Πρωτιά για τις τρικολόρε μόνες κυρίες: https://www.dpreview.com/challenges/Entry.aspx?ID=1258725"A simple conversation for the new men now and again
Makes a touchy situation when a good face come into your head."
View attachment 254705
(Canon EOS M6 Mark II & Canon EF-M 32mm f/1.4 STM. 1/500 sec, f/2.50, ISO500; 6960 x 4640, edited & resized 1200 x 800)
"Long you live and high you fly
Smiles you'll give and tears you'll cry
And all you touch and all you see
Is all your life will ever be"
View attachment 260499
(Canon EOS M6 Mark II & Sigma 56mm f/1.4 DC DN Contemporary: 1/125 sec, f/1.40, ISO400; originally 6960 x 4640, cropped, dublicated, edited & resized)
Ναι. Φυσικός, χθεσινός.Ο δρομέας ειναι? ο φωτισμός φυσικός ή post?
Ευχαριστώ.Πολύ καλές !
Με ποιο fisheye ? Laowa, Meike, 7artisan ?
Σε ρώτησα γιατί εχτές συμπτωματικά είδα μερικά ενδιαφέροντα δείγματα από τον 7Artisan που δίνει πλήρες κύκλο και έψαξα τα reviewΕυχαριστώ.
Με 4mmf2.8 Laowa για Μ43.
Πάρα πολύ καλός φακουδάκος για 150€ (μεταχειρισμένος).
Μικροσκοπικός, καλοφτιαγμένος και με πολύ ωραία sunstar σε >f8.
Λίγο μπελαλίδικος βέβαια στη χρήση (βλέπεις καθαρά τη χειρολαβή της κάμερας και ενίοτε το χέρι, αλλά εσύ έχεις ΟΜ3 και δεν θα τα έχεις αυτά). Βέβαια αυτό θα το έχεις με όλους τους 4mm κινέζικους φακούς (δηλαδή πάνω από 200μοίρες γωνία θέασης).
Τον προτείνω γιατί είναι πολύ καλό VfM (μεταχειρισμένος πάντα).
Ναι, το έχω ψάξει και έχω δει ότι έχουν λύσει κάποια θέματα με τον Laowa (και υπάρχει και ως Meice 4mmf2.8 με ίδια σχεδίαση).Σε ρώτησα γιατί εχτές συμπτωματικά είδα μερικά ενδιαφέροντα δείγματα από τον 7Artisan που δίνει πλήρες κύκλο και έψαξα τα review
κοίταζα λοιπόν το συγκριτικό του Richard Wong μεταξύ Laowa και 7Artishan fisheye και έλεγε αυτό ακριβώς ότι o 7Artisan είναι λίγο πιο μακρύς και έτσι γλιτώνεις τα δάχτυλα - γκριπ από το ευρύ κάδρο που δίνει σε αντίθεση με τον κοντό Laowa 4mm/2.8 όπου δεν χαρίζει κάστανα ,
το μειονέκτημα είναι ότι ο 7Artisan 4mm/2.8 είναι λίγο πιο βαρύς και δεν έχει κλικ το δαχτυλίδι διαφράγματος αλλά είναι φθηνότερος από τον Laowa και τον χειρίζεσαι λίγο πιο εύκολα λόγω ότι τα χειριστήρια διαφράγματος - εστίασης απέχουν. Τον έχω στα υπόψην γιατί ο Laowa είναι ακριβότερος και δεν είναι και φακός που τον βρίσκεις εύκολα στα μτχ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.