Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Παμε λοιπον αφου το πας και εσυ ετσι, οταν το κρατος ειχε φραγκα τοτε ολα οκ ετσι???? τωρα που το μπαταρανε ενοχλουντε για χαμηλο μισθο ετσι????? οταν σας λεγαμε παντε στης καλπες, Δ.Υ στης παραλιες και στα καφε........ με μισθους που ουτε καν εγω δεν θα βγαλω το μηνα ποτε μου στη ζωη. Δ.Υ πρεπει να εχει μισθο υψηλο, τι να λεμε τωρα ετσι!!!!!! θελει σπιτι μαζονετα, αμαξι, ταξιδια, γουστα, και ζωη ωραια....... εγω αυτα βλεπω και λεω σπασιμο κεφαλια!!!!!! δανεια στα δανεια, φουσκες στης φουσκες..... τωρα!!! παπαλα.....
ε το λοιπον ενα εχω να πω ξεκαθαρα, δεν μπορει ενας Δ.Υ να κανει ζωη εις βαρος μας............ φαγαν φαγαν τωρα ελθεν η ωρα να πληρωσουν τα σπασμενα, αλλα το κακο ειναι οτι δεν λεν να βαλουν το κεφαλι κατω και εκει παλι το δικο τους.......

Φίλε σουζάκια στα δορυφορικά τα πας καλύτερα μου φαίνεται....Φιλικά

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη για τη λεηλασία και την απαξίωση της ΕΡΤ

Οι κινήσεις και οι προθέσεις της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά ως προς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι κατά τη γνώμη μου σαφείς. Με λίγα λόγια προχωρούν συστηματικά και καθημερινά τις νεοφιλελεύθερες συνταγές αλά ελληνικά – δηλαδή, ακόμα πιο πελατειακά και άκομψα από τα ισχύοντα στη σχετική διεθνή καταστροφική παράδοση κατά των δημοσίων αγαθών και της δημοκρατίας: Θέλουν να αποσπάσουν πόρους και περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ, να βολέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα “δικά τους παιδιά” με πλούσιες αμοιβές, να διώξουν συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, να ενισχύσουν τις -κερδοφόρες για τους φίλους τους- εξωτερικές και μεικτές παραγωγές σε βάρος του δυναμικού της εταιρείας και πάνω απ’ όλα, να χειραγωγήσουν το περιεχόμενο των εκπομπών της. Και όλα αυτά, κλείνοντας το μάτι στους διαπλεκόμενους μεγαλοκαναλάρχες, απαραίτητους μνημονιακούς συμμάχους τους, που καραδοκούν να λεηλατήσουν την αγορά και να ξεκοκαλίσουν νέα θαλασσοδάνεια.

Πρέπει να τους σταματήσουμε.

Δημήτρης Κ. Τρίμης

http://syspeirosi.wordpress.com/2012/12/12/δήλωση-του-προέδρου-της-εσηεα-δ-τρίμη-γ/

Φίλε σουζάκια στο χωριό μου λένε μια παροιμία: το ψάρι βρωμάει απ´το κεφάλι.......
Το λοιπόν, επειδή μπάταρε το πλοίο δεν φταίει ο μούτσος αλλά ο καπετάνιος.
"Σπάσε" πρώτα το κεφάλι των "καπεταναίων", των νταβατζήδων, των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών των μιζαδόρων των "εκδοτών" που έχουν φάει τα χοντρά πακέτα και μετά ας έρθει κι σειρά μας.....

Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Επίσης οι Δ.Υ. απαγορεύεται με νόμο Μανιτάκη-Στουρνάρα να πηγαίνουν παραλία για μπάνιο,να πίνουν καφέ,να έχουν σπίτι,να έχουν αυτοκίνητο,να πηγαίνουν εκδρομή,να παίρνουν στα παιδιά τους ρούχα-γάλα-παιχνίδια.
Αααα επίσης θα έχουν μία ακόμη κράτηση στη μισθοδοσία τους υπέρ νταβατζήδων-μεγαλοεργολάβων-εκδοτών-καναλαρχών και λοιπών άπορων,που λέει και ο φίλος παραπάνω.Καληνύχτα σας με την ευχή να ξημερώσει μία ημέρα χωρίς κανένα Δ.Υ.

Οι εγκληματικές ενέργειες Μανιτάκη θα μείνουν στην ιστορία ..Ενα πολιτικό κάθαρμα (ω τι σύμπτωση ΔΗΜ.ΑΡ...)χρησιμοποιεί μέ διάφορες σαδιστικές μεθόδους την διαθεσιμότητα για 20000 ανθρώπους ,που θά το μάθουν μέσω ATM ..Διαρκείς εκβιασμοί και απειλές γιά νά αναρωτιέται ο καθένας υποψήφιος ''μελλοθάνατος'' αν θα απολυθεί ή οχι..

Μακάρι να καταλαμβανόταν καθε δημόσιο κτίριο γιατί αυτές ειναι οι σωστές απαντήσεις στην πολιτική αλητεία και στήν εξολόθρευση ανθρώπων.

Τι έγινε βρε...Ακόμα να κρεμάσουμε τους δημοσίους....;;;;
Πόσο ακόμα θα περιμένουμε να έρθει και η σειρά μας;;;

Βαρέθηκα...Να περιμένω...

Κατά τα άλλα,πως τα πάνε οι επιχειρηματίες (μικροί και μεγάλοι),με τα πλαστά τιμολόγια;;

Όλα καλά;;

Απλά ρωτάω...

Φίλε σουζάκια στο χωριό μου λένε μια παροιμία: το ψάρι βρωμάει απ´το κεφάλι.......
Το λοιπόν, επειδή μπάταρε το πλοίο δεν φταίει ο μούτσος αλλά ο καπετάνιος.
"Σπάσε" πρώτα το κεφάλι των "καπεταναίων", των νταβατζήδων, των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών των μιζαδόρων των "εκδοτών" που έχουν φάει τα χοντρά πακέτα και μετά ας έρθει κι σειρά μας.....

Σωστα τα λες, αλλα εδω το μαρμαρο το πληρωνουμε μονο εμεις οχι ολοι μας...........

Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Σωστα τα λες, αλλα εδω το μαρμαρο το πληρωνουμε μονο εμεις οχι ολοι μας...........

έχω 52% μείωση απδοχών κι αύξηση φόρων 800%. Αυτά με αποδείξεις επίσημες, όχι λόγια. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι πληρώνεις το μάρμαρο μόνο εσύ;

Τι έγινε βρε...Ακόμα να κρεμάσουμε τους δημοσίους....;;;;
Πόσο ακόμα θα περιμένουμε να έρθει και η σειρά μας;;;

Βαρέθηκα...Να περιμένω...

Κατά τα άλλα,πως τα πάνε οι επιχειρηματίες (μικροί και μεγάλοι),με τα πλαστά τιμολόγια;;

Όλα καλά;;

Απλά ρωτάω...
Κατα τα αλλα που ντεμεκ δουλευεται ολοι............. σιγα μην παθετε τιποτα απο την τοσο δουλεια!!!!!!! τα πληκτρα στο pc προσεχετε.
Πατε το πρωι στης 9 και σχολατε στης 12(οχι ολοι, δεν τσουβαλιαζω ολους)........ και καμια φορα δεν πατε και καθολου!!!!!!!!!
Αλλα δεν θα βαλουμε μυαλο εδω στην Ελλαδα........... Δ.Υ μεχρι χτες ολα καλα, σημερα οπως εμας ετσι και εσας να σας βαλουνε χερι, για ενα καλυτερο αυριο για τα παιδια μας, δικαια για ολους.
Κατα εμε ριζα του κακου ειναι οτι δεν υπαρχει κρατος δικαιου και ολοι μας εχουμε γινει οικονομικοι εισαγγελεις......... αλλα πρωτα ξεκαθαριση θα αρχισει απο τους Δ.Υ.........
Ενα θελω να πω διοτι μπορει να φαω και μπαν σε λιγο μετα απο αυτα που εγραψα, Εδω στην Ελλαδα ολοι θελουμε την πιτα.

Πάντων αμαρτημάτων διά την σφόδραν εαυτού φιλίαν αίτιον εκάστω γίγνεται εκάστοτε (Η μεγάλη αγάπη για τον εαυτό του, είναι σε κάθε περίπτωση η αιτία για όλα τα σφάλματα που κάνει κάθε άνθρωπος) Πλάτωνας, Νόμοι 731-Ε.

Να σου απαντησω εγω και ας μην ξερω σε ποια κατηγορια εργαζομενων ανηκεις.

Ολοι μας το πληρωνουμε. Και οι ΔΥ και οι ιδιωτικου τομεα. Απλα ακομα δεν απολυονται κατα ριπας οι ΔΥ οπως απολυονται μαζικα οι του ιδιωτικου τομεα. Μονον αυτον τους διαχωριζει προς το παρον.

Και μισθολογικαοι ΔΥ ειναι σε πολυ χειροτερη κατασταση πλεον.

Μπορεις να φανταστεις χειρουργο σε δημοσιο νοσοκομειο να εχει μηνιαια εκκαθαριση 450 ευρω ? (εχει παρακρατηση λογω δανειου), να εχει ξεχασει εδω και δυο χρονια εφημεριες και κυριως να μην ειναι φακελακιας ?

Με τι χερια και κουραγια θα χειρουργησει αυτος ο ανθρωπος ?

Ολοι μας πληττομαστε μην εχεις καμια αμφιβολια. Απλα πρεπει να βρεθει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ λυση να αφαιρεθει η σαπιλα απο την σπονδυλικη στηλη του δημοσιου τομεα και κυριως να μην ξαναεγκατασταθει για να λειτουργησει σε οφελος ολων μας.

έχω 52% μείωση απδοχών κι αύξηση φόρων 800%. Αυτά με αποδείξεις επίσημες, όχι λόγια. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι πληρώνεις το μάρμαρο μόνο εσύ;
Αγαπητε οπως εχω γραψει και λιγο πισω, δεν τσουβαλιαζω ολους.............. απλα τα εχω με Δ.Υ που δεν κανουν σωστα την δουλεια τους, και εχουν τρελες ιδεες για τον εαυτο τους. Εσυ μπορει να κανεις σωστα την δουλεια σου, αλλα τα ματια μου(μας) αλλα βλεπουν εκει εξω.

suzakias... είσαι μεγαλοεπιχειρηματίας με τρελά λεφτά;
Ναι........ εχω φερει τα χρηματα απο το Ελβετια......... θελεις να σου δωσο μερικα??????????? δεν εχω φιλε, δεν εχω να δωσω σε λιγο ουτε το γαλα, απλα το πολεμαω, αλλα δεν ξερω μεχρι ποτε.

Να σου απαντησω εγω και ας μην ξερω σε ποια κατηγορια εργαζομενων ανηκεις.

Ολοι μας το πληρωνουμε. Και οι ΔΥ και οι ιδιωτικου τομεα. Απλα ακομα δεν απολυονται κατα ριπας οι ΔΥ οπως απολυονται μαζικα οι του ιδιωτικου τομεα. Μονον αυτον τους διαχωριζει προς το παρον.

Και μισθολογικαοι ΔΥ ειναι σε πολυ χειροτερη κατασταση πλεον.

Μπορεις να φανταστεις χειρουργο σε δημοσιο νοσοκομειο να εχει μηνιαια εκκαθαριση 450 ευρω ? (εχει παρακρατηση λογω δανειου), να εχει ξεχασει εδω και δυο χρονια εφημεριες και κυριως να μην ειναι φακελακιας ?

Με τι χερια και κουραγια θα χειρουργησει αυτος ο ανθρωπος ?

Ολοι μας πληττομαστε μην εχεις καμια αμφιβολια. Απλα πρεπει να βρεθει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ λυση να αφαιρεθει η σαπιλα απο την σπονδυλικη στηλη του δημοσιου τομεα και κυριως να μην ξαναεγκατασταθει για να λειτουργησει σε οφελος ολων μας.
την σπονδυλικη στηλη του δημοσιου τομεα και κυριως να μην ξαναεγκατασταθει για να λειτουργησει σε οφελος ολων μας.
ΠΟΤΕ??????????????????????????????? δεν εχω αλλα κουραγια παιδια...............

Ναι........ εχω φερει τα χρηματα απο το Ελβετια......... θελεις να σου δωσο μερικα??????????? δεν εχω φιλε, δεν εχω να δωσω σε λιγο ουτε το γαλα, απλα το πολεμαω, αλλα δεν ξερω μεχρι ποτε.

με τη δικιά σου λογική πως όποιος αντιτίθεται στις απολύσεις ΔΥ είναι και ΔΥ, σε κόβω για μεγαλοβιομήχανο με εκατομμύρια...

το έπιασες;

υ/γ... το κλαψούρισμα με τον μπαν.... δεν... δεν νομίζω κιόλας ότι έχει δώσει η διαχείριση τέτοια δείγματα... μπαν στην αντίθετη άποψη έχω δει σε άλλα φόρουμ... όχι εδώ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

δεν εχω αλλα κουραγια παιδια...............

Αν υπηρχε αυτη η απαντηση θαμασταν ολοι πιο ηρεμοι.

Μεχρι τοτε οφειλουμε να προσπαθησουμε να βρουμε κουραγια....κυριως οσοι εχουμε οικογενεια.

Μπορει και να μην γινει ποτε....μπορει και σε λιγα χρονια αναλογα την ευθυνη που θα αναλαβει ο λαος ο ιδιος....

Παντως δεν θα προελθει καμια μεγαλη αλλαγη στην χωρα με το ξεκαθαρισμα των ΔΥ. Αυτο θα παρει χρονο και κυριως πρεπει να ειναι κινηση εθνικης ομοψυχιας αλλιως το πιθανοτερο ειναι να φτασει σε διχασμο....

με τη δικιά σου λογική πως όποιος αντιτίθεται στις απολύσεις ΔΥ είναι και ΔΥ, σε κόβω για μεγαλοβιομήχανο με εκατομμύρια...

το έπιασες;

υ/γ... το κλαψούρισμα με τον μπαν.... δεν... δεν νομίζω κιόλας ότι έχει δώσει η διαχείριση τέτοια δείγματα... μπαν στην αντίθετη άποψη έχω δει σε άλλα φόρουμ... όχι εδώ...

Δεν το πιασα!!!!!

μεγαλοβιομήχανο με εκατομμύρια...
:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

to 2013 θα είναι διαφορετικό από το 2012 σε μερικά θέματα.... προσλήψεις δεν θα γίνονται. Απολύσεις γίνονται και θα γίνουν, φυσικά όχι εκεί που μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση, αλλά παντού και από ότι βλέπουμε μέχρι σήμερα και στη σπονδυλική στήλη της παροχής υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Εκείνο όμως που θα δούμε, είναι τις αποχωρήσεις στελεχών από κρίσιμες θέσεις του Δημοσίου. Π.χ. στα πανεπιστήμια εκκρεμούν οι διορισμοί 800 μελών ΔΕΠ. Από αυτούς οι 500 πλέον εργάαζονται στο εξωτερικό. Άρα οι θέσεις θα μείνουν κενές. Πολλοί συνάδελφοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εκτιμώ ότι μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχουν αποχωρήσει 800-900 καθηγητές από το πανεπιστήμιο. Το ίδιο γίνεται και σητν υγεία.... ο κος Σούρλας και άλλοι μπορούν να μας πουν, αν υπάρχει ρεύμα φυγής. Εγώ στο φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον βλέπω τους γιατρούς και τους εξειδικευμένους θεραπευτές που είναι το πολύ 42 ετών να έχουν υποβάλλει αιτήσεις πρόσληψης στη Βόρειο Ευρώπη και στον Καναδά. Το ίδιο γίνεται και με τα ανώτατα τραπεζικά στελέχη (ίσως όχι τόσο) και κυρίως με τα μεσαία.

Φυσικά όσοι έχουν ασκήσει διοίκηση στο στενό δημόσιο τομέα γίνονται εύκολα αποδεκτοί από τις μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα, ειδικά αυτές που είναι παρατήματα πολυεθνικών.

Το 2014 θα ψάχνουμε να βρούμε πού είναι το Δημόσιο, κυρίως η ραχοκοκκαλιά του και δεν θα το βρίσκουμε... και θα το πεθυμήσουμε σφόδρα... Θα έχουν μείνει όσοι δεν μπορούν να πάνε αλλού (οι τεμπέληδες που λέει ο suzakias) και όσοι δεν θέλουν να φύγουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

to 2013 θα είναι διαφορετικό από το 2012 σε μερικά θέματα.... προσλήψεις δεν θα γίνονται. Απολύσεις γίνονται και θα γίνουν, φυσικά όχι εκεί που μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση, αλλά παντού και από ότι βλέπουμε μέχρι σήμερα και στη σπονδυλική στήλη της παροχής υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

Εκείνο όμως που θα δούμε, είναι τις αποχωρήσεις στελεχών από κρίσιμες θέσεις του Δημοσίου. Π.χ. στα πανεπιστήμια εκκρεμούν οι διορισμοί 800 μελών ΔΕΠ. Από αυτούς οι 500 πλέον εργάαζονται στο εξωτερικό. Άρα οι θέσεις θα μείνουν κενές. Πολλοί συνάδελφοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις για πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εκτιμώ ότι μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχουν αποχωρήσει 800-900 καθηγητές από το πανεπιστήμιο. Το ίδιο γίνεται και σητν υγεία.... ο κος Σούρλας και άλλοι μπορούν να μας πουν, αν υπάρχει ρεύμα φυγής. Εγώ στο φιλικό και συγγενικό μου περιβάλλον βλέπω τους γιατρούς και τους εξειδικευμένους θεραπευτές που είναι το πολύ 42 ετών να έχουν υποβάλλει αιτήσεις πρόσληψης στη Βόρειο Ευρώπη και στον Καναδά. Το ίδιο γίνεται και με τα ανώτατα τραπεζικά στελέχη (ίσως όχι τόσο) και κυρίως με τα μεσαία.

Φυσικά όσοι έχουν ασκήσει διοίκηση στο στενό δημόσιο τομέα γίνονται εύκολα αποδεκτοί από τις μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα, ειδικά αυτές που είναι παρατήματα πολυεθνικών.

Το 2014 θα ψάχνουμε να βρούμε πού είναι το Δημόσιο, κυρίως η ραχοκοκκαλιά του και δεν θα το βρίσκουμε... και θα το πεθυμήσουμε σφόδρα... Θα έχουν μείνει όσοι δεν μπορούν να πάνε αλλού (οι τεμπέληδες που λέει ο suzakias) και όσοι δεν θέλουν να φύγουν.

Είναι σαφές πώς οι νέοι γιατροί (35-40 ετών)δεν έχουν δυνατότητες επιβίωσης..Ιατρείο πλέον είναι απο δύσκολο έως αδύνατο να ανοιξει κάποιος(εκτός άν ανήκει σε ιατρική οικογένεια,γεγονός απολύτως μειοψηφικό)μιάς και πάμπολλες στατιστικές δείχνουν πώς οι επισκέψεις έχουν ελαχιστοποιηθεί λόγω της κρίσης..

Στο ΕΣΥ οχι μονον δεν γίνονται πλέον προσλήψεις,αλλά μόνον αντικίνητρα μπορεί να βρεί κάποιος συνάδελφος..Οι μισθοί πλέον είναι χαμηλοί,οι συνθήκες εργασίας αποθαρυντικές(δεν βρίσκεις κάν βασικά υλικά γιά απλές ιατρικές πράξεις) καί ολα επαφίενται στον ''πατριωτισμό'' θεραπευτών και νοσηλευτών..

Είναι πραγματικότητα οτι σημαντικός αριθμός γιατρών μεταναστεύει στο εξωτερικό και ήδη ο Alex Theodin έδωσε μιά πολύ καλή περιγραφή για Γερμανία..

Η εντύπωση που έχω ειναι πώς στην Ελάδα πλέον, γιατροί ηλικίας 35-42 ετών ,μονον εφημερίες μπορούν να κάνουν σε μεγάλες ιδιωτικές μονάδες μέ αμοιβή περί τα 60 ευρώ ανά εφημερία και φυσικά περιορισμένο αριθμό εφημεριών,που ούτε την επιβίωση επιτρέπουν,αλλά φυσικά δεν υπάρχουν και περιθώρια γιά βελτίωση τών γνώσεων.