Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

για να δουμε την 10η προσπαθεια του μασκ..3.30
Δεν περιμενω πολλα.
Γιατι επαψαν να εχουν την δαμοκλειο σπαθη της κεφαλαιακης ΑΝΕπαρκειας να αιωρειται πανω απ'τα κεφαλια τους !
Το StarLink με 6 εκατομμυρια χρηστες χωνει τοσα λεφτα, που ...... ο μηνας εχει 9. Χωρια οι μισθωσεις των Falcon-9.
Μου λειπει η SpaceX των πρωτων προσπαθειων.

• Like
Reactions: Deneb
τι αστρονομικα κ διαστημικα νεα,κ τεχνολογιες..πεζοι ανθρωποι..
ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ
βοα το διαδικτυο γατακια
Μαύρη Σελήνη, το συναρπαστικό αστρονομικό φαινόμενο που θα συμβεί τα ξημερώματα του Σαββάτου
Έρχεται το «μαύρο φεγγάρι»: Τι είναι, πού θα είναι ορατό και γιατί είναι σημαντικό
Η σπάνια «Μαύρη Σελήνη» στις 23 Αυγούστου φέρνει συθέμελες αλλαγές για 4 ζώδια

το ποπολο θελει σανο, ποιος καθεται να μελετησει τις φασεις της σεληνης, κ την περιστροφη της γυρω απο την γη..
υγ ο ορος 'μαυρη σεληνη'' δεν ειναι ορος της επιστημης της αστρονομιας

Το Starship προσθαλασσωθηκε (μεγαλο κατορθωμα !!!) ομως ο SuperHeavy προσθαλασσωθηκε και αυτος
(τον ριξαν στην θαλασσα ειναι πιο ακριβης περιγραφη) αφου οι 3 κεντρικοι raptors δεν δουλεψαν
(μονο οι δυο) και ενας παραεξω. Με τετοια διαταξη δεν μπορουσε να πλησιασει τον Mechazilla.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να δω ποτε θα πανε καλα και τα δυο (μαλλον μαλωμενα ειναι 😙😚)

• Like
Reactions: Deneb
Το Starship προσθαλασσωθηκε (μεγαλο κατορθωμα !!!) ομως ο SuperHeavy προσθαλασσωθηκε και αυτος
(τον ριξαν στην θαλασσα ειναι πιο ακριβης περιγραφη) αφου οι 3 κεντρικοι raptors δεν δουλεψαν
(μονο οι δυο) και ενας παραεξω. Με τετοια διαταξη δεν μπορουσε να πλησιασει τον Mechazilla.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να δω ποτε θα πανε καλα και τα δυο (μαλλον μαλωμενα ειναι 😙😚)
ΔΕΝ ηθελαν να τον πιασουν...εξαρχης νομιζω οτι ο σχεδιασμος ηταν να πεσει στην θαλασσα.
Αυτη την φορα τα πηγαν πολυ καλα και δοκιμασαν διαφορα 'ακραια' σεναρια..
Το προτζεκτ προχωραει

Eιναι αξιοσημειωτο οτι η θερμοκρασια εκει κατω ....... ξεπερνα τους 2600 Κελσιου !!!!!!!
Εχουμε γινει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλοι στην τεχνολογια υλικων (μονωσεις) αλλα και τις ψυξεις
ωστε να μην καταληγει σε μανιταρι ολο αυτο. Αλλωστε ειναι εμφανες οτι καυσαερια
(δηλαδη ΚΑΥΤΟ πλασμα) παει και προς τα πανω, στα ακροφυσια ! 😳😣

Πως θα φαινοταν η δευτερη μεγαλυτερη Μελανη Οπη στο συμπαν (ΤΟΝ 618) ......
εαν βρισκοταν σε αποσταση οσο το Α του Κενταυρου απο την Γη (4.2 ετη φωτος) με δυο υποσημειωσεις :
1) οι εκπεμπομενες ακτινοβολιες (x και γ) θα ελουζαν το ηλιακο συστημα (οποτε δεν θα ξεκινουσε καν οργανικη ζωη)
2) με 67 δις ηλιακες μαζες ...... ο γαλαξιας μας μαλλον θα ειχε κατασπαραχθει απο την Μελανη Οπη (αρα δεν θα υπηρχε ηλιακο συστημα)

The view of TON 618.jpg

Enjoy ....... VIRTUALLY ! :giggle:

• Like
Reactions: kimon and vlad66
Πάντως επειδή η διάρκεια της ζωής μας είναι κλάσματα δευτερολέπτων μπροστά στην διάρκεια των συμβάντων στο σύμπαν, θεωρώ ότι δεν θα προλάβουμε να δούμε τίποτα συγκλονιστικό όσο ζούμε. Άρα ας αρκεστούμε στις ταινίες και στις υποθέσεις.

• Like
Reactions: Giorgios and FSword
Πάντως επειδή η διάρκεια της ζωής μας είναι κλάσματα δευτερολέπτων μπροστά στην διάρκεια των συμβάντων στο σύμπαν, θεωρώ ότι δεν θα προλάβουμε να δούμε τίποτα συγκλονιστικό όσο ζούμε. Άρα ας αρκεστούμε στις ταινίες και στις υποθέσεις.
Iσως προλαβουμε να δουμε ανθρωπο πανω στον Αρη.
Μπορει να μην ειναι συγκλονιστικο (οπως το 1969, με την προσεδαφιση στην Σεληνη) αλλα ειναι ΚΑΤΙ !
Ελπιδα οτι δεν θα ειναι ΟΛΑ τα αυγα στο ιδιο καλαθι (Γη) εσαει .... σε περιπτωση που κατι .... ω μη γενοιτο !
Ελπιδα που θα παρει σαρκα και οστα (δηλαδη αυτονομη αποικια) ΟΧΙ αμεσα ....... αλλα καπου γυρω στο 3000 μΧ.

Eμενα μου φτανει ! :giggle:

Μου αρέσει που εγώ δεν μπορώ να δημοσιεύσω στο arxiv, γιατί χρειάζονται "endorsements"...

• Haha
Reactions: SR-71
Μου αρέσει που εγώ δεν μπορώ να δημοσιεύσω στο arxiv, γιατί χρειάζονται "endorsements"...
Νόμιζα ότι απλά περνάει από κάποιο board που κοιτάει το άρθρο πριν το ανεβάσουν, όχι ότι απαιτείται endorsement. Δεν έχω στείλει ποτέ κάτι, οπότε δεν γνωρίζω τη διαδικασία, αλλά τουλάχιστον στο https://www.preprints.org/ δεν χρειάζεσαι κάτι. Σίγουρα δεν έχει το ίδιο γόητρο, αλλά όταν δεν υπάρχει peer-review process καθόλου, ακόμη και ένα άρθρο σε journal με 1-2 impact factor είναι θεωρητικά πιο credible.

Παιδες,
εξελισσεται σε αρκουντως κοπιωδη προσπαθεια να βρεις ΑΝ ενα λινκ ειναι 1) αξιοπιστο, και 2) τι προσπαθει να πει ΑΚΡΙΒΩΣ.
Εγω το λεω (τι, ψεμματα θα πω ?) ..... 1 στα 3 λινκς ειναι ΕΚΤΟΣ θεματος και νοηματος. Μονο τα αλλα δυο βρισκονται ΕΝΤΟΣ.

(ΝΑΙ, δεν ειμαι του χωρου ...... οποτε ειναι δεκα φορες δυσκολοτερο για μενα να εξετασω εγκυροτητα ..... αν τελικα το καταφερνω)

Last edited:
  • Ρεκόρ πρόβλεψης: Μόλις ο 7ος αστεροειδής που προβλέφθηκε πριν την πρόσκρουση. Η ESA και η NASA υπολόγισαν με ακρίβεια χρόνο και τόπο πτώσης.
  • Παγκόσμια πρωτιά: Πρώτη μεγάλης κλίμακας «στοχευμένη» παρατήρηση μετεωρίτη χάρη στο δίκτυο FRIPON/Vigie-Ciel και τη συμμετοχή πολιτών.
  • Εξαιρετική ακρίβεια τροχιάς: Απόκλιση κάτω των 20 μ. μεταξύ προβλεπόμενης και παρατηρηθείσας πορείας.

Ωραίο άρθρο που μεταφέρει σε μια ανάγνωση πολλά που διαβάζουμε διεσπαρμένα για την τωρινή πρωτοπορεία της Κίνας στην εξερεύνηση του διαστήματος. Δεν ήξερα ότι έχουν αυτή τη στιγμή 6 λειτουργικά διαστημοδρόμια.

Το report στο οποίο έχει βασιστεί το άρθρο είναι από Αμερικάνικη πηγή

• Like
Reactions: SR-71
MΙΑ ειναι η μεθοδος αντιμετωπισης αστεροειδων PHO ......... με παρουσες τεχνολογιες.
(δεν χρειαζεται να ειναι πυρηνικη η γομωση, και συμβατικη γομωση .... μια χαρα αποκλινει την τροχια)

Asteroid deflection method.png

...... oτιδηποτε αλλο περιπλεκει (η ακομα και πολλαπλασιαζει) τα προβλημα !
Εναλλακτικα, υπαρχει και ελαφρως ηπιοτερη μεθοδος > https://www.researchgate.net/figure...tion-with-an-ion-beam-shepherd_fig1_256935326

Last edited: