Διαρροή νερού Θεσσαλονίκη

προς Θεσσαλονικείς και στα γρήγορα:

Από αυτά που διάβαζα από την εποχή της κατασκευής του αγωγού Αραβησσού και από τωρινές ειδήσεις τα πράγματα έχουν ως εξής:
Τα τελευταία 10 χιλιόμετρα είναι από σιδερένια σωλήνα Φ1650mm και ήδη από το 1999 υπάρχουν εκθέσεις για την κατάστασή του, ρήγματα κτλ. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα λόγω κόστους προφανώς (πχ. ρομποτική παρακολούθηση και επέμβαση όπου χρειάζεται πριν γίνει μεγάλη ζημιά, πόσο μάλλον να φτιάξουν ένα παράλληλο τμήμα)και υπήρχαν περιστατικά μικρότερης κλίμακας από το σημερινό στο παρελθόν.

Όποτε αν μείνουν έτσι τα πράγματα ας έχουμε έτοιμους τους κουβάδες γιατί να επαναληφθεί παρόμοιο συμβάν είναι το πιθανότερο.

Καλά λεν θα φέρουν από τον Αξιό να είμαστε οκ. Θα δούμε.
Εντωμεταξύ διαβάζω πως το 78 χρειαζόμασταν 150.000 κυβικά την ημέρα ενώ σήμερα θέλουμε 250.000. Πιστεύω τα 50.000 είναι για αυτούς που πλένουν τα αυτοκίνητα τους 3 φορές τη μέρα...

Απάντηση: Re: Διαρροή νερού Θεσσαλονίκη

Καλά λεν θα φέρουν από τον Αξιό να είμαστε οκ. Θα δούμε.
Εντωμεταξύ διαβάζω πως το 78 χρειαζόμασταν 150.000 κυβικά την ημέρα ενώ σήμερα θέλουμε 250.000. Πιστεύω τα 50.000 είναι για αυτούς που πλένουν τα αυτοκίνητα τους 3 φορές τη μέρα...

Πρώτα απ όλα η πόλη μεγάλωσε και δεύτερο εντάχθηκαν στο δίκτυο και περιοχές που είχαν αυτόνομη ύδρευση ,οπότε είναι λογικό να χρειάζεται περισσότερο νερό .

Αυτά είναι αυτονόητα, θυμήσου όμως αρχικά πόσα αυτοκίνητα υπήρχαν τότε και επιπλέον σε τι ποσοστό μεγάλωσε ο "ρυθμός πλυσίματος" και γυαλίσματος τα χρόνια με τις παχιές αγελάδες.

Απάντηση: Re: Διαρροή νερού Θεσσαλονίκη

Αυτά είναι αυτονόητα, θυμήσου όμως αρχικά πόσα αυτοκίνητα υπήρχαν τότε και επιπλέον σε τι ποσοστό μεγάλωσε ο "ρυθμός πλυσίματος" και γυαλίσματος τα χρόνια με τις παχιές αγελάδες.

Ε ,τώρα μη θεωρούμε ότι για το πρόβλημα του νερού φταίει το πλύσιμο των αυτοκινήτων ,είναι υπερβολικό νομίζω .

Εγώ πάντως δεν άντεξα μετά από τόσων μηνών σκόνη (+ αφρικανική), να πω την αμαρτία μου βρήκα στην ευκαιρία και κάτω από τη μάνα μου το έπλυνα (δεν το πάω ποτέ σε πλυνήριο). Και δύο χέρια μάλιστα ο ανάλγητος!

Eίδα το μεσημέρι στhν τηλεόραση, μεγάλη διαρροή στον Λ.Πύργο...:)