Διακοπτικό για επιλογή 2 Προενισχυτών -> 1 Τελικός

Διάβασε το νήμα απ' την αρχή, μη βαριέσαι! :grandpa:

Τέλος πάντων... Post 4

Κατι μου διαφευγει η δεν εγινα κατανοητος...μιλατε για συσκευη (2 RCA σε 1 RCA) ενω εγω θελω η εξοδος να μην ειναι για RCA αλλα για Ηχεια ,δεν νομιζω η συσκευη στο #4 ειναι τετοια!

Τις επόμενες μέρες που θα συναρμολογήσω αυτό θα σας πώ:

http://www.ebay.com/itm/XD-4-channe...mplifier_Parts_Components&hash=item2c6be3b1c5

T22p4IXcRaXXXXXXXX_!!67890995.jpg

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντί για 4 εισόδους ως 4 εξόδους;

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντί για 4 εισόδους ως 4 εξόδους;

Ναι
Αλλα μην μπερδευεσαι
Εκτός αυτού στην εικόνα υπαρχει ακομα ως εξάρτημα ο επιλογεας με τα λεντ ένδειξης και χρειάζεσαι εναν μτς και ενα κουτι με υποδοχη iec και ασφάλεια.
Αν πθανουν τα χερια ειναι εφάμιλλο των αλλων που κοστιζουν 300 ευρώ

Στο mambo του Βασίλη θέλω να το βάλω για να μπορώ να δίνω σήμα σε τρεις διαφορετικούς ενισχυτές, οπότε όλα όσα χρειάζονται υπάρχουν. Άσε που μας έβαλε και φωτιές με την οθόνη για το dac εδώ και δύο μέρες και κρατάει σιγή ιχθύος.

Πιστευω οτι δεν ειμαι off topic αφου για διακοπτικο ψαχνω και γω στο οποιο απο την μια μερια θα φευγουν τα καλωδια για ενα ζευγαρι ηχεια και στις εισοδους θελω να μπαινουν δυο ενισχυτες ενας στερεας καταστασης για το καλοκαιρι:stupid: και ενας λαμπατος για χειμωνα:SFGSFGSF:να συνεισφερει και στην θερμανση!!!

Κατι μου διαφευγει η δεν εγινα κατανοητος...μιλατε για συσκευη (2 RCA σε 1 RCA) ενω εγω θελω η εξοδος να μην ειναι για RCA αλλα για Ηχεια, δεν νομιζω η συσκευη στο #4 ειναι τετοια!
Πράγματι δεν έγινες κατανοητός. Και μ' έκανες να το ψάξω περισσότερο. Ομολογώ πως αυτό που ψάχνεις είναι διαφορετικό. Αλλά ακόμα πιο σπάνιο.

Ενώ οι επιλογείς (selrctors, switches) από ένα ενισχυτή προς δύο ή περισσότερα ζευγάρια ηχεία είναι πάρα πολλοί, το ανάποδο δεν ισχύει.

Κάνοντας αναζήτηση στο Google 2 Way amplifier Speaker Switch ελάχιστα αποτελέσματα που να μας ενδιαφέρουν προκύπτουν. Κι' αυτά μπορούμε να βρούμε είναι μάλλον αμφίβολης ποιότητας. Δηλαδή τι νόημα θα έχει να βάλουμε καλά κι' ακριβοπληρωμένα καλώδια ηχείων, αν πρόκειται να παρεμβάλλουμε μία αμφίβολης ποιότητας συσκευή επιλογής ανάμεσα τους. Δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κάποια αναφορά κάποιο στοιχείο που να αφορά κατασκευή επιπέδου audiophile.

Ένα πρόσθετο πρόβλημα είναι και η ισχύς που μπορούν να διαχειριστούν αυτά τα αξεσουάρ. Βλέπω να περιορίζονται ως τα 150 Watt ανά κανάλι κι' αυτό είναι επίσης πρόβλημα.

Τέλος πάντων ας δούμε τα μέχρι στιγμής ευρήματα.

NILES DPS-1 Amplifier/Speaker A-B Selector

Με δυνατότητα χειρισμού ως 350 Watt ανά κανάλι.

DPS-1hi.jpg

202294-niles_dps1__amp__speaker_ab_selector.jpg

OSD Audio DSM6 Dual Source 6 Zone Speaker Selector

510R69MjbmL._SL1500_.jpg

31WU%2BmNERrL.jpg

Ambery 6-Port Stereo Speaker Selector Amplifier Switch Selector

SPSW-6P-FrontBack.gif

SPSW-6P-Diagram1R.gif

SPSW-6P-Diagram2R.gif

SPSW-6P-Diagram3.gif

Αμφίδρομο και με δυνατότητες Matrix. Σε ποιά ποιότητα άραγε;​

spcav, τώρα είδα το νήμα. Αν είσαι Αθήνα, περνάς από κέντρο και σου δανείζω ένα QED.
Το είχα για να συνδέω περισσότερες πηγές σε μια είσοδο του ολοκληρμένου μου ενισχυτή, αν εννοείτε κάτι τέτοιο.

ΣΕ ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου, δεν περιμενα οτι δεν ειναι κατι το συνηθισμενο...ισχυ δε εχω μεγαλη μεχρι 50w το θεμα ειναι ποσο υποβιβαζει την ποιοτητα!

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να περάσουν από μέσα του 20, 30 ή 40W χωρίς να πάθει κάτι το ίδιο ή ο τελικός.
Είναι για ασθενή σήματα (πηγών ή προ) και οι είσοδοι-έξοδος είναι RCA.

Απάντηση: Re: Διακοπτικό για επιλογή 2 Προενισχυτών -> 1 Τελικός

spcav, τώρα είδα το νήμα. Αν είσαι Αθήνα, περνάς από κέντρο και σου δανείζω ένα QED.
Το είχα για να συνδέω περισσότερες πηγές σε μια είσοδο του ολοκληρμένου μου ενισχυτή, αν εννοείτε κάτι τέτοιο.

Κάτι ανάλογο έχω φτιάξει με υλικά από Φανό και κόστος κάτω από 20 ευρά.

Σύνδεση δύο προενισχυτών με τον ίδιο τελικό

Ελπίζω να μην έχει παρουσιαστεί ήδη το θέμα, με απασχολεί όμως το εξής: θα ήθελα να συνδέσω με τον ίδιο τελικό (Audiolab 8000p) τον προενισχυτή Audiolab 8000c και έναν παλιό av Pioneer VSA-E06 από τις pre out εξόδους του τελευταίου (για τελικό ενισχυτή) για τα μπροστινά ηχεία. Ο λόγος είναι η επιθυμία μου να χρησιμοποιώ τα ηχεία του δικάναλου ως μπροστινά ηχεία για το home cinema, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζω καλώδια.
Ευχαριστώ!

Last edited:
@schubert
Το post μεταφέρθηκε εδώ, στο αντίστοιχο νήμα. Έχουν ήδη συγκεντρωθεί αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Ελπίζω ότι θα είναι χρήσιμες.

Καλή χρονιά και πάλι! :smile1:

@schubert
Το post μεταφέρθηκε εδώ, στο αντίστοιχο νήμα. Έχουν ήδη συγκεντρωθεί αρκετές πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Ελπίζω ότι θα είναι χρήσιμες.

Καλή χρονιά και πάλι! :smile1:

Ευχαριστώ θερμά!

Βρήκα και παρήγγειλα το εξής κι ο Θεός βοηθός!
(Dynavox)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Διακοπτικό για επιλογή 2 Προενισχυτών -> 1 Τελικός

Βρήκα και παρήγγειλα το εξής κι ο Θεός βοηθός!
(Dynavox)

Νομίζω πως έχεις παραγγείλει λάθος προϊόν και θα πρέπει να ακυρώσεις την παραγγελία.

Τη Dynavox τη φέρνει στην Ελλάδα ο Ορφέας και αν χρειαστεί μπορείς να το πάρεις και από εδώ στην ίδια τιμή.
Χρειάζεσαι επιλογέα εισόδων, όχι επιλογέα ενισχυτών που παρήγγειλες.

Δηλαδή αυτό: Dynavox Eingangs-Erweiterung/Umschalter AUX-S

152_0.jpg

152_2.jpg

ΟΧΙ αυτό. Dynavox Verstärker/Boxen-Umschalter AMP-S

132_0.jpg

132_1.jpg

Τον επιλογέα πηγών που χρειάζεσαι Dynavox Aux-S θα τον βρεις από την ελληνική αντιπροσωπεία με τιμή καταλόγου 80 ευρώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διακοπτικό για επιλογή 2 Προενισχυτών -> 1 Τελικός

Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση!

Δεν πρόλαβες, αλλά δεν πειράζει. Θα παίζω τον av μόνο του, χωρίς τελικό. Παίζει καλά έτσι, ακόμη και μουσική. Πιο σημαντικό είναι να μην αλλάζω ηχεία, είναι κάποια διαδικασία. Ευχαριστώ πολύ πάντως. Όταν παραλάβω, θα γράψω μια σύντομη παρουσίαση.

Αυτό είναι επιλογέας ενισχυτών;

Πες μας για τον επιλογέα ενισχυτών.Ενδιαφέρομαι και εγώ για ένα τετοιο,πόσο κοστίζει.

Καλησπερα σε ολους! Δεν ξερω αν αυτο ειναι το σωστο postγια μαλλον χαζη ερωτηση αλλα δεν ωρηκα αλλου παρεμφερες θεμα.. Το λοιπον αγορασα προσφατα εναν ενισχυτη yamaha as 501 ο οποιος εχει εξοδο phono για το πικαπ. Εxω επισης απο παλια ενα μικρο preamp της pro-ject που ειχα παρει 200ευρω αν θυμαμαι καλα. Τι θα γινει αμα συνδεσω πικαπ- preamp- amp?θα εχει καποια διαφορα στον ηχο (γιατι ο yamaha δεν ειναι σχεδιασμενος και με το καλυτερο phono...)? Κινδυνευω να καψω τιποτα?