Όπως γράφω και στον τίτλο μετακομίσαμε πρόσφατα με τη συμβία σε μια τριώροφη μεζονέτα και τη χωρίσαμε δημοκρατικά, αυτή πήρε τους δυο πάνω ορόφους και εμένα μου άφησε τον κάτω για να κάνω όπως λέει το ψώνιο μου, λοιπόν έχουμε και λέμε ο χώρος στο υπόγειο είναι 30 τμ περίπου και θα γίνει εξ ολοκλήρου play room, το σχήμα του χώρου είναι παραλληλόγραμμο με μήκος 6,65 μέτρα, πλάτος 4 μέτρα και ύψος 2,60 μέτρα, (ανεβάζω φωτογραφίες του χώρου), η θέαση θα γίνετε σε συνθήκες συσκότισης και η απόσταση θέασης αφού σκέφτομαι να ανοίξω στις 120 ίντσες θα είναι 4 μέτρα περίπου, για οθόνη χρησιμοποιηθεί ο τοίχος αφού στοκαριστεί και βαφτεί σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει ο καλός φίλος Γιάννης Χατζηγεωργίου, ή σκέφτομαι και τη λύση να βαφτεί είτε μουσαμάς, είτε μελαμίνη, η κάτι άλλο και να τοποθετηθεί στον τοίχο . Το κύριο θέμα είναι η επιλογή βιντεοπροβολέα, γιατί μπορεί με το home theater να ασχολούμαι από 1997, αλλά στην εικόνα πάντα άλλαζα λόγο χώρου του παλαιού σπιτιού τηλεοράσεις και αυτή τη στιγμή έχω κρεμασμένη στο σαλόνι μια LG pz950 60’’ όπου πριν είχε αναλάβει το ρόλο του μέσου προβολής εικόνας του συστήματος. Άρα όπως καταλαβαίνετε στο θέμα της βιντεοπροβολής είμαι παντελώς άσχετος και μόνο τον τελευταίο μήνα μαθαίνω το χώρο από site εντός και εκτός Ελλάδος.
Τώρα, το μπάτζετ είναι αρχικά 700 με 1000 ευρώ και σε περίπτωση που δε βρεθεί κάτι αξιόλογο για το χώρο μπορεί να φτάσει βία τα 1500 ευρώ, έχω διαβάσει έως τώρα για τον optoma 141, τον benq 1070+ σε dlp και από lcd τον Epson 6600, στους dlp αυτό που φοβάμαι είναι το rainbow effect και πάνω σε αυτό αν ξέρει κάποιος να μου συστήσει κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που να έχει χώρο επίδειξεις, η θα εκτιμούσα κάποιος φίλος από τη Θεσσαλονίκη που έχει projector dlp να μου επιτρέψει να κάνουμε μια δοκιμή ώστε να δούμε αν είμαστε από τους λίγους άτυχους που μας πιάνει το rainbow effect.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας και θα διαβάσω με προσοχή όλες τις προτάσεις σας.

Τώρα, το μπάτζετ είναι αρχικά 700 με 1000 ευρώ και σε περίπτωση που δε βρεθεί κάτι αξιόλογο για το χώρο μπορεί να φτάσει βία τα 1500 ευρώ, έχω διαβάσει έως τώρα για τον optoma 141, τον benq 1070+ σε dlp και από lcd τον Epson 6600, στους dlp αυτό που φοβάμαι είναι το rainbow effect και πάνω σε αυτό αν ξέρει κάποιος να μου συστήσει κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που να έχει χώρο επίδειξεις, η θα εκτιμούσα κάποιος φίλος από τη Θεσσαλονίκη που έχει projector dlp να μου επιτρέψει να κάνουμε μια δοκιμή ώστε να δούμε αν είμαστε από τους λίγους άτυχους που μας πιάνει το rainbow effect.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας και θα διαβάσω με προσοχή όλες τις προτάσεις σας.