__ΧΑΧΑΧΑ, πρώτον θα δυσκολευτώ πολύ να σου απαντήσω... Βλέπεις δε "ανήκω" κάπου ώστε να μιλώ με "κάναΜΕ" και "κάναΤΕ". Προσωπικά, βλέπω ότι αυτό που όλοι εσείς οι πατεράδες και μητέρες μου μου παραδίδετε σιγά - σιγά, είναι ένας αχταρμάς, μουχλιασμένος κιόλας. Και όχι τίποτα, δε μου κινεί και την περιέργεια (όχι λόγω απαξίας) να το ψάξω... Κάτι μου λέει βλέπεις ότι θα καταλήξω σε αυτό που λες, ότι δεν έχει χρώμα η βλακεία, η ανικανότητα, η εγκληματική αδιαφορία ή τα συμφέροντα... Εγώ ένα ξέρω. ΟΛΑ τα κόμματα ήταν παρόντα ΟΛΑ θα έπρεπε να έχουν κάνει κάτι και όλα θα μπορούσαν να είχαν κάνει πολλά παραπάνω. Εγώ το αποτέλεσμα βλέπω. Το δεν ήμουν εγώ κυβέρνηση, ΔΕ μου λέει κάτι. Ας έκανες κάτι, κάτι παραπάνω αφού αυτό δεν έφτανε. Ετσι προσπαθώ να προχωρώ βασιζόμενος σε πρόσωπα και όχι σε κόμματα, και σε καλή συμπεριφορά -που ΠΑΝΤΑ πηγάζει απο τα έργα τους και όχι τα λόγια τους. Αρκετά με το χθες, έχει να μου διδάξει πολλά, αλλά δε θα χάσω το σήμερα, σ' αυτό ζω. Το παρελθόν, με βάση το τι κληρονομώ σήμερα, λίγο πολύ, μου μοιάζει το ίδιο μουδιασμένο απ' όλους... Βέβαια, είμαι κατά των γενικεύσεων, οπότε προχωρώ βάση του σήμερα και όσο προχωρώ, μαθαίνω (και το παρελθόν), κατασταλάζω περισσότερο... τουλάχιστον, αυτό ελπίζω.
__Δεύτερον, για αυτό που είπα περί ΠΑΣΟΚ, το είπα για άλλο λόγο και μάλιστα το παρεξήγησες. Είπα το πάρα πολύ απλό, όλα τα κόμματα φταίνε, όπως και όλοι οι πολίτες (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο). Σίγουρα το βάρος πέφτει στα κόμματα που ήταν στην Εξουσία αυτό το χρονικό διάστημα (και αυτοί που τα ψήφιζαν). Και επειδή ΚΑΙ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία κατηγορώ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ακόμα περισσότερο. Γι' αυτό λεω, μη λέτε για το ΠΑΣΟΚ, όπως θα έλεγα μη λέτε για τη ΝΔ. Αν κάποιο απ' αυτά τα κόμματα καιγόταν τόσο πολύ να κάνει κάτι για το θέμα, τη δεύτερη μέρα που θα ήταν εξουσία θα είχε κινήσει ουρανό και γη. Εχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα εμείς οι βλάκες σκεφτόμαστε τι μας φταίει... μα ο γείτονας φυσικά, ο "συμ-ΦΥρουμίτης" (χοχοχοχο)... ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ.
__Αλλά άλλο το θέμα του ονόματος που κλέβεται (ανήκει και σε μας η ονομασία), και άλλο τα εδάφη (αυτό που είπε ο -ελπίζω απολαμβάνων και την φιλοξενία των Ελληνικών νοσοκομείων- σκοπιανός "φίλος μας"... για δει και τι εύκολα θα τα κατακτήσει απο του Μακεδόνες). Γι' αυτό και αντέδρασα έτσι.
Υ.Γ. μη με ρωτήσεις τι ψηφίζω... Οχι γιατί δε θέλω να σου πω... γιατί προσπαθώ κι εγώ να μάθω (χωρίς τις γελοιότητες του τύπου "ΤΑΔΕ, γιατί οικογενειακά αυτό ψηφίζαμε πάντα"... μη γελάτε το έχω ακούσει απο συνομήλικο μου και όχι απο καμιά γιαγιούλα στα 70!!). Προσπαθώ με λίγα λόγια να είμαι τίμιος με τον εαυτό και την συνείδησή μου, οπότε, ψάχνομαι και νομίζω πως το υγιές θα είναι να μη σταματήσω να ψάχνομαι ποτέ, να μην θεωρώ τα πράγματα δεδομένα.