Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Η αληθεια ειναι πως δεν ειναι δυνατον Στεφανια.

Υπαρχει μεγαλη παραφιλολογια γυρω απο τους οργονιτες αλλα νομιζω οτι μαλλον ειναι πιο πολυ placebo (για να μην πω φιδελαιο) παρα πραγματικοτητα.

Πρέπει να είναι από το σύστημα μείωσης του θορύβου, μέσω των δεξαμενών νερού που είναι εγκατεστημένες κοντά σε κάθε εξέδρα εκτόξευσης στο διαστημικό κέντρο του Κανάβεραλ

http://en.wikipedia.org/wiki/Kennedy_Space_Center_Launch_Complex_39#Sound_suppression_water_system

Στη φωτό φαίνεται καλύτερα η δεξαμενή αυτή

IMG_3683a_Juno_Atlas_Ken-Kremer.jpg

Και εδώ από ψηλά...

Launch_pad_40_awaiting_Falcon_9_rocket.jpg

Last edited:
Δεν έχω ιδέα κι εγώ πολύ πρόσφατα έμαθα περί οργόνης και μου κίνησε την περιέργεια...τέλος πάντων, ευχαριστώ για τις απάντησεις θα το ψάξω και άμα καταλήξω κάπου θα ενημερώσω..

Συγνώμη παιδιά, τα παραθρησκευτικά φαινόμενα (ή όπως αλλιώς τα λέτε) δεν έχουν θέση στο παρόν θέμα, το οποίο μαγαρίζουν και λίγο, με όλο το σεβασμό...

Πρέπει να είναι από το σύστημα μείωσης του θορύβου, μέσω των δεξαμενών νερού που
είναι εγκατεστημένες κοντά σε κάθε εξέδρα εκτόξευσης στο διαστημικό κέντρο του Κανάβεραλ

http://en.wikipedia.org/wiki/Kennedy_Space_Center_Launch_Complex_39#Sound_suppression_water_system

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

ΠΟΤΕ δεν θα πηγαινε το μυαλο μου (σε κατι τετοιο). Χωρις δοση υπερβολης !

(Φοβαμαι οτι απο καθαρη τυχη δεν εχω κατασπαραχθει τοσο καιρο απο τετοιους γνωστες και παντογνωστες
μεσα στο φορουμ :p. Πλατσουριζω σε λιμνοθαλλασα με λευκους καρχαριες :ban-aki: και ΜΟΛΙΣ το αντιληφθηκα :laugh:)

450.000 γαλονια το λεπτο (!!!) για την ακουστικη απορροφηση του ηχητικου κυματος των βασικων προωθητηρων
του Space Shuttle ειναι μια εντυπωσιακη πληροφορια (και τεχνολογια) που ΑΠΛΑ .... αγνοουσα για δεκαετιες.

Sound_suppression_water_system_test_at_KSC_Launch_Pad_39A.jpg

Σωτο ... τα σεβη μου :worshippy:

Υπόψη ότι το σύστημα που περιγράφεται στο link που έβαλα δεν είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που φαίνεται στις φωτό (μιλά για υπερυψωμένη δεξαμενή σε αρκετό ύψος, και σε συγκεκριμένη εξέδρα), αλλά δεν βρήκα ακόμα κάποια πληροφορία για το συγκεκριμένο, αν και πιστεύω ότι οι δεξαμενές στις φωτό εξυπηρετούν την ίδια δουλειά (ίσως σε συνδυασμό με ψύξη διάφορων συστημάτων της εξέδρας και μείωσης της θερμοκρασίας των καυσαερίων).

ΥΓ. Παρακολουθώ συχνά εκτοξεύσης πυραύλων για δορυφόρους, κυρίως της Arianespace και της ILS, και κάποια από τα συστήματα περιγράφονται σε αυτές. Έχω ανεβάσει και κάποια βιντεάκια από αυτές στο Youtube (υπάρχουν άλλοι βέβαια με βιντεάκια από ακόμα περισσότερες εκτοξεύσεις)

https://www.youtube.com/user/SotosH65/videos?shelf_id=1&view=0&sort=dd

Last edited:
Νεώτερα για τη δεξαμενή και διόρθωση. Από ό,τι φαίνεται είναι δεξαμενή υγρού οξυγόνου (LO2) για τη τροφοδοσία των μηχανών προώθησης των κινητήρων ορισμένων πυραύλων. Ο MAVEN εκτοξεύθηκε από την εξέδρα 41, και στο σχεδιάγραμμα παρακάτω φαίνεται αυτή η δεξαμενή με τη περιγραφή της.

slc41.jpg

slc-41.jpg

To pdf με τη γενική περιγραφή της αποστολής του Maven, περιέχει και τη παραπάνω φωτό

http://www.ulalaunch.com/site/docs/missionbooklets/AV/av_maven_mob.pdf

Last edited:
Τι εννοείς ως ''ψυχοτρονικές συσκευές''?
Πράγματι η οργόνη έχει ενδιαφέρον (για τα ηχοσυστήματα το αγνοούσα) αλλά άκουσα οτι έχει θεραπεύσει μέχρι και τον καρκίνο...μα είναι δυνατόν?

Με το διαβάσει κανείς τη θεωρία δεν χάνει τίποτα. Μη γίνουμε και αντίστροφοι ιεροεξεταστές από άρνηση!
Για θεραπείες δεν έχω ακούσει, αλλά δε σου κρύβω ότι μου μυρίζει έντονα απατεωνιά.
Είναι εξάλλου της μόδας διάφορα σεμινάρια. Άλλος ανοίγει τις πύλες των Δελφών, άλλος κατέχει το μυστικό εκπλήρωσης των επιθυμιών,
άλλος διδάσκει αυτοθεραπεία. Όλοι έχουν τον τρόπο να τα παίρνουν, γιατί τελικά αυτό κάνουν,τα παίρνουν.

Είμαστε οφ τόπικ, αλλά αφού ρωτάς, κάποτε σε μια έκθεση βιβλίου είδα ένα βιβλίο με τον τίτλο "Ψυχοτρονικές συσκευές" και το αγόρασα.
Υποτίθεται ότι είναι συσκευές, που δεν θα έπρεπε να λειτουργούν, αλλά λειτουργούν. Βέβαια, όλα αυτά είναι άσχετα με τον ορθολογισμό,
δεν έχουν πειστήρια και συνηθως ανάγονται στη σφαίρα της παρα-επιστημονικής φαντασίας ή και φαντασιοπληξίας.
Περισσότερα μπορώ να σου πω αν ξεφυλλίσω το βιβλίο (πάνε χρόνια που το διάβασα), αλλά το νήμα δεν είναι κατάλληλο, θα μας πάρουν με τις πέτρες.

Ζητώ συγνώμη από τους γράφοντες επί καθαρά επιστημονικών θεμάτων, αλλά θα ήταν αγένεια να αφήσω αναπάντητο ένα ερώτημα, που μου τέθηκε.

Γερμανοί επιστήμονες σταμάτησαν το φως, μέσα σε έναν κρύσταλλο, για ένα λεπτό:
http://www.huffingtonpost.com/2013/07/25/light-stopped-minute-crystal-record_n_3653385.html

http://www.extremetech.com/extreme/...-inside-a-crystal-the-basis-of-quantum-memory

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ερευνητές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ δείχνουν ότι το φως μπορεί να αιχμαλωτιστεί για περισσότερο χρόνο, έως και 60 δευτερόλεπτα, χάρη σε μια πειραματική διάταξη που βασίζεται σε έναν κρύσταλλο και δύο δέσμες λέιζερ. Το μυστικό είναι ότι ο κρύσταλλος, ένα υλικό που μοιάζει με γυαλί, γίνεται διαφανής για να απορροφήσει το εισερχόμενο φως, ενώ αμέσως μετά γίνεται αδιαφανής, οπότε το φως παγιδεύεται μέσα του.
Για να σταματήσουν το φως οι φυσικοί χρησιμοποίησαν έναν κρύσταλλο σαν το γυαλί που περιείχε μια μικρή συγκέντρωση ιόντων από το στοιχείο Πρασεοδύμιο (Pr).

Η πειραματική τους διάταξη περιείχε επίσης δυο δέσμες λέιζερ. Η μια αποτελούσε τμήμα της συσκευής επιβράδυνσης, ενώ η δεύτερη θα αναγκαζόταν να σταματήσει. Η πρώτη δέσμη φωτός, η επονομαζόμενη «δέσμη ελέγχου», μεταβάλλει τις οπτικές ιδιότητες του κρυστάλλου.
Η δεύτερη δέσμη, διερχόμενη μέσα από αυτό το νέο μέσο του κρυστάλλου και φωτός από το πρώτο λέιζερ, επιβραδυνόταν. Όταν οι φυσικοί απενεργοποιούσαν την δέσμη ελέγχου, τότε η επιβραδυνόμενη δέσμη σταματούσε. Πιο συγκεκριμένα το φώς μετατρεπόταν σε ένα είδος παγιδευμένου κύματος στο κρυσταλλικό πλέγμα.
Παρουσιάζοντας το πείραμά τους στην επιθεώρηση Physical Review Letters, οι ερευνητές εκτιμούν πάντως ότι το φως είναι δυνατό να μείνει «παγωμένο» για μεγαλύτερο διάστημα, ίσως και μια εβδομάδα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Συγνώμη παιδιά, τα παραθρησκευτικά φαινόμενα (ή όπως αλλιώς τα λέτε) δεν έχουν θέση στο παρόν θέμα, το οποίο μαγαρίζουν και λίγο, με όλο το σεβασμό...

Συγχωρεμένος Andre74, έχεις δίκιο δεν έχει καμία θέση η θεωρία του Βίλχεμ Ραιχ, ενός ψυχαναλυτή, περί οργονικής ενέργειας κ οι ιδιότητες αυτής στο παρόν νήμα.
Μην το ισοπεδώνουμε όμως αποκαλώντας τα κ παραθρησκευτικά φαινόμενα.....
Θα ανοίξω νέο νήμα και οι αρμόδιοι ας μεταφέρουν τα εκτός θέματος μηνύματα σε εκείνο.

Ο ατμός που εκλύεται απο το θόλο,αν δεν είναι θέμα προοπτικής,φαίνεται να προέρχεται από την εκτόξευση.Κάποιο φρεάτιο που συνδέει το θόλο με την εξέδρα ίσως;Δε μπορώ να καταλάβω.

Ναι παίδες εάν δείτε το video της εκτόξευσης φαίνεται ότι είναι από τις δεξαμενές και τα καυσαέρια κατά την στιγμή του launch.

Παντως,
ακομα και αν ΔΕΝ ειναι νερακι αλλα υγρο οξυγονο ..... εγω ανακαλυψα λαυρακι.
Νερο ως ηχοαπορροφητικο μεσο για υπερηχητικα μπαμ, ειναι κατι συναρπαστικο.
Διαβαζω εδω μεσα για χιλια μυρια υλικα μονωσης ηχειων (που ειναι ο Nbullamatsis :p)
τα οποια ειναι super-duper αλλα ΠΑΝΤΑ στερεα υλικα και δεν εχω διαβασει ΤΙΠΟΤΑ για
υγρα υλικα.

Στην περιπτωση που ειναι υγρο οξυγονο (αυτο μεσα στην δεξαμενη), λιγο μακρια δεν γινεται η εξατμιση ρε παιδια ?
Η εκτοξευση ειναι 100-200 μετρα παραπερα. Πως κυκλοφορει ολη αυτη η θερμοτητα χωρις να πυρακτωνει ολα
τα αλλα στην διαδρομη ?

Παντως,
ακομα και αν ΔΕΝ ειναι νερακι αλλα υγρο οξυγονο ..... εγω ανακαλυψα λαυρακι.
Νερο ως ηχοαπορροφητικο μεσο για υπερηχητικα μπαμ, ειναι κατι συναρπαστικο.
Διαβαζω εδω μεσα για χιλια μυρια υλικα μονωσης ηχειων (που ειναι ο Nbullamatsis :p)
τα οποια ειναι super-duper αλλα ΠΑΝΤΑ στερεα υλικα και δεν εχω διαβασει ΤΙΠΟΤΑ για
υγρα υλικα.

Στην περιπτωση που ειναι υγρο οξυγονο (αυτο μεσα στην δεξαμενη), λιγο μακρια δεν γινεται η εξατμιση ρε παιδια ?
Η εκτοξευση ειναι 100-200 μετρα παραπερα. Πως κυκλοφορει ολη αυτη η θερμοτητα χωρις να πυρακτωνει ολα
τα αλλα στην διαδρομη ?

Πρώτων πρέπει να δεις τις δεξαμενές !!!
Υπάρχουν σε αρκετά ντοκιμαντέρ,
Ειδικά οι παλιές δεξαμενές κάτω από το διαστημικό λεωφορείο , είμαι σίγουρος ότι θα τις βρεις
Σα να νομίζω ότι υπάρχει και σε επεισόδιο του Diry Jobs
Παρεμπιπτόντως πρέπει να δεις και το Diry Jobs που συντηρούν την πλατφόρμα μεταφοράς του διαστημικού λεωφορείου…. Η τεράστια κινητή πλατφόρμα που θέλει γρασάρισμα!!!!

Δεν είναι υγρό οξυγόνο αυτό που βλέπεις να πετάγεται, εάν ήταν θα είχε κάψει τα πάντα και θα είχε προκαλέσει τρομερή έκρηξη

Τέλος δες το βίντάκι και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις ότι είναι επακόλουθο των καυσαερίων

Γενικά οι δεξαμενές μπορεί να είναι από κάτω αλλά έχουν διεξόδους προς τα αριστερά και δεξιά, κάτι σαν φρεάτιο για μεγάλο ποτάμι

Το γράφω και στο προηγούμενο μήνυμα, το υγρό οξυγόνο χρησιμοποιείται ως καύσιμο για τις μηχανές του πυραύλου, όχι για ηχητική μόνωση ή ψύξη! Αλίμονο, δεν θα έμενε τίποτα όρθιο!

Το σύστημα διαφυγής καυσαερίων κάτω από το πύραυλο, με σκάματα, τούνελ και εξόδους διαφυγής, δεν φαίνεται καλά στις εξέδρες εκτόξευσης στο ακρωτήριο Κανάβεραλ. Φαίνεται πολύ καλύτερα στις αντίστοιχες εξέδρες εκτόξευσης στο διαστημικό κέντρο του Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.

Στη φωτό πύραυλος Ariane 5 στο pad εκτόξευσης, φαίνονται ολοκάθαρα οι εγκαταστάσεις για τη διαφυγή των φλεγόμενων αερίων και των καυσαερίων.

p5412_467b467cc3e7ac9d44e6282b5446f302p5412_467b467cc3e7ac9d44e6282b5446f302P30446.jpg

Κι εδώ ένα ανάλογο (αλλά απλούστερο) σύστημα στη εξέδρα εκτόξευσης των πυραύλων Soyuz, πάλι στο Κουρού.

Soyuz_launch_pad.jpg

Τοτε ... αυτο που βγαινει απο την κορυφη της δεξαμενης (post 674), τι ειναι ?

Τι υλικο καιγεται η εξατμιζεται ?

SR71B, Το βίντεο της εκτόξευσης το είδες ?
Άλλες φωτογραφίες από το σημείο εκτόξευσης?
Άλλες εκτοξεύσεις από την ίδια πλατφόρμα?
Ή έμεινες στην παραπάνω μια μόνο φωτογραφία?
Για να απατήσει κάποιος μάλλον πρέπει να το ψάξει.

Από το βίντεο, Χρονικά, συμπίπτει να έχει κάπου εκεί έξοδο ένα από τα ‛τούνελ’ / ‛φρεάτια’ / ‛οδηγοί’
Sotos όντος στις φώτο σου φαίνονται φρεάτια

Δε λέω ότι ξέρω τι είναι, αλλά λέω ότι πριν να βγάλουμε περίεργες θεωρίες, ας κάνουμε βασικό ψάξιμο στο νετ για την πλατφόρμα.
Και φυσικά Dirty Jobs τα σπάει !!!!!!!! Και δε το θεωρώ εξωσχολικό μιας και έχει αφιερώσει επεισόδια.