Δικτυακή εγκατάσταση στο σπίτι

Μάριε, το εάν πρόκειται για NSA ή SA τεχνικά δεν έχει σχέση με το κατά πόσο γρήγορο ή μη είναι το δίκτυο.
Αυτό δεν χωράει διαφορετικής ερμηνείας ή άποψης, έτσι είναι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει live δίκτυο SA και έχοντας γνώση των KPI, δεν είναι γρηγορότερο του NSA. Και ο λόγος που δεν είναι, έχει να κάνει με τις ενεργές συχνότητες εκπομπής και τα διαθέσιμα combos στο carrier aggregation.

Το κατά πόσο γρήγορο ή μη είναι ένα δίκτυο κινητής, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην υλοποίηση του RAN και αυτό διαφέρει ανά σταθμό βάσης.

Από εκεί και έπειτα, τα δίκτυα κινητής μας στην Ελλάδα δεν είναι στη κατάσταση που περιγράφεις, με ένα να είναι και στη θέση 6 στην Ευρώπη. Εάν θέλεις να δείς πως είναι δίκτυα στη κατάσταση που περιγράφεις, μπορείς να δείς το Ηνωμένο Βασίλειο, που ένας πάροχος δεν έχει σήμα στο Heathrow και γενικά εάν δείς 3ψήφιο νούμερο θα το δείς σε ένα πάροχο μόνο και τότε θα κάνεις και πάρτυ, με μεγάλα κομμάτια να είναι σε 2G, ή across the pond, στις ΗΠΑ που εξαιρετικά μεγάλες περιοχές είναι με 0 κάλυψη, ούτε 2G.
Ελλάδα μπορώ να συγκρίνω μόνο Αθήνα και Νάξο, και ότι διαβάζω. Ειδικά στην Νάξο, που ήρθε υποβρύχια σύνδεση, την έχουν μόνο για τις κεραίες 5G. Σε σπίτια μέχρι VDSL. Όταν έρχεται κόσμος, δεν ανοίγει ούτε σελίδα στο ίντερνετ πόσο μάλλον να βλέπεις Netflix ή κάτι παρόμοιο.
Από εκεί και πέρα, εδώ στην Γαλλία, δεν έχω κανένα θέμα και είμαι απίστευτα ευχαριστημένος, όπου και εάν έχω πάει. Διαδρομή με αμάξι από εδώ μέχρι Ανκόνα (Ιταλία), χάνω σήμα στο τούνελ του Frejus (13km) και μόνο, αλλιώς 4G και πάνω.
Στην Αγγλία, δεν ξέρω εκτός Λονδίνου πιο μακρυά από τον Μ25, αλλά μέχρι εκεί δεν είναι τραγικό και πάντα 5G. Και η κάρτα που έχω στην μικρή, δεν δουλεύει σε δίκτυο κάτω από 4G.
Γενικά Ευρώπη, δύσκολα να έχω θέμα.
Για ΗΠΑ, άστο καλύτερα. Εκεί δεν έχουν ίντερνετ στο σπίτι, πόσο μάλλον κινητή. Ένα απέραντο μπ.......ο είναι σε αυτό το θέμα και ανάλογα με την πολιτεία.

Η Νάξος είχε από τις αρχές του 2000 DWDM υποβρύχιο, δεν είναι καινούριο. Ο τότε δακτύλιος ήταν Σύρος-Μύκονος-Νάξος και συνδεόταν με Αττική και Ηράκλειο.
Αυτό που έγινε πριν λίγα χρόνια, είναι προσθήκη της Vodafone. Αν συζητάμε για το δίκτυο της vodafone, δεν είναι το καλύτερο δυνατό στην επαρχία, ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό.
Μέχρι πριν κάποια χρόνια, υπήρχε πάροχος που για ολόκληρο νομό είχε 155Mbps και επί χρόνια τις ώρες αιχμής σερνόταν το σύμπαν. Αλλά καλά να είμαστε, εάν η παρεχόμενη υπηρεσία δεν είναι η αναμενόμενη, επιλογές υπάρχουν, στην Αθήνα ειδικά, πολλές περιοχές έχουν κάλυψη από 5 παρόχους FTTH.

Για της Vodafone μιλάω, που υποτίθεται θα έδινε επιτέλους λύση με οπτική ίνα. Τα άλλα υποβρύχια ήταν χαλκός. Από εκεί και πέρα,παπάρια μάντολες κάνανε.