Δικαναλος για monitor audio

naxian

AVClub Enthusiast
30 October 2007
1,092
Harman Kardon HK 3490 με monitor audio rx6 απόσταση 2,5 μέτρα σε 20 τετραγωνικά χώρο, μεσαία ένταση όχι τσίτα θα απόδοση, ή πρέπει να πάω στο χιλιάρικο τύπου yamaha a1000;;;

Sent from my Nexus 7

Μάλλον θα εννοείς Yamaha S1000. Δεν έχει καμία σχέση το ένα μηχάνημα με το άλλο. Ο Yamaha θα ακουστεί καλύτερα σε όλους τους τομείς, αρκεί φυσικά να θέλεις να τον πληρώσεις......

Αν πας στο χιλιάρικο, ή στην κατηγορία χιλιάρικου (δηλ. 5-6 κατοστάρικα σε μεταχειρισμένο), υπάρχουν πάρα πολλές και πολύ καλές επιλογές. Έχω διαβάσει ότι τα MA ματσάρουν καλά με τα ενισχυτικά της Musical Fidelity, για παράδειγμα.

Από τα δύο που αναφέρεις, Yamaha δαγκωτό.

Απάντηση: Re: Δικαναλος για monitor audio

Αν πας στο χιλιάρικο, ή στην κατηγορία χιλιάρικου (δηλ. 5-6 κατοστάρικα σε μεταχειρισμένο), υπάρχουν πάρα πολλές και πολύ καλές επιλογές. Έχω διαβάσει ότι τα MA ματσάρουν καλά με τα ενισχυτικά της Musical Fidelity, για παράδειγμα.

Από τα δύο που αναφέρεις, Yamaha δαγκωτό.

+1

τα ηχεια αυτα θελουν ενισχυτη στο χιλιαρικο τουλαχιστον.Αν δεν μπορεις να πας εκει μην αγοραεις τον 3490,καλυτερη δουλεια θα κανει ενας μικρος-προσιτος nad,marantz,denon,yamaha.

Last edited:
μιας και τα είχα και τα δύο που αναφέρεις, ο 3490 θα σου βγάλει πιο μηχανικό και παραμορφωμένο ήχο σε σχέση με τους άλλους.
πάντως ένταση πιάνει, μπορεί να τα παίξει, τα rx6 είναι εύκολο φορτίο. κοίτα και για arcam που είναι σαν να φτιάχτηκαν σετάκι με τα ΜΑ.

με arcam τα εχω ακουσει και μου αρεσε ο arcam ομως εχει γυρω στα 1500...... ειναι πολλααα..... ο Yamaha A-S 700 ο λίγο ποιο μικρος;;;; ισως...
@ascestos1157 εχω δει ενα yamaha αλλα χωρις συσκευασια επαρχια δεν........

Τυχαία ξεφύλλιζα χθες έναν παλιό Ήχο και έπεσα πάνω σε συγκριτικό σετακίων ενισχυτή-ηχείων. Εκεί ένα από τα προτεινόμενα ζευγάρια ήταν ο A-S 700 με Monitor Audio RX, αλλά το βάσης. Τονικά λοιπόν σίγουρα θα ματσάρουν και με το 6άρι, το θέμα είναι αν θα τα οδηγεί (πιστεύω πως ναι). Αν μπορείς βέβαια να κάνεις την υπέρβαση για τον 1000, ακόμα καλύτερα.

Τυχαία ξεφύλλιζα χθες έναν παλιό Ήχο και έπεσα πάνω σε συγκριτικό σετακίων ενισχυτή-ηχείων. Εκεί ένα από τα προτεινόμενα ζευγάρια ήταν ο A-S 700 με Monitor Audio RX, αλλά το βάσης. Τονικά λοιπόν σίγουρα θα ματσάρουν και με το 6άρι, το θέμα είναι αν θα τα οδηγεί (πιστεύω πως ναι). Αν μπορείς βέβαια να κάνεις την υπέρβαση για τον 1000, ακόμα καλύτερα.

Αν θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο τεστ νομίζω ότι τόνιζε το να μην συνδυαστεί ο 700 με ηχεία δαπέδου, νομίζω για λόγους οδήγησης. Δεν παίρνω και όρκο βέβαια. Αν το τσεκαρεις με διορθώσεις αν κάνω λάθος.

Αν θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο τεστ νομίζω ότι τόνιζε το να μην συνδυαστεί ο 700 με ηχεία δαπέδου, νομίζω για λόγους οδήγησης. Δεν παίρνω και όρκο βέβαια. Αν το τσεκαρεις με διορθώσεις αν κάνω λάθος.

Mε δαπέδου της κατηγορίας του,δεν έχει πρόβλημα.

το σχολιο αυτο δεν ειχε να κανει με λογους οδηγησης δυσκολων ηχειων, αλλα γιατι ο ενισχυτης ειχε καπως τονισμενο χαμηλο και αυτο γιατι κυριως προοριζεται να συνδυαστει με ηχεια βασης,που λογω ογκου εχουν περιορισμενο χαμηλο. Με ηχεια δαπεδου και σε καπως μικρο χωρο, ισως να βγαλει αρκετα τονισμενο χαμηλο, με μπουμαρισματα κλπ. Ειναι αληθεια οτι οι μικρομεσαιοι ενισχυτες αυτων των κατασκευαστων εχουν αυτη την ιδιαιτεροτητα,κατι που προφανως δεν ειναι σωστο ηχητικα,αλλα σε πολλες περιπτωσεις ειναι χρησιμο.

Yamaha με τονισμένο χαμηλό δεν έχω ακούσει πάντως. Και άλλοι παλιότεροι (μικρότεροι απ' τον 700) που έχω ακούσει αλλά και ο S2000 πρόσφατα (με δαπέδου) μου έχουν φανεί εντελώς φλατ.
Βέβαια τον 700 δεν τον έχω πετύχει πουθενά, ωστόσο μου κάνει εντύπωση να ξεφεύγει από τον στάνταρ ήχο της εταιρείας.

Σε 20τ.μ. δεν ξέρω τι σκοπεύεις να κάνεις από πλευράς τοποθέτησης με τα συγκεκριμένα ηχεία αλλά προσωπικά δε θα πήγαινα σε γεμάτα χαμηλά.

αν ομως καταφερεις να βρεις κανενα musical fidelity,creek με 700-1000 ευρω (δευτερο χερι) θα εχεις με διαφορα καλυτερο ηχο απο τον yamaha ή τον NAD. Οσο για τους yamaha αλλα και τις περισσοτερες εταιρειες αυτου του επιπεδου,μπορει να εχουν μια ηχητικη φυσιογνωμια,αλλα τα προσιτα μοντελα σε σχεση με τα ακριβα, εχουν διαφοροποιησεις στο "κουρδισμα" τους.