Δημητρούλα μου .....γεια σου !

Εγώ καταλαβα (νομίζω) την λογική του Ντίνου:

Το βλέπει από την καθαρά τεχνική πλευρά του θέματος υπό την έννοια ότι δεν είσαι ειδικός για να κρίνεις και αυτές οι φωτό μπορει να μην αποδεικνύουν σοβαρότατα προβλήματα.

Όμως το πρόβλημα είναι ότι και η κουτσή Μαρία ξέρει την κατάσταση των πλοίων αυτών (και ναι, οι φωτό μπορεί να μην είναι αποδείξεις αλλά είναι προφανείς ενδείξεις).

Last edited:
Εγώ, αν και μη ειδικός επί τέτοιων θεμάτων (και να μου κι ο μόνος!), τολμώ να πω σχετικά με τα όσα μπορούν να γίνουν αντιληπτά με την "κοινή λογική".

Δηλαδή θεωρώ πως είναι αυτονόητο πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια ενώ η όποια αισθητική έρχεται πολύ μετά έστω και με την έλλειψή της.
Από τις φωτογραφίες αυτό που είναι πασιφανές έχει να κάνει με την αισθητική. Ωστόσο δεν έχει να κάνει τόσο με έννοιες αισθητικής τύπου "λάθος διακόσμησης" (που και αυτό ισχύει) όσο με εμφανώς κακοσυντηρημένους χώρους και αντικείμενα από απλά έως και πιο σημαντικά.

Αυτό από μόνο του (αυστηρά) δεν είναι τραγικό, με εξαίρεση το ότι όταν πληρώνει κανείς εισιτήριο, δεν έχει μειωμένες τιμές για τέτοιους λόγους.
Όπως και να το κάνουμε όμως, τέτοια δείγματα μαρτυρούν την τάση μιας γενικότερης "εγκατάλειψης" που εκεί πια το πράγμα μπορεί να σοβαρεύει πάρα πολύ αφού κάλλιστα θα μπορούσε να αφορά και θέματα ασφάλειας.

Ναι, δεν μπορεί να πει κανείς μετά βεβαιότητας τα όσα δεν μπορεί να δει και να αποδείξει αλλά δεν μπορεί και να μην θεωρηθεί δικαιολογημένος να φοβάται για τα χειρότερα.

Σοβαροτατα μιλαω, (δεν θα το συνεχισω, μην αγχεσαι), και η απαντηση σου δεν ειναι καθολου, μα καθολου ομως η προφανης. Σε δικαιολογω ομως μιας και ο .... σταυρος ειναι μακρια απο τον Πειραια.
Ντίνο, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι και προς τι η ειρωνεία.

Την τελευταία την αφήνω στην άκρη και σε ρωτώ:

Που διαφωνείς με όσα γράφω;

Δεν είναι αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα (ή όλοι μας πλανόμαστε πλάνην οικτρα);

Το βλέπει από την καθαρά τεχνική πλευρά του θέματος υπό την έννοια ότι δεν είσαι ειδικός για να κρίνεις και αυτές οι φωτό μπορει να μην αποδεικνύουν σοβαρότατα προβλήματα.

Όπως το πρόβλημα είναι ότι και η κουτσή Μαρία ξέρει την κατάσταση των πλοίων αυτών (και ναι, οι φωτό μπορεί να μην είναι αποδείξεις αλλά είναι προφανείς ενδείξεις).

και είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν οι τουρίστες όταν γυρνάν πίσω στην
πατρίδα τους

και είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν οι τουρίστες όταν γυρνάν πίσω στην
πατρίδα τους
Καλά τώρα, η δυσφήμηση είναι το λιγότερο των προβλημάτων μας νομίζω (μπροστά σε θέματα όπως η ασφάλεια κλπ).

πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σε ενόχλησε τόσο.....
ειδικά από εσένα που είσαι μέσα στα πράγματα (Με ναυτιλιακά ασχολείσαι αν δεν κάνω λάθος )

Κατ αρχας δεν ενοχληθηκα και τοσο...

Απο 2, 3, 5 φωτογραφιες (σαν και αυτες) δεν γινεται να κρινεις την αξιοπλοϊα ενος πλοιου.

Απο 2, 3, 5 φωτογραφιες (σαν και αυτες) δεν γινεται να κρινεις την αξιοπλοϊα ενος πλοιου.

εγώ δεν έκρινα μόνο απο τις φώτο αλλά και απο τον γαμπρό μου που όπως σου είπα είναι στις επισκευές των πλοίων.....εδώ και 44 χρόνια !

Ντίνο, κοίτα το post μου 41

Όμως το πρόβλημα είναι ότι και η κουτσή Μαρία ξέρει την κατάσταση των πλοίων αυτών (και ναι, οι φωτό μπορεί να μην είναι αποδείξεις αλλά είναι προφανείς ενδείξεις).

Re: Απάντηση: Δημητρούλα μου .....γεια σου !

Εαν ηταν στο χερι του ειμαι σιγουρος οτι το καραβι θα βουλιαζε μονο του απο τη ντροπη του. Αγουδημος δεν ειναι ο πλοιοκτητης? Τι περιμενεις....

Θα σε παρακαλούσα να αφήσεις τον Καπτα Μάκη ήσυχο !

-bye-

Ντίνο, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι και προς τι η ειρωνεία.

Την τελευταία την αφήνω στην άκρη και σε ρωτώ:

Που διαφωνείς με όσα γράφω;

Δεν είναι αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα (ή όλοι μας πλανόμαστε πλάνην οικτρα);

Βρε συ, δεν αρπαζομαι (επειδη ειπα οτι μιλαω "σοβαροτατα" ?), και σου ζητω και συγγνωμη, δεν ηθελα να σε ειρωνευτω, χιουμορ εκανα. Κακως που δεν εβαλα κανα εμοτικον.

Με βρισκεις συμφωνο στο #41.

Σχετικα με το ποιοι κινουν τα νηματα ομως, δεν ειναι αυτοι που ψηφιζουμε, αλλα καποιοι απο αυτους που τους ψηφισουν. Δεν μπορω να πω τιποτα περισσοτερο, πιστευω οτι καταλαβαινεις.

-bye-

Βρε συ, δεν αρπαζομαι (επειδη ειπα οτι μιλαω "σοβαροτατα" ?), και σου ζητω και συγγνωμη, δεν ηθελα να σε ειρωνευτω, χιουμορ εκανα. Κακως που δεν εβαλα κανα εμοτικον.
No prob (παρεξήγησις :p)

Σχετικα με το ποιοι κινουν τα νηματα ομως, δεν ειναι αυτοι που ψηφιζουμε, αλλα καποιοι απο αυτους που τους ψηφισουν. Δεν μπορω να πω τιποτα περισσοτερο, πιστευω οτι καταλαβαινεις.
Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε (τα ίδια γίνονται παντού στην Ελλάδα δυστυχώς).

Απλώς την ευθύνη για το ότι αυτό γίνεται την φέρουν οι πολιτικοί.

Όταν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση (για 1002 λόγους, μεταξύ των οποίων σίγουρα και ο προσωπικός πλουτισμός των πολιτικών – τι να λέμε τώρα…εδώ υπάρχει οικογένεια πολιτικών που δεν αφήνει να ‛πάει χαμένο’ τίποτα, από ‛μαύρη σακούλα’ μέχρι τηλεφωνικό κέντρο και pc mouse :p) δεν γίνεται τίποτα.

μια φορά μπήκα σε πλοίο -πέρα απο τα ferry boats- για μεγάλο ταξίδι (El Greco) κι έκτοτε έδωσα Χ !!!! once and for all

αεροπλανάκι και πάλι αεροπλανάκι.

καθότι δεν είναι θέμα μόνο αξιοπλοΐας(που θεωρώ οτι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα) αλλά και θέμα αξιοπιστίας των καπετάνιων ..........

Απάντηση: Re: Δημητρούλα μου .....γεια σου !

χωρις να θελω να στην μπω .....
αλλα οταν βλεπεις τετοιες σκουριες πιστευεις οτι το υπολοιπο ειναι σε καλυτερη κατασταση ;;;

εγω θα σου πω οτι στην Ευρωπη ΔΕΝ υπαρχει καραβι με τετοια τουαλετα εκτος της πρωην γραμμης Ριου αντιριου ......

μην υποτιμαμε την νοημοσυνη του καθενος λεγοντας οτι επειδη εχει σκουριασμενο γερανο.... η. τουαλετα για γουρουνια .... οτι το υπολοιπο ειναι οκ !
εχουμε οι περισοτεροι απο μας εδω ταξιδεψει με τετοια πλοια και τα εχουμε δει με τα ματια μας !!!!!!!!!

και ΑΝΤΕ ΛΕΜΕ οτι το πλοιο ειναι ΟΚ ! ειναι εικονα αυτη για να μπει Τουριστας σε πλοιο ;;;;;;;;;

θυμηθηκα το καλοκαιρι που μας περασε οτι αυτο το θεμα συζηταγαμε με τον αδερφο μου μπαινοντας σε ενα απο τα καραβακια της Λιμνης των Ιωαννινων το οποιο ηταν μες την σαπιλα και οταν ξεκιναγε δεν εβλεπες απο τον καπνο τον διπλανο σου ...... :violent-smiley-030:

λεγαμε ΠΟΤΕ θα αναγκαστουν να αλλαξουν οι νησιωτες καραβια ;; οταν θα βουλιαξει καμια τετοια σκαφιδα και κλαψουμε κανεναν ;;;;;

το ιδιο αναρωτιονται ολοι οσοι μπαινουν και στα μεγαλα πλοια γραμμων Αγαιου κτλ,....

Πάντως μην γενικεύουμε. Η Δημητρούλα μπορεί να είναι βγαλμένη από το Night of the living dead - τη θυμάμαι 15 χρόνια πριν να πιάνει Τήνο κάτι μεταμεσονύκτιες ώρες και να φτάνει Πειραιά 7 ώρες αργότερα - αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα blue star, τα highspeed, πολλά κρητικά κ.α. Το μεγαλύτερο μέρος των δημοφιλών προορισμών καλύπτεται (και) από πολύ καλά πλοία.

Re: Απάντηση: Δημητρούλα μου .....γεια σου !

Καλού κακού άς θυμόμαστε καί αυτό..:guitarist::smash:
aurora2.jpg

98% Στεγανότητα το Αβέρωφ:grinning-smiley-043 και ας μετράει 2 παγκόσμιους πολέμους

Βρε μάνα μου τι σχέση έχει η κατασκευή αυτου του θωρηκτού με την Δημητρούλα;

Οχι, το Αβερωφ ειναι 70 ετων παλαιοτερο.

ίσως είναι από τισ λίγες φορές που κατάλαβες ότι κάνω χιούμορ....

Βεβαια, δεν νομιζω οτι ξερει ο Eki τι παει να πει 98% στεγανοτητα :flipout::flipout::flipout:

ότι δεν μπάζει ???? :flipout::flipout::flipout: