Το βασικό είναι να ρυθμιστεί σωστά το router που δίνει ip στο κάθε μηχάνημα ξεχωριστά. Προτείνω επίσης, για να μην έχετε προβλήματα, να δώσετε συγκεκριμένη ip στο κάθε μηχάνημα, την οποία θα την κρατήσει για πάντα την ίδια, μέχρι εσείς βέβαια να την αλλάξετε εκ νέου.
Κατόπιν, κάνοντας share φάκελλο στον έναν υπολογιστή, ο άλλος θα τον βλέπει.
Εγώ έχω ως router το Apple Airport Extreme κ του έχω ορίσει συγκεκριμένες ip για όλες τις συσκευές μου στο σπίτι :
Όπου στο macbook pro μου έχω δώσει την 10.0.1.2, ενώ ο υπολογιστής στο γραφείο μου έχει την 10.0.1.10 :
Ο υπολογιστής στο γραφείο έχει windows xp και του έχω ορίσει έναν φάκελλο που θέλω να τον βλέπουν όλοι στο τοπικό μου δίκτυο. Στον finder του mac μου τον δείχνει ως εξής :
Ο υπολογιστής του γραφείο μου ονομάζεται evo. Όταν πάω σε εκείνον τον υπολογιστή και δω από τα windows τον φάκελλο του macbook μου, τότε τον δείχνει έτσι :
Στο mac είναι εύκολο να ορισθεί ένας φάκελλος ως shared, απλά τον επιλέγουμε από τον finder και πατάμε την επιλογή get info, όπου μας δείχνει κάτι ανάλογο :
Του επιλέγουμε εκεί που λέει shared folder, και μετά στο κάτω μέρος αλλάζουμε αν θέλουμε τα δικαιώματα του χρηστών του δικτύου μας. πχ. εγώ έχω δώσει πλήρη δικαιώματα από τον χρήστη του mac και μόνο δικαίωμα ανάγνωσης από όλους τους υπόλοιπους. Αν θέλω δίνω και δικαιώματα αλλαγής των περιεχομένων του φακέλλου του mac στους άλλους χρήστες του δικτύου μου.
Στον υπολογιστή του γραφείου, επίσης πολύ εύκολο να ορισθεί κάτι ως shared, έχω επιλέξει στην ουσία έναν ολόκληρο εξωτερικό δίσκο ως shared και φαίνεται παρακάτω πως στα windows xp αλλάζουν οι ιδιότητες του κ ορίζονται τα δικαιώματα :
Ελπίζω να βοήθησα λίγο. :music-smiley-005: