Κανείς δεν αμφιβάλλει για τα εγκλήματα των ΗΠΑ στον κόσμο, για το μερίδιο ευθύνης της στα περιβαλλοντικά και για τον ρόλο yesman της Ευρώπης. Το ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι απληροφόρητοι είναι γεγονός, αλλά όχι το μόνο. Από μια κατεξοχήν Δημοκρατική πόλη, το San Francisco, μου μετέφεραν ότι ο κόσμος είναι εναντίον του Μπους, "αλλά τον Σαντάμ έπρεπε να τον ρίξουμε". Πιστεύουν ειλικρινά ότι είναι ο παγκόσμιος μπάτσος (λειτούργημα!), όχι ο παγκόσμιος τραμπούκος.
Πέραν όλων αυτών, όμως, η διαφωνία μας πρέπει να εστιαστεί στο αν η συγκεκριμένη ενέργεια του συγκεκριμένου ανθρώπου θα έχει θετικά, μηδενικά ή αδιάφορα αποτελέσματα. Αν πιστεύετε ότι ο κόσμος θα υιοθετήσει αντίθετη στάση, επειδή το λέει ο Γκορ με το βεβαρημένο παρελθόν του, τότε και εγώ μαζί σας, μη σώσει και το πει! Αν όμως υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, γιατί όχι;
Πέραν όλων αυτών, όμως, η διαφωνία μας πρέπει να εστιαστεί στο αν η συγκεκριμένη ενέργεια του συγκεκριμένου ανθρώπου θα έχει θετικά, μηδενικά ή αδιάφορα αποτελέσματα. Αν πιστεύετε ότι ο κόσμος θα υιοθετήσει αντίθετη στάση, επειδή το λέει ο Γκορ με το βεβαρημένο παρελθόν του, τότε και εγώ μαζί σας, μη σώσει και το πει! Αν όμως υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, γιατί όχι;