Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Λακη

Το ολογραφικο συμπαν ειναι μια αποψη που ξεκινησε για να περιγραψει το θεματακι με την πληροφορια
που χανεται μεσα στην Μαυρη Τρυπα. Λογω της αφυσικης γεωμετριας πανω στον οριζοντα γεγονοτων
ολοκληρη η πληροφορια που περασε ΜΕΣΑ απο τον οριζοντα (και εφτασε στην μοναδικοτητα) προβαλεται
ως ολογραμμα εκει πανω (στον οριζοντα). Δεν εχει σημασια αν η πληροφορια που "καταβροχθισθηκε"
ειναι τριδιασταστη. ΧΩΡΑΕΙ πανω στον οριζοντα (λογω της τεραστιας καμπυλωσης). Και μαλιστα ειναι
προβολικη της πληροφοριας που βρισκεται στην μοναδικοτητα. Πληροφορια ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ (τροπον τινα).

Ετσι λοιπον, καποιοι θεωρησαν οτι εφοσον ολοκληρο το συμπαν ενδεχεται να ειναι μια Ασπρη Τρυπα
(η αλλη "πλευρα" μιας Μαυρης Τρυπας). Τοτε ολοκληρη η πληροφορια απο τα δισεκατομμυρια των
γαλαξιων προβαλλεται πανω στην (υποθετικη) επιφανεια της "φουσκας" του συμπαντος (!!!!!!)
Η θεωρια των Χορδων (λογω εξτρα διαστασεων) ΔΕΝ το αποκλειει ως ενδεχομενο.
Αλλα, χωρις να θελω να δυσαρεστησω την φιλτατη aerin, ειναι πολυ απλουστευμενη αντιληψη
του κοσμου που αντιλαμβανομαστε. Πρωτα πρεπει να αποδειξουμε οτι ειμαστε προιον μιας MT,
και δευτερον οτι η πληροφορια οντως προβαλεται πανω σε κατι που μπορει τις ν διαστασεις
να τις αποθηκευσει ως ν-1 διαστασεις.

Δεν απορριπτω τιποτα (οκ ?)

Πως αποθηκευεται η πληροφορια σε κβαντισμενες μοναδες χωρου Planck (υποθεση, οκ ?)

000AF072-4891-1F0A-97AE80A84189EEDF_p61.jpg

Και ΠΩΣ προβαλλεται η Εντροπια ενος υποθετικου χωρου (5D) πανω στην οριζοντα (4D) μιας Μαυρης Τρυπας
(Ασπρη Τρυπα για εμας, αν μιλαμε για συμπαντα) απο την Εντροπια που αιχμαλωτιστηκε απο την ΜΤ.

scientificamerican0206-74sp-I6.jpg

Last edited:
Πολυ σωστα !

Αυτη η "νεα υλη" εφοσον προερχεται απο μια Φυσικη αγνωστη σε εμας, πολυ ΠΙΘΑΝΟ να μην ειναι μια γνωστη Υλη.
Δηλαδη, μια Βαρυονικη Υλη. Αρα ΔΕΝ θα αλληλεπιδρα μαζι μας με ορατο τροπο. Ισως ομως να αντιδρα με αορατο
και εμμεσο τροπο. Ειτε μεσω της Σκοτεινης Υλης, ειτε μεσω της Σκοτεινης Ενεργειας (ισως και των δυο μαζι).

Ομως, ακομα και αν δεν αλληλεπιδρα μεσω των δυο παραπανω (υποθετικοτατων) υλων και ενεργειων,
υπαρχει παντα το ενδεχομενο να χρειαζεται κατι παραπανω απο μια Μαυρη Τρυπα για να γεννηθει ενα
καινουργιο συμπαν. Οσα εγραψα παραπανω ειναι για να γνωριζει ο κοσμος (οχι να καταπινει αμασητα !).

Last edited:
Και όχι μόνο αυτό... Για πολύ καιρό, παιζόταν το αν το σύμπαν μας είναι συνεχώς διαστελλόμενο ή παλμικό. Κι αυτό ήταν εξαρτόμενο απο την μέση πυκνότητα ύλης του σύμπαντος. Αποδείχτηκε τελικά οτι η πυκνότητα είναι κάτω απο ένα συγκεκριμένο μέγεθος και άρα το σύμπαν μας είναι συνεχώς διαστελλόμενο. Η γέννηση νέας ύλης, αν αυτή είναι βαρυονκή, θα μπορούσε στο μακρινό μέλλον να ανατρέψει τα νούμερα και να κάνει το σύμπαν παλμικό... Εκτός αν υποθέσουμε οτι κάθε άσπρη τρύπα είναι η άλλη άκρη μιας μαύρης τρύπας εντός του ίδιου σύμπαντος...

Λοιπον, πριν παμε στα της μεσης πυκνοτητας (και μοιρας) του συμπαντος ... με τα οποια μας τσιγκλησε ο φιλτατος BIOS
δυο λογια για το τι βλεπουμε στο παραπανω σχημα (καποιος με ρωτησε και συνειδητοποιησα οτι πηδαω δεκα-δεκα τα σκαλια
το οποιο δεν ειναι οτι πιο ευαρεστο για τους θαμωνες μας).

Η ΕΞΩ επιφανεια της γαλαζιας σφαιρας ειναι το συμπαν μας (για την ακριβεια οι τρεις διαστασεις του + μια του Χρονου = 4D).
Η ΜΕΣΑ επιφανεια της ιδιας σφαιρας ειναι ο οριζοντας γεγονοτων μιας Μαυρης Τρυπας (οποιασδηποτε Μαυρης Τρυπας).
O ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ χωρος (μεχρι την επιφανεια της μαυρης σφαιρας) ειναι η Μοναδικοτητα της ΜΤ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ !!!!)

Πρεπει να επιμεινω σ'αυτο ! Αν η πυκνοτητα ειναι απειρη, οπως ειναι στην Μοναδικοτητα μιας ΜΤ, ετσι και οι διαστασεις
ΠΑΥΟΥΝ να ειναι 4 (3 χωρικες + 1 χρονικη). Οι υποστηρικτες του ολογραφικου συμπαντος ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ οτι το πληθος
διαστασεων του σημειου της Μοναδικοτητας (κατι που για εμας, εξω απο την ΜΤ, ειναι σχεδον αδιαστατο) ειναι ....
τουλαχιστον ΠΕΝΤΕ. Αρα .... συνταρακτικα ογκωδεστερο απο ολοκληρο το δικο μας 4D συμπαν (ως πληθος διαστασεων
και οχι κυβικα ετη φωτος !!!). Αρα το "εκει μεσα" (μοναδικοτητα) ειναι ενα τεραστιο "εκει εξω" και περα απο τις αισθησεις μας.

Παμε τωρα με τα υπολοιπα ...

Η ΕΞΩ επιφανεια της Μαυρης Σφαιρας ειναι η "καταβαση" απο το 5D της Μοναδικοτητας στο 4D του οριζοντα γεγονοτων
ΟΧΙ μιας Μαυρης Τρυπας αλλα μιας Ασπρης Τρυπας (και συγκεκριμενα του Big Bang καποιου αλλου συμπαντος).
Η ΜΕΣΑ επιφανεια της Μαυρης Σφαιρας ειναι ολοκληρη η επικρατεια του αλλου συμπαντος (υποθετουμε οτι ειναι
ΚΑΙ αυτο 4D, σαν το δικο μας .... πολλες οι υποθεσεις, θα μου πειτε, και θα συμφωνησω !!!!).

Οι "χωροι" ΕΞΩ απο την γαλαζια σφαιρα και μεσα στο εσωτερικο της μαυρης σφαιρας ΔΕΝ αντιστοιχουν σε κανενα συμπαν.
Δεν ξερουμε σε τι αντιστοιχουν ! Αν υποθεσουμε τα της Θεωριας των Χορδων, τοτε ειναι το Bulk. Ο χωρος αναμεσα στα
συμπαντα(η, βρανες). Δυστυχως δεν μπορουμε να το υποθεσουμε γιατι το bulk ειναι κατι 11-διαστατο και στο παραπανω
σχημα ΔΕΝ απεικονιζονται 11 διαστασεις, παρα μονο 5.

PS.
Το conformal fields αναφερεται σε πεδια που ενω ειναι συμβατα με την δικη μας νομοτελεια, ΙΣΩΣ να μην ειναι με την
πηγη της προβολης (μεσα στο 5D της μοναδικοτητας), oυτε με την προβολη απο την αλλη πλευρα, της Ασπρης Τρυπας.
Απλα ειναι προβολες καποιου 5D "φαινομενου" (χωρις να ξερουμε TI ειναι αυτο) πανω σε 4D επιφανειες.

Αυτα απο μενα .... -bye-

Last edited:
....και από μένα μια ερώτηση : Μέσα από όλες αυτές τις αναλύσεις σε τι ακριβώς ψάχνεις να βρείς απάντηση επί της ουσίας???
Δηλαδή, θέλω να πω, υπαρξιακό δεν είναι -στην τελική- το ερώτημα???
αν ναι, βάλε όπου διάσταση = αίσθηση, περιόρισε λίγο τη φαντασία και ίσως αντιληφθείς οτι τα ''πράγματα'' τ ε λ ι κ ά είναι πιο απλά... bb!

Και όχι μόνο αυτό... Για πολύ καιρό, παιζόταν το αν το σύμπαν μας είναι συνεχώς διαστελλόμενο ή παλμικό. Κι αυτό ήταν εξαρτόμενο απο την μέση πυκνότητα ύλης του σύμπαντος. Αποδείχτηκε τελικά οτι η πυκνότητα είναι κάτω απο ένα συγκεκριμένο μέγεθος και άρα το σύμπαν μας είναι συνεχώς διαστελλόμενο. Η γέννηση νέας ύλης, αν αυτή είναι βαρυονκή, θα μπορούσε στο μακρινό μέλλον να ανατρέψει τα νούμερα και να κάνει το σύμπαν παλμικό... Εκτός αν υποθέσουμε οτι κάθε άσπρη τρύπα είναι η άλλη άκρη μιας μαύρης τρύπας εντός του ίδιου σύμπαντος...

εαν ειχαμε λευκες τρυπες εντος του συμπαντος μας,τοτε θα τις ειχαμε παρατηρησει.
Ο μοναδικος υποψηφιος ειναι οι Κβαζαρ,αλλα αυτοι ειναι πολυ μακρινοι κι ως εκ τουτου,παρελθον.
Μια ακομα αυθαιρετη δικια μου σκεψη ειναι,οτι καποιοι γαλαξιες στις απαρχες του συμπαντος δημιουργηθηκαν απο λευκες τρυπες,οι οποιες στη συνεχεια κατερρευσαν σε μαυρες στο κεντρο των γαλαξιων τους.

Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

....και από μένα μια ερώτηση : Μέσα από όλες αυτές τις αναλύσεις σε τι ακριβώς ψάχνεις να βρείς απάντηση επί της ουσίας???
Δηλαδή, θέλω να πω, υπαρξιακό δεν είναι -στην τελική- το ερώτημα???
αν ναι, βάλε όπου διάσταση = αίσθηση, περιόρισε λίγο τη φαντασία και ίσως αντιληφθείς οτι τα ''πράγματα'' τ ε λ ι κ ά είναι πιο απλά... bb!

εχει πολυ δικιο η Στεφανια,τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα,η φυση αγαπαει την οικονομια και την απλοτητα.

Όποιος δεν μοιράζεται την ίδια "τρέλλα" είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθεί
τι ψάχνω εγώ, τι ο SR κι ένα σωρό άλλοι της ιδίας mentalite, χρόνια τώρα..

Θεωρώ την ερώτηση ευπρόσδεκτη μεν, αδόκιμη δε, και ρητορική anyway !

Eμάς δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο που δεν μοιράζεστε τις 'ανησυχίες"
μας fyi.

Ioannistsa

Μπορει να ΜΗΝ υπαρχουν διαστασεις περα των γνωστων τεσσαρων.
Αλλα αμα το παμε ετσι, η τεταρτη διασταση (Χρονος) μας προεκυψε στον 20ο αιωνα.
Αμα την θεωρουσες διασταση στον 19ο αιωνα .... κανεις δεν θα σε επαιρνε στα σοβαρα.

Stephania

ΔΕΝ ψαχνω Ιθακη.
Το ταξιδι ΕΙΝΑΙ η Ιθακη μου (το ξεχειλωμα της αντιληψης μου). Ψαχνω εννοιες που ΙΣΩΣ εχουν καποιο
αντικρυσμα στην φυσικη πραγματικοτητα. Η φυση θα ειναι παντα απλη (απλουστατη) αλλα στο ΟΛΟΝ της.
Στα επιμερους "φαινομενα" που την τεμαχιζουμε για να την κατανοησουμε δεν νομιζω να ειναι τοσο απλη.
Θα ημουν απεριγραπτα δυστυχης αν καποτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η γνωση αυτου του κοσμου γινοταν κτημα μου.

Λακη

Σου εξηγησα οτι οι Λευκες Τρυπες ενδεχεται να ειναι πλανη της συλλογιστικης που αναπτυξαμε,
εφοσον κατι μπαινει απο μια τρυπα (Μαυρη Τρυπα) θα εξερχεται παλι απο μια τρυπα (Λευκη Τρυπα).
Μπορει η Σκοτεινη Υλη (και οχι μονο) να μην εχει συγκεκριμενα σημεια εξοδου προς το συμπαν μας
(ουτε κβαζαρ ουτε υπερσμηνη). ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο οριζοντας παρατηρησης του συμπαντος μας,
ειναι η Ασπρη Τρυπα !!!!

(Βεβαια, τα περατα του συμπαντος μας ΔΕΝ ηταν ποτε κατι Ευκλειδιο ... δεν ηταν ποτε μια επιφανεια σφαιρας,
ΔΕΝ μπορει ο οριζοντας παρατηρησης να ταυτισθει με επιφανεια σφαιρας ... γιατι το συμπαν δεν εκτεινεται
μεσα σε ενα 3D συνεχες αλλα μεσα σε ενα 4D συνεχες.).

Last edited:
Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Ioannistsa

Μπορει να ΜΗΝ υπαρχουν διαστασεις περα των γνωστων τεσσαρων.
Αλλα αμα το παμε ετσι, η τεταρτη διασταση (Χρονος) μας προεκυψε στον 20ο αιωνα.
Αμα την θεωρουσες διασταση στον 19ο αιωνα .... κανεις δεν θα σε επαιρνε στα σοβαρα.

Stephania

ΔΕΝ ψαχνω Ιθακη.
Το ταξιδι ΕΙΝΑΙ η Ιθακη μου (το ξεχειλωμα της αντιληψης μου). Ψαχνω εννοιες που ΙΣΩΣ εχουν καποιο
αντικρυσμα στην φυσικη πραγματικοτητα. Η φυση θα ειναι παντα απλη (απλουστατη) αλλα στο ΟΛΟΝ της,
Στα επιμερους φαινομενα που την απαρτιζουν, δεν νομιζω να ειναι τοσο απλη. Και κατι ακομα ....
Θα ημουν απεριγραπτα δυστυχης αν καποτε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η γνωση αυτου του κοσμου γινοταν κτημα μου.

Λακη

Σου εξηγησα οτι οι Λευκες Τρυπες μπορει να ειναι πλανη της συλογιστικης που αναπτυξαμε,
εφοσον κατι μπαινει απο μια τρυπα (Μαυρη Τρυπα) θα εξερχεται παλι απο μια τρυπα (Λευκη Τρυπα).
Μπορει η Σκοτεινη Υλη (και οχι μονο) να μην εχει συγκεκριμενα σημεια εξοδου προς το συμπαν μας
(ουτε κβαζαρ ουτε υπερσμηνη). ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο οριζοντας παρατηρησης του συμπαντος μας,
ειναι η Ασπρη Τρυπα !!!!

(Βεβαια, τα περατα του συμπαντος μας ΔΕΝ ηταν ποτε κατι Ευκλειδιο ... δεν ηταν ποτε μια επιφανεια σφαιρας,
ΔΕΝ μπορει ο οριζοντας παρατηρησης να ταυτισθει με επιφανεια σφαιρας ... γιατι το συμπαν δεν εκτεινεται
μεσα σε ενα 3D συνεχες αλλα μεσα σε ενα 4D συνεχες.).

και τι σχεση εχει αυτο που εγραψα εγω για τις λευκες τρυπες,μ'αυτα που μου γραφεις εδω;

Θεωρεις τις Λευκες Τρυπες, ενα 3D σημειο που ωφειλει να βρισκεται καπου στο συμπαν,
στο παρατηρουμενο συμπαν ???

(αυτο το νοημα εχει !)

Mα, τι συζητάτε τώρα, εδώ δεν ξέρουμε ακόμα τι συμβαίνει σε μία μαύρη τρύπα,
πιστεύει κάποιος ότι μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει σε μία άσπρη ? Υπό την
προϋπόθεση, πάντα, ότι υπάρχει η άσπρη, έτσι ?

Και αυτή η περίφημη γέφυρα Einstein-Rosen γιατί εγώ νομίζω ότι δεν μένει για
πολύ ανοικτή ? :devil-smiley-029:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@ Sr71B
Μα αυτό ακριβώς λέω κι εγώ, δεν ψάχνεις επουδενί την Ιθάκη, αφού μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σε απασχολούν αλλα´για κάποιο λόγο θέλεις να στροβιλίζεις γύρω από αυτά...

@aerin
Το χω ψάξει γενικότερα το θέμα (Σύμπαν κοκ)...κάποτε την είχα κι εγώ αυτήν την ''τρέλλα'' και κατέληξα να αναθεωρήσω τις απόψεις μου επί του θέματος.
Αλλά δεν είναι κακό συνεχίζεις να μοιράζεις τις ανησυχίες σου όλο και κάπου θα καταλήξεις μέσω της συζήτησης.

Λαθος εντυπωση σου εχω δωσει, Στεφανια :p
Εχω απαντησεις ? Σε ποια θεματα ?

1) Στο πως θα καλυψουμε τις αποστασεις μεχρι το πλησιεστερο αστρικο συστημα ?
2) Στο τι μοντελο φυσικης κυριαρχει κατω του μεγεθους του κουαρκ ?
3) Στο αν υπαρχουν υφες και ενεργειες περα των παρατηρουμενων ?
4) Στο αν υπαρχουν διαστασεις (και γεωμετριες) περα των 3 (η 4) ?
5) Στο αν υπαρχουν παραλληλα συμπαντα η παραλληλες γεγονοκρατιες ?
6) Στο αν υπαρχουν αλλες συνειδησεις περα των ανθρωπινων ?

Το οτι γραφω πολλα ειναι για να σας προκαλεσω να παιξετε μαζι μου.
ΟΧΙ επειδη κατεχω και γνωριζω (και ο τελευταιος να κλεισει την πορτα).
Σε καμια περιπτωση ....

ΣΚΤ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ .... -bye-

Η μεγαλυτερη απορια μου ειναι ΓΙΑΤΙ χρειαζεται τετοια κυκλωπεια προσπαθεια να ξεκλειδωσω το παιδι μεσα σας !
Την εικασια, την διαθεση για ανεμοπορηση σε ασαφειες, σε φανταστικα τοπια, σε ανυπαρκτους οριζοντες ....

Ποτε, ακριβως, ο ανθρωπος εγινε μια συνειδηση καθαρης Λογικης πανω σε απτα (και μονο) στοιχεια ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: όταν η ίδια η ζωή ή το σύστημα όπως θες πες το σου γκρεμίζει τη διάθεση για να ταξιδέψεις σε φανταστικούς τόπους ή οπουδήποτε αλλού νοερά ή μη (Σε προσγειώνει ανώμαλα από το ροζ συννεφάκι στο γκρι) τότε o άνθρωπος γίνεται μια συνείδηση καθαρής Λογικής πάνω σε απτά και μόνο στοιχεία,όπως γράφεις παραπάνω.
Δεν επιβιώνεις δυστυχώς με τα όνειρά σου αλλά κοιτώντας ρεαλιστικά τα πράματα.
Βασικά πάιζει ρόλο και σε τι διάθεση βρίσκεσαι....τέλος πάντων για μένα ισχύει το Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης.
.

Λυπαμαι που το ακουω αυτο .... :nounder:

Ομως, οσο και να μας συντριβουν οι περιστασεις ... το πνευμα εξακολουθει να ειναι δικο μας.
Και μπορει να βρισκει καταφυγιο και προοπτικη ΟΠΟΥ του υποδειξουμε εμεις. Οχι οι περιστασεις !
Η επιβιωση και ο βιοπορισμος ΔΕΝ τερματιζει πουθενα ... ωστε απο κει και μετα να προγραμματισουμε
οραματισμους και ανεμοπορησεις.

Last edited: