγους κατασκευαστικούς πρέπει να υπάρχει, δεν το έχω ανοίξει ποτέ, να δω το εσωτερικό του, ίσως έχει να κάνει με γειώσεις.

Απλά ακολουθείς το διάγραμμα. διαλέγεις ποιά πηγή θα είναι η Α και ποιά θα είναι η Β και ιδού: Τις εναλλάσσεις με το πάτημα του διακόπτη. Περιμένουμε εντυπώσεις.

Μιλάμε για το QED. Να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι...

Κουλό δεν ειναι;

Γιατι να βγαζουν βύσματα έξω;

Το manual τι λεει; (λίγο online που κοίταξα δεν το βρηκα και δεν ξερω αν θα εχει και αυτο που θα μου ερθει)

Ειναι για να συνδεσεις κατι :p

LoooL