DigitalWorld HDT-150

Re: Digital World HDT-150 - Review

Επίσης προεγκατεστημένη ήταν η έκδοση του Μαΐου , οπότε δεν ξέρω αν μπορούσα να βάλω παλαιότερο firmware :BDBDG54:

Απάντηση: Digital World HDT-150 - Review

To πρόβλημα με το loop, στη δική μου έκδοση, περιορίζεται στο να μην λειτουργεί καλά (όχι καθόλου) η σύνδεση, όταν είναι ο δέκτης κλειστός.
Τον ανάβεις και τελείωσε... πόσο πιο εύκολο?

Υπάρχει κάτι άλλο που δεν έχω διαπιστώσει?

+++
Άστα να πάνε... αν είναι για να δεις τηλεόραση να σου γίνονται τα νεύρα τσατάλια... να λείπει... καλά είναι και τα αναλογικά κανάλια και τις σειρές/ταινίες τις βλέπεις από την ευγενική προσφορά των πειρατών της καραβαικής...:D

Ο Δέκτης είναι καλά στημένος, απλός στη χρήση και για την τιμή του προσφέρει απίστευτα πολλά. Μακάρι να βγούν στο μέλλον και καλύτεροι σε τόσο χαμηλή τιμή.

-bye-

Κάπως έτσι πάει :) - Απλά αναλογικά βλέπω ότι δεν υπάρχει ψηφιακά :)
Εξ'άλλου , αυτά είναι μικροζουζούνια και με το μπλα μπλα εδώ δεν ξέρεις ποτέ αν θα διορθωθούνε :D.
Τόσα και τόσα γίνανε ήδη :grinning-smiley-043

Αφού σας ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ για την πολύτιμη βοήθειά σας, (μέσα από τα γραφόμενά σας σε όλα τα θέματα),
πείστικα τελικά να αγοράσω τον εν λόγω δέκτη εκ μέρους του πατέρα μου.
Αρχικά ήθελα μια συσκευή που να έχει τη δυνατότητα να παίρνει εσωτερικό σκληρό.
Μετά όμως, αποφάσισα να επενδύσω σε ένα από τα οικονομικά αλλά αξιόλογα HD μηχανήματα με Multimedia δυνατότητες,
όπου το USB αποδεικνύεται πολύ πρακτικό για τις μεταφορές αρχείων από και προς το PC.
Στη συνέχεια και αρχίζοντας το σοβαρό ψάξιμο, άρχισα το διάβασμα...
Η λίστα με τους υποψήφιους δέκτες αρχικά μεγάλωνε αλλά τελικά έπαιξα μεταξύ 2 δεκτών.
Αυτού και του νέου CRYSTAL AUDIO CDVB-HD, (από μια εταιρία που συμπαθώ πολύ, λόγω κάποιων ηχείων που έχω).
Τελικά αποφάσισα να πάρω τον DigitalWorld HDT-150 για υποκειμενικούς λόγους, που αν θέλετε τους συζητάμε...

Να ενημερώσω ότι υπάρχει αναβάθμιση από χθες, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.ptm-sat.gr/files.php :2thumb22sup:

Ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με τον δέκτη αλλά προσωπικά δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις με τα προηγούμενα επειδή τον παρέλαβα αναβαθμισμένο.
Ίσως έπρεπε να επιμείνω να μη μου το αναβαθμίσουν εκεί που το πήρα, ώστε να έχω μια ποιο άμεση εικόνα για σύγκριση του παλιού με το νέο.

Ελπίζω όποιος το περάσει, να ενημερώσει για τυχών διορθώσεις ή προβλήματα. Προσωπικά με τον δέκτη θα ασχοληθώ από βδομάδα,
αφού χρειάζεται να κάνω ανακατανομή των αρχείων μου και άδειασμα του σκληρού που θα χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικός πλέων.
Θα επανέλθω πάντως...

Last edited:

Ουπς! Την πάτησα και ζητώ συγγνώμη παιδιά... :bang:
Απ' ότι βλέπω, είναι η ίδια με αυτή που είχε δοθεί εδώ παλιότερα:

http://www.satrix.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29859
Το διαπίστωσα όταν ψάχνοντας την... «παλιά» να τη σώσω ως BackUp μήπως χρειαστεί, μου ζήτησε αντικατάσταση με την... «νέα» που κατέβασα νωρίτερα.

Ο λόγος που νόμιζα ότι βγήκε νέο Firmware, είναι ότι ο πωλητής εκεί που πήρα τον δέκτη μου είπε ότι είναι νέο!!!
Ουσιαστικά όμως, αυτός το παρέλαβε τώρα!!! Ζητώ συγγνώμη για τη λάθος ενημέρωση.

Ίσως είναι καλό να τροποποιηθεί από κάποιον Moderator το προηγούμενο post.

Δεν τρέχει τίποτα φίλε, το διόρθωσες άμεσα μόνος σου...

Καλορίζικος και περιμένουμε εντυπώσεις!

:ernaehrung004:

Να ´σαι καλά φίλε που ξεκίνησες αυτό το θέμα και το υποστηρίζεις μέχρι σήμερα.
Σίγουρα θα επανέλθω για εντυπώσεις.
Να πω απλά ότι η βασική χρήση του δέκτη θα είναι οι εγγραφές και η αναπαραγωγή Multimedia υλικού,
αφού η τηλεόραση του πατέρα μου υποστηρίζει MPEG 2/4, οπότε δε θα χρειαστεί να βλέπει από εκεί TV.
Μόνο να γράφει τηλεοπτικά προγράμματα και φυσικά ότι του περνάω εγώ από το PC.
Φυσικά θα μπορώ να του γράφω σε DVD ότι θέλει να κρατήσει από τις εγγραφές που θα κάνει.
Ακόμα βρίσκομαι σε διαδικασία BackUp του σκληρού που θα μετατρέψω σε εξωτερικό
αλλά και μιας γενικότερης (επί τι ευκαιρία) ταξινόμησης των δεδομένων μου. ;)
Υπολογίσω το αργότερο από βδομάδα να επανέλθω με νεότερα...
(είναι πολλά τα δεδομένα... Άρη!) :D

Last edited:

Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή από ένα κανάλι και να βλέπεις κάποιο άλλο (τουλάχιστον στην έκδοση Φεβ 2010).

Timeshift ήτοι να πατάω παύση την ώρα που βλέπω το χ κανάλι χωρίς να κάνω χειροκίνητη εγγραφή :)

Δυστυχώς δεν διατίθεται αυτή η λειτουργία.

Επίσης ακόμα και αν κάνεις εγγραφή και πάλι το pause δεν λειτουργεί.

Κατά την διάρκεια εγγραφής δεν λειτουργεί το pause, οπότε γράφεις μαζί με τις διαφημίσεις ή το σταματάς και κολλάς τα κομμάτια με κατάλληλο πρόγραμμα αργότερα

Απάντηση: Re: Digital World HDT-150 - Review

Να κάνω μια χαζή ερώτηση;
Απο πού κάνω timeshift ?
Timeshift ήτοι να πατάω παύση την ώρα που βλέπω το χ κανάλι χωρίς να κάνω χειροκίνητη εγγραφή :)
Δυστυχώς δεν διατίθεται αυτή η λειτουργία.
Επίσης ακόμα και αν κάνεις εγγραφή και πάλι το pause δεν λειτουργεί.

Παιδιά, από το λίγο που ασχολήθηκα με τον δέκτη σήμερα, γίνεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ TimeShit. Απλά αντί για το Pause, πατάς το Rec.
Από κει και πέρα, όποια στιγμή θες, πατάς το Play και αρχίζει να παίζει από εκεί που πάτησες το Rec.
Μπορείς να πας μπροστά-πίσω, με όποια ταχύτητα θες αλλά και να πατήσεις Pause. Όλα αυτά ενώ η εγγραφή συνεχίζεται...
Αν τώρα πατήσεις Stop, σε πηγαίνει στο Live πρόγραμμα, (δε σταματάει η εγγραφή).
Αν πατήσεις Stop τη στιγμή που βλέπεις Live ότι γράφει, σου βγάζει μήνυμα επιβεβαίωσης
και αν θες σταματάς την εγγραφή με το OK ή πατάς Exit και ακυρώνεις το σταμάτημά της.

Να πω επίσης ότι πατώντας το Play, σου βγάζει στο κάτω μέρος μια μπάρα προόδου της αναπαραγωγής σε σχέση με την εγγραφή,
ώστε να να ξέρεις που βρίσκεσαι σε σχέση με το Live πρόγραμμα!
Φυσικά η μπάρα αυτή βγαίνει αν θέλεις πατώντας Exit.

Δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή από ένα κανάλι και να βλέπεις κάποιο άλλο (τουλάχιστον στην έκδοση Φεβ 2010).
Μπορείς να βλέπεις άλλο κανάλι της ίδιας συχνότητας.
Από κει και πέρα, αν θέλαμε να βλέπουμε οποιοδήποτε κανάλι, θα έπρεπε να στραφούμε σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές με διπλό δέκτη.

Πάντως παιδιά, πραγματικά με έχει ενθουσιάσει ο δέκτης!!!
Είναι πολλά αυτά που προσφέρει σ' αυτή την κατηγορία τιμής... (50 ευρώ)
Θα επανέλθω με εικόνες και υπόλοιπες παρατηρήσεις λογικά μες τη βδομάδα.
Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω βρει ψεγάδι. Και είμαι κομματάκι «ψείρας»... :p

Υ.Γ.: Αν και το είπα στην προηγούμενη σελίδα, ο δέκτης μου διαθέτει το νεότερο Firmware. Αναλυτικά:
SW Version: B105
HW Έκδοση: v1.001
Έκδοση: Jan 5 2011

Last edited:

Ευχαριστούμε πολύ!

Θα δοκιμάσω μέσα στο ΣΚ την παλαιά έκδοση (Φεβ2010) και αν δεν γίνεται θα περάσω την καινούρια...

Πολύ σημαντική εξέλιξη αυτή!

:a0210:

ρε παιδια μπορει κανεις να πει καποια ιδεα ?¨βαζω ειτε με coaxial είτε με οπτικη ινα και επιλογη Bypass στον κωδικοποιητη και ενω στην τηλεοραση ακουω μεσω του ενισχυτη μου, οταν βάζω ματροσκα δεν περναει ο ηχος., γιατι ? μηπως εχει καποιο προβλημα ? δεν το εχει αντιμετωπισει καποιος αλλος αυτο ?

παιδιά ο δέκτης είναι HD?
Δλδ με την έναρξη προβολής σε HD απο την ερτ στις 27/4 θα μπορούμε να απολαμβάνουμε την εικόνα σε full hd?

Εννοείται..... δεν διάβασες τις προδιαγραφές του ???

@Jean-Paul

Τα TEAC 2000 τα έχω και γω! Με αυτά είχα για πρώτη φορά ψηφιακό πολυκάναλο ήχο. Μάλιστα τα πήρα γιατί μου άρεσαν τα στερεοφωνικά 500 που είχα στο desktop. Υπέροχα εκείνα, με ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ενισχυτάκι και 2 δορυφορικά + 1 subwoofer, καταπληκτικά και τα δικά σου τα 5.1. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι τα 2000 ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ DTS !!! Είναι μόνο για Dolby Digital. Το μοναδικό μεινέκτημά τους (μαζί με το ότι δεν έχουν πολυκάναλη είσοδο ήχου, οπότε φερ'ειπείν δεν μπορείς να τα "πασάρεις" στο PC -αν τα αντικαταστήσεις- και να περιμένεις πολυκάναλο ήχο, εκτός αν η κάρτα ήχου σου κάνει κωδικοποίηση Dolby Digital AC3 - το λένε Dolby Digital Live και μερικές το κάνουν). Επιστρέφοντας στο θέμα, έλεγξε τα αρχεία που δεν παίζουν. Λογικά θα έχουν DTS ήχο. Αν κάποιο έχει AC3 πρέπει να παίζει. Οπότε ακολουθείς ό,τι έχει γραφτεί πιο πάνω για αυτούς που θέλουν να ακούν ήχο (συμπίεσης DTS) από την TV τους, δηλαδή πέρασέ το από το προγραμματάκι του PopCorn Hour και θα μετατραπεί σε AC3. Ξέρω ότι εσύ άλλο ζητάς, να παίξει ήχο στα εξωτερικά ηχεία σου. Ο αποκωδικοποιητής (αν είναι σωστά ρυθμισμένος) στέλνει τον DTS ήχο στα ηχεία, απλά τα TEAC δεν μπορούν να τον αποκωδικοποιήσουν. Με μετατροπή σε Dolby Digital θα χάσεις την όποια υπεροχή σε ποιότητα της DTS μπάντας βέβαια, αλλά θα μπορείς να ακούς 5.1 ήχο από τα TEAC και στερεοφωνικό (αν το επιλέξεις) από την TV σου. Ηρωϊκές εποχές (ελλείψει DVD Player αμόλαγα καλούμπα/S-Video από το PC, ήχος με δεύτερη καλούμπα Coaxial από πατέντα SPDIF της SB Live Value και τηλεχειρισμός πάλι με πατέντα -Girder). Ωραία ηχεία ρε συ...

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή θα ήθελα να ρωτήσω οτι βλέποντας τα χαρακτηριστικά του είδα οτι είναι HDMI 1.1 και οχι 1.3 ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι τι σημαίνει αυτό?

Επίσης επειδή είναι αρκετές οι σελίδες, εχω την εντύπωση οτι απο το αρχικό ποστ πρέπει να βγήκε και κάποιο firmware, καλά κατάλαβα ?

Διαβάζω το φορουμ πολύ καιρό αλλά σήμερα αποφάσισα να κάνω εγγραφή, καλός σας βρήκα.. :)

@Jean-Paul

Τα TEAC 2000 τα έχω και γω! Με αυτά είχα για πρώτη φορά ψηφιακό πολυκάναλο ήχο. Μάλιστα τα πήρα γιατί μου άρεσαν τα στερεοφωνικά 500 που είχα στο desktop. Υπέροχα εκείνα, με ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ενισχυτάκι και 2 δορυφορικά + 1 subwoofer, καταπληκτικά και τα δικά σου τα 5.1. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι τα 2000 ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ DTS !!! Είναι μόνο για Dolby Digital. Το μοναδικό μεινέκτημά τους (μαζί με το ότι δεν έχουν πολυκάναλη είσοδο ήχου, οπότε φερ'ειπείν δεν μπορείς να τα "πασάρεις" στο PC -αν τα αντικαταστήσεις- και να περιμένεις πολυκάναλο ήχο, εκτός αν η κάρτα ήχου σου κάνει κωδικοποίηση Dolby Digital AC3 - το λένε Dolby Digital Live και μερικές το κάνουν). Επιστρέφοντας στο θέμα, έλεγξε τα αρχεία που δεν παίζουν. Λογικά θα έχουν DTS ήχο. Αν κάποιο έχει AC3 πρέπει να παίζει. Οπότε ακολουθείς ό,τι έχει γραφτεί πιο πάνω για αυτούς που θέλουν να ακούν ήχο (συμπίεσης DTS) από την TV τους, δηλαδή πέρασέ το από το προγραμματάκι του PopCorn Hour και θα μετατραπεί σε AC3. Ξέρω ότι εσύ άλλο ζητάς, να παίξει ήχο στα εξωτερικά ηχεία σου. Ο αποκωδικοποιητής (αν είναι σωστά ρυθμισμένος) στέλνει τον DTS ήχο στα ηχεία, απλά τα TEAC δεν μπορούν να τον αποκωδικοποιήσουν. Με μετατροπή σε Dolby Digital θα χάσεις την όποια υπεροχή σε ποιότητα της DTS μπάντας βέβαια, αλλά θα μπορείς να ακούς 5.1 ήχο από τα TEAC και στερεοφωνικό (αν το επιλέξεις) από την TV σου. Ηρωϊκές εποχές (ελλείψει DVD Player αμόλαγα καλούμπα/S-Video από το PC, ήχος με δεύτερη καλούμπα Coaxial από πατέντα SPDIF της SB Live Value και τηλεχειρισμός πάλι με πατέντα -Girder). Ωραία ηχεία ρε συ...

καλημέρα !! νασαι καλα !!! εγω ηθελα να δω οτι δεν εχει προβλημα ο δεχτης. πραγματικα ειναι απιστευτα. εγω εχω βαλει και δορυφορους Bose και ειχε πολυ πιο καθαρο ηχο... τωρα αν ειναι για εκει δεν καιγομαι κιολας.ίσως να παρω καποιο φτηνο μεταχειρισμενο συστημα που να υτποστηριζει DTS. ευχαριστώ παντως