Δίλημμα για αγορά TV

Markkou

New member
8 December 2008
7
Καλησπέρα! Η αναζήτηση πληροφοριών για LCD τηλεοράσεις, με έβγαλε στο πολύ ωραίο αυτό φόρουμ, και θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με βοηθήσετε λιγάκι.... Τα δεδομένα έχουν ως εξής : Η τηλεόραση είναι για μικρό δωμάτιο, με απόσταση θέασης 2 το πολύ 2,40m. Θέλω κάτι σε full HD, για να συνδέσω το Playstation 3 για παιχνίδια, αλλά και κανένα blu-ray. Όπως επίσης και για παρακολούθηση απλών SD τηλεοπτικών προγραμμάτων. To έπιπλο μου χωράει άνετα 32άρες, και έτσι έχω ψιλοκαταλήξει στη Samsung LE32A656. Το δίλημμά όμως δημιουργείται επειδή υπάρχει και τη LE40A536. 40" και μου χωράει οριακά(στο ύψος θα έχει αέρα μόνο 1cm, και δεν ξέρω αν είναι καλό για να αερίζεται). Πιστεύω πως μου αρκεί η 32"(ειδικά άμα παίζω PS3 μπορεί να κάθομαι και πιο κοντά) αλλά ο μόνος λόγος που σκέφτομαι τη 40άρα είναι μπας και μπει πουθενά αλλού στο μέλλον, και χρειαστεί το μέγεθος εκεί. Το θέμα είναι να προτιμήσω το μέγεθος ή τα καλύτερα χαρακτηριστικά που έχει η σειρά 6; Πείτε καμιά γνώμη.... Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων....

Κανείς; Να πω επίσης πως λόγω ειδικής προσφοράς η 40Α536 θα μου έρθει 610 , και η 32Α656 685 . Όμως η 32άρα έχει ένα επιπλέον όφελος 130 , και η καθαρή αξία της θα είναι περίπου 555 . Πείτε καμία γνώμη... Αύριο θα γίνει η αγορά και μέχρι το πρωί πρέπει να έχω καταλήξει.....

Εισαι μεταξυ μια 40αρας λιγο υποδιεστερης και μιας 32αρας λιγο καλυτερης , το προβλημα ομως ειναι οτι σε 32" αποκλειεται να ευχαριστηθεις BluRay. Aπο τα 2 μετρα δεν θα βλεπεις καν διαφορα μεταξυ BR και DVD.

Oποτε εγω μαλλον θα σε συμβουλευα να παρεις την 40αρα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το σκέφτομαι πολύ αυτό. Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής. Είχα πάει στο Carrefour στον Άλιμο, και είχε 4 τηλεοράσεις στη σειρά, την 32Α656, μια άλλη 37 LG, μία sony 32άρα, και μια άλλη που δε θυμάμαι, και είχε συνδέσει σε όλες το ίδιο player(μάλλον blu-ray), το οποίο όμως δεν έπαιζε. Έδειχνε ένα μενού με τα περιεχόμενα του δίσκου, και το φόντο πίσω της οθόνης(το μεγαλύτερο μέρος δηλαδή) ήταν μαύρο. Η διαφορά στο μαύρο της samsung ήταν αρκετά μεγάλη προς το καλύτερο....(οι άλλες είχαν ένα "φωτιζόμενο" μαύρο...) Επισης από την άλλη την βρίσκω τη σειρά 6 αρκετά κομψή....

Το μαυρο μπορει να βελτιωθει μεσα απο τα ρυθμιστικα καθε τηλεορασης , συγκεκριμενα με την μειωση της εντασης του οπισθιου φωτεισμου (backlight).

Συνηθως Samsung και Sony εχουν πολυ καλο μαυρο εφοσον μιλαμε για panel S-PVA που χρησιμοποιουν τα ακριβοτερα μοντελα (πχ. 656) , η 536 υποθετω οτι δεν εχει τετοιο πανελ αλλα καποιο ΑΜVA της AU Optronics για λογους συμπιεσης του κοστους.

Το μαυρο μπορει να βελτιωθει μεσα απο τα ρυθμιστικα καθε τηλεορασης , συγκεκριμενα με την μειωση της εντασης του οπισθιου φωτεισμου (backlight).

Συνηθως Samsung και Sony εχουν πολυ καλο μαυρο εφοσον μιλαμε για panel S-PVA που χρησιμοποιουν τα ακριβοτερα μοντελα (πχ. 656) , η 536 υποθετω οτι δεν εχει τετοιο πανελ αλλα καποιο ΑΜVA της AU Optronics για λογους συμπιεσης του κοστους.

Πάντως μία φορά που την είδα από κοντά, μου έδωσε την εντύπωση ότι φοράει το S-PVA πάνελ που φοράνε οι Sony 40V/L4000, δεν βάζω όμως και το χέρι μου στη φωτιά...

Πάντως μία φορά που την είδα από κοντά, μου έδωσε την εντύπωση ότι φοράει το S-PVA πάνελ που φοράνε οι Sony 40V/L4000, δεν βάζω όμως και το χέρι μου στη φωτιά...

Mακαρι να ειναι ετσι αλλα αν δεν κανω λαθος η 558 εχει AUO και γι'αυτο υποθετω το ιδιο για την 536.

Ναι, τις έχω ακούσει κι εγώ αυτές τις φήμες, συγκεκριμένα αν στο serial έχει Α είναι AUO, αν έχει S είναι S-LCD. Δεν έχω καταφέρει πάντως να τις επιβεβαιώσω, προσωπικά όσες φορές έχω δει την 558 σε μαγαζιά, η εικόνα της με παραπέμπει κατευθείαν σε S-PVA. Από την άλλη, ίσως έχω πέσει μόνο σε μοντέλα με κωδικό S... :D :flipout:

Ναι, επειδή σκέφτομαι πως η 40άρα είναι μεγάλη για αυτό το χώρο, και αυτό ίσως να φαίνεται στο τηλεοπτικό σήμα, μάλλον καταλήγω στη μικρή... Για να δούμε...

φιλε παρε την 40αρα εχω σε αναλογη αποσταση 55αρα

το 1 μετρα ειναι υπεραρκετο!!

δες το παρακατω και θα καταλαβεις σε πια αποσταση αξιζει να βλεπεις full hd

Τελικά πήρα την 32άρα! Και είμαι πλήρως ευχαριστημένος από αυτό το λίγο που έχω προλάβει να την δω! Για το χώρο μου είναι τέλειο το μέγεθος τελικά,και με βόλεψε. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.