Δημοκρατία της Μακεδονίας

Σπυρο, αυτα ειναι σωστα και λιγο ως πολυ, γνωστα. το θεμα ομως ειναι πως οποιος ΜΠΟΡΕΙ, διεκδικει οτιδηποτε. δες τι κανουν οι ΗΠΑ, οι Τουρκοι, οι Ρωσοι και αλλοι. δεν τιθεται θεμα δικαίου.

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Kαι τί να πας να δεις στα Ίμια?:D
Πέρα απ την πλάκα, η εξωτερική μας πολιτική είναι Γ Τ Π Κ (όποιος έχει πάει στρατό, καταλαβαίνει)

Ελα ρε σύ.Γιά κάτι παλιοβραχονησίδες θα σκάμε τώρα???Mπορω να σου´αναφέρω ,τουλάχιστον 5 πολιτικούς που τοχουν πεί.
Υ.Γ
Ευτυχώς πού υπάρχει και ο Κάρολος Παπούλιας.Χτές έβαλε τα πράγματα στήν θεση τους για ´χαγες κ.λ.π,κ.λ.π.

Πέτρος Μακρής said:
Σπυρο, αυτα ειναι σωστα και λιγο ως πολυ, γνωστα. το θεμα ομως ειναι πως οποιος ΜΠΟΡΕΙ, διεκδικει οτιδηποτε. δες τι κανουν οι ΗΠΑ, οι Τουρκοι, οι Ρωσοι και αλλοι. δεν τιθεται θεμα δικαίου.

Πετρο ειναι θέμα σταθερής εξωτερικής πολιτικής,συμμαχιών ,ελιγμών,κ.λ.π.Παντως οι κυπριοι μεχρι τώρα ταχουν παει μιά χαρα παρ´οτι ειναι μικρή χώρα.
Εδώ ειχαμε να επισκεφτουμε αραβική χώρα απο την εποχή του Ανδρέα.Ευτυχώς που ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας,φέτος έκανε επίσκεψη ξανά.

Σπύρος Σούρλας said:
Ευτυχώς που ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας,φέτος έκανε επίσκεψη ξανά.

Δεν ξερω αν ολα αυτα τελικα παιζουν καποιο ρολο. Τα συμφέροντα ειναι τεραστια και δεν καταλαναινουν απο επισκεψεις και κολλητιλικια. Οι επισημες επισκεψεις εχουν μονο επιχειρηματικη αξια. Παει πχ ο Καραμανλης στον Μπους και τον ακολουθουν 100 επιχειρηματιες για να κλεισουν δουλειες. Σιγα μην κανει ο Καραμανλης με τον Μπους επι της ουσιας συζητηση μεσα σε λιγα λεπτα. Αυτά γίνονται από πριν στο παρασκηνιο.

Aσφαλώς και γινονται στο παρασκηνιο.Και ρποετοιμάζονται.Οι επισκεψεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα.Ως τέτοια εννοώ τού Παπούλια.Οπως και συμβολικό ηταν που ειχε χρονια να επισκεφτει ελληνας πολιτικός αραβική χώρα.Το να εισαι προσανατολισμενος καπου δεν σημαινει οτι ´ακυρώνεις´σχεσεις με αλλες χωρες

Να θυμίσω, πως κορόιδευαν τον Αντρέα για τα κολητιλίκια με Αραφάτ κλπ.
Αυτό όπως βοήθησε και ενώ είμαστε η πιο ευάλωτη χώρα σε τρομοκρατικές επιθέσεις, οι Άραβες δεν χτύπησαν στην Ελλάδα.
Σπύρο, ο σοβαρότερος και σπουδαιώτερος υπουργός εξωτερικών που είχαμε (IMO) ήταν ο Γιάννος (Κύπριος)

Το όνομα "Μακεδονία" δεν το καταχράστηκαν οι Σκοπιανοί... τους το δώσαμε εμείς...
Απο την εποχή του Τιτο, μετα τον 2ο παγκόσμιο, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει ενωμένες πολλές εθνότητες χαρίζοντάς τους εθνική συνείδηση, οι Σκοπιανοί ονομάζονται Μακεδόνες και η περιοχή Μακεδονία... Κι αυτό τους το επιτρέψαμε εμείς, στα πλαίσια στήριξης και καλής γειτονίας, όπως τους δώσαμε και την ελεύθερη ζώνη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης... Τότε που τα πράγματα ήταν φρέσκα κα μπορούσαμμε να κινηθούμε μέσω συμμάχων (ψυχρός πόλεμος γαρ) εμείς κοιμόμασταν τον αιώνιο ελληνικό ύπνο με αποτέλεσμα τώρα να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε και το μόνο όπλο μας να είναι η απειλή του βέτο στην προσπάθειά τους να μπούν στην Ευρώπη - όπως άλλωστε κάνουμε και με τους Τούρκους... Κηδεία με ξένα κόλυβα δηλαδή...

Για να μην είμαστε τυφλίτες... Δεν μπορείς να πείσεις έναν ανθρωπο που γεννήθηκε μετά το '45 (60 χρονών τώρα), πήγε σχολείο, και μεγάλωσε σε μιά περιοχή που πάντα την άκουγε σαν Μακεδονία, ότι δεν είναι Μακεδόνας.... Εμένα προσωπικά αν μου έλεγαν ότι για τον Α ή Β λόγο ότι πρέπει να πάψω να χρησιμοποιώ τον όρο "Αττική" ή "Πελοπόννησος" όταν αναφέρομαι στα μέρη αυτά, απλά θα τους έφτυνα κατάμουτρα... Κι αυτό κάνουν οι Σκοπιανοί...
Παίξαμε, δεν μας έκατσε καλό χαρτί και απλά...χάσαμε...

Last edited:
Η ιστορία τών 60 χρόνων είναι ασήμαντη μπροστά στα 2500 χιλιαδες τουλάχιστον χρόνια πού η λέξη Μακεδονία συνυπάρχει μέ τήν λέξη Ελλάδα.
Αν ο 60αρης σκοπιανός θυμώσει επειδή τού αμφισβητειται η ´μακεδονική´καταγωγή του-η οποία τού υπενθυμισθηκε τήν τελευταία εικοσαετία-οι έλληνες τής Βορείου Ελλάδος τί θάπρεπε να κάνουν.??
Το κρατίδιο παρ´ότι όντως επί τίτο πρωτοαναφέρθηκε ως ´Μακεδονία´,στήν ουσία ενδιαφέρθηκε για το ονομα τα τελευταία 15 χρόνια.
Οι αλβανοί τών σκοπίων πώς νοιώθουν άρα γε όταν τους ονομάζουν μακεδόνες.??

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Σπύρο, ο σοβαρότερος και σπουδαιώτερος υπουργός εξωτερικών που είχαμε (IMO) ήταν ο Γιάννος (Κύπριος)

Καλά και ο φιλέλλην Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών που είχαμε κάποτε , ο Yiorgo , δεν μετράει ;

Το διατυμπανίζουν δυστηχώς όχι μόνο εκτός Ελλάδος, αλλά και εντός!!!Έτυχε που λέτε το Σάββατο βράδυ να είμαστε σε ένα απο τα νυχτερινά clubs της Χαλκιδικής(διαφήμιση δεν κανουμε!!!!) και λίγο πιο δίπλα ένας Σκοπιανός(το μάθαμε μετά), μέσα σε κουβέντες του, εξέφραζε την άποψη του.Πια???!!!Ότι η Μακεδονία τους ανήκει......Δυστηχώς όμως, δεν γνώριζε πως "η πόρτα" ήταν Ο.Υ.Κ!!!!!!!:eek:

__Ελπίζω ο Ο.Υ.Κ.άς να του έδειξε λίγο απο την "Ελληνική Φιλοξενία"... Αντε απο εκεί... Ελα να την πάρεις αν σου ανοίκει... Δε ξέρω τι θα κάνετε οι υπόλοιποι, αλλά όπως αναφέρθηκε, ελάτε να το πείτε σε έναν Μακεδόνα αυτό. Πού έρχονται οι τουρίστες στην Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική και μας ρωτούν "Καλησπέρα, πώς θα πάμε στην Μακεδονία;"

Παιδιά, πάρτε το χαμπάρι.
Το παιχνίδι "Μακεδονία", έχει τελειώσει και είμαστε χαμένοι.
Οι άλλοι δεν είχαν τίποτα να χάσουν.Οι Τούρκοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
Οι Αλβανοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν.
Μόνο εμείς χάνουμε συνέχεια.Ποιός φταίει ? ΕΜΕΙΣ!!!!!
Που είμασταν όταν παιζόταν το παιχνίδι ? Στα σαλόνια μας.
Που είναι οι πορείες διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια ?
Αυτά τα έχουμε μόνο για τα μικροσυμφέροντά μας.
Φοβόμασταν μη μας πουν εθνικιστές ?
Πότε αντιδράσαμε στη συρίκνωση του πολιτισμού μας, από κάποιους
που πάντοτε είχαν-έχουν βλέψεις και δυστυχώς τις έχουν με αρωγούς τους
εθνοπατέρες μας ?
Και για να περάσω και σε αυτούς.
Που είναι η επικοινωνιακή εξωτερική μας πολιτική ?
Για να ρωτήσουμε σε λίγα χρόνια έναν Αμερικάνο(όχι ακαδημαϊκό) μέσης
κοινωνικής-μορφωτικής κατάστασης, που είναι η Μακεδονία στο χάρτη ?
Μόνο διαβήματα του κ.... ξέρουν να κάνουν, μόνο που αυτά δε τα μαθαίνει ποτέ ο Αμερικανός με το χάρτη.
Α...ναι. Μας αδίκησα...Στα καλλιστεία και στη Eurovision αν βγουν με το
όνομα Μακεδονία τους τη λέμε, για να ξέρουν με ποιόν έχουν να κάνουν.

Ας κάτσουμε, τώρα το βράδυ να δούμε MUNDIAL και εντάξει μωρέ....
πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα' ναι.

Βασίλης Παπαδημητρίου said:
__Ελπίζω ο Ο.Υ.Κ.άς να του έδειξε λίγο απο την "Ελληνική Φιλοξενία"... Αντε απο εκεί... Ελα να την πάρεις αν σου ανοίκει... Δε ξέρω τι θα κάνετε οι υπόλοιποι, αλλά όπως αναφέρθηκε, ελάτε να το πείτε σε έναν Μακεδόνα αυτό. Πού έρχονται οι τουρίστες στην Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική και μας ρωτούν "Καλησπέρα, πώς θα πάμε στην Μακεδονία;"

Εντάξει εμείς είμαστε αδιάφοροι...Εσείς οι Μακεδόνες τι κάνατε ?
Στην επόμενη προεκλογική συγκέντρωση γεμίσατε το λιμάνι και
φωνάζατε "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ...." ή "Κώστα προχώρα....",
αντί να τους πετάξετε στη θάλλασα.
Και την επομένη πήγαμε και τους δώσαμε τη ψήφο μας ως
δείγμα εμπιστοσύνης για την άριστη εξωτερική πολιτική που ασκούν τόσα χρόνια.

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Καλά και ο φιλέλλην Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών που είχαμε κάποτε , ο Yiorgo , δεν μετράει ;

Mέ αδικείτε Κύριε.;) Αναφέρθηκα σε προηγούμενο post μου στον μετά τον Πάγκαλο υπουργό εξωτερικών,που είχε σάν καθοδηγητή τόν Κύριο Αλεξ Ρόντο και πλειάδα γνωστών φιλελλήνων,πού μαζί με δημοσιογραφικά παπαγαλάκια,εξύβριζαν τον καθε έλληνα που τολμούσε νά ψελλίσει αντίθετη γνώμη περί τής υπερηφάνου εξωτερικής μας πολιτικής.
Υ.Γ
Περιμένω με αγωνία,την πάντα ´αντικειμενική´Ε.Σ.Η.Ε.Α ,να ανακοινώσει τά ονόματα τών δημοσιογράφων που τα έπαιρναν κανονικά για να υποστηρίζουν την περήφανη εξωτερική μας πολιτική.Μιλάω για τις λίστες που βρεθηκαν σε κάλαθο σκουπιδιών,έξω απο το ΥΠ.ΕΞ.
Σημερα το περιοδικό ´Ρεσάλτο´δημοσιευει τμημα τής λίστας,απο φωτοτυπία ενυπόγραφης κατάθεσης στήν Ε.Σ.Η.Ε.Α.
Δεν τήν μεταφέρω εδώ γιατι τό περιοδικό αναφέρει ότι δεν ειναι δική του η πληροφορία αλλα απλως παραθέτει τήν φωτοτυπία

__Γιατί, ποιος είπε ότι δεν κάναμε τίποτα... ΚΑΙ; Και μη λέμε για ΠΑΣΟΚ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! Μιλάω φυσικά απ' όλους όσοι ήταν στη εξουσία... Γιατί έξω απο τον χωρό, πολλά τραγούδια λες...

Όταν πρωτονομάστηκε Μακεδονία, η επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, ο Κ.Καραμανλής τότε είπε στον Τίτο για το θέμα, και αυτός τότε του είπε ότι δεν μπορεί κανένας να μπερδέψει την Γιουγκοσλαβία με την Ελλάδα. Ο Καραμανλής έθιξε τα περί διαμελισμού και φυσικά ο Τίτο ούτε που ήθελε να ακούσει κάτι τέτοιο. Απο την άλλη ειδικά τότε ήταν οι μόνοι Βόρειοι γείτονές μας που δεν μας δημιουργούσαν προβλήματα και υπήρχαν και ομόθρησκοι. Αυτό το αναφέρω για να πώ πόσο παλιό είναι το θέμα και κανείς δεν ασχολήθηκε ή ...... Πάντως μην τα ανάγουμε και σε μέγα ζήτημα, γιατί και αυτοί για να μπούν (που καίγονται) στην ΕΕ πρέπει να πεί το οκ η Ελλάδα και για να το πεί η Ελλάδα πρέπει να δείξουν σχέσεις καλής γειτονίας, και αυτό το ξέρουν καλά οι φίλοι μας. Απο την άλλη γιατί ρε παιδιά τόσος στρουκοθαμηλισμός, οικονομική επαρχία της Ελλάδας είναι, τα υπόλοιπα μας πείραξαν; αγορασμένα οικόπεδα είναι.

Βασίλης Παπαδημητρίου said:
__Γιατί, ποιος είπε ότι δεν κάναμε τίποτα... ΚΑΙ; Και μη λέμε για ΠΑΣΟΚ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! Μιλάω φυσικά απ' όλους όσοι ήταν στη εξουσία... Γιατί έξω απο τον χωρό, πολλά τραγούδια λες...

Σε παρακαλώ πολύ, να μου πεις τι κάναμε και τι κάνατε ?
Δε λέμε μόνο για ΠΑ.ΣΟ.Κ., η ανικανότητα δεν έχει χρώμα.

Απάντηση: Re: Δημοκρατία της Μακεδονίας

NICK D. said:
η ανικανότητα δεν έχει χρώμα.

Δεν ξερω αν ειναι θεμα ικανοτητας. H Ελλαδα δεν ειναι καθολου μεγαλη αγορα για τα εμπορευματα των ξενων και δεν προβλεπεται να μεγαλωσει και στο μελλον. Στον αντιποδα, οι Τουρκοι ειναι 80εκ και αυξάνονται, ενω και η αγοραστικη τους δυναμη προβλέπεται να αυξηθει δραματικα μεσα στις επομενες δεκαετιες. Συνεπως, τους χρειαζονται...

Και μη μου πει καποιος οτι δεν εχει σχεση η Τουρκια με τα Σκοπια? Δεν ειναι προφανες πως οι σκοπιανοι κουνιούνται εχοντας τις "ευλογιες" ανωτερων?

NICK D. said:
Σε παρακαλώ πολύ, να μου πεις τι κάναμε και τι κάνατε ?
Δε λέμε μόνο για ΠΑ.ΣΟ.Κ., η ανικανότητα δεν έχει χρώμα.
__ΧΑΧΑΧΑ, πρώτον θα δυσκολευτώ πολύ να σου απαντήσω... Βλέπεις δε "ανήκω" κάπου ώστε να μιλώ με "κάναΜΕ" και "κάναΤΕ". Προσωπικά, βλέπω ότι αυτό που όλοι εσείς οι πατεράδες και μητέρες μου μου παραδίδετε σιγά - σιγά, είναι ένας αχταρμάς, μουχλιασμένος κιόλας. Και όχι τίποτα, δε μου κινεί και την περιέργεια (όχι λόγω απαξίας) να το ψάξω... Κάτι μου λέει βλέπεις ότι θα καταλήξω σε αυτό που λες, ότι δεν έχει χρώμα η βλακεία, η ανικανότητα, η εγκληματική αδιαφορία ή τα συμφέροντα... Εγώ ένα ξέρω. ΟΛΑ τα κόμματα ήταν παρόντα ΟΛΑ θα έπρεπε να έχουν κάνει κάτι και όλα θα μπορούσαν να είχαν κάνει πολλά παραπάνω. Εγώ το αποτέλεσμα βλέπω. Το δεν ήμουν εγώ κυβέρνηση, ΔΕ μου λέει κάτι. Ας έκανες κάτι, κάτι παραπάνω αφού αυτό δεν έφτανε. Ετσι προσπαθώ να προχωρώ βασιζόμενος σε πρόσωπα και όχι σε κόμματα, και σε καλή συμπεριφορά -που ΠΑΝΤΑ πηγάζει απο τα έργα τους και όχι τα λόγια τους. Αρκετά με το χθες, έχει να μου διδάξει πολλά, αλλά δε θα χάσω το σήμερα, σ' αυτό ζω. Το παρελθόν, με βάση το τι κληρονομώ σήμερα, λίγο πολύ, μου μοιάζει το ίδιο μουδιασμένο απ' όλους... Βέβαια, είμαι κατά των γενικεύσεων, οπότε προχωρώ βάση του σήμερα και όσο προχωρώ, μαθαίνω (και το παρελθόν), κατασταλάζω περισσότερο... τουλάχιστον, αυτό ελπίζω.

__Δεύτερον, για αυτό που είπα περί ΠΑΣΟΚ, το είπα για άλλο λόγο και μάλιστα το παρεξήγησες. Είπα το πάρα πολύ απλό, όλα τα κόμματα φταίνε, όπως και όλοι οι πολίτες (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο). Σίγουρα το βάρος πέφτει στα κόμματα που ήταν στην Εξουσία αυτό το χρονικό διάστημα (και αυτοί που τα ψήφιζαν). Και επειδή ΚΑΙ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία κατηγορώ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ακόμα περισσότερο. Γι' αυτό λεω, μη λέτε για το ΠΑΣΟΚ, όπως θα έλεγα μη λέτε για τη ΝΔ. Αν κάποιο απ' αυτά τα κόμματα καιγόταν τόσο πολύ να κάνει κάτι για το θέμα, τη δεύτερη μέρα που θα ήταν εξουσία θα είχε κινήσει ουρανό και γη. Εχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα εμείς οι βλάκες σκεφτόμαστε τι μας φταίει... μα ο γείτονας φυσικά, ο "συμ-ΦΥρουμίτης" (χοχοχοχο)... ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ.

__Αλλά άλλο το θέμα του ονόματος που κλέβεται (ανήκει και σε μας η ονομασία), και άλλο τα εδάφη (αυτό που είπε ο -ελπίζω απολαμβάνων και την φιλοξενία των Ελληνικών νοσοκομείων- σκοπιανός "φίλος μας"... για δει και τι εύκολα θα τα κατακτήσει απο του Μακεδόνες). Γι' αυτό και αντέδρασα έτσι.

Υ.Γ. μη με ρωτήσεις τι ψηφίζω... Οχι γιατί δε θέλω να σου πω... γιατί προσπαθώ κι εγώ να μάθω (χωρίς τις γελοιότητες του τύπου "ΤΑΔΕ, γιατί οικογενειακά αυτό ψηφίζαμε πάντα"... μη γελάτε το έχω ακούσει απο συνομήλικο μου και όχι απο καμιά γιαγιούλα στα 70!!). Προσπαθώ με λίγα λόγια να είμαι τίμιος με τον εαυτό και την συνείδησή μου, οπότε, ψάχνομαι και νομίζω πως το υγιές θα είναι να μη σταματήσω να ψάχνομαι ποτέ, να μην θεωρώ τα πράγματα δεδομένα.

Last edited: