Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

ο epson 660 αν θυμαμαι που τον ειχα δει διπλα διπλα απο τον benq w1500 ηταν πολυ καλος σε φως, σε ευκρινεια, σε προσιτη και πολυ οικονομικη λαμπα, αλλα το μαυρο του χειροτερο απο του w1500.

ναι μου ξεφυγε το ψηφιο. Αυτος.
Νομιζω οτι μεχρι το χιλιαρικο, οι dlp ειναι μονοδρομος.

Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Ποιο LCD στο χιλιάρικο βγάζει καλύτερο μαύρο από τα DLP?

Μιλάω για κατηγορία διχιλιαρου (επειδή ο φίλος είπε οτι μπορεί να παει μέχρι τα 1500 - έχει ήδη πλησιάσει το διχιλιαρο / αν δε μιλήσουμε για μτχ, το "χει" άνετα)

Και η γνώμη μου ειναι οτι η κατηγορία διχιλιαρου δικαιολογεί απόλυτα τη διαφορά κόστους από αυτή του χιλιαρικου (και θετει το κάτω όριο για ένα αξιοπρεπές / καλό μαύρο - που ξεχναει κανείς στα 1000 ευρώ)

(τα DLP "επιβιώνουν" ακόμα μόνο στα πολύ χαμηλά κόστη / ποιότητα και στα business μοντέλα (όπου πάλι θέμε Φως και δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα (μαύρο)))

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Τα DLP επιβεβαιώνουν τα πολύ χαμηλά κόστη ή τα πολύ υψηλά. Πάντα για H.C. μιλώντας..

Στα πολύ ψηλά, ειναι μεγάλη η κουβέντα....

Θεωρώ οτι επιβιώνουν για λόγους που δεν αφορούν την ποιότητα (μαύρο) - ναι, ξέρω οτι δεν ειναι η μόνη παράμετρος ποιότητας αλλά ειναι η βασικότερη - αλλά πάλι το πολύ φως.

DLP δλδ υψηλής κατηγορίας θα παρει (αν πάρει...) κάποιος που θέλει πολλές ίντσες και αναγκαστικά πολύ φως και ο οποίος ειναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα "μαύρο".

Οι DLP είναι μονόδρομος μέχρι τα 2.000 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι και αξιοπρεπές μαύρο παίρνεις κατά κάποιο τρόπο (συνδυασμός υψηλού ansi μέτριο on/off) και ησυχάζεις για όλα τα υπόλοιπα μια και καλή (σύγκλιση, ανομοιομορφία, ευκρίνεια, αξιοπιστία σε βάθος χρόνου, κ.τ.λ).
Στα 2000 και πάνω δεν έχει νόημα να πάς σε DLP, διότι δεν υπάρχουν μοντέλα (βέβαια αν π.χ ο Runco LS5 ήταν στην κατηγορία των 2000 ευρώ πάλι σε DLP θα πήγαινες που λέει ο λόγος..) και η λύση είναι μονόδρομος, epson TW9200.

Οι παραπάνω προβολείς χάνουν κατά κράτος ακόμη και από μια καλή LCD τηλεόραση σε θέαση σκοτεινών σκηνών οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι ανούσια.
Το άλμα στην ποιότητα εικόνας έρχεται μόνο από μια εταιρία στους προβολείς και αυτή είναι η JVC.
Eκεί έχουμε προβολείς που ξεφτυλίζουν κυριολεκτικά τις LCD τηλεοράσεις και κοντράρουν στα ίσια ακόμη και τις καλύτερες υλοποιήσεις PLASMA.

Tο νούμερο ansi contrast (που στις PLASMA είναι πολλαπλάσιο) δεν λέει όλη την αλήθεια για την αίσθηση μαύρου που παίρνουμε σε σκοτεινές σκηνές διότι σε αυτές δεν υπάρχει 100% λευκό στην μισή εικόνα, όπως στο πατερνάκι του ansi contrast.
Στις σκοτεινές σκηνές έχουμε απόλυτο μαύρο, διαβαθμίσεις του γκρί μέχρι 30-40% και ελάχιστα σημεία με πάνω από 40% (που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν το 50% της επιφάνειας της εικόνας), άρα ρόλο παίζει ο συνδυασμός του on/off και του ansi contrast και όχι αποκλειστικά ένα από τα δύο.

Μόνο από νούμερα on/off και ansi contrast (όπως τα "γενικά" που αναφέρω από κάτω) μπορείς εύκολα να βγάλεις συμπέρασμα για το πως αποδίδουν οι προβολείς στις σκοτεινές σκηνές καθώς και το ποσοστό διαφοράς τους.

DLP 2.000:1 500:1
LCD/SXRD 5.000:1 300:1
LCOS 50:000:1 400:1

Προσωπικά αν επέλεγα προβολέα σήμερα και δεν διέθετα τα χρήματα για JVC θα πήγαινα σε DLP, πλήν των περιπτώσεων περιορισμού του χώρου μου (μεγάλο zoom, μεγάλη χρήση του lens shift) όπου θα επέλεγα τον epson 9200 και σε καμία περίπτωση ενδιάμεσα μοντέλα όπως ο 6600.

Το θέμα RBE για εμένα δεν υφίστατε κάν διότι στις δυο δεκαετίες που ασχολούμαι με βιντεοπροβολείς δεν έχω ακόμη γνωρίσει άνθρωπο που να μην μπορεί να δει DLP προβολέα εξαιτίας του RBE. To φαινόμενο μπορεί να είναι ορατό σε κάποιους άλλα μέχρι εκεί, αυτή είναι η άποψη μου.

Eπίσης...καλημέρα σε όλους -bye-

Αν κάθοταν και διαβάζε το νήμα ο φίλος μας που ενδιαφέρεται για αγορά projector θα μας ποσταρε κανένα ipad στον τοίχο :flipout:. Συνεπως Tα offtopic μηνύματα μεταφέρθηκαν εδώ

http://avclub.gr/forum/showthread.php/141397-O-τζίβης-ο-700άρης-αποκάλεσε-γατάκι-την-παννυ-65vt20

Το σίγουρο είναι ότι ο χώρος του φίλου μας έχει τις προδιαγραφές με κατάλληλο treatment να κάνει όποιο προβολέα αγοραστεί να παιξει κοντά στα όρια του.

Εύχομαι με το καλό να τον δούμε τελειωμένο και να του χαρίσει ατέλειωτες ώρες προβολής.

Δυστυχως ανηκω στην κατηγορια των ανθρωπων που βλεπουν rbe και ζαλιζομαι αρκετα απο αυτο.
Ετσι περιοριστηκα σε εναν επσον 6000 που αποδειχθηκε αξιοπρεπεστατος.
Οσο για το μαυρο, να ξες οτι το πρωτο ειναι ο χωρος. Πχ ο δικος μου δειχνει σιγουρα καλυτερα απο ολους τους jvc σε σαλονια σπιτιων λογω σκουρου γκρι δωματιου με ακουρο γκρι πατωμα και τελεια συσκοτιση.

Να τονισουμε δε οτι στην κινηματογραφικη αισθηση μεγαλη σημασια εχει και ο ηχος! Οποτε να φροντισεις να μεινει μπατζετ και για αυτον.
Για οθονη η γυψοσανιδα ειναι πολυ καλη επιλογη, αυτο εκανα κι εγω. Αν μπορεις προσπαθησε να εντοιχισεις η να κρυψεις καλα τα καλωδια σου και να χαρεις τον χωρο σου καθε μερα γιατι με τις υποχρεωσεις μας μενει πολλες φορες μονο το μερακι της κατασκευης!

Είδα σε κατάστημα προβολέων δίπλα δίπλα συγκριτικά w1070+ Και tw 6600.

Σχόλια .
Ο 6600 λίγο καλυτερη ευκρίνεια.
Ωστόσο σε μαυρο κατα πολυ καλύτερος ο dlp !!!!! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση μιας και ο 6600 ειναι διπλάσιας αξίας, αλλα μου το επιβεβαίωσε και ο πωλητής (προς τιμή του ) οτι ο 1070 είχε καλύτερο μαυρο.
Να σημειώσω οτι είμαι άπειρος , αλλα η διαφορα ήταν εμφανέστατη !!!!

Μετα απο ψαξιμο σε διαφορα site μαλλον καταληγω στον 1070+ και μιας και δεν υπαρχει δυνατοτητα να τον δω καπου εδω θεσσαλονικη θα το ρισκαρω οσο αφορα το rainbow effect, το πολυ πολυ τον πουλαμε και παμε στον 9200.
Τωρα ο τοιχος περνει πανι 135 ιντσες ανετα, θα εχει προβλημα ομως να το σηκωσει ο 1070+ μηπως θα πεσει πολυ η ποιοτητα εικονας, η φωτηνοτητα και θα ηταν καλυτερα να παω σε μικροτερες ιντσες πχ 120 ιντσες;

Γιαννη το μηκος του χωρου απο την οθονη εως τον πισω τοιχο ειναι 6.65 μετρα. Συμφωνα με το projectorcentral η αποσταση θεασης ειναι γυρω στα 4.5 μετρα αρα μας περνει ανετα για πανι 135"

Last edited by a moderator:
Μεγειά σου και να γράψεις εντυπώσεις! Θυμάμαι όταν είχα κάνει και εγώ την παραγγελία του 1070 με την ελπίδα όλα να πάνε καλά (τελικά όλα καλά πήγαν!)

Ειμαι σιγουρος οτι θα παει καλα η διαδικασια, εχω διαβασει αριστες κριτικες για το καταστημα avart εδω μεσα.

Ναι, δεν αναφέρομαι στο κατάστημα, και εγώ απο εκεί τον πήρα. Είχα αγωνία να δω αν θα κάτσει καλά στον χώρο μου, αν θα μου αρέσει η εικόνα, αν θα βλέπω, αν θα το βαρεθώ.

Τελικά για τους πρώτους 1-2 μήνες δεν πίστευα την εικόνα που έβλεπα. μετά από 1,5 χρόνο είμαι ακόμα πολύ ευχαριστημένος.

Την ίδια αγωνία έχω και εγώ αφου να φανταστεις 3 μήνες έχουμε που μετακομίσαμε, και αφού τον παρήγγηλα χθές μ' έπιασε η όρεξη να συνδέσω τον πολυκάναλο με τα ηχεία και παιδευόμουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, αφού βέβαια αμέσως μετά την παραγγελία πήγα πήρα καλώδια, όπως και ναχει σήμερα το AVART τον στέλνει όπως με ενημερώσανε χθές και αύριο παραλάμβάνο το σαββατοκυρικο έχει δοκιμές στον τοίχο για να δώ τη κάνω με οθόνη.

Τελικά μετα απο ενημέρωση απο AVART παραλαμβάνω αυριο το μηχανακι, Τώρα διαβάζωντας τα θέματα για οθόνη ιδιοκατασκευής που είχει ανοιξει ο Γιάννης παλαιότερα μου κινησε το ενδιαφέρον το όλο project με λίγο ψαξιμο στο ιντερνετ βρήκα στο amazon αυτο το black out πανι σε σχετικά καλή τιμή με ξυλεία απο praktiker π.χ μπορεί να βγεί με 100 ευρώ περίπου οθόνη 135" η ακόμη και 150" Το θέματα είναι 1) Το παρακάτω πάνι κάνει για τη φωτινότητα του συγκεκριμένου προβολέα 2) Μήπως ο πρόβολέας δε σηκώνει 130 η 150 ιντσες και έχουμέ πτώση σε ποιότητα εικόνας και αναγναστικά θα πρέπει να κατέβουμε σε ίντσες; http://www.amazon.com/Carls-Blackou...4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1429774736&sr=1-4