Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Απ' όσο διαβάζω και ξέρω το κάρμπον θεωρείται πολύ σκληρό υλικό αντοχής και παναλαφρο. Μάλλον κάποιο λόγο εχουν που δεν χρησιμοποιούν τέτοιο υλικό.
Πολυμερίζονται από την UV οι ρητίνες του νομίζω.

• Like
Reactions: Kosh
Νικο,
οι ροδες του Curiosity ειναι απο Κ-Ρ-Α-Μ-Α μαγνησιου.
Ποιος ξερει τι super-duper υλικα βρισκονται στο κραμα !
(μπορει να αλλαζουν ΕΝΤΕΛΩΣ οι ιδιοτητες απο αμιγες μαγνησιο).

Νικο,
οι ροδες του Curiosity ειναι απο Κ-Ρ-Α-Μ-Α μαγνησιου.
Ποιος ξερει τι super-duper υλικα βρισκονται στο κραμα !
(μπορει να αλλαζουν ΕΝΤΕΛΩΣ οι ιδιοτητες απο αμιγες μαγνησιο).
al/mg
Όπως το στέλεχος στην Zyx μου.... :ROFLMAO:

• Like
Reactions: SR-71
Στην επομενη δοκιμη (ΙFT-5) καπως ετσι πρεπει να λειτουργησει η επιστροφη του SuperHeavy.
Eαν οχι στην IFT-5 τοτε στην IFT-6 ..... παντως δεν αποφευγεται ο ΑΘΛΟΣ. Γιατι η SpaceX θελει
να φτασει να επανεκτοξευει Starships μεσα σε ..... μιση ωρα ! Kαι χωρις Mechazilla (και δαγκανες)
δεν επιτυγχανονται τετοιο χρονοι !

Υπαρχει εστω και ενας εδω μεσα ..... που θεωρει οτι ολα θα εξελιχθουν οπως στην προσομοιωση ? 😄

Last edited:
Υπαρχει εστω και ενας εδω μεσα ..... που θεωρει οτι ολα θα εξελιχθουν οπως στην προσομοιωση ? 😄
Πάντως κάθε νέο milestone της SpaceX σε κάνει να πιστεύεις ότι αν δεν γίνει με την πρώτη θα γίνει μετά από λίγες προσπάθειες. Η πρώτη προσγείωση βέβαια ήταν αυτό που άλλαξε την αντίληψη και απέδειξε ότι είναι εφικτό

• Like
Reactions: SR-71
Πάντως κάθε νέο milestone της SpaceX σε κάνει να πιστεύεις ότι αν δεν γίνει με την πρώτη θα γίνει μετά από λίγες προσπάθειες.
Η πρώτη προσγείωση βέβαια ήταν αυτό που άλλαξε την αντίληψη και απέδειξε ότι είναι εφικτό
Δεν αντιλεγω.
Ομως ο βαθμος δυσκολιας αναμεσα σε μια ελευθερη προσγειωση (με πεδιλα στην βαση)
και μια ελεγχομενη (με δαγκανες στην μεση) ....... ειναι χαωδως διαφορετικος !!!!

αντι για 8 ημερες θα γυρισουν -μαλλον- μετα απο 8 μηνες

απιστευτο

Τελικα η στολη της SpaceX ... ΕΙΝΑΙ και για EVA (Εxtra-Vehicular Activity). Τα καταφεραν.
Περιεργο γιατι οσα βιντεο ειχα παρακολουθησει (προηγουμενως) την προσδιοριζαν
ως στολη IVA (Ιntra-Vehicular Activity). Τι να πω ...... μαλλον η τεχνολογια προχωρησε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

(Εξακολουθει να μην μου γεμιζει το ματι ...... οσον αφορα προστασια απο ακτινοβολιες
αλλα αυτο ...... ειναι δικο μου θεμα, πια. Ο διαστημικος περιπατος εγινε και κανεις δεν
τσιμπησε λευχαιμια ....... I think)

Αν είναι "τεράστιο άλμα" η προσγείωση στην θάλασσα με αλεξίπτωτα, πάω πάσο.

Το τεράστιο άλμα είναι ότι στέλνουμε έναν νορμάλ άθρωπο στο διάστημα:
- Αυτός επιζεί την απογείωση και την προσγείωση.
- Επιζεί το διαστημικό ταξίδι
- Επιζεί σε περίπατο στο διάστημα
Α, και πληρώνει και ένα σκασμό λεφτά που θα χρηματοδοτήσουν μελλοντικές αποστολές.
Ε, είναι τεράστιο το άλμα!

• Like
Reactions: chocbhed and vlad66
Το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz προσγειώθηκε σήμερα στη στέπα του Καζακστάν, μεταφέροντας πίσω στη Γη δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη έπειτα από μια περίοδο παραμονής τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-25 με τους δύο κοσμοναύτες της Roscosmos Νικολάι Τσαμπ και Όλεγκ Κονονένκο και την αστροναύτη της NASA Τρέισι Ντάισον προσγειώθηκε στις 11.59 GMT (14:59 ώρα Ελλάδας).

ενω στις 11/9/2024
Ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz που μεταφέρει έναν Αμερικανό αστροναύτη και δύο Ρώσους κοσμοναύτες εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν το απόγευμα της Τετάρτης με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό(ISS).

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-26 που μεταφέρει τον Αμερικανό αστροναύτη της NASA Ντον Πετίτ και τους Ρώσους Αλεξέι Οβτσίχιν και Ιβάν Βάγκνερ, αναμένεται να φθάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε τρεις ώρες.

κ στις 17 αυγουστου εσταλησαν προμηθειες..
NASA: Αποστολή προμηθειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ρωσικό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο

Last edited: