ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

επειδη μου εχει σπασει τα νευρα η ολη κατασταση με το htpc και μου φαινεται θα το σουταρω γιατι ως γνωστο το σεταρισμα του θελει χρονο και υπομονη και εγω ειδικα χρονο δεν διαθετω,παιζει προβλημα hardware για τα κομπιασματα που εχω(vga ας πουμε...)ή ειναι θεμα software και ρυθμισεων??

Ωραια!

Τετοια να διαβαζω, ακομη δεν τον πηρα.....

Ως specs το hardware σου είναι υπέρ-υπέρ αρκετό, οπότε κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα software setup. Αν επιμείνεις λίγο θα έρθει.

Εκτός φυσικά αν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με κάποιο εξάρτημα, αλλά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα είχες απλά "κομπιάσματα".

Για πόσο σοβαρά "κομπιάσματα" μιλάμε; Slideshow κατάσταση ή απλά που και που (στα δύσκολα) κάνει ένα σπασιματάκι;

σε κοντινα-αργα γυρισματα της καμερας οπως παραδειγμα μετα την τελευταια μαχη(x-men) που ξεκινα η καμερα και γυριζει προς την γεφυρα και στην επομενη σκηνη στο κοντινο με τις ταφοπλακες(μακρια απο εμας)οπου εκει ειναι εντονο το προβλημα της κινησης...

Εγω παντως με παλιο μηχανημα xp2800 vga 9600se 512mb ram και powerdvd 7.3
δεν εχω το παραμικρο προβλημα στην γνωστη τηλεοραση με αναλυση 1024χ768.
Ακομα και σε αρχειο mkv με bsplayer αφου περασα matroska splitter παιζει ανετα
με χρηση cpu περιπου 60%

File petros37 μιλαμε ΜΟΝΟ για hddvd kai bluray και ειδικα αυτα που ειναι κωδικοποιημενα με avc - vc1 codec.
Για τα υπολοιπα δεν υπαρχει προβλημα με "μικρους" επεξεργαστες και καρτες γραφικων.
To xmen 3 σε bluray γονατιζει ακομη και τον core 2 duo Intel 6600 !

File petros37 μιλαμε ΜΟΝΟ για hddvd kai bluray και ειδικα αυτα που ειναι κωδικοποιημενα με avc - vc1 codec.
Για τα υπολοιπα δεν υπαρχει προβλημα με "μικρους" επεξεργαστες και καρτες γραφικων.
To xmen 3 σε bluray γονατιζει ακομη και τον core 2 duo Intel 6600 !

Γιαννη-μιλαμε με hard-acceleration ενεργοποιημενο και χρηση cpu(την ωρα των δυσκολων σημειων)60-65%..
εαν απενεργοποιησω το h/a εκει η cpu βαραει κοκκινο(λογικο νομιζω).δεν νομιζω να του ειναι "λιγος" ο 6600 και η 1650pro.εαν ειναι ετσι τοτε πρεπει να αναθεωρησουμε πολλα που εχουμε πει εδω σχετικα με απαιτησεις hardware...

Re: Απάντηση: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

Ε, οχι και τον 6600! Νερακι παιζει!

αυτο λεω και εγω ρε Τακη...του π&^*η εαν δεν παιζει με αυτο το hardware...
δηλαδη εαν μεθαυριο "δυσκολεψει" η κωδ/ση των αρχειων HD θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε???

Last edited by a moderator:
To Anandtech ειχε παλαιοτερα βαλει ως minimum req για αυτη την ταινια 6600 και ΑΤΙ 1950προ.
Παντως ειναι η εξαιρεση και αποκλειεται να δυσκολεψει το encoding.

Re: Απάντηση: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

To Anandtech ειχε παλαιοτερα βαλει ως minimum req για αυτη την ταινια 6600 και ΑΤΙ 1950προ.
Παντως ειναι η εξαιρεση και αποκλειεται να δυσκολεψει το encoding.

παιζει δηλαδη να φταιει η καρτα γραφικων???
παντως και οι τυποι στο περιοδικο ηχος που εκαναν ενα μινιτεστ προτεινουν 1950pro...τυχαιο??

Εμμ, εγω εγραψα το αρθρο στον ΗΧΟ (με τον Ηλια τον Λαμπο) οποτε λογικο ειναι να την προτεινω! :D

Γιαννη-μιλαμε με hard-acceleration ενεργοποιημενο και χρηση cpu(την ωρα των δυσκολων σημειων)60-65%..
εαν απενεργοποιησω το h/a εκει η cpu βαραει κοκκινο(λογικο νομιζω).δεν νομιζω να του ειναι "λιγος" ο 6600 και η 1650pro.εαν ειναι ετσι τοτε πρεπει να αναθεωρησουμε πολλα που εχουμε πει εδω σχετικα με απαιτησεις hardware...

Αφού παίζει η ταινία με το h/a τι πρόβλημα υπάρχει? Προσπαθείς να μαντέψεις τι αρχεία θα βγουν? Αμ δεν είναι έτσι οι υπολογιστές. Αντί να κάτσεις να απολαύσεις αυτό που έφτιαξες κοιτάς να δεις πως θα συμπεριφερθεί στο μέλλον! Μετρήσεις από δω, μετρήσεις από κει... γι αυτό το έφτιαξες? Εμένα χτυπάει στα δύσκολα σημεία 80-85% και έχω την 1950pro με 512ΜΒ. Ε και? Μια ταινία είναι που στο κάτω κάτω παίζει. O james bond Που είναι ταινία αναφοράς νερό παίζει. Τι αγχώνεσαι? -bye-

σε dvd αλλα και σε ενα κλιπακι 720π που εχω...

Νομιζω οτι ο φιλος ανεφερε οτι εχει προβλημα και σε dvd για αυτο εγραψα το δικο μου συστημα