Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Το χειρότερο είναι ότι πρέπει να βρεθούν μαζί με τους παράνομους και οι υπόλοιποι συντελεστές της παρανομίας...

Θα μου πεις στην περίπτωση των γιαλαντζί τυφλών της Ζακύνθου, ο συμμέτοχος νομάρχης επιβραβεύτηκε... :flipout:

Οπότε θα συμφωνήσω με τον Θανάση... όλα για το επόμενο αγγούρι γίνονται... :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Το θέμα είναι ότι πετάμε ένα τρομακτικό νούμερο (85 έως 100 χιλιάδες) για να βγει στο τέλος η αλήθεια (500 - 1000), αλλά η προπαγάνδα έχει περάσει!

Υ/Γ Τον Ράιχενμπαχ θα τον διώξουν? :sheep::elefant:

Όντως φαίνεται υπερβολικό το νούμερο. Όπως και το "500 - 1000" μου φαίνεται αντίστοιχα υπερβολικά χαμηλό. Όσες περιπτώσεις και να είναι, πάντως, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να επιχειρηματολογεί σοβαρώς πως έχουν θέση στο δημόσιο. Ή και σε οποιαδήποτε θέση κατέλαβαν με την πλαστογραφία.

Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Όντως φαίνεται υπερβολικό το νούμερο. Όπως και το "500 - 1000" μου φαίνεται αντίστοιχα υπερβολικά χαμηλό. Όσες περιπτώσεις και να είναι, πάντως, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να επιχειρηματολογεί σοβαρώς πως έχουν θέση στο δημόσιο. Ή και σε οποιαδήποτε θέση κατέλαβαν με την πλαστογραφία.

Μα εδω μιλαμε οτι θα εξαπολυσουν πογκρομ εναντιον δημοσιων υπαλληλων με πλαστο......certificat πχ αλλα δεν κυνηγουν αυτους με πλαστους τιτλους σπουδων. Φανταζομαι οτι τους ειναι πολυ πιο ευκολο πχ να παρουν ολη την λιστα των επιτυχοντων απο το Γαλλικο ινστιτουτο και να διασταυρωσουν τους επιτυχοντες παρα να μπλεξουν με ενα καρο πανεπιστημια ......και να ζητουν διαβεβαιωσεις.

Και επειδη οπως λες κανεις δεν προκειται να υπερασπιστει πλαστογραφους ακομα και ο Μητροπουλος που φανταζομαι ειναι ο υπευθυνος εργατικων θεματων του Συριζα εσπευσε να τα υιοθετησει.......Ανοιγει πολυ επικινδυνος ασκος και για την επομενη κυβερνηση αν αυτη ειναι ο Συριζα.

Βρηκαν δικαιολογια να συνεχιζουν να απολυουν με την βουλα, αυτο πιστευω εγω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Φυσικά ρε συ... η στιγμή και ποιός το εφαρμόζει παίζουν μεγάλο ρόλο.

Αυτή τη στιγμή τους πιέζουν απ' έξω για απολύσεις και μείωση των δημόσιων εξόδων και το εφαρμόζουν αυτοί που τόσα χρόνια βόλεψαν και πλαστογράφους κλπ για πολιτικό όφελος και οι ίδιοι με τα τσιράκια τους κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα!

Αυτό κρατάμε νομίζω.

Στον κάθε Σύριζα θα δικαιολογούσα ακόμα και ρημπουτ του δημόσιου τομέα του στύλ ΕΡΤ... να ξεμπερδεύουμε με τους όσους τεμπέληδες και όσους δεν αξίζουν και δεν δικαιούνται τη θέση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Στον κάθε Σύριζα θα δικαιολογούσα ακόμα και ρημπουτ του δημόσιου τομέα του στύλ ΕΡΤ... να ξεμπερδεύουμε με τους όσους τεμπέληδες και όσους δεν αξίζουν και δεν δικαιούνται τη θέση.

Στον Συριζα παντως δεν θελουν κανενα ριμπουτ της ΕΡΤ. Επαναπροσληψη ολων των απολυθεντων ακομα και οσων προσληθηκαν για τον μεταβατικο φορεα ειπανε....

Ο καθενας τα δικα του ολοι μαζι δεν υπαρχει περιπτωση....

Εγώ απορώ τι την διατηρούμε ακόμη τόση γραφειοκρατεία. Τι ακριβώς είναι προορισμένη να προλάβει ή να αποτρέψει, δεν ξέρω. Εάν όντως υπάρχουν 85.000 περιπτώσεις πλαστογράφων που εισήλθαν στο Δημόσιο.
Και αντί να την καταργούμε, την ενισχύουμε! Από τις σοβαρότερες, μέχρι τις πιο απλές περιπτώσεις συναλλαγής, ακόμη και μη οικονομικής, με το Δημόσιο, και μάλιστα όχι το καθεαυτό δημόσιο, αλλά τον εν γένει δημόσιο τομέα!
Απλούστατο πρόσφατο παράδειγμα, επαύξησης της γραφειοκρατίας, προχθές που περίμενα σε ένα γκισέ του ασφαλιστικού μου ταμείου, χάζευα μια ανακοίνωση, για τα γυαλιά οράσεως (μύωψ ων). Θέλει, λέει, πλέον, και ιατρική βεβαίωση από συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ κλπ κλπ ή πάντως ιατρό που είναι στο εθνικό σύστημα συνταγογράφησης, έλεγχο από ελεγκτή ιατρό (δλδ τι θα κάνει, θα μου ξαναμετρήσει τη μυωπία και τον αστιγματισμό; ), απόδειξη φυσικά του οπτικού, και ειδική βεβαίωση του οπτικού ότι έχει εκτελέσει επακριβώς τη συνταγή του οφθαλμίατρου (δηλαδή ότι δεν έκανε του κεφαλιού του και δεν είπε να μου βάλει δώρο και μισό βαθμό αστιγματισμό στο ένα μάτι), και ότι τα υλικά που χρησιμοποίησε έχουν πιστοποίηση CE!

Μέχρι πρότινος, δεν χρειαζόμουν παρά τη βεβαίωση του ιατρού (οποιουδήποτε οφθαλμιάτρου), και την απόδειξη πληρωμής του οπτικού. Τι ακριβώς διασφαλίζεται, τι ακριβώς θωρακίζεται, με την προσθήκη της επιπλέον γραφειοκρατίας; Είναι πραγματικά αξιοθρήνητοι οι εμπνεόμενοι τέτοιες γραφειοκρατικές "δικλείδες ασφαλείας". Ειλικρινώς, τους οικτίρω για τη λογική τους, που είναι φερμένη απευθείας από τη δεκαετία του 1930. Αυτοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να φύγουν από τον κρατικό μηχανισμό.

Στον Συριζα παντως δεν θελουν κανενα ριμπουτ της ΕΡΤ. Επαναπροσληψη ολων των απολυθεντων ακομα και οσων προσληθηκαν για τον μεταβατικο φορεα ειπανε....

Ο καθενας τα δικα του ολοι μαζι δεν υπαρχει περιπτωση....

Καλά κάνουν ρε συ.

Και εγώ κατά του συγκεκριμένου ρημπούτ είμαι.

Και το θεό να φωνάξει, η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ και αυτός να δεχτεί και να μας σώσει, παλί κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα...

Θα εμπιστευόσουν ποτέ μια νταντά που έδειρε το παιδί σου, να το ξαναφυλάξει? Κάπως έτσι...
Εμείς λίγο ή πολύ τον ήπιαμε... Ας δούμε πλέον το θέμα, για το μέλλον των παιδιών μας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Μα εδω μιλαμε οτι θα εξαπολυσουν πογκρομ εναντιον δημοσιων υπαλληλων με πλαστο......certificat πχ αλλα δεν κυνηγουν αυτους με πλαστους τιτλους σπουδων. Φανταζομαι οτι τους ειναι πολυ πιο ευκολο πχ να παρουν ολη την λιστα των επιτυχοντων απο το Γαλλικο ινστιτουτο και να διασταυρωσουν τους επιτυχοντες παρα να μπλεξουν με ενα καρο πανεπιστημια ......και να ζητουν διαβεβαιωσεις.

Και επειδη οπως λες κανεις δεν προκειται να υπερασπιστει πλαστογραφους ακομα και ο Μητροπουλος που φανταζομαι ειναι ο υπευθυνος εργατικων θεματων του Συριζα εσπευσε να τα υιοθετησει.......Ανοιγει πολυ επικινδυνος ασκος και για την επομενη κυβερνηση αν αυτη ειναι ο Συριζα.

Σίγουρα οι περιπτώσεις πλαστογράφησης πτυχίου είναι χοντρές, γιατί συν τοις άλλοις ο πλαστογράφος θα είναι και ανίκανος (αλλού πλην της πλαστογραφίας και της θρασύτητας ίσως).

Αλλά δεν βρίσκω και τόσο πταίσμα τη χρήση έστω και πλαστού Lower. Μιλάμε για ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα. Μιλάμε για κοροϊδία των λοιπών συνυποψηφίων, πρώτα από όλα.
Μας φτάνει που τα πανεπιστήμιά μας λόγω κομματικής διείσδυσης δίνουν αβέρτα "χαριστικούς" τίτλους σπουδών. Ας μην δεχόμαστε και τους εντελώς πλαστούς όμως.

Re: Απάντηση: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Καλά κάνουν ρε συ.

Και εγώ κατά του συγκεκριμένου ρημπούτ είμαι.

Και το θεό να φωνάξει, η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΕ και αυτός να δεχτεί και να μας σώσει, παλί κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα...

Θα εμπιστευόσουν ποτέ μια νταντά που έδειρε το παιδί σου, να το ξαναφυλάξει? Κάπως έτσι...
Εμείς λίγο ή πολύ τον ήπιαμε... Ας δούμε πλέον το θέμα, για το μέλλον των παιδιών μας...

Σορρυ αλλα για το συγκεκριμενο ριμπουτ της ΕΡΤ αν τα εβρισκαν ολα τα κομματα μαζι -πλην ΧΑ- μπορει να εβγαινε ενας φορεας πραγματικα αξιοπρεπης. Η τεως ΕΡΤ ειχε ικανοτατα στελεχη αλλα και τεραστια σαπιλα........ Μιλαμε για ανθρωπους -μονιμους- που δεν παταγαν ουτε μια μερα στην εργασια τους......εδιναν κανα δυο κατοσταρικα χαρτζιλικι στους συμβασιουχους για να τους κανουν την δουλεια τους και εμεις εκει να τους επαναπροσλαβουμε ολους αυτους.....

Ε σορρυ αλλα δεν μου παει να το δεχθω αυτο αμασητο απλα για την κοντρα στα ζωντοβολα που κυβερνουν. Αν θες να εισαι διαφορετικος πρεπει να εισαι και ουσιαστικος αλλα κυριως δικαιος.....

Ναθ καταλαβαίνω πολύ καλά τι λές. Έχει λογική, ίσως να είναι και το πιο λογικό και να γινόταν και καλύτερα έτσι...

Όμως είναι νόμος για κάθε επιχείριση: Δεν κάνεις "συνέταιρο" ποτέ έναν απατεώνα.
Αυτή είναι η αντίρρησή μου και τίποτε άλλο. :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Σίγουρα οι περιπτώσεις πλαστογράφησης πτυχίου είναι χοντρές, γιατί συν τοις άλλοις ο πλαστογράφος θα είναι και ανίκανος (αλλού πλην της πλαστογραφίας και της θρασύτητας ίσως).

Αλλά δεν βρίσκω και τόσο πταίσμα τη χρήση έστω και πλαστού Lower. Μιλάμε για ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα. Μιλάμε για κοροϊδία των λοιπών συνυποψηφίων, πρώτα από όλα.
Μας φτάνει που τα πανεπιστήμιά μας λόγω κομματικής διείσδυσης δίνουν αβέρτα "χαριστικούς" τίτλους σπουδών. Ας μην δεχόμαστε και τους εντελώς πλαστούς όμως.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην έγγραφη απάντησή του στο βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, για τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση, υπογραμμίζει επίσης ότι «επιχειρείται να μπει μια τάξη στους ατομικούς φακέλους και τα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να είναι πλήρη και επικαιροποιημένα. Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί προτεραιότητα του ΥΔΙΜΗΔ ο έλεγχος και η διασταύρωση πιστοποιητικών, ώστε να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά τους. Έμφαση θα δοθεί στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, σε συνεργασία με τα Ξένα Ινστιτούτα που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα οποία παρέχουν τα πτυχία γνώσης ξένων γλωσσών. Στόχος είναι να εντοπιστούν τυχόν πλαστοί τίτλοι γλωσσομάθειας και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον όσων τα χρησιμοποίησαν».

Στο έγγραφο γίνεται επίσης αναφορά στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και απρόσκοπτη λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων, με στόχο τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους και την κατά το δυνατόν ταχύτερη εξέταση και ολοκλήρωση των υποθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ενημερώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο μέσος ρυθμός εξέτασης υποθέσεων στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά είναι περίπου 200 και στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά, 50 υποθέσεις το μήνα.

Ακόμη, σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων είναι απολύτως απαραίτητη, προκειμένου η διοίκηση να σχηματίσει συγκεκριμένη εικόνα για το προφίλ των στελεχών της, ώστε να προχωρήσει με δίκαιο και λειτουργικό τρόπο η μεταρρύθμιση του Δημοσίου, που έχει βασικό άξονα την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

Οι δύο βουλευτές, στην ερώτηση που έχουν απευθύνει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχουν επισημάνει ότι, σύμφωνα με τη νομολογία (ΣτΕ 626/2011), δεν επιτρέπεται εκ νέου έλεγχος νομιμότητας διορισμού μετά την παρέλευση πενταετίας από τα αρμόδια όργανα των δημοσίων υπηρεσιών (και έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό).

Συνέπεια αυτού είναι, όπως λένε, στην περίπτωση που διορισμός θεωρηθεί παράνομη διοικητική πράξη, να πρέπει να ανακληθεί μέσα σε εύλογο χρόνο, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά την πενταετία.

Ρωτούσαν λοιπόν τον υπουργό να εξηγήσει πώς θα ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει όμως ότι, με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 3528/2007), «ο τελειωθείς διορισμός που έγινε κατά παράβαση νόμου ανακαλείται εντός διετίας από τη δημοσίευση της πράξης διορισμού και οποτεδήποτε, χωρίς χρονικό περιορισμό, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση που ο υπάλληλος προκάλεσε δολίως (πρόθεση) ή υποβοήθησε (πρόθεση ή βαριά αμέλεια) την παρανομία».

Θυμίζει, ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης, ότι παράνομος διορισμός μπορεί να προσβληθεί με αίτηση ακύρωσης ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου από όποιον τρίτο έχει έννομο συμφέρον.

http://www.protothema.gr/greece/art...iitika-glossomatheias-ton-dimosion-upallilon/