Δίκτυο Οπτικών Ινών από "Inalan"

Απάντηση: FTTH: Inalan.gr

Με τετοιο upload που εχεις, παρε nas καλυτερα.
Το cloud είναι για εμας που εχουμε 1Mbit upload :smash:

Re: FTTH: Inalan.gr

Google Drive ή στο Google Cloud στα buckets. Διαφορετικά Microsoft Azure ή Amazon WS.

Κανε οτι εχω δει να παιζει και αλλου. Server με καλο cpu, plex, πολλοι σκληροι και συνδρομητικο προσωπικο video club :D

Υπαρχει και plugin (plex requests νομιζω λεγεται) για να κανουν αιτηση οι "πελατες" τι θελουν

:D

Re: Απάντηση: Re: FTTH: Inalan.gr

και εγώ χάρηκα με αυτό?!? buu huuuuuuuu

Δημήτρακούδη....the f word!!! καλορίζικο το γυαλί, τούμπανο!!!

4998768238.png

Μωρέ εγώ έχω αυτό, αλλά σκέφτομαι τη σύνδεση του Dimdim γιατί την έχω αυστηρά για δουλειά...

speedtest.jpg

Το καλό είναι ότι είμαι κοντά στο δίκτυό τους (4-5 στενά απέχω από την άκρη τους) το κακό είναι ότι πρέπει να πυροβολήσω τους γείτονες για να τη βάλω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FTTH: Inalan.gr

Πήρα τηλέφωνο για να δω αν υπάρχει διαθεσιμότητα στο κέντρο και μου είπαν από το άλλο έτος.
Ποιες άλλες εταιρείες υπάρχουν σαν τη συγκεκριμένη;

OK, καλά πηγαίνει.. αν και κάτι περίεργο πρέπει να συμβαίνει στο δίκτυό μου. Με το laptop καρφωμένο πάνω στο router παίρνω καλύτερο ping (1ms).

View attachment 124039

γραψε μας αν θελεις, μερικες εντυπωσεις, για την σταθεροτητα της γραμμης ή οποιοδηποτε αλλο θέμα εχεις παρατηρησει..

μηπως δοκιμασες το backblaze ή το crashplan; ειναι τα φθηνότερα της αγοράς (5$/month) με Unlimited backup/encryption.. μάλλον τα καλύτερα εκει εξω..
http://www.cloudwards.net/crashplan-vs-backblaze/#sowhichoneshouldyouchoosecrashplanvsbackblaze?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βασικά σπίτι έχω on-line 24/7 δυο HP Microservers και ένα Synology, εκτός από τα υπόλοιπα διάφορα PCs, οπότε μπορώ να στήσω οτιδήποτε.. Για Radius ειδικά θα το σήκωνα πάνω στο XPEnology που έχω στον έναν Microserver. Καλή ιδέα..

Τι router έχω θα μάθω το απόγευμα που θα μου το φέρουν και θα το στήσουμε.. Κάποιο Huawei είναι νομίζω.. Δεν κυκλοφορούν και πολλά στην Ελληνική αγορά που να είναι για FTTH.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα router που έχω τώρα υποστηρίζουν πολλά SSIDs, οπότε θα μπορούσα να το κάνω, αλλά μανούρα ρε φίλε.. άσε που θα ξέχναγα να το κλείνω..

εχει επιλογη να κλεινει αυτοματα μετα απο χ ωρα/ες.. ολα απο το κινητο και απομακρυσμενα μεσω ιντερνετ..
απο το synology router με χρηση του DS router σε android κινητο..
(στο νεο SRM λενε οτι θα υποστηριζει 2 γραμμες ISP.. Smart Wan)

a44f206ad8b413f965c00b79a5d3dc28.jpg

b6d3da5fefcc7a7a75b2bbe36b0d9137.jpg

Last edited:

Η γραμμή από τότε που μπήκε είναι απλά βράχος.. Την έχω πιάσει μία φορά μόνο να "κάνει κιχ", και μέχρι να τους πάρω τηλ. το είχαν φτιάξει.. Οπότε κανένα παράπονο.

Σίγουρα μιλάμε για σουρεάλ value for money και εξωπραγματικές επιδόσεις.

Από υπηρεσίες cloud πήρα Amazon Cloud Drive και τέλος (60$/έτος). Έχω ανεβάσει κάποια ΤΒ χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχει apps για κινητό (και για file access και για photo backup) και για Synology, εκτός από τα κλασικά για Windows.

Από wifi router πήρα ένα της Dlink και πηγαίνει σφαίρα.. Βλέπω εκατοντάδες mbps στο σαλόνι που το έχω στήσει και πάνω από 100mbps στο υπόλοιπο σπίτι.

Νέος χρήστης και εγώ, ιδιαίτερα τυχερός θα έλεγα...Ούτε στον Παπά όταν πριν λίγα χρόνια μιλάγαμε για την Σουηδία και για το FTTH ότι θα έρθει στην Ελλάδα το ποτέ! Παρόμοιες μετρήσεις με τον Δημήτρη και εγώ, προς το παρών όντως είναι σταθερότατη η γραμμή και η εξυπηρέτηση των παιδιών απλά ΑΨΟΓΗ. Μόλις βρώ και λίγο χρόνο να ασχοληθώ με τα νέα δεδομένα που φέρνει αυτό το 100 Upload θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Με γεια Αυγερινέ! Καλωσόρισες στο 0.001% club.. :p

Πάντως μου κάνει εντύπωση το ότι στον δρόμο μου έχουν συνδεθεί εκτός από εμένα μόνο άλλα 2-3 σπίτια..

Απ' ότι έχω καταλάβει το μεγάλο πρόβλημα είναι τα συνδυαστικά που έχει δώσει η Forthnet και ο ΟΤΕ με τα αντίστοιχα πακέτα τηλεόρασής τους.

Με γεια Αυγερινέ! Καλωσόρισες στο 0.001% club.. :p

Πάντως μου κάνει εντύπωση το ότι στον δρόμο μου έχουν συνδεθεί εκτός από εμένα μόνο άλλα 2-3 σπίτια..

Απ' ότι έχω καταλάβει το μεγάλο πρόβλημα είναι τα συνδυαστικά που έχει δώσει η Forthnet και ο ΟΤΕ με τα αντίστοιχα πακέτα τηλεόρασής τους.

Ετσι ειναι, συν οτι το μεσο Ελληνικο σπίτι δεν εχει ακόμα τόσο μεγάλες ανάγκες για bandwidth (και δεν γνωρίζει επακριβώς πώς μπορεί να αξιοποιήσει τις τεραστιες δυνατότητες που σου δινει μια τετοια σύνδεση..)

Πολλές φορες συζητάω με γνωστους που ενω μπορούν να μεταβούν σε VDSL δεν το κάνουν επειδή πιστεύουν οτι δεν χρειάζονται παραπάνω ταχύτητα από μια απλή ADSL σύνδεση

Ετσι ειναι, συν οτι το μεσο Ελληνικο σπίτι δεν εχει ακόμα τόσο μεγάλες ανάγκες για bandwidth (και δεν γνωρίζει επακριβώς πώς μπορεί να αξιοποιήσει τις τεραστιες δυνατότητες που σου δινει μια τετοια σύνδεση..)

Πολλές φορες συζητάω με γνωστους που ενω μπορούν να μεταβούν σε VDSL δεν το κάνουν επειδή πιστεύουν οτι δεν χρειάζονται παραπάνω ταχύτητα από μια απλή ADSL σύνδεση

Ενημερωτικά, καλό θα ηταν να αναφερθούν μερικές χρήσεις (οχι torrent, usenet..) για να εχουμε μια πληρέστερη εικόνα.

Η κυριότερη για μένα ειναι το μεγαλύτερο upload και η χρήση cloud/back up.

Χαρειτε το οσο μπορειτε, γιατι δεν βλεπω να τσουλαει αυτη η εταιρεια.
Μικρη καλυψη, μεγαλος χρονος αναμονης συνδεσης, απορω με τοσα λιγα εσοδα πως θα καλυψει τα εξοδα της.