Διεθνείς εκθέσεις φωτογραφικού εξοπλισμού και τεχνολογίας

Re: Photokina 2014

Αλέξη ευχαριστούμε και πάλι. Όπως κάθε χρόνο έδωσες καλύτερη ανταπόκριση από τους περισσότερους εξειδικευμένους δημοσιογράφους. Αλήθεια... ανέφερες τον distagon 35 1.4. Εντυπώσεις;;; Τιμή σε απόλυτα νούμερα ή σε σχέση με τον summilux 35?

Επιθυμία μου ήταν να παραστώ εκεί δε τα κατάφερα.
Να είσαι καλά που με πήγες με τη παρουσίασή σου
ευχαριστώ πολύ.

Κι εγώ ετοιμαζόμουν, αλλά εκτός του ότι πήγα ήδη στην έκθεση hiend τον περασμένο Μάιο στο Μόναχο, σκέφτηκα πονηρά και με τα έξοδα που θα έκανα προτίμησα να πάρω την Sigma DP2M.
Μακροπρόθεσμα όμως πάντα χάνει κανείς όταν δεν πάει ένα ταξίδι.
Ας είμαστε καλά το 2016 τώρα.

Χαίρομαι που σας άρεσε! Γενικά δεν νομίζω πως άξιζει το ταξίδι για κάποιον ερασιτέχνη, η μικρό επαγγελματία. Σίγουρα όχι για να δει τους μεγάλους. Εγώ απλά τυχαίνει και μένω διπλα, βρήκα και την πρόσκληση και πήγα. Αν είχα ακόμα μια μέρα, ή είχα πάει μόνος μου άρα και πιο ευκίνητος, θα πήγαινα περισσότερο στο κομμάτι των App και της mobile photography. Έχει πολύ ανάπτυξη εκεί και θα ηθελα να δω πιο αναλυτικά τα περίπτερα...

Αλεξ, περιεργα μας τα λες...:operator: δεν ειχες τη σονυ μαζι? Θα περιμενα να την ειχες για να δοκιμασεις και φακους επανω της ... :ears:

Είχα και την Μ6 και την Α7 μαζί. Δοκίμασα και μερικούς φακούς και στις δυο. Αυτοί που κράτησα απο την Α7 ήταν ο Zeiss FE 16-35/f4, αλλα δυστυχώς πολύ ακριβός, και ο Zeiss Loxia Planar 2/50 που είναι επίσης πολύ ακριβός.

Βλάσση ο Distagon γενικά μου αρέσει πιο πολύ. Όσα δειγματα βλέπω δλδ, γιατί απο τον Summilux δεν έχω ο ίδιος φωτό. Αλλά είναι καθαρά προσωπική προτίμηση ώς προς το γράψιμο. Σε απόλυτα νούμερα νομίζω ο Summilux είναι καλύτερος.

Χαίρομαι που σας άρεσε! Γενικά δεν νομίζω πως άξιζει το ταξίδι για κάποιον ερασιτέχνη, η μικρό επαγγελματία. Σίγουρα όχι για να δει τους μεγάλους. Εγώ απλά τυχαίνει και μένω διπλα, βρήκα και την πρόσκληση και πήγα. Αν είχα ακόμα μια μέρα, ή είχα πάει μόνος μου άρα και πιο ευκίνητος, θα πήγαινα περισσότερο στο κομμάτι των App και της mobile photography. Έχει πολύ ανάπτυξη εκεί και θα ηθελα να δω πιο αναλυτικά τα περίπτερα...

Είχα και την Μ6 και την Α7 μαζί. Δοκίμασα και μερικούς φακούς και στις δυο. Αυτοί που κράτησα απο την Α7 ήταν ο Zeiss FE 16-35/f4, αλλα δυστυχώς πολύ ακριβός, και ο Zeiss Loxia Planar 2/50 που είναι επίσης πολύ ακριβός.

Βλάσση ο Distagon γενικά μου αρέσει πιο πολύ. Όσα δειγματα βλέπω δλδ, γιατί απο τον Summilux δεν έχω ο ίδιος φωτό. Αλλά είναι καθαρά προσωπική προτίμηση ώς προς το γράψιμο. Σε απόλυτα νούμερα νομίζω ο Summilux είναι καλύτερος.

βλέπω κι εγώ στο distagon κάτι το ιδιαίτερο και στοιχίζει μερικές χιλιάδες ευρώ λιγότερο από τον summi

Photokina 2016

Φέτος θα είμαι εκεί, την Κυριακή 25/9.

Όποιος θέλει να μεταφέρω σε αυτό το νήμα εντυπώσεις για κάτι συγκεκριμένο ευχαρίστως.

Re: Photokina 2016

Ωραιος τζο! Ενημερωσε για τις φωτογραφικες εξελιξεις οπως κανεις παντα αλλωστε...

Σούπερ. Αυτές είναι οι καλύτερες εξορμήσεις. Να περάσεις καλά και να πιεις μοναστηριακη μπύρα.

Ευχαριστώ παιδιά.

Εδώ και αρκετά χρόνια όφειλα έναν φόρο τιμής στη μεγαλύτερη γιορτή εικόνας του κόσμου, όπως απέδωσα και πρόπερσι αντίστοιχα για ήχο στη hiend του Μονάχου. Είναι εκθέσεις που έστω και για μια φορά αξίζει κανείς να επισκεφτεί, ειδικά αν είναι λάτρης του αντικειμένου.

Άλλες φορές, πονηρά σκεφτόμενος, έλεγα όχι μωρέ, το πεντακοσάρικο τα έξοδα μπορώ να τα ξοδέψω καθεαυτού στο χόμπι, προσθέτοντας κάτι ακόμη στον εξοπλισμό μου. Φέτος που αισθάνομαι πιο πλήρης ήταν η κατάλληλη στιγμή για τη Photokina.

Μάνο, τα ξενοδοχεία είναι φωτιά και λάβρα. Έκλεισα τελικά τρίκλινο apartment στο κέντρο με 330 τρία βράδια.
Η μαγκιά είναι στο αεροπλάνο να μη φύγεις από Ελλάδα και σου σβουρίξει η 300άρα το άτομο. Έκλεισα με 34 πήγαινε και 8 έλα (!) από Σόφια με Ryanair.

H GH5 είναι στο Νο1 της λίστας μου ενδιαφέροντος. Ελπίζω να έχουν λειτουργικό κομμάτι, έστω και χωρίς να επιτρέπεται να βάζουμε τη δική μας κάρτα μέσα.
Ακολουθούν η X1D, η Leica Q, η MF και η X-T2 από Fuji, η E-M1II.
Εκτός αν γίνει η έκπληξη και κλέψει την παράσταση η Sony με μια α9.
Από action cams θέλω να τσεκάρω και τη νέα FDR-X3000 με BOSS στο 4Κ, που την έχω σε preorder.
Θα έχω και την α6300 μαζί μου να δοκιμάσω τον νέο power zoom 18-110/4 OSS, όπως και τους Sigma cine.
Από Sigma με ενδιαφέρον θα πιάσω και τις νέες SDQ/SDQ-H.
Ε, αφού θα είναι σίγουρα στημένες εκεί με διάφορους φακούς, θα ρίξω κι ένα βλέφαρο στις DSLR, D5/D500, 1DXII/5DIV και K1.

Για σπάσιμο πάντως λέω να κυκλοφορώ στην έκθεση τραβώντας με NX1! :laugh:

Απάντηση: Re: Photokina 2016

Για σπάσιμο πάντως λέω να κυκλοφορώ στην έκθεση τραβώντας με NX1! :laugh:

Και που να κατέβαινες πάνοπλος ζωσμένος εις τριπλούν είμαι σϊγουρος θα σου καναν δώρο τα εξοδα για την επόμενη PHOTOKINA :Banane0: κοιτα να το χαρείς και όταν με το καλό γυρίσεις μας γράφεις αναλυτικές εντυπώσεις για καθε προιον που σου κίνησε το ενδιαφέρον και καποιες φωτό φυσικά να το συνοδεύουν ...

Νομίζω ότι δυσκολα θα υπάρχει GH5 για το κοινό μιας και τα full specs δεν θα ανακοινωθούν στις 19 Σεπτεμβρη ... υποθετω καποιο πρωτο mockup σε γυαλι μεσα θα υπαρχει ... , για την ΕΜ1 ΙΙ που με ενδιαφέρει πολύ θα βγουν full specs οποτε λογικά θα υπαρχει στην έκθεση αν και το firmware θα τελειοποιείθεί προς το τέλος του χρόνου που θα βγει σε παραγωγή,

θα ηθελα όμως την αποψή σου σε άλλα θεματα όπως εργονομιας, κρατήματος με καποιους βαρύτερους φακούς που λογικά θα υπάρχουν διαθέσιμοι (αν βρεις χρόνο δοκίμασε και φακούς 4/3 με ανταπτορα αν υπάρχουν διαθέσιμοι να δεις πόσο γρηγορα κλειδώνει η εστίαση και ειδικά σε οριζόντιο θεμα όπου η ΕΜ1 ειχε θεματάκι μιας και ειχε μονής κατεύθυνσης PDAF σημεία εστίασης) με και χωρις γκριπ, απόκρισης, ταχύτητας και μεγεθους του EVF σε σχέση με τα νεώτερα EVF των μηχανών που ηδη έχεις στην κατοχή σου και ειδικά σε CAF έΣΤω και χαμηλής ριπής αν υπάρχουν blackout σε real time Liveview μιας και δειχνει να είναι μηχανή κυρίως για σπορ φωτογράφηση.

Last edited:

Γιάννη καλό ταξίδι

Δε νομίζω πως η sony δε θα σου κάνει το χατίρι για a9 πάντως :flipout:

επομένως μάλλον θα αναγκαστείς να ρίξεις μια ματιά στους uwa που κυκλοφόρησαν για το σύστημα :ernaehrung004:

λίγο υποτονική μου φάνηκε η παρουσίαση των νέων μοντέλων στην έκθεση. καμία έκπληξη, όλα λίγο πολύ αναμενόμενα

Σαν τα κινητά πάνε να γίνουν οι φωτογραφικές, μια από τα ίδια με προσθήκες που θα μπορούσαν ήδη να υπάρχουν από το προηγούμενο μοντέλο.
Όπως και να έχει η επίσκεψη στην έκθεση και γενικά το ταξιδάκι θα είναι μια καλή εμπειρία.