Δημοτικές Εκλογές

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΔΕΝ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ. Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ Η ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΟΝΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Απάντηση: Re: Δημοτικές Εκλογές

Όσο τους πληρώνω έχω κάθε δικαίωμα να απαιτώ.
Και περιμένω και τις δικές σας προτάσεις "αλλαγής". Εκτός και αν σας αρέσει το υπάρχον σύστημα, και θέλετε τη συνέχισή του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝ ΜΟΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ.
ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥΣ.
ΤΟ "ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΒΑΖΗ Ο ΚΑΘΕΙΣ.

ΕΤΣΙ. ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗΣ.
ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ. ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟΧΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΗ ΠΑΛΙ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ". ΕΦΑΓΕ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ-ΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ- ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΕ.

Μαλλον λάθος Ιστορία έμαθες ή τήν γράφεις διαστρεβλωμένα..
Ο Πλαστήρας εκτέλεσε τούς αριστερούς και σιγά μήν αθωωθούν οι ''κεντρώοι'' γιά τά εγκλήματά τους..
Οπως και ο ''Γέρος τής Δημοκρατίας'' εμφανίστηκε ως παιδί τών Εγγλέζων και αιματοκύλισε τήν Αθήνα τόν Δεκέμβρη τού 44.

Οπως και η δεξιά έτσι και τό ΠΑΣΟΚ πουλάνε ακριβώς τόν ίδιο αντικομμουνισμό και χαϊδεύουν τούς αριστερούς προεκλογικά και μετά ο χαμένος τούς βρίζει.

Οσο γιά τό σήμερα ολόκληρη η αριστερά (δέν συνυπολογίζω σέ αυτούς τό απόκομμα Ψαριανού -Κουβέλη πού χτές γελοιοποιήθηκε στίς τηλεοράσεις μέ τό παρακαλετό γιά συναίνεση παρέα μέ τον Κυριάκο Μητσοτάκη) μιά χαρά κάνει και δέν μπαίνει σε τέτοιο δίλημα..

Σιγά μήν διαλέξει ανάμεσα στόν Κατοχικό και τόν υποψήφιο Κατοχικό..

Αν αυτό δέν αρέσει στούς Καθεστωτικούς πρόβλημά τους.

Η Αριστερά οφείλει νά μαζέψει τούς αριστερούς σε έναν δικό τής πόλο απέναντι στήν αντιδραστική και νεοφιλελέυθερη πολιτική πού τσάκισε τήν Χώρα..

Όπως προείπα, ο Έλληνας είναι δημοκρατικό ον. Συνεπώς το σύστημα που θέλει, είναι πραγματική δημοκρατική αντιπροσώπευση.
Το υπάρχον σύστημα, προσφέρει την κυβέρνηση κατά το δοκούν αλλάζοντας τους εκλογικούς νόμους. By the way (που λέμε και στο χωριό μου), κάτι πήρε το αυτί μου στις δηλώσεις του πρωθυπουργού την περασμένη Κυριακή ότι πάλι θα τον αλλάξει (!!!). Φαίνεται δεν τους βολεύει ο τωρινός.
Επίσης, τα ποσοστά τα μετράνε όπως τους βολεύει πετώντας έξω όσα ψηφοδέλτια δεν τους στηρίζουν. Αυτά είναι των μικρών που δεν περνάνε το 3%, τα λευκά και τα άκυρα.
Πρακτικά είτε σου αρέσει είτε όχι, οι ίδιοι θα κυβερνάνε εις τους αιώνες των αιώνων. Για ποια δημοκρατία μιλάμε λοιπόν;

Η μόνη λύση που βλέπω, είναι να χάσουν τους πελάτες τους αφού έτσι μας βλέπουν.

Όπως προείπα, ο Έλληνας είναι δημοκρατικό ον. Συνεπώς το σύστημα που θέλει, είναι πραγματική δημοκρατική αντιπροσώπευση.
Το υπάρχον σύστημα, προσφέρει την κυβέρνηση κατά το δοκούν αλλάζοντας τους εκλογικούς νόμους. By the way (που λέμε και στο χωριό μου), κάτι πήρε το αυτί μου στις δηλώσεις του πρωθυπουργού την περασμένη Κυριακή ότι πάλι θα τον αλλάξει (!!!). Φαίνεται δεν τους βολεύει ο τωρινός.
Επίσης, τα ποσοστά τα μετράνε όπως τους βολεύει πετώντας έξω όσα ψηφοδέλτια δεν τους στηρίζουν. Αυτά είναι των μικρών που δεν περνάνε το 3%, τα λευκά και τα άκυρα.
Πρακτικά είτε σου αρέσει είτε όχι, οι ίδιοι θα κυβερνάνε εις τους αιώνες των αιώνων. Για ποια δημοκρατία μιλάμε λοιπόν;

Η μόνη λύση που βλέπω, είναι να χάσουν τους πελάτες τους αφού έτσι μας βλέπουν.

To είπε και ο Πάγκαλος εχθές.....

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΔΕΝ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ. Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ Η ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΟΝΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Ποιά κοινοβουλευτικη δημοκρατία??
Αυτή πού κατήργησε ο GAP δηλώνοντας ακόμα και χτές οτι βρισκόμαστε σε καθεστώς δουλείας??
Αυτή πού κατήργησε ο Παπακωνσταντίνουν αναλαμβάνοντας μεσάζων τής Τρόϊκας και δηλώνοντας ανερυθρίαστα ότι δέν είναι υποχρεωμένος νά φέρνει στήν Βουλή οιαδήποτε απόφαση (εντολή)τής Τρόϊκας??
Αυτή πού καταργήθηκε μέ τό fast -track??
Αυτή πού καταργήθηκε μέ τό Μνημόνιο μέσω τού οποίου εκχωρείται όλη η δημόσια περιουσία τής Χώρας στούς δανειστές,γεγονός πού συνιστά αντισυνταγματική εκτροπή??

Οσο γιά τίς δημοτικές γιατί νά μήν βγαίνει Δήμαρχος απο τήν πρώτη Κυριακή βάσει τής απλής αναλογικής και νά γίνεται ''μπαράζ'' στόν δεύτερο μέ φαιδρές συναλλαγές τών εκάστοτε δυό μονομάχων??
Τό αυτό και γιά τίς βουλευτικές φυσικά..

Καί τότε θά βλέπαμε άλλους συσχετισμούς ακόμα και στό Αστικό Κοινοβούλιο..
Απ´εκεί και περα τά ψευτοδιλήματα μεταξύ μπλέ και πράσινων ας τά πουλάνε όπου πιάνουν.
Καί απότι φαίνεται ελάχιστοι τσίμπησαν σε αυτά και στό μέλλον και λιγότεροι..
Το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα είναι ασταθές πλέον καί οι μεταπολιτευτικοί εκβιασμοί μάς τέλειωσαν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Οσο γιά τίς δημοτικές γιατί νά μήν βγαίνει Δήμαρχος απο τήν πρώτη Κυριακή βάσει τής απλής αναλογικής και νά γίνεται ''μπαράζ'' στόν δεύτερο μέ φαιδρές συναλλαγές τών εκάστοτε δυό μονομάχων??

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και οι έδρες να είναι αναλογικά δίχως μπόνους και χαζομάρες. Να περνάνε μόνο οι αποφάσεις στις οποίες συμφωνεί η πραγματική πλειοψηφία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και οι έδρες να είναι αναλογικά δίχως μπόνους και χαζομάρες. Να περνάνε μόνο οι αποφάσεις στις οποίες συμφωνεί η πραγματική πλειοψηφία.

Ακριβώς..

Ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση δέν μάς τσαμπουνάνε ότι θένε??
Ας εκπροσωπούνται λοιπόν εντελώς αναλογικά στον πρώτο γύρο καί τέλος.

Όσο τους πληρώνω έχω κάθε δικαίωμα να απαιτώ.
Και περιμένω και τις δικές σας προτάσεις "αλλαγής". Εκτός και αν σας αρέσει το υπάρχον σύστημα, και θέλετε τη συνέχισή του.

Να απαιτείς ναι , να αλλάζεις όμως εφόσον δεν συμμετέχεις ??
Εγώ ότι προτάσεις αλλαγής θέλω βρίσκω τους υποψήφιους που τις υποστηρίζουν .
Απόλυτη ταύτιση σε απόψεις μόνο με τον εαυτό μας θα βρούμε , και συνήθως αυτό έχουμε σαν δικαιολογία για την αποχή , ότι κανένας δεν μας εκφράζει από 20 διαφορετικά ψηφοδέλτια που υπάρχουν κάθε φορά.
Πάντως όσο απέχουμε μόνο κακό γίνεται στην όποια δημοκρατία απέμεινε , οπότε η συνενοχή είναι δεδομένη για την τωρινή κατάσταση.

μα ακριβως επειδή η απέχθεια του κόσμου είναι τοόσο μεγάλη πια (φάνηκε μέσω της αρνητική ή της μη ψήφου), οι "μεγάλοι" του τόπου θα αποφασίσουν να συνεργαστούν (μαζί θα τα φάνε) ..... έτσι ώστε να μη μείνει περιθώριο για άλλους ...

http://ekloges.ypes.gr/dn2010/public/index.html#{"page":"level","params":{"level":"dhm_d","id":9195}}

κοιταξτε εδω διαστρεβλωση της αναλογικοτητας....στο δευτερο γυρω πηρε λιγοτερους ψηφους απο τον πρωτο γυρο..και εμφανιζεται μετα με ενα 60% οτι εχει εκλεγει!!

http://ekloges.ypes.gr/dn2010/public/index.html#{"page":"level","params":{"level":"dhm_d","id":9195}}

κοιταξτε εδω διαστρεβλωση της αναλογικοτητας....στο δευτερο γυρω πηρε λιγοτερους ψηφους απο τον πρωτο γυρο..και εμφανιζεται μετα με ενα 60% οτι εχει εκλεγει!!

βαλτε να δειτε αποτελεσμα...δημος αλιμου (νοτιου τομεα αθηνων)

Έτσι είναι . Οι εκλογές είναι για όποιον τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση της χώρας. Όταν δεν πας να ψηφίσεις θα βγεί εκλεγμένος με την πλειοψηφία αυτών που ασχολήθηκαν και ψήφισαν . Αν ήταν αναγκαστική η ψήφος δεν θα ήταν δημοκρατικό.

Κάτι που το έβαλα μαζί με άλλα στο τοπικ της αποχής.

K.K.: Σύμφωνα με την παραδοσιακή «αριστερή»άποψη, όλα αυτά τα επέβαλαν η Δεξιά, οι κυρίαρχες τάξεις και η μαύρη αντίδραση. Μπορούμε όμως να πούμε ότι όλα αυτά τα επέβαλαν στον ελληνικό λαό ερήμην του ελληνικού λαού; Μπορούμε να πούμε ότι ο ελληνικός λαός δεν καταλάβαινε τι έκανε; Δεν ήξερε τι ήθελε, τι ψήφιζε, τι ανεχόταν; Σε μιαν τέτοια περίπτωση αυτός ο λαός θα ήταν ένα νήπιο... Εάν όμως είναι νήπιο, τότε ας μη μιλάμε για δημοκρατία. Εάν ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, τότε, ας του ορίσουμε έναν κηδεμόνα... Εγώ λέω ότι ο ελληνικός λαός-όπως και κάθε λαός- είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, συνεπώς, είναι υπεύθυνος και για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Δημοσιογρ.: Πώς την εννοείτε αυτήν την ευθύνη;

Κ.Κ.: Δεν δικάζουμε κανέναν. Μιλάμε για ιστορική και πολιτική ευθύνη. Ο ελληνικός λαός δεν μπόρεσε έως τώρα να δημιουργήσει μια στοιχειώδη πολιτική κοινωνία. Μια πολιτική κοινωνία, στην οποία, ως ένα μίνιμουμ, να θεσμισθούν και να κατοχυρωθούν στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα τόσο των ατόμων όσο και των συλλογικοτήτων.

Δημοσιογρ.: Θέλετε να πείτε ότι αντιθέτως σε άλλες χώρες, στη Δυτική Ευρώπη...

Κ.Κ.: Εκεί, αυτό έγινε! Ο μακαρίτης ο Γιώργος Καρτάλης έλεγε κάνοντας μου καζούρα στο Παρίσι το 1956: «Κορνήλιε, ξεχνάς ότι στην Ελλάδα δεν έγινε Γαλλική Επανάσταση». Πράγματι, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εποχή που ο λαός να έχει επιβάλει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματα του. Και η ευθύνη, για την οποία μίλησα, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης:«εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;». Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στον χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι.

Τι είπε; Ειδικά αυτόν, δεν μπορώ ούτε να τον βλέπω.

Δεν τον είδα λόγω ανακατώματος του στομάχου μου, αλλά μου το είπε η γυναίκα μου, ότι μίλησε για ανάγκη αλλαγής του εκλογικού συστήματος...

Καλά μετά είπε ότι δεν πρέπει στις διαδηλώσεις που γίνονται να εκφράζουν οι διαδηλωτές ΜΟΝΟ την αντίρρηση τους.... ΘΕΟΣΣΣ!!!!!

Μαλλον λάθος Ιστορία έμαθες ή τήν γράφεις διαστρεβλωμένα..
Ο Πλαστήρας εκτέλεσε τούς αριστερούς και σιγά μήν αθωωθούν οι ''κεντρώοι'' γιά τά εγκλήματά τους..
Οπως και ο ''Γέρος τής Δημοκρατίας'' εμφανίστηκε ως παιδί τών Εγγλέζων και αιματοκύλισε τήν Αθήνα τόν Δεκέμβρη τού 44.

Οπως και η δεξιά έτσι και τό ΠΑΣΟΚ πουλάνε ακριβώς τόν ίδιο αντικομμουνισμό και χαϊδεύουν τούς αριστερούς προεκλογικά και μετά ο χαμένος τούς βρίζει.

Οσο γιά τό σήμερα ολόκληρη η αριστερά (δέν συνυπολογίζω σέ αυτούς τό απόκομμα Ψαριανού -Κουβέλη πού χτές γελοιοποιήθηκε στίς τηλεοράσεις μέ τό παρακαλετό γιά συναίνεση παρέα μέ τον Κυριάκο Μητσοτάκη) μιά χαρά κάνει και δέν μπαίνει σε τέτοιο δίλημα..

Σιγά μήν διαλέξει ανάμεσα στόν Κατοχικό και τόν υποψήφιο Κατοχικό..

Αν αυτό δέν αρέσει στούς Καθεστωτικούς πρόβλημά τους.

Η Αριστερά οφείλει νά μαζέψει τούς αριστερούς σε έναν δικό τής πόλο απέναντι στήν αντιδραστική και νεοφιλελέυθερη πολιτική πού τσάκισε τήν Χώρα..

ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΩ.
ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
ΤΟ 46 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 2,000,000 ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Καλά μετά είπε ότι δεν πρέπει στις διαδηλώσεις που γίνονται να εκφράζουν οι διαδηλωτές ΜΟΝΟ την αντίρρηση τους.... ΘΕΟΣΣΣ!!!!!

Ε νά κατεβάζει τόν Παναγόπουλο νά διαδηλώνει υπέρ τού Μνημονίου και νά χειροκροτά..:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΩ.
ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
ΤΟ 46 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 2,000,000 ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Ξεχνάς ότι τότε έγινε και τό δημοψήφισμα γιά τήν επιστροφή τού Βασιλιά και έβαλαν τούς στρατιώτες τού Κυβερνητικού Στρατού μέ το ντουφέκι στό κεφάλι νά ψηφίζουν υποχρεωτικά ''Ναί''..
Ειχα συγγενείς καί απο τίς δυό πλευρές τού εμφυλίου και τό επιβεβαιώνουν..
Σέ τάγμα πού υπηρετούσε ,υποχρεωτικά,θειός μου δυό Κρητικοί τόλμησαν νά ψηφίσουν ΟΧΙ και τούς έδερναν μερόνυκτα μέ τίς αλυσίδες καί τούς υποκόπανους..
Ολοι ήξεραν τί νοθεία θάπεφτε στίς εκλογές τότε..
Απ´εκεί και πέρα τό άν η συμμετοχή τής Αριστεράς ή όχι σε αυτές ήσαν λάθος είναι πρός συζήτησιν..
Αλλά στά σημερινά δεδομένα έχει υποχρέωση νά μήν συνεργάζεται μέ κανέναν απ´τούς δυό..
Κουβέληδες άλλους δέν έχει ανάγκη.
Και δέν απείχε η αριστερά αλλά ψήφισε λευκό ή άκυρο στόν δεύτερο γύρο και πολύ καλά έκανε.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΓΙΝΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΕΦΑΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.