Διάλεξη του Αλ Γκορ για την κλιματική αλλαγή στο Μέγαρο Μουσικής

Θες να μου πεις ότι σε αντίστοιχο thread για την Βαρδινογιάννη, δεν θα την έκραζες;

Θα ήθελα μία ειλικρινή απάντηση σε αυτό.

Επειδη την εχω γνωρισει σου λεω ΟΧΙ.

αλλα εδω δεν μιλαμε για αυτο:ADFAD2:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διάλεξη του Αλ Γκορ για την κλιματική αλλαγή στο Μέγαρο Μουσι

Αν σας απασχολούσε ειλικρινά το θέμα και γράφατε πράγματα που στέκουν, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να το διαβάσω... Και σίγουρα θα ήταν προτιμότερο από το να γυρίσετε στην παλιά σας ζωή (aka τις δολοφονίες παιδιών) όπως θα έκανε το 90% των συγκρατούμενών σας.

Μακάρι όλοι μαζί σε αυτό το forum να είχαμε κάνει, αθροιστικά, όσα ο συγκεκριμένος άνθρωπος για το καλό του περιβάλλοντος, αλλά πολύ αμφιβάλλω...

Για τις βόμβες, ελπίζω να μην είναι κανείς τόσο αφελής ώστε να πιστεύει πως οι αποφάσεις αυτές παίρνονται από τον Πρόεδρο - και πόσο μάλλον τον Αντιπρόεδρο - των ΗΠΑ.

Τέλος, θεωρώ πως όποιος δεν έχει αφυπνίσει, έστω "για το γαμώτο", 2-3 άτομα σχετικά με το πρόβλημα της μόλυνσης περιβάλλοντος (δηλ. οι περισσότεροι από εμάς) δεν είναι σε θέση να κρίνει τoν Γκορ - και τον κάθε Γκορ - που έχει αφυπνίσει πολλούς περισσότερους.

Tί στοιχεία έχετε γιά τήν ´ανιδιοτελή προσφορά´τού Γκόρ πρός το περιβάλλον??Προσωπικά γνωρίζω ότι η εταιρεία πού έστησε δημιούργησε ένα ντοκυμανταίρ,που όλως τυχαίως βραβεύτηκε και ένα βιβλίο που το μοσχοπουλάει.Επίσης αμείβεται αδρά για να προσφέρει τίς ´ανιδιοτελείς´γνώσεις του.
Θεωρείτε επίσης ότι ο Αντιπρόεδρος τών Η.Π.Α. δεν λαμβάνει αποφάσεις....
Και γιατί δεν παραιτήθηκε τότε να καταγγείλει το σύστημα και να τού βγάλω το καπέλο??Γιατί δεν διαφώνησε μέ τίς βόμβες ουρανίου πού έπεφταν στήν γειτονιά μας??

Υ.Γ
Διαφωνώ και με τίς φιλανθρωπίες Βαρδινογιάννη.Ειδικά όταν η επιθυμία είναι να δημιουργηθεί Νοσοκομείο ξεχωριστό απο το Παίδων όπου εκεί θά μπορoύσε αθόρυβα να προσφέρει.
Η ´φιλανθρωπία τών πλουσιων´γενικά υπενθυμίζει το ποιός είναι ο ´δυνατός´.
Δεν έχει σχέση με την δημοκρατία αλλά με την φεουδαρχία...

Re: Απάντηση: Διάλεξη του Αλ Γκορ για την κλιματική αλλαγή στο Μέγαρο Μουσικής

Αν σας απασχολούσε ειλικρινά το θέμα και γράφατε πράγματα που στέκουν, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να το διαβάσω... Και σίγουρα θα ήταν προτιμότερο από το να γυρίσετε στην παλιά σας ζωή (aka τις δολοφονίες παιδιών) όπως θα έκανε το 90% των συγκρατούμενών σας.

Aν δεν σου στεκουν αυτα που γραφουμε μπορεις και να μην τα διαβαζεις ξερεις....

Μακάρι όλοι μαζί σε αυτό το forum να είχαμε κάνει, αθροιστικά, όσα ο συγκεκριμένος άνθρωπος για το καλό του περιβάλλοντος, αλλά πολύ αμφιβάλλω...

Δυσκολο ρε συ ....εχει καταστρεψει μιση χωρα με τις βομβες ουρανιου που να τον φτασουμε τωρα........ειναι πολυ μπροστα μας.

Για τις βόμβες, ελπίζω να μην είναι κανείς τόσο αφελής ώστε να πιστεύει πως οι αποφάσεις αυτές παίρνονται από τον Πρόεδρο - και πόσο μάλλον τον Αντιπρόεδρο - των ΗΠΑ.

οταν υπογραφεις εισαι Συνυπευθυνος.

Αλλιως παραιτεισαι και φυτευεις μαρουλια η πας και μιλας για το περιβαλλον........δεν πας να γινεις Προεδρος.

Τέλος, θεωρώ πως όποιος δεν έχει αφυπνίσει, έστω "για το γαμώτο", 2-3 άτομα σχετικά με το πρόβλημα της μόλυνσης περιβάλλοντος (δηλ. οι περισσότεροι από εμάς) δεν είναι σε θέση να κρίνει τoν Γκορ - και τον κάθε Γκορ - που έχει αφυπνίσει πολλούς περισσότερους.

Εχουμε αφυπνισει τον εαυτο μας...μπορουμε να μιλαμε τωρα....?

αν ο Χιτλερ ζουσε και ερχοταν να κανει αναδασωση στην Παρνηθα τι θα ελεγες?
Καλά….

Αν θέλετε να τα τραβάτε όλα στα άκρα, ως σημείου παραμορφώσεως, για να μην απαντάτε επί της ουσίας, ας το αφήσουμε καλύτερα.

Το να μπορεί κάποιος να δει και να εκτιμήσει έστω και το ελάχιστο καλό κάπου μόνο καλό μπορεί να είναι για όλους.

Οι παρωπίδες ούτε καλό κάνουν σε κανέναν ούτε κανέναν να φαίνεται σοφότερος ή εξυπνότερος.

Και για να μην παρεξηγούμαι: Δεν μιλάω φυσικά για το Νόμπελ Ειρήνης η απόδοση του οποίου (έστω και το μισού) στον Γκορ, δεδομένου του παρελθόντος του, είναι το λιγότερο εξευτελιστική.

Και αναφορικά με την δράση του:

Γνωρίζω ότι υπάρχουν ντοκιμαντέρ που αναφέρονται στο φαινόμενο Γκορ και αμφισβητούν τελικά το κατά πόσον για όσα παλεύει έχουν κάποια χρησιμότητα ή τελικά είναι απλός ‛αέρας’ στην καλύτερη ή στην χειρότερη, μια ωραία βιτρίνα για να βγάζουν οι αντίστοιχες εταιρίες που έχουν ιδρυθεί γι αυτό τον ‛αγώνα’ λεφτά.

Επειδή όμως δεν το έχω δει προσωπικά το ντοκιμαντέρ και επειδή, από αυτά που έχω ακούσει, τελικά δεν αποδεικνύεται σαφώς κάποια κακή πρόθεση από την πλευρά του, διατηρώ την συγκεκριμένη θέση (δλδ αυτή που στο ελάχιστο χαρακτηρίζεται ως ‛μη κράξιμο).

Επειδη την εχω γνωρισει σου λεω ΟΧΙ.

αλλα εδω δεν μιλαμε για αυτο:ADFAD2:
Καλό αυτό.

Αλλά γιατί επειδή την έχεις γνωρίσει;

Σου απέδειξε κάτι από κοντά που αλλιώς δεν θα της το αναγνώριζες και θα την έκραζες;

Αν ναι, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε λογικά μία δυνατή γνωριμία. Γεγονός που με κάνει να αρχίζω να σκέφτομαι ότι τελικά παίζει να είσαι ένας σπιούνος του κεφαλαίου ανάμεσά μας μεταμφιεσμένος σε κοκκινοσκουφίτσα. :p
Την Βαρδινογιάννη όχι, το άντρα της σίγουρα !!!
My point exactly…

Κατά τον Γκόρ η καταστροφή τού πλανήτη οφείλεται στήν πληθυσμιακή έκρηξη,στήν τεχνολογική εξέλιξη και στόν τρόπο πού σκεφτόμαστε...
Γιά την ταμπακιέρα κουβεντα.Ούτε βιομήχανοι ,ούτε υπερκέρδη ,τίποτα..
Αλλά ο Γκόρ ´παίζει´και ένα άλλο ρόλο..
Παριστάνοντας τον οικολόγο,συντελεί στό να επηρεάζει καλοπροαίρετους ανθρώπους και να τούς απομακρύνει απο αληθινά κινηματα οικολογίας,που συγκρούονται με την Εξουσία.
Γνωστό το κόλπο...Ξεδοντιάζει έτσι με τον τρόπο του και μετατρέπει ανατρεπτικά κινήματα σε light..
Η οικολογία συμβαδίζει μέ την σύγκρουση και τή ανατροπή ενώ ο Γκόρ αποτελεί μέρος τού αγριότερου καπιταλισμού..........

Καλά….

Αν θέλετε να τα τραβάτε όλα στα άκρα, ως σημείου παραμορφώσεως, για να μην απαντάτε επί της ουσίας, ας το αφήσουμε καλύτερα.

Δεν τραβαμε τιποτα.

Σου εφερα ενα παραδειγμα....υποθετικο..

Ξερεις σε συζητησεις φερονται και παραδειγματα .
( κι εσυ με ρωτησες υποθετικα για την Βαρδινογιαννη)
Αν δεν θες να απαντησεις αστο καλυτερα.....

Το να μπορεί κάποιος να δει και να εκτιμήσει έστω και το ελάχιστο καλό κάπου μόνο καλό μπορεί να είναι για όλους.

Οι παρωπίδες ούτε καλό κάνουν σε κανέναν ούτε κανέναν να φαίνεται σοφότερος ή εξυπνότερος.

Οι παρωπιδες ξερεις ειναι αλλου.
Προτιμω να ειμαι υποψιασμενος για τα κινητρα ενος συνεργου εγκληματων πολεμου ακομα κι αν πουλαει γαρυφαλλα πια......

τα σχολια περι σοφιας κλπ τα αφηνω ασχολιαστα ως αστοχα .

Καλό αυτό.

Αλλά γιατί επειδή την έχεις γνωρίσει;

Σου απέδειξε κάτι από κοντά που αλλιώς δεν θα της το αναγνώριζες και θα την έκραζες;

Τωρα θες να σου αναλυσω το γιατι?

:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

δεν ειναι η κυρια το θεμα μας.
Ανοιξε αλλο νημα αν θες.

Κατά τον Γκόρ η καταστροφή τού πλανήτη οφείλεται στήν πληθυσμιακή έκρηξη,στήν τεχνολογική εξέλιξη και στόν τρόπο πού σκεφτόμαστε...
Γιά την ταμπακιέρα κουβεντα.Ούτε βιομήχανοι ,ούτε υπερκέρδη ,τίποτα..
Αλλά ο Γκόρ ´παίζει´και ένα άλλο ρόλο..
Παριστάνοντας τον οικολόγο,συντελεί στό να επηρεάζει καλοπροαίρετους ανθρώπους και να τούς απομακρύνει απο αληθινά κινηματα οικολογίας,που συγκρούονται με την Εξουσία.
Γνωστό το κόλπο...Ξεδοντιάζει έτσι με τον τρόπο του και μετατρέπει ανατρεπτικά κινήματα σε light..
Η οικολογία συμβαδίζει μέ την σύγκρουση και τή ανατροπή ενώ ο Γκόρ αποτελεί μέρος τού αγριότερου καπιταλισμού..........
Αν και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τα κίνητρα του Γκορ, αυτά που γράφεις είναι όντως πολύ εύστοχα.

Αυτά είναι που πρέπει να γράφονται παίδες και όχι κραξίματα που μόνο αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν.

Δεν ειναι περιεργο ρε συ.

Δεν καταφερε να καπαρωσει τη μουρατη θεση στο συστημα τους και καπαρωσε την πιο γλυκια και πρασινη και εξυπηρετει τα ιδια ακριβως συμφεροντα.

Και ένας ακτιβιστής οικολόγος,δεν έρχεται με το λίαρ τζέτ του για να μιλήσει στό
Μέγαρο,παρουσία μόνον πάμπλουτων,παίρνοντας και τού κόσμου τα λεφτά για την διάλεξη.Ετσι ξεκίνησε και ο Γκορμπατσώφ ,δίνοντας διαλέξεις και στό τέλος κατάντησε να διαφημίζει τήν Pizza Hut.
Kαι ο Γκόρ στό τέλος αφού τα οικονομήσει χοντρά θα διαφημίζει κάποιο Κινέζικο εστιατόριο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διάλεξη του Αλ Γκορ για την κλιματική αλλαγή στο Μέγαρο Μουσι

Αν και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τα κίνητρα του Γκορ, αυτά που γράφεις είναι όντως πολύ εύστοχα.

Αυτά είναι που πρέπει να γράφονται παίδες και όχι κραξίματα που μόνο αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν.

Μά ειλικρινά,πιστεύω ότι όσοι στηρίζουν τόν Γκόρ απο τον απλό κόσμο τό κάνουν καλοπροαίρετα.
Δεν έχω λόγο να αντιδικήσω μαζί σου..
Παρουσιάζω μιάν άλλη οπτική.
Και μόνον ότι ενδιαφέρεσαι για το τί συμβαινει γύρο μας αρκεί...
Απ´εκεί και πέρα εάν το επιθυμείς ψάχνεις και άλλες πλευρές απο διαφορετικές πηγές και αποφασίζεις...

Δεν τραβαμε τιποτα.

Σου εφερα ενα παραδειγμα....υποθετικο..

Ξερεις σε συζητησεις φερονται και παραδειγματα .
( κι εσυ με ρωτησες υποθετικα για την Βαρδινογιαννη)
Αν δεν θες να απαντησεις αστο καλυτερα.....

Οι παρωπιδες ξερεις ειναι αλλου.
Προτιμω να ειμαι υποψιασμενος για τα κινητρα ενος συνεργου εγκληματων πολεμου ακομα κι αν πουλαει γαρυφαλλα πια......

τα σχολια περι σοφιας κλπ τα αφηνω ασχολιαστα ως αστοχα .
Ναι βρε παιδί, δεν λέω αλλά δεν είναι ολίγον υπερβολικό (σε αντίθεση με το δικό μου) ;

Ε και όταν οδηγούμαστε στην υπερβολή δεν βγαίνουν σοβαρά συμπεράσματα αλλά συνήθως μένουμε στις εντυπώσεις.

Τεσπά, για να μην σε στενοχωρήσω, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω: Αν είχε εκτίσει την ποινή του, ναι δεν θα είχα πρόβλημα (μην αρχίσουμε τώρα όμως το αν ο Γκορ έπρεπε να εκτίσει ποινή ή όχι…:p).

Το να είσαι υποψιασμένος είναι όχι μόνο καλό αλλά στην σημερινή εποχή, απαραίτητο αν θες να μην σε καταπιεί ο βούρκος.

Αλλά άλλο αυτό και άλλο να πηγαίνεις στο αντίθετο άκρο του ‘Τα κράζω όλα και όλους’.

Γιατί ακόμα και εάν έχεις δίκιο, με αυτό τον τρόπο ακόμα και αν δεν το χάσεις στο τέλος απλώς δεν βοηθάς κανέναν να δει όσα έχεις δει εσύ.

Επίσης, ξέρεις, καλό το να είσαι υποψιασμένος και να καταγγέλλεις αλλά το να μην μπορείς να δεις έστω και το μικρό καλό κάπου ή να μην μπορείς να προσφέρεις μία εναλλακτική λύση μπορεί να είναι ακόμα χειρότερο από το να μην κράζεις (μη το πάρεις πάλι προσωπικά, δεν σε ξέρω και μπορεί πχ να είσαι το ενεργότερο μέλος της Greenpeace (ελπίζω να μην την πάτησα και να μου αρχίζετε τώρα το κράξιμο στη Greenpeace :p))

ΥΓ Τα περί σοφίας δεν πήγαιναν προφανώς σε κανέναν προσωπικά αλλά γενικώς σε αυτού του τύπου της αντιλήψεις (συνεχούς και με παρωπίδες κραξίματος).

Kαι σωστό είναι να αναφεθεί ότι τό άλλο μισό Νόμπελ δόθηκε στήν Ι.P.C.C.,μιά επιστημονική ομάδα πού μελετά τίς κλιματικές αλλαγές.
Δεν ξέρω πολλά γι´αυτή,αλλά παραπέμπω στό επίσημο site της

http://www.ipcc.ch/

Απάντηση: Re: Διάλεξη του Αλ Γκορ για την κλιματική αλλαγή στο Μέγαρο Μουσικής

Ναι βρε παιδί, δεν λέω αλλά δεν είναι ολίγον υπερβολικό (σε αντίθεση με το δικό μου) ;

Ε και όταν οδηγούμαστε στην υπερβολή δεν βγαίνουν σοβαρά συμπεράσματα αλλά συνήθως μένουμε στις εντυπώσεις.

Τεσπά, για να μην σε στενοχωρήσω, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω: Αν είχε εκτίσει την ποινή του, ναι δεν θα είχα πρόβλημα (μην αρχίσουμε τώρα όμως το αν ο Γκορ έπρεπε να εκτίσει ποινή ή όχι…:p).

Το να είσαι υποψιασμένος είναι όχι μόνο καλό αλλά στην σημερινή εποχή, απαραίτητο αν θες να μην σε καταπιεί ο βούρκος.

Αλλά άλλο αυτό και άλλο να πηγαίνεις στο αντίθετο άκρο του ‛Τα κράζω όλα και όλους’.

Γιατί ακόμα και εάν έχεις δίκιο, με αυτό τον τρόπο ακόμα και αν δεν το χάσεις στο τέλος απλώς δεν βοηθάς κανέναν να δει όσα έχεις δει εσύ.

Επίσης, ξέρεις, καλό το να είσαι υποψιασμένος και να καταγγέλλεις αλλά το να μην μπορείς να δεις έστω και το μικρό καλό κάπου ή να μην μπορείς να προσφέρεις μία εναλλακτική λύση μπορεί να είναι ακόμα χειρότερο από το να μην κράζεις (μη το πάρεις πάλι προσωπικά, δεν σε ξέρω και μπορεί πχ να είσαι το ενεργότερο μέλος της Greenpeace (ελπίζω να μην την πάτησα και να μου αρχίζετε τώρα το κράξιμο στη Greenpeace :p))

ΥΓ Τα περί σοφίας δεν πήγαιναν προφανώς σε κανέναν προσωπικά αλλά γενικώς σε αυτού του τύπου της αντιλήψεις (συνεχούς και με παρωπίδες κραξίματος).

Μην ανοίγεις πληγές με την Greenpeace..:flipout::flipout:
Αυτοί στούς βομβαρδισμούς ασχολιόντουσαν με τίς αρκούδες..
Δες και στάση τού Γερμανού Γιόσκα Φίσερ που ήταν υπουργός τότε εκ μέρους τών Πρασίνων τής Γερμανίας.
Το ελληνικό τμήμα μετά από πολλά γκούχ-γκούχ,αφού έπεσαν άπειρα τηλεφωνικά μπινελίκια και πολλοί ζήτησαν να διαγραφούν απο τήν οργάνωση ψέλλισαν μιά διαμαρτυρία...:rolleyes::rolleyes:

Aν δεν σου στεκουν αυτα που γραφουμε μπορεις και να μην τα διαβαζεις ξερεις....

Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις τον διάλογό μου με τον κ. Σούρλα γιατί δεν κατάλαβες που πήγαινε το κομμάτι που έκανες quote.

Δυσκολο ρε συ ....εχει καταστρεψει μιση χωρα με τις βομβες ουρανιου που να τον φτασουμε τωρα........ειναι πολυ μπροστα μας.

Eνώ στο κομμάτι της αφύπνισης χιλιάδων ανθρώπων σχετικά με τα προβλήματα του περιβάλλοντος να φανταστώ πως είναι piece of cake να τον φτάσεις...

Εχουμε αφυπνισει τον εαυτο μας...μπορουμε να μιλαμε τωρα....?

Όχι. Ούτε εγώ ούτε εσείς.

Όχι. Ούτε εγώ ούτε εσείς.

Κουμαντο στις σκεψεις μου και στα πιστευω μου δεν κανεις ομως εσυ , μονο εγω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διάλεξη του Αλ Γκορ για την κλιματική αλλαγή στο Μέγαρο Μ

Tί στοιχεία έχετε γιά τήν ´ανιδιοτελή προσφορά´τού Γκόρ πρός το περιβάλλον??

Δεν έχω στοιχεία. Δε με απασχολεί αν είναι ανιδιοτελής ή όχι.. Μου αρκεί που ασχολείται με το θέμα αντί να συνεχίσει να φυτεύει βόμβες όπως έκαναν - και θα κάνουν - όλοι οι υπόλοιποι.

Γενικώς η επιχειρηματολογία σας μου θυμίζει αυτή των Ρεπουμπλικάνων - και όχι μόνο - όταν ήθελαν να αντιμετωπίσουν τον Michael Moore και τα ενοχλητικά, γι'αυτούς, ντοκυμαντέρ του... Τα παίρνει ο Moore από τον τάδε, έχει άχτι στον δείνα, έβγαλε ένα κάρο λεφτά, είχε περάσει ένα φανάρι με κόκκινο όταν ήταν μικρός κλπ... Μαζί σου mate, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι οι διασώστες της 9/11 έπρεπε να πάνε στην Κούβα για να βρουν θεραπεία γιατί το σύστημα υγείας που έχετε sucks (μεταξύ άλλων) ...

Last edited:
Kαι σωστό είναι να αναφεθεί ότι τό άλλο μισό Νόμπελ δόθηκε στήν Ι.P.C.C.,μιά επιστημονική ομάδα πού μελετά τίς κλιματικές αλλαγές.
Δεν ξέρω πολλά γι´αυτή,αλλά παραπέμπω στό επίσημο site της

http://www.ipcc.ch/

Είδες λοιπόν Σπύρο ότι άδικα τον γλωσσόφαγες τον άνθρωπό; Μόνο το μισό πήρε τελικά. Το άλλο μισό το έχασε επειδή ήταν ....κακό παιδί τότε επί Κλίντον!

Πάντως, πέρα από τα αστεία, οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουράνιου που έριξαν αυτοί οι κύριοι έχουν μολύνει και κατά ένα μέρος την πατρίδα μου, την βόρεια Ελλάδα. Τις συνέπειες αυτού μπορεί ποτέ να μην μπορέσουμε να τις εκτιμήσουμε πλήρως. Θα τις πληρώσουμε όμως και αυτό είναι σίγουρο.

Προτείνω λοιπόν την άλλη φορά που θα έρθει εδώ αυτός ο κύριος να μας μάθει οικολογία, να τον υποδεχτούμε με ....εμπλουτισμένα ροδάκινα από τον κάμπο της Βέροιας.:7SFGSFG:

Κουμαντο στις σκεψεις μου και στα πιστευω μου δεν κανεις ομως εσυ , μονο εγω.

Σωστό, αλλά νομίζω δεν χρειαζόταν η διευκρίνιση...

Όποιος είναι σίγουρος για τις σκέψεις του και τα πιστεύω του δεν νοιώθει να απειλείται από τις αντίθετες απόψεις και πιστεύω.... :2thumb22sup: