Δημοτικές Εκλογές

Αδερφέ είσαι νομίζω λίγο επιθετικός στο λόγο σου, αν μου επιτρέπεις.

Απλά να σου πω για την σκέψη σου ότι ο πολυκερματισμός των αριστερών κομμάτων μαθηματικά οδηγεί στην αποτυχία αυτού που προτείνεις.
Επίσης υπάρχει η άποψη ότι η αθέτηση του Συντάγματος (περί ίσης ψήφου και απουσίας της καταμέτρησης στο εκλογικό αποτέλεσμα/αντιπροσώπευση της λευκής ψήφου), κατά την ταπεινή μου άποψη, άρει κάθε επιλογή σε υπερψήφιση οποιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στην διαδικασία...

Εν τω μεταξύ τρεις στους τέσσερις στα κανάλια αναδεικνύει την αποχή ως κυρίαρχο θέμα που πρέπει να προβληματίσει (χωρίς να βάλει εναντίον της)...

Φαίνεται ότι και ταρακουνήθηκαν αλλά και αναγνωρίζουν ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να "βαρέθηκαν" ή να απολιτικοποιούνται 1,5εκ και πλέον πολίτες...

Η στρούγκα άνοιξε... είτε μας αρέσει είτε όχι...

Καλό βράδυ από μένα και μακάρι να έρθουν τα πράγματα όπως τα ονειρευόμαστε όλοι... και ας διαφωνούμε για τον τρόπο...

-bye-
Φίλε μου δεν έχω σκοπό να μαλώσω με κανέναν. Είναι ρητορική η παρατήρησή μου, ακριβώς για ανοίξουμε υγιή αντιπαράθεση. Φυσικά και ο καθένας έχει την άποψή του και σεβαστή, αλλά δεν την ενστερνίζομαι, πως δε μάλλον που πράγματι ο ίδιος απέχοντας από τις εκλογές αφαιρείς μόνος σου το λόγο σου στα κοινά!
Όλοι βλέπουν την αποχή σαν στατιστικό φαινόμενο ή το αποφεύγουν εντέχνως. Ακόμα και ο Λαφαζάνης που ρωτήθηκε πριν λίγο στο ΣΚΑΙ γιατί οι υποψήφιοι του Συριζα δεν "μάζεψαν" τους "αντιμνημονιακούς" ψηφοφόρους και ουσιαστικά δεν απάντησε. Πέρα πιο κάτω βρέχει... και τρία πουλάκια πλέκανε πουλόβερ (είμαι λίγο γλαφυρός, αλλά δεν έχω σκοπό να προσβάλλω.)

Ή "αντισυστημική" αποχή νικητής τών εκλογών !!!!

Ή κατοχική κυβέρνηση ,διά στόματος Γιώργου, θά ερμηνεύσει σέ λιγο τό εκλογικό αποτέλεσμα..

Ή μαρμελάς αντιστάθηκε αλλά τό βούτυρο παρουσιάστηκε αυτοβούλως..

Ή συνέχεια γιά άλλη μιά φορά στούς δρόμους*.

*Θεού θέλοντος καί καναπέως επιτρέποντος πάντα..

" Ή αποχή δείχνει ότι οί πολίτες δέν θέλησαν νά καταψηφίσουν τό μνημόνιο καί τίς κυβερνητικές επιλογές "

Διαμαντοπούλου Άννα πρίν λίγο στό ΣΚΑΪ..:guitarist:

«Η αλλαγή δεν είναι εύκολη όμως γι αυτή την αλλαγή ο λαός μας έφερε στην εξουσία ένα χρόνο πριν και σήμερα επιβεβαίωσε ότι αυτή την αλλαγή επιζητά. Η χώρα χρειαζόταν επειγόντως αλλαγή κατεύθυνσης. Αλλάξαμε κατεύθυνση και τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε».

Γιώργος :sleep:

Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Φίλε μου δεν έχω σκοπό να μαλώσω με κανέναν. Είναι ρητορική η παρατήρησή μου, ακριβώς για ανοίξουμε υγιή αντιπαράθεση. Φυσικά και ο καθένας έχει την άποψή του και σεβαστή, αλλά δεν την ενστερνίζομαι, πως δε μάλλον που πράγματι ο ίδιος απέχοντας από τις εκλογές αφαιρείς μόνος σου το λόγο σου στα κοινά!
Όλοι βλέπουν την αποχή σαν στατιστικό φαινόμενο ή το αποφεύγουν εντέχνως. Ακόμα και ο Λαφαζάνης που ρωτήθηκε πριν λίγο στο ΣΚΑΙ γιατί οι υποψήφιοι του Συριζα δεν "μάζεψαν" τους "αντιμνημονιακούς" ψηφοφόρους και ουσιαστικά δεν απάντησε. Πέρα πιο κάτω βρέχει... και τρία πουλάκια πλέκανε πουλόβερ (είμαι λίγο γλαφυρός, αλλά δεν έχω σκοπό να προσβάλλω.)
Και ποιος ειναι ο Λαφαζανης ρε αδερφε ; Ακου ακομα και ο Λαφαζανης δεν απαντησε......... εκτος εαν εννοεις αυτο που γραφω στο σποιλερ

Εγω τα ψαχνω τα Επωνυμα αδερφε ......παντα ,κατι λενε

λαφαζάνης αρσενικό:(κυπριακή διάλεκτος) αυτός που λέγει λαφαζανιές, ο φαφλατάς, που μιλάει με υπερβολές

«Η αλλαγή δεν είναι εύκολη όμως γι αυτή την αλλαγή ο λαός μας έφερε στην εξουσία ένα χρόνο πριν και σήμερα επιβεβαίωσε ότι αυτή την αλλαγή επιζητά. Η χώρα χρειαζόταν επειγόντως αλλαγή κατεύθυνσης. Αλλάξαμε κατεύθυνση και τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε».

Γιώργος :sleep:

http://www.youtube.com/watch?v=gR_Jy9aZS7w

Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Η αποχή απο το ΣΚΑΙ κοντά στο 30-35%....

Η αποχή είναι στο 40% Αιμίλιε και 9% τα λευκά/άκυρα.

Μεγάλο ποσοστό.

Εγώ είμαι τελείως απογοητευμένος.

Παρόλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια, τα δύο μεγάλα κόμματα πήραν και πάλι τα ποσοστά που παίρνουν πάντα.

Δηλαδή ότι και να κάνουν, ο κόσμος τους ίδιους θα ψηφίσει!

Τι νόημα έχει να συζητάμε οτιδήποτε; Δεν υπάρχει ελπίς. Το πρόβλημά της χώρας δεν είναι απλώς κάποιοι λίγοι πολιτικοί που είναι ανίκανοι και κατώτεροι των περιστάσεων...

Δηλαδή ότι και να κάνουν, ο κόσμος τους ίδιους θα ψηφίσει!

Τι νόημα έχει να συζητάμε οτιδήποτε; Δεν υπάρχει ελπίς. Το πρόβλημά της χώρας δεν είναι απλώς κάποιοι λίγοι πολιτικοί που είναι ανίκανοι και κατώτεροι των περιστάσεων...

Εδώ θα διαφωνήσω... Δεν είναι ότι ο κόσμος ψηφίζει τους ίδιους. Είναι ότι ο ίδιος κόσμος ψηφίζει τους ίδιους. Τα κομματικά παιδιά, σε ένα διεφθαρμένο πελατειακό κράτος είναι πολλά... και θα ψηφίζουν αυτό που "πρέπει" για πάντα. Ενα σταθερό σχεδόν ποσοστό, που εναλλάσσεται ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα ανάλογα με τα συμφέροντά του σε κάθε περίοδο.

Όμως ακόμα υπάρχει ένα συνταρακτικού μεγέθους ποσοστό που αποφασίζει να μη μιλάει. Τουλάχιστον όχι μέσω της ψήφου του. Και κρατάει στα χέρια του το μέλλον της χώρας. Επειδή όμως θα γίνω γραφικός αν συνεχίσω να το λέω, ας πω ότι κάθε άποψη είναι σεβαστή, και ας μη διαφωνήσω μαζί τους άλλο... ελπίζω μόνο για το καλό όλων μας να αλλάξουν κάποτε γνώμη, και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, συνειδητοποιώντας τη δύναμή τους.

Last edited:
Παρακαλω το βιντεο να μεταφερθει στην σωστη κατηγορια...Αυτη με τα Αστεια Βιντεο...:flipout:

Αυτο που μου εμεινε ηταν το σημειο που θα μας φτιαξει διχτυ ασφαλειας....μαλλον σαν εκεινο που εβαλαν οι Κινεζοι στην εταιρεια που το ονομα της μου διαφευγει αυτη τη στιγμη...

Όμως ακόμα υπάρχει ένα συνταρακτικού μεγέθους ποσοστό που αποφασίζει να μη μιλάει. Τουλάχιστον όχι μέσω της ψήφου του. Και κρατάει στα χέρια του το μέλλον της χώρας.

Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης κρατάει. Τίποτα άλλο.

Ο Καποδίστριας, ο Περικλής και ο Μέγας Αλέξανδρος να έφτιαχναν ψηφοδέλτιο, θα έπαιρναν 1% αν δεν τους υποστήριζαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Και τελικά δεν φταίνε τα κόμματα. Βρίσκουν και τα κάνουν.

Έχουμε ακριβώς τους ηγέτες που μας αξίζουν. Όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους περισσότερους λαούς...

H επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για όλους μας, είτε ψηφίσαμε, είτε όχι.

Ανέβασμα του ΚΚΕ, ανέβασμα και της Χρυσής Αυγής...

Η αποχή κοντά στο 40%...Οι ψηφοφόροι στο 50%+...

Όλοι νίκησαν...οι περισσότεροι ηττήθηκαν...

Ζήτω το πολιτικό και εκλογικό μας σύστημα, ζήτω οι πολιτικοί μας....

Καλή σας νύχτα.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Η αποχή είναι στο 40% Αιμίλιε και 9% τα λευκά/άκυρα.

Μεγάλο ποσοστό.

Ποιο ηταν ακριβως το ποσοστο στις προηγουμενες ? Το εχει καποιος 'προχειρο' ?

Στις Ευρωεκλογές του 2009...

12/6 2009 17:17
Εγγεγραμμένοι 9,996,353
Ενσωμάτωση 100.00 %
Ψήφισαν 52.63 %
Ακυρα/Λευκά 2.54 %

Στις Εθνικές του 2009

7/10 2009 9:53
Εγγεγραμμένοι 9,933,385
Ενσωμάτωση 100.00 %
Ψήφισαν 70.92 %
Ακυρα/Λευκά 2.64 %

Στις Εθνικές του 2007

2/10 2007 15:11
Εγγεγραμμένοι 9,918,917
Ενσωμάτωση 100.00 %
Ψήφισαν 74.15 %
Εγκυρα 97.33 %
Ακυρα/Λευκά 2.67 %

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Δεν παίζει κανένα ρόλο. Ούτε και θα το θυμάται κανείς σε μια βδομάδα.

Οσο παει και πεφτει το ποσοστο αυτων που κατεθεσαν ψηφο....σε λιγα χρονια βλεπω να μαζευονται μονοι τους και να αλληλοψηφιζονται...οπως ακριβως περνανε τα νομοσχεδια που τα περισσοτερα απο αυτα ειναι κατα του συνταγματος..ολα με συνοπτικες διαδικασιες....

Που θα παει...θα ιδρωσει και η Καγιεν

Οσο παει και πεφτει το ποσοστο αυτων που κατεθεσαν ψηφο....σε λιγα χρονια βλεπω να μαζευονται μονοι τους και να αλληλοψηφιζονται...οπως ακριβως περνανε τα νομοσχεδια που τα περισσοτερα απο αυτα ειναι κατα του συνταγματος..ολα με συνοπτικες διαδικασιες....

Μα αυτό ακριβώς είναι το όνειρό τους!

Έχει και λιγότερο κόπο!

Μα αυτό ακριβώς είναι το όνειρό τους!

Έχει και λιγότερο κόπο!

Δεν θελει κοπο,θελει τροπο που ελεγε και η διαφημιση....ο τροπος εχει βρεθει χρονια τωρα...δεκαετιες...οπως χαρακτηριστικα ανεφερε ο αξιοτιμος κυριος Θου-Βου (φανερος πρακτορ) παραπανω...
Η περιφημη Αλλαγη της δεκαετιας του '80 μετονομαστηκε σε Αλλαγη Κατευθυνσης απο τον junior...κατι σαν εκτροχιασμος αν καταλαβα καλα απο το φαγοποτι τους...ειδη μας σερβιρε και το πιατο με τον λογαριασμο τους μεσα...

Θεωρώ ότι με τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, πλέον ο μοναδικός λόγος για να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι να είσαι μιλημένος από μπαμπά, μαμά, εργοδότη,και γενικότερα, να είσαι κομματικό παιδί, με όλες τις "απολαύσεις" που αυτό επιφέρει στη ζωή σου.
Καλα θα ήταν αλλα αυτό δεν εγινε μεχρι τωρα και ουτε στο μελον θα γινει…
Στις επομενες βουλευτικες εκλογες εκτος από τους βολεμένους ( που δεν είναι δα και πεντε εκατομμύρια ) θα εξακολουθούν να υπαρχουν φτωχοι συνταξιούχοι που τους μείωσαν τη σύνταξη , αγροτες , μεροκαματιάρηδες, ακομα και άνεργοι που θα ξαναψηφίσουν τα δυο κόμματα εξουσίας…

α. Τους εκφράζει κάποιο μικρό κόμμα, αλλά λένε "σιγά μη βγει, τσάμπα θα κατέβω
β. Θεωρούν γενικά ότι η παρουσία τους δεν επηρρεάζει το τελικό αποτέλεσμα
γ. Βαριούνται
δ. Το κάνουν συνειδητά ως διαμαρτυρία για ένα σύστημα που δεν τους εκφράζει.

Μια και υφίστανται όλα τα παραπάνω, κατά τη γνώμη μου η αποχή ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει διαμαρτυρία, καθώς καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει με οποιαδήποτε από τις παραπάνω εκδοχές, όποια δηλαδή τον βολεύει.
Βασικα δεν υφίσταται τιποτα από τα παραπανω…
Το θεμα είναι ότι δεν τους εκφράζει κανενα μικρο κόμμα γιατι πολύ απλα αυτά είναι χειρότερα ακομα και από αυτά τα λεγόμενα εξουσίας…
Και κακα τα ψεματα ..Ολη αυτή η κουβέντα περι αποχης γίνεται λογο του εκνευρισμού που εχει προκαλέσει η ανικανότητα των μικρων αριστερών κομμάτων να πείσει τους ψηφοφόρους να την επιλέξουν ..
Ο κοσμος προτιμά την αποχη από το να τους ριξει εστω και ένα φακελακι και αυτό είναι που τσιμπά στα νευρα την εσωκοινοβουλευτική η εξωκοινοβουλευτική αριστερα…
Δεν είναι τυχαιο που ο Καρατζαφερης με το μικρο κομμα δε κόπτεται από την αποχη αφου για άλλη μια φορα ανέβασε ( και θα συνεχίσει να ανεβαζει ) τα ποσοστα του.
Τι γινετε εδώ;;
Γιατι σε αυτή τη περίπτωση η αποχη δεν είναι φιλος και βούτυρο στο ψωμι του δικομματισμού και των αρχόντων που διατηρούν την εξουσία για μια ακομα φορα;

Αν υπηρχε πραγματικά εναλλακτική επιλογή από καποιον κομματικό φορεα να σαι σίγουρος που η αποχη θα ηταν ακομα πιο μικρη από αυτή που ειχαμε σημερα.
Και λεω μικρη γιατι θεωρώ πως πραγματικά μεγαλη αποχη ακομα δεν ειδαμε…
Ο κοσμος ζητα καποιον να στηριχτεί .Το ότι δεν τον βρισκει είναι κατι που θα πρεπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την αριστερα και όχι να σκούζει κατηγορώντας τους πολιτες που δεν την επιλέγουν προτιμωντας την αποχη…

Αν δεν τον εκφράζουν τα υπάρχοντα κόμματα, ας βάλει ο ίδιος υποψηφιότητα.
Φοβερο επιχείρημα…
Δηλαδη αν εσυ θέλεις να κανεις καποια σοβαρή εγχείρηση ( πχ μεταμόσχευση καρδιας) και δεν εμπιστεύεσαι τους ελληνες γιατρους τι θα κανεις;
Θα παρεις το δεκάτομο οδηγο εκμάθησης άνευ διδασκάλου και θα κανεις την εγχείρηση με καθρεφτακι;

Αμ δεν γίνεται ετσι…
Δε λενε αδικα εκαστος στο είδους του…

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Φοβερο επιχείρημα…
Δηλαδη αν εσυ θέλεις να κανεις καποια σοβαρή εγχείρηση ( πχ μεταμόσχευση καρδιας) και δεν εμπιστεύεσαι τους ελληνες γιατρους τι θα κανεις;
Θα παρεις το δεκάτομο οδηγο εκμάθησης άνευ διδασκάλου και θα κανεις την εγχείρηση με καθρεφτακι;

Αμ δεν γίνεται ετσι…
Δε λενε αδικα εκαστος στο είδους του…

Η ουσία της δημοκρατίας είναι η εξής: αν υπάρχουν πολλοί που δεν τους εκφράζουν τα υπάρχοντα κόμματα, τότε να μαζευτούν να φτιάξουν ένα νέο.

Αν δεν είναι αρκετοί για να φτιάξουν κόμμα, ή αν βαριούνται, ή αν κανείς τους δεν είναι ικανός (δηλαδή είναι όλοι ανίκανοι), ή δεν συμφωνούν, τότε είναι περιθώριο και δεν παίζουν κανένα ρόλο. Όπως και δεν παίζουν ρόλο τα λευκά.

Ε, όπως και να το κάνουμε για να γίνει κάτι διαφορετικό κάποιος πρέπει να κουνήσει τον ποπό του. Αν όλοι περιμένουν με το τηλεχειριστήριο στο χέρι, προφανώς θα παραμείνουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.