DIO - 1942-2010....RIP.

Ίσως από τις λίγες φορές που η είδηση της απώλεια ενός καλλιτέχνη (γιατί ο Ronnie ήταν όντως καλλιτέχνης) με συγκλόνισε τόσο. Να φταίει ότι ήταν από τις φωνές που με πρωτοεισήγαγαν στο χώρο του σκληρού ήχου, στα αθώα χρόνια της εφηβείας, να φταίνε οι στίχοι του, τόσο αλληγορικοί αλλά και τόσο έντονα συνυφασμένοι με τον πραγματικό κόσμο, ιδιαίτερα τη διαμάχη του Καλού με το Κακό (ακόμη κι αν αυτή η διαμάχη συμβαίνει στα ενδόψυχα του καθενός)?
Κομμάτια σταθμοί, που απογειώνονταν με τις ερμηνείες του, δοσμένες με τόσο πάθος και λυρισμό.
Τραγουδιστής που σεβόταν πάντα το κοινό του, που σεβόταν και το θείο δώρο που είχε, τη φωνή του, που ακόμα και κοντά στα 70 του κρατούσε τη δύναμη και το χρώμα της.( όποιος τον άκουσε στο live της Μαλακάσας με τους Heaven and Hell δε νομίζω να έχει αντίρρηση).
Rest In Peace Ronnie!
+1

Και σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος (από τα λίγα που είχα καταλάβει).

(όχι σαν κάτι άλλους.....που τους λατρεύεις σαν καλλιτέχνες και τους φτύνεις σαν ανθρώπους).

Ίσως η καλύτερη φωνή στην hard rocκ/metal σκηνή. Εμβληματική φυσιογνωμία, με ανεξίτηλο το στίγμα του τις δεκαετίες '70 και '80. R.I.P. Ronnie...

Μεγάλη προσφορά στο Rock και γενικά στο χώρο της μουσικής.
Καλό ταξίδι Άρχοντα...

Rock on Ronnie! You left us on our own like rainbows in the dark...

Τι να πω... Το είχα περάσει στο ντούκου γιατί είχε ξαναβγεί η ίδια βρώμα πριν από κανέναν χρόνο όταν έπαθε καρκίνο... Αλλά δυστυχώς τώρα είναι αλήθεια...

Από τις πλέον χαρακτηριστικές φωνές της Rock. Respect!
Όταν τραγουδούσε το We Rock το εννοούσε...

http://www.youtube.com/watch?v=Y6IPBN6ARkE&feature=related

Τι να πρωτοπεί και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τον Ronnie James Dio …..

Ένας χαρισματικός καλλιτέχνης με μια από τις πιο συγκλονιστικές φωνές στο χώρο του Rock και όχι μόνο ….

Μία προσωπικότητα που όπου και να πέρασε άφησε το στίγμα της και εδραιώθηκε ακόμη και δίπλα σε ανθρώπους δύσκολους πλην όμως κολοσσούς στο μουσικό στερέωμα(Tony Iommi-Ritcie Blackmore) …..

Αποκορύφωμα της καριέρας του η δημιουργία του προσωπικού του συγκροτήματος DIO με μουσικά διαμάντια ανυπολόγιστης αξίας για εμένα….

Κρίμα για τον άνθρωπο-καλλιτέχνη, η ζωή θα μπορούσε να ήταν λίιιγο περισσότερο γενναιόδωρη απέναντι του…

Aντίθετα, σε εμάς, πιστεύω τα έδωσε όλα……..το λιγότερο που θα μπορούσα να πώ λοιπόν είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ.....:grinning-smiley-043

Ronnie καλό ταξίδι, για μένα θα είσαι πάντα ένα παιδί του Rock And Roll ……

http://www.youtube.com/watch?v=e9ifmRD6bd8&feature=related

Για όσους θέλουν να έχουν στη συλλογή τους ένα φοβερό live (με πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας και εξαιρετικό DTS HD master audio ήχο)
έχει κυκλοφορήσει σε BD εδώ και λίγο καιρό το Dio: Holy Diver - Live που ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2005 και πέρα από μια εξαιρετική επιλογή κομματιών από την Rainbow-Black Sabbath εποχή : Tarot Woman ,The Sign Of The Southern Cross , Gates Of Babylon , Heaven And Hell , Man On The Silver Mountain (+ Catch the Rainbow), Long Live Rock And Roll , όπως λέει και ο τίτλος του BD, όλο το άλμπουμ Holy Diver !!!

Η απόδοση του συγκροτήματος εξαιρετική , αλλά θέλω να σταθώ στον κιθαρίστα Doug Aldritch ο οποίος παρόλο που βάζει το προσωπικό του στίγμα στα riifs και στα solo , σέβεται απόλυτα τα τραγούδια και παίζει ακριβώς αυτό που πρέπει να παίξει ώστε ο κάθε οπαδός που γνωρίζει τα τραγούδια να μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.

Σε εξαιρετική τιμή επίσης : 18.5 ευρώ από Play.com αν και εγώ το βρήκα και σε γνωστό δισκάδικο στα 20,90 ευρώ.
R.I.P DIO....

Απάντηση: Re: DIO - 1942-2010....RIP.

Για όσους θέλουν να έχουν στη συλλογή τους ένα φοβερό live (με πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας και εξαιρετικό DTS HD master audio ήχο)
έχει κυκλοφορήσει σε BD εδώ και λίγο καιρό το Dio: Holy Diver - Live που ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2005 και πέρα από μια εξαιρετική επιλογή κομματιών από την Rainbow-Black Sabbath εποχή : Tarot Woman ,The Sign Of The Southern Cross , Gates Of Babylon , Heaven And Hell , Man On The Silver Mountain (+ Catch the Rainbow), Long Live Rock And Roll , όπως λέει και ο τίτλος του BD, όλο το άλμπουμ Holy Diver !!!

Η απόδοση του συγκροτήματος εξαιρετική , αλλά θέλω να σταθώ στον κιθαρίστα Doug Aldritch ο οποίος παρόλο που βάζει το προσωπικό του στίγμα στα riifs και στα solo , σέβεται απόλυτα τα τραγούδια και παίζει ακριβώς αυτό που πρέπει να παίξει ώστε ο κάθε οπαδός που γνωρίζει τα τραγούδια να μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.

Σε εξαιρετική τιμή επίσης : 18.5 ευρώ από Play.com αν και εγώ το βρήκα και σε γνωστό δισκάδικο στα 20,90 ευρώ.
R.I.P DIO....

Τhanx man....-bye-