Δημητρούλα μου .....γεια σου !

Είχα τη τιμή να ταξιδέψω με τη Δημητρούλα το 1997 από Ρόδο γιά Πειραιά. Φύγαμε το απόγευμα καί φτάσαμε το επόμενο πρωινό. Σας πληροφορώ ότι δεν έκλεισα μάτι όλη τη νύκτα.

Εναλλακτική λύση ήταν τότε η Ροδάνθη καί τα πλοία της ΔΑΝΕ.

Το έχετε ακούσει το τραγούδι για την "Άγια Κυριακή" ;
"Αλεξάνδρεια Ραφήνα πήγαινε τα χρόνια εκείνα
και για μπάρκο μες στα αμπάρια είχε όλο παλικάρια..."
Ε, η Δημητρούλα είναι ..η "Αγια Κυριακή" ανακατασκευασμένη και ξαναβαμένη :flipout:

Με την Δημητρούλα το 96 ή 97 θα ήτανε; Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη 36 ώρες. Μόλις φάνηκε η πόλη στον ορίζοντα νόμισα ότι βλέπω την Νέα Υόρκη .

Υπάρχουν και χειρότερα λέγε με "Παναγία της Τήνου" μεγάλη η χάρη της, (Σαντορίνη - Σύρος 10-12 ώρες, Ανάφη-Λαύριο ...κάτι μέρες), που ενώ νομίσαμε ότι αποσύρθηκε ακούγονται φήμες για επιστροφή της.

Πάντως ντρέπομαι τους τουρίστες όταν τυχαίνει να τους συναντώ σε κανα τέτοιο σκυλοπνίχτη που αναγκαστικά λόγω διαμονής χρησιμοποιώ.

Δέν ξέρω ????τον εφοπλιστή με το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ που αναφέρεται ολοι οι προηγούμενοι....
Αλλά ποιός δίνει άδεια ναυσιπλοϊας???στον κάθε σαπιοκάραβο???
Εγώ???εσείς??? ή κάποιοι άλλοι που εμείς ψηφίζουμε????
Αφού μπορούν αυτοί οι κύριοι με τα σαπιοκάραβα να πάιρνουν άδειες ...
μάλλον εμείς έχουμε κάποια ευθύνη.......

Δέν ξέρω ????τον εφοπλιστή με το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ που αναφέρεται ολοι οι προηγούμενοι....
Αλλά ποιός δίνει άδεια ναυσιπλοϊας???στον κάθε σαπιοκάραβο???
Εγώ???εσείς??? ή κάποιοι άλλοι που εμείς ψηφίζουμε????
Αφού μπορούν αυτοί οι κύριοι με τα σαπιοκάραβα να πάιρνουν άδειες ...
μάλλον εμείς έχουμε κάποια ευθύνη.......

Mαλλον εισαι ανενημερωτος.

Τι σχεση εχει ο οποιος ψηφισουμε, με τον ποιο δινει "αδεια ναυσιπλοϊας" ?

Ποια ειναι η δικη μας ευθυνη ?

εγω προτινω ... τορπιλισμο να τελειωνουμε !!!

:flipout::flipout::flipout:

το σαμινα και το αλλο στην Σαντορινη που ηταν καινουργιο δεν τα λυπηθηκαν γιατι να λυπηθουμε αυτο ..

@ Κοkar:

Στο πρωτο σου ποστ (σημερα το ειδα) ποιο ειναι το θεμα σου, που ... προκυπτει απο τις φωτος ?

- Η ασφαλεια του πλοιου ?
- Η "ασθητικη" του ?

Δεν παιρνω θεση, περιμενω πρωτα να μου πεις εσυ.

δες το ποστ #7
Ντίνο , εσένα σου φαίνεται σε καλή κατάσταση

Δεν μου απαντας ομως εσυ που το ξεκινησες.

Σχετικα με το ποστ #7, ο φιλος βλεπει κρακ εκει που δεν υπαρχει, και εκτιμα κιολας "φαντασου τι θα γινεται παρακατω" (....)

Καλο ειναι να ξερουμε τι λεμε, και ακομη καλυτερα αν δεν ξερουμε να μην λεμε.

Υγ. Δεν λεω οτι ειναι σε "καλη κατασταση", για ονομα.... Αλλα απο την αλλη ας μην γινομαστε κριτες των παντων χωρις να γνωριζουμε.

δηλαδή πόσο έξω έπεσα ρε Ντίνο ?
αυτό το ΠΡΑΜΑ έπρεπε να είναι έξω και να κυκλοφορεί ?

όταν είπα δες το #7 αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω...
"φαντάσου τι θα γίνεται παρακάτω" (....)

Σου ξαναλεω λοιπον οτι ο φιλος στο #7 γραφει πραγματα που ΔΕΝ υπαρχουν στις φωτος. ΑΡΑ μην βασιζεσαι στο τι γραφει.

Για εσενα, ποιο ειναι το προβλημα ομως, η αισθητικη του, ή η ασφαλεια για τους επιβενοντες.

Μονο αυτο πες μου.

θα πρέπει να σου πω ότι οι φώτο αυτές κάνουν τον γύρο της γης και είναι από
ένα τουρίστα που έτυχε να ταξιδέψει με αυτό το "καράβι".
αυτή η άποψη δεν μας τιμα καθόλου δεν νομίζεις ?

Mαλλον εισαι ανενημερωτος.

Τι σχεση εχει ο οποιος ψηφισουμε, με τον ποιο δινει "αδεια ναυσιπλοϊας" ?

Ποια ειναι η δικη μας ευθυνη ?

Βρε Ντίνο, σοβαρά μιλάς τώρα;

Η απάντηση είναι προφανής:

. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.

Και προφανώς μην μου πεις ότι τυπικά την άδεια την δίνει ο Νηογνώμονας (ή δεν ξέρω ποιος άλλος) όργανο αμερόληπτο και μη εμπλεκόμενο με πολιτικά και μη συμφέροντα γιατί θα νομίσω ότι ζεις σε άλλη χώρα.

Και μιας και πιάσαμε το ωραίο αυτό ονοματάκι, ας μην ξεχνιόμαστε που και που:

http://www.skai.gr/master_story.php?id=94595

(κάτι που, όλως τυχαίως, πέρασε στο ντούκου - ακόμα και search που το έκανα τώρα μόνο στον skai το βρήκα...)

Αυτή είναι η χωρα που ζούμε κύριοι και είναι αυτή που μας αξίζει γιατί εμείς τους ψηφίζουμε!

Last edited:
Σου ξαναλεω λοιπον οτι ο φιλος στο #7 γραφει πραγματα που ΔΕΝ υπαρχουν στις φωτος. ΑΡΑ μην βασιζεσαι στο τι γραφει.

Για εσενα, ποιο ειναι το προβλημα ομως, η αισθητικη του, ή η ασφαλεια για τους επιβενοντες.

Μονο αυτο πες μου.

σαφώς και είναι η ασφάλεια για τους επιβαίνοντες αλλά επειδή ο γαμπρός μου δουλεύει στην επισκευαστική ζώνη και είναι τορναδόρος μου έχει πει για το πως
"επισκευάζονται - μπαλώνονται " τα καράβια πριν απο την σεζόν.
έτσι και αλλιώς το "λάδωμα" σε αυτές τις περιπτώσεις πέφτει σύννεφο !

Last edited:
Ναί δεν είναι κράκ.Αλλεπάλληλα στρώματα μπογιάς πάνω σ' ένα διαβρωμένο κατάστρωμα είναι.Αν ματσακονιστεί ή αμμοβοληθεί:flipout:,μάλλον θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Πρόκειται για ασυντήρητα πλοία πολύ μεγάλης ηλικίας(30-40 χρόνων),που θα έπρεπε να είχαν αποσυρθεί.Σε τέτοιου είδους σκάφη,δεν συμφέρουν εκτεταμένες γενικές επισκευές-ανακατασκευές και δεν γίνονται τέτοιες.Αντικειμενικά δεν είναι αξιόπλοα.

Δεν μου απαντας ομως εσυ που το ξεκινησες.

Σχετικα με το ποστ #7, ο φιλος βλεπει κρακ εκει που δεν υπαρχει, και εκτιμα κιολας "φαντασου τι θα γινεται παρακατω" (....)

Καλο ειναι να ξερουμε τι λεμε, και ακομη καλυτερα αν δεν ξερουμε να μην λεμε.

Υγ. Δεν λεω οτι ειναι σε "καλη κατασταση", για ονομα.... Αλλα απο την αλλη ας μην γινομαστε κριτες των παντων χωρις να γνωριζουμε.

πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σε ενόχλησε τόσο.....
ειδικά από εσένα που είσαι μέσα στα πράγματα (Με ναυτιλιακά ασχολείσαι αν δεν κάνω λάθος )

Last edited:
Βρε Ντίνο, σοβαρά μιλάς τώρα;

Η απάντηση είναι προφανής:

Και προφανώς μην μου πεις ότι τυπικά την άδεια την δίνει ο Νηογνώμονας (ή δεν ξέρω ποιος άλλος) όργανο αμερόληπτο και μη εμπλεκόμενο με πολιτικά και μη συμφέροντα γιατί θα νομίσω ότι ζεις σε άλλη χώρα.

Και μιας και πιάσαμε το ωραίο αυτό ονοματάκι, ας μην ξεχνιόμαστε που και που:

http://www.skai.gr/master_story.php?id=94595

(κάτι που, όλως τυχαίως, πέρασε στο ντούκου - ακόμα και search που το έκανα τώρα μόνο στον skai το βρήκα...)

Αυτή είναι η χωρα που ζούμε κύριοι και είναι αυτή που μας αξίζει γιατί εμείς τους ψηφίζουμε!

Σοβαροτατα μιλαω, (δεν θα το συνεχισω, μην αγχεσαι), και η απαντηση σου δεν ειναι καθολου, μα καθολου ομως η προφανης. Σε δικαιολογω ομως μιας και ο .... σταυρος ειναι μακρια απο τον Πειραια.