Δικτυο Mac - PC

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
λοιπον μακ με osx 10.6.6

και λαπτοπ με win 7 64 bit

θελω να βλεπει τα αρχεια του μακ το λαπτοπ με τα win 7

με συνδεση εθερνετ και τα δυο στο ιδιο μοντεμ

η θελει ασυρματο ?

πως γινεται δεν ξερω καθολου απο τετοια ...

επισης υπαρχει media player που να κανει streaming απο το μακ με καποιο προγραμμα στο μακ ?

πχ σαν το ps3 media player που εχει εκδοαση για win/ mac / linux ...

που κανει streaming σε πσ3 μονο ομως

κατι αντιστοιχο ...

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να κάνεις δίκτυο με αυτά τα μηχανήματα.
Τα συνδέεις είτε με καλώδιο είτε ασύρματα με το μόντεμ σου, το οποίο "δίνει" ip διεύθυνση στο καθένα ξεχωριστή κ το ένα βλέπει τα share τμήματα του άλλου.

περαιτερω ρυθμισεις δε χρειαζονται?γιατι εμενα δεν βλεπει το ενα το αλλο!

http://macs.about.com/od/filesharing/ss/file-sharing-win7-snow-leopard_2.htm

αυτο δοκιμασα και τα win 7 ειδαν τον imac κανονικα με το ονομα του εστω USERMAC'S IMAC

ορισα στο μακ shared folders απο το sytem preferences > sharing ολα κανονικα ευκολα μεχρι εδω

τους ειδε

τωρα ...

τον ενα φακελο με διαφορα αρχεια βιντεο ( avi / mp4/ mkv ) με ονομα movies το διαβαζει κανονικα και παιζει τα περ/ρα αρχεια

παροτι βλεπει ολους τους υποφακελους σε ορισμενους δε μπαινει παροτι δεν εχουν κατι διαφορετικο ( do not have permission λεει κλπ )

μετα σε ενα δευτερο φακελο που εβαλα shared τον βλεπει κανονικα αλλα δε μπαινει λεει λαθος ονομα
μα ειναι σωστο το ονομα

ειναι ολοι στο λογ/μο χρηστη ( users/myname/documents/movies π.χ.

οχι στο users/myname/movies
και το αλλο

users/myname/documents/my comics

Το βασικό είναι να ρυθμιστεί σωστά το router που δίνει ip στο κάθε μηχάνημα ξεχωριστά. Προτείνω επίσης, για να μην έχετε προβλήματα, να δώσετε συγκεκριμένη ip στο κάθε μηχάνημα, την οποία θα την κρατήσει για πάντα την ίδια, μέχρι εσείς βέβαια να την αλλάξετε εκ νέου.
Κατόπιν, κάνοντας share φάκελλο στον έναν υπολογιστή, ο άλλος θα τον βλέπει.

Εγώ έχω ως router το Apple Airport Extreme κ του έχω ορίσει συγκεκριμένες ip για όλες τις συσκευές μου στο σπίτι :

attachment.php

Όπου στο macbook pro μου έχω δώσει την 10.0.1.2, ενώ ο υπολογιστής στο γραφείο μου έχει την 10.0.1.10 :

attachment.php

Ο υπολογιστής στο γραφείο έχει windows xp και του έχω ορίσει έναν φάκελλο που θέλω να τον βλέπουν όλοι στο τοπικό μου δίκτυο. Στον finder του mac μου τον δείχνει ως εξής :

attachment.php

Ο υπολογιστής του γραφείο μου ονομάζεται evo. Όταν πάω σε εκείνον τον υπολογιστή και δω από τα windows τον φάκελλο του macbook μου, τότε τον δείχνει έτσι :

attachment.php

Στο mac είναι εύκολο να ορισθεί ένας φάκελλος ως shared, απλά τον επιλέγουμε από τον finder και πατάμε την επιλογή get info, όπου μας δείχνει κάτι ανάλογο :

attachment.php

Του επιλέγουμε εκεί που λέει shared folder, και μετά στο κάτω μέρος αλλάζουμε αν θέλουμε τα δικαιώματα του χρηστών του δικτύου μας. πχ. εγώ έχω δώσει πλήρη δικαιώματα από τον χρήστη του mac και μόνο δικαίωμα ανάγνωσης από όλους τους υπόλοιπους. Αν θέλω δίνω και δικαιώματα αλλαγής των περιεχομένων του φακέλλου του mac στους άλλους χρήστες του δικτύου μου.

Στον υπολογιστή του γραφείου, επίσης πολύ εύκολο να ορισθεί κάτι ως shared, έχω επιλέξει στην ουσία έναν ολόκληρο εξωτερικό δίσκο ως shared και φαίνεται παρακάτω πως στα windows xp αλλάζουν οι ιδιότητες του κ ορίζονται τα δικαιώματα :

attachment.php

Ελπίζω να βοήθησα λίγο. :music-smiley-005:

Attachments

• Screen shot 2011-02-25 at 4.48.51 μ.μ..jpg
    Screen shot 2011-02-25 at 4.48.51 μ.μ..jpg
    77.9 KB · Views: 93
  • Screen shot 2011-02-25 at 4.49.06 μ.μ..jpg
    Screen shot 2011-02-25 at 4.49.06 μ.μ..jpg
    28.4 KB · Views: 93
  • Screen shot 2011-02-25 at 4.52.08 μ.μ..jpg
    Screen shot 2011-02-25 at 4.52.08 μ.μ..jpg
    63.1 KB · Views: 92
  • Screen shot 2011-02-25 at 4.59.24 μ.μ..jpg
    Screen shot 2011-02-25 at 4.59.24 μ.μ..jpg
    86.9 KB · Views: 93
  • Screen shot 2011-02-25 at 5.03.34 μ.μ..jpg
    Screen shot 2011-02-25 at 5.03.34 μ.μ..jpg
    64.4 KB · Views: 93
  • Screen shot 2011-02-25 at 5.08.05 μ.μ..jpg
    Screen shot 2011-02-25 at 5.08.05 μ.μ..jpg
    113 KB · Views: 93
Το μυστικό είναι να γίνει share ο φάκελλος στο mac, από το get info και να κληροδοτηθεί στους υποφακέλλους και στα αρχεία.

Καλημέρα...

το επαναφέρω το θέμα...γιατί διαπίστωσα το πρωί ότι δεν μπορούσαν πλέον-μετά την εγκατάσταση του Lion-να επικοινωνήσουν ο iMac μου και το SonyVaio windows 7 laptop μου....

δεν έχω πειράξει τίποτα....και μέχρι τώρα δικτυώνονταν πάρα πολύ απλά....δεν το πολυέψαξα γιατί δεν είχα χρόνο...λέτε νάχουμε θέμα??? ή απλά θα χρειάζεται κάποιο reboot ???

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1187104

Εσυ παλι διαβαζεις οτι θελεις... οπως παντα!:grinning-smiley-043

Οταν σε ενα εκκατομυριο εγκαταστασεις σε μια μονο μερα, υπαρχουν και μερικες ασυμβατοτητες , δεν το λες και μεγαλο προβλημα.

Νασο , ψαξτο καλυτερα, εγω δεν ειχα καποιο προβλημα, (κανε και kana restart, δε βλαπτει).

Στο εκατομμύριο εγκαταστάσεις πόσοι κάνουν file sharing με άλλα PCs με Windows? Μάλλον σχετικά λίγοι..

Από αυτούς αρκετοί έχουν γράψει ότι έχουν πρόβλημα.. Πόσοι ακόμα έχουν πρόβλημα αλλά δεν το έχουν αναφέρει ή δεν το έχουν συνειδητοποιήσει;

Οπότε ίσως τελικά το πρόβλημα να είναι σημαντικό..

Δεν υπαρχει προβλημα Δημητρη....αν υπηρχε, θα ηταν πολλοι οι καλοθελητες!!!:flipout:

Δικτυα με Pc , κανουν οι περισσοτεροι , (δυστυχως) , δε κανουν λιγοι.
Το εχω δοκιμασει κι εγω και δεν ειχα καποιο προβλημα...

Φαντασου τι θα λεγατε , αν η Apple ειχε πχ τα προβληματα (πολυ σοβαροτερα) η Sony με τα PSN δικτυα, οπου υποκλαπηκαν στοιχεια απο εκατομμυρια χρηστες, και ακομη δεν μπορουν να καλυψουν το τρυπιο δικτυο τους !!!

Εδω , μια υποψια ιου βγηκε , κι εγινε χαμος.... αυτα δεν αντεχω, να μιλανε αυτοι που κοιμουνται παρεα με ιους και malware, και να τη λενε σε αυτους που απλα δε ξερουν τι σημαινει καν η εννοια !!!:smash::smash::smash:

Εχασε η Βενετια βελονι !!!

Γιατι θα πρεπε να ειναι ?
Ετσι κι αλλιως WHS χωρις extender , φαγητο χωρις αλατι !!!

Τα extender-wannabes είναι στον φούρνο και ψήνονται.. Σε λίγο καιρό λογικά θα βγουν από beta και θα αποκτήσει ενδιαφέρον ο WHS 2011, ακόμα και για εσάς (καθότι υποστηρίζει διάφορα καλούδια για mac..).