Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Ολοκληρώνοντας το θέμα από την πιο σοβαρή του πλευρά:

Πρακτορείο INTERFAX:
«Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Τουρκία άρχισαν προετοιμασία για συμφωνία-πλαίσιο με σκοπό τη συνεργασία στον τομέα του διαστήματος»

Κάθε χώρα -και η δική μας φυσικά- οφείλει να προωθεί τη διαστημική έρευνα και να συμμετέχει σε πολυμερείς συνεργασίες γι' αυτό το σκοπό. Τα οφέλη για την επιστήμη, την τεχνολογία και την οικονομία μίας χώρας είναι πολλά.

Αν όμως επιβεβαιωθεί η παραπάνω είδηση για συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία στον τομέα αυτό, ακόμα και αν υλοποιηθεί το ένα μόνο εκατοστό από όσα προβλέπονται, θα επέλθουν σοβαρώτατες γεωπολιτικές αλλαγές, εξελίξεις και τεράστιες αντιδράσεις από τους μεγάλους και μικρότερους παίκτες της περιοχής, οι οποίες βεβαίως μας αφορούν και πρέπει να τις παρακολουθούμε.

Υ.Γ. Και εκεί που νόμιζεις ότι τελείωσες, ανακαλύπτεις και κάτι ακόμα. Πού να πάει αυτή η φωτογραφία; Στα διαστημικά νέα στις αστείες εικόνες;

erdogan_astronaut.jpg

Κύριοι, παρακαλώ να μείνουμε στο αυστηρά αστρονομικό/διαστημικό μέρος αυτής της είδησης και να μην πιάσουμε την πολιτική. Δεν το πήγαμε στα Ανέκδοτα ή το chat γιατί αν και αστείο είναι είδηση για το διάστημα.

Υ.Γ. Μια προτεινόμενη λέξη και τον Τούρκο Αστροναύτη είναι Cecebay, το όνομα ενός Οθωμανού πολεμιστή που σκοτώθηκε από τους Βυζαντινούς γύρω στο 1300 και είχε κάποιο ενδιαφέρον για την Αστρονομία. Το βρίσκω ταιριαστό γιατί προφέρεται Τσε-Τσε-Μπέι και κάνει παρήχηση με το τιμημένο όνομα ενός πολύ πιο γνωστού και πετυχημένου ταξιδιώτη του Διαστήματος, ενός πραγματικού ήρωα των αχανών Αιθέρων, ενός μεγάλου Εξερευνητή.
Jar-Jar-Binks_profile.jpg

Κωστα,

απο ολα τα τελευταια ποστ (δυο σελιδων) .... μονο το δικο μου ηταν το πιο offtopic σχολιο (και σβηστηκε) ?

Ο πλυθηντικος (κυριοι) που απευθυνεται ?

Εντυπωσιάζει τους πάντες η Μικρή Σπάρτη (δηλ. τα ΗΑΕ).
Μέσα σε λίγες δεκαετίες από χώρα ψαράδων και αλιέων μαργαριταριών, πρώτη δύναμη ανάμεσα στις χώρες του Κόλπου!

Δεν το λέω για την εικόνα. Την ίδια εικόνα έχω δει παντού. Δεν είναι μούφα. Απλά μου κάνει εντύπωση.

Μου έκανε και εμένα εντύπωση και το έψαξα λίγο. Στο παρακάτω link λέει απλά ότι σε άλλα σημεία είναι νέφωση και σε άλλα πάγος.

https://www.khaleejtimes.com/photos/nation/uae-hope-probe-heres-what-mars-looks-like-up-close