Δημιουργία ήχου 60% ταινία 40% μουσική

Papailiasgt

New member
9 November 2013
61
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά. Δεν υπάρχει πιο σοβαρή σελίδα από την avclub για να βοηθήθεις σε θέματα εικονας -ήχου. Από πλευράς εικόνας η αγορά έχει γίνει με επιτυχία. Από πλευράς ήχου παιδιά τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα και αρχάριους σαν εμένα. Δοκίμασα αποτυχημενα παιδάκι τότε να εμπιστευτω κάποιον πωλητή και να πάρω ένα ηχοσυστημα σε κομμάτια εκείνη την εποχή που δεν έπαιξε ποτέ. Αυτήν την φορά θέλω την βοηθεια σας. Θέλω σιγά σιγά να φτιάξω ένα σύστημα ήχου για αρχή να βλέπω ταινιουλες και με τον καιρό να ολοκληρωθεί και για μουσική.ποσο λέτε να μου κοστίσει; πείτε αν μπορείτε λύσεις μέτριου budget αλλά και ακριβού. Σιγά σιγά θα γίνει η διαδικασία υλοποίησης. Το μέγεθος του σαλονιού μου είναι 40 τετραγωνικά. Ευχαριστώ πολύ παιδιά προκαταβολικά.

Re: Δημιουργία ήχου 60% ταινία 40 μουσική.

Το μέτριο μπάτζετ είναι σχετικό, πόσα ακριβώς είσαι διαθέσιμος να ξοδέψεις; Επίσης ποιες θα είναι οι πηγές σου αν έχεις, και γενικώς τι θες να περιλαμβάνει αυτό το μπάτζετ, ενισχυτή, ηχεία 5.1 με υπογούφερ, καλώδια, έπιπλο;

Απάντηση: Re: Δημιουργία ήχου 60% ταινία 40 μουσική.

Θα ξεκινήσω με αγορά ενισχυτη , 4 ηχεία και γουφερ. Εφόσον θα το φτάσω και για μουσική θα χρειαστω αλλά 2 ηχεία με τον καιρό. Δεν ξέρω ποσά πρέπει να δώσω. Θα με φτάσει ένας ενισχυτης 5.1 για να παίξει και μουσική η πρέπει να πάω σε 7.1; Μεγάλο δεν τον λες τον χώρο. Μήπως τα 7 ηχεία τον μπουκωσουν ; Αλλες τιμές παίζουν σε συστηματα 5.1 άλλες τα 7.1. Δεν διαθέτω και ένα πεντοχιλιαρο. Για αρχή θα έδινα 1500 και με τον καιρό να έκανα και το upgrade.

Οταν λες 4 ηχεία, εννοείς δύο μπροστά που θα παίζουν και τους διαλόγους στις ταινίες και δύο πίσω περιφερειακά να φανταστώ έτσι; Τι ακούσματα έχεις ώστε να σε βοηθήσουν μέλη που έχουν εμπειρία σ αυτό το κομμάτι και τι σκέφτεσαι ως πηγή ή μάλλον τι μορφής υλικό έχεις;

Από τα μηχανήματα που είχες πάρει τότε, υπάρχει κάτι ακόμα και αν ναι τι είναι αυτά; Μήπως και μπορούν να χρησιμεύσουν στην αλυσίδα σου και μειώσεις το κόστος συνολικά ή να σου περισσέψει ώστε να πάρεις κάτι καλύτερο στο σύστημα που θα φτιάξεις.

Οχι παιδιά δεν υπάρχει τίποτα τώρα πια. Καινούργια αρχή κάνω. Δεν υπάρχει ενισχυτης ούτε ηχεία. Θα στήσω κάτι από την αρχή. Τα πάντα καινούργια.

Όταν λες ότι στην αρχή θέλεις να στήσεις Home Cinema και αργότερα να το ολοκληρώσεις για μουσική, σκέφτεσαι την αγορά δύο ουσιαστικά ξεχωριστών συστημάτων (πχ δύο ενισχυτές και άλλα ηχεία για τη μουσική);

Για σας παιδια ωδες εγγυηση ριξε μια ματια απο αυτον ψωνιζω 7 χρονια
εχει πακετακι ηχειων η να παρεις clips η wharfedale diamond . Οι φθηνει (250ευρο 5.1) ενισχυτες ολοι κανουν την δουλεια τους μια χαρα
αλλα μιας και λες εχεις 40 τμ σαλονι που ειναι μεγαλο πιστευω μπορεις να κινηθεις σε πισω ηχεια και μεγαλα μοντελα ραδιοενισχυτων στα 500 ευρο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εχει πακετακι ηχειων η να παρεις clips η wharfedale diamond . Οι φθηνει (250ευρο 5.1) ενισχυτες ολοι κανουν την δουλεια τους μια χαρα
αλλα μιας και λες εχεις 40 τμ σαλονι που ειναι μεγαλο πιστευω μπορεις να κινηθεις σε πισω ηχεια και μεγαλα μοντελα ραδιοενισχυτων στα 500 ευρο.

για sub προτεινω 12ιντσο Velodyne impact λογω μεγαλου χωρου η Jamo

Όταν λες ότι στην αρχή θέλεις να στήσεις Home Cinema και αργότερα να το ολοκληρώσεις για μουσική, σκέφτεσαι την αγορά δύο ουσιαστικά ξεχωριστών συστημάτων (πχ δύο ενισχυτές και άλλα ηχεία για τη μουσική);
Οχι φίλε. Με ένα σμπάρο δυο τριγωνια δεν μπορώ να πετύχω; Για να σε βοηθήσω, το σαλόνι μου είναι 40 τετραγωνικά. Ενίσχυτης 7.1 με 7 ηχεία σε τέτοιο χώρο θα μου πέσει πολύ η λίγο. Αν είναι καλός ο χώρος για ένα σύστημα 7.1 θέλω να ξέρω τι ενισχυτες παίζουν στην αγορά καλοί " value for money" ; Και με τι ηχεία; Αν όχι σύστημα 5.1 θα μπορώ να κάνω και καμία γιορτή η δεν κάνουνε για τέτοια; Σας δυσκολευω ρε παιδιά είμαι πολύ αρχαριος;;

για sub προτεινω 12ιντσο Velodyne impact λογω μεγαλου χωρου η Jamo
μπαίνω να κοιτάξω και από εκεί φίλε μπας και σας δείξω κάτι να γίνει συζήτηση.

Για καλή αναπαραγωγή μουσικής θα πρέπει να πας σε δικάναλο σύστημα. Αφού όμως προτεραιότητά σου είναι οι ταινίες, και αφού σκέφτεσαι να το "στήσεις" βήμα βήμα, θα σου πρότεινα καταρχάς τα περισσότερα χρήματα να τα δώσεις για τον ενισχυτή και τα main ηχεία. Για ενισχυτή θα πρότεινα Marantz μιας και όπως πολλοί θεωρούν ότι από τους AV ενισχυτές είναι οι πιο μουσικοί.

Δεκαράκι με μεγάλο διπλό πηνίο και σοβαρό ενισχυτή. Επίσης και DSP και ισοστάθμιση και τηλεχειρισμό και από εισόδους-εξόδους πλήρες. Αφού μιλάμε για το συγκεκριμένο κατάστημα. Δεν είναι μόνο οι ίντσες που κάνουν ένα sub καλό. Επίσης μαγικά δεν γίνονται με λίγα χρήματα.

Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία ήχου 60% ταινία 40 μουσική.

Οχι φίλε. Με ένα σμπάρο δυο τριγωνια δεν μπορώ να πετύχω; Για να σε βοηθήσω, το σαλόνι μου είναι 40 τετραγωνικά. Ενίσχυτης 7.1 με 7 ηχεία σε τέτοιο χώρο θα μου πέσει πολύ η λίγο. Αν είναι καλός ο χώρος για ένα σύστημα 7.1 θέλω να ξέρω τι ενισχυτες παίζουν στην αγορά καλοί " value for money" ; Και με τι ηχεία; Αν όχι σύστημα 5.1 θα μπορώ να κάνω και καμία γιορτή η δεν κάνουνε για τέτοια; Σας δυσκολευω ρε παιδιά είμαι πολύ αρχαριος;;

μπαίνω να κοιτάξω και από εκεί φίλε μπας και σας δείξω κάτι να γίνει συζήτηση.

ευχαριστω για την αποδοχη σου. Γραφω πολυ υπευθηνα μην σε νοιαζουν οι ενισχυτες τα ηχεια προσεξε πολυ. Συγχωρεμενος για την αρχαιοτητα σου

Δεκαράκι με μεγάλο διπλό πηνίο και σοβαρό ενισχυτή. Επίσης και DSP και ισοστάθμιση και τηλεχειρισμό και από εισόδους-εξόδους πλήρες. Αφού μιλάμε για το συγκεκριμένο κατάστημα. Δεν είναι μόνο οι ίντσες που κάνουν ένα sub καλό. Επίσης μαγικά δεν γίνονται με λίγα χρήματα.

Οχι δεκαρακι γιατι εχει μεγαλο χωρο πρεπει να ειναι 12 οι ιντσες. ολοι οι ενισχυτες ειναι σοβαροι ισοσταθμιση απαγορευεται στο hi-end .
με συγχωρειται με λιγα χρηματα γινονται θαυματα . Εδωσα 1100 ευρο και πηρα 7 δορυφορους ενα σαμπ εναν ενισχυτη ενα λαπτοπ και μια τηλεοραση 42 3d. Καλα ειμαι :fahne90:

Οχι δεκαρακι γιατι εχει μεγαλο χωρο πρεπει να ειναι 12 οι ιντσες. ολοι οι ενισχυτες ειναι σοβαροι ισοσταθμιση απαγορευεται στο hi-end .
με συγχωρειται με λιγα χρηματα γινονται θαυματα . Εδωσα 1100 ευρο και πηρα 7 δορυφορους ενα σαμπ εναν ενισχυτη ενα λαπτοπ και μια τηλεοραση 42 3d. Καλα ειμαι :fahne90:

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Ότι μας διαβάζουν. Αλλιώς δεν υπάρχει θέμα. Ιδιαίτερα οι καινούργιοι στο χόμπυ και καλό είναι να τους λέμε σωστά πράγματα. Όχι ό,τι νάναι.

και πλεον ηχος μουσικη και τανιες ειναι το ιδιο πραγμα στον εξοπλισμο προσωπικη εκτιμιση. Χαιρε.

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Ότι μας διαβάζουν. Αλλιώς δεν υπάρχει θέμα. Ιδιαίτερα οι καινούργιοι στο χόμπυ και καλό είναι να τους λέμε σωστά πράγματα. Όχι ό,τι νάναι.

δηλαδη με υποτιμας? μιλαω πολυ σοβαρα και δεν γραφω οτι να ειναι αλλα την πραγματικη μου πειρα

η μουσικη δεν ειναι χομπι αλλα ηθος και πολιτισμος κουλτουρα απολαυση χαρα και εξευγενισμος

δηλαδη με υποτιμας? μιλαω πολυ σοβαρα και δεν γραφω οτι να ειναι αλλα την πραγματικη μου πειρα

Η οποία είναι ποια; με AVR αρχαίο και ότι 150βαττ στο σαμπ το κάνουν καλό γιατί... είναι 12 ίντσες; Μπουγάδα θα απλώσουμε και μου μιλάς για τα τετραγωνικά με τη διάμετρο του σαμπ;

Αλλά ξέχασα εσύ φτάνεις στα.... 125dB. Ε άσε αυτός να φτάσει στα 124 επειδή εμείς δεν ξέρουμε... .

Η οποία είναι ποια; με AVR αρχαίο και ότι 150βαττ στο σαμπ το κάνουν καλό γιατί... είναι 12 ίντσες; Μπουγάδα θα απλώσουμε και μου μιλάς για τα τετραγωνικά με τη διάμετρο του σαμπ;

Αλλά ξέχασα εσύ φτάνεις στα.... 125dB. Ε άσε αυτός να φτάσει στα 124 επειδή εμείς δεν ξέρουμε... .
ok που βρίσκομαι λοιπόν σας εδειξα κάποιους ενισχυτες. Πως τους βλέπετε;; Επίσης αυτό το woofer http://www.odes.gr/shop/ixeia/ixeia...yfer/velodyne-impact-10-10q-12black-timi.html