Διόδια

Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Αλλά όμως....

http://www.skai.gr/news/greece/arti...talipsi-ton-diodion-leptokaruas-kai-malgaron/

(γιατί, που έχει άδικο; τουλάχιστον όσοι δεν συμφωνούσαμε με τις πρακτικές του επιμελητηρίου παρόμοια πράγματα γράφαμε. εδώ ο M έρχεται καθυστερημένος! :D )

Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Αλλά όμως....

http://www.skai.gr/news/greece/arti...talipsi-ton-diodion-leptokaruas-kai-malgaron/

(γιατί, που έχει άδικο; τουλάχιστον όσοι δεν συμφωνούσαμε με τις πρακτικές του επιμελητηρίου παρόμοια πράγματα γράφαμε. εδώ ο M έρχεται καθυστερημένος! :D )

Πουθενά δεν έχει άδικο(όσον αφορά τις "χορηγίες"), αλλά το timing που βγήκε το δημοσίευμα είναι το πλέον τέλειο, δεν συμφωνείς??

Και μιλάμε για ένα ποσό που μόνο γέλια μπορεί να φέρει, έτσι??Αν το πιάσουμε σαν θέμα....

Επίσης όσον αφορά το άρθρο του ΣΚΑΙ, ας πάνε δικαστικά να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.....Για να δούμε....

Επειδή μάλλον έχω χάσει επεισόδια, τι συμβαίνει με το timing, έχει γίνει κάτι;

Επειδή μάλλον έχω χάσει επεισόδια, τι συμβαίνει με το timing, έχει γίνει κάτι;

Το timing αφορά την "μείωση" των διοδίων(που μάλιστα το θέμα έχει κολλήσει στο αν θα το δεχτούν οι υπεργολάβοι), αφορά το ότι οι υπεργολάβοι δεν δέχονται άλλες "εξεγέρσεις" και ότι ο ΓΑΠ μετά το Πάσχα θα ανακοινώσει τα καινούρια μέτρα και σίγουρα θα αναφερθεί στην καταπολέμηση τέτοιων κινημάτων.

Τα προσκείμενα ΜΜΕ λοιπόν, έχουν ξεκινήσει την περίοδο "προσαρμογής" της κοινής γνώμης σε αυτόν τον άξονα.....

Πάντως δεν ήταν "προσκείμενο" ΜΜΕ αυτός που το ανέδειξε εδώ! Τώρα το ότι το πήραν οι άλλοι χαμπάρι ένα μήνα μετά, είναι άλλο θέμα...

Πάντως δεν ήταν "προσκείμενο" ΜΜΕ αυτός που το ανέδειξε εδώ! Τώρα το ότι το πήραν οι άλλοι χαμπάρι ένα μήνα μετά, είναι άλλο θέμα...

Μα στους "άλλους" αναφέρομαι ρε....!!!

Δεν έχει πολύ γέλιο, να βλέπεις τις κινήσεις τους?? Μας έχουν για πολύ μαλάκες....!!!!

Εδώ που τα λέμε ο ΣΚΑΙ έχει κάπως βεβαρημένο μητρώο. Δες και τα τερτίπια του σε σχέση με τις μεταδόσεις HD της ΕΡΤ, έχει λυσσάξει από το κακό του...

Εδώ που τα λέμε ο ΣΚΑΙ έχει κάπως βεβαρημένο μητρώο. Δες και τα τερτίπια του σε σχέση με τις μεταδόσεις HD της ΕΡΤ, έχει λυσσάξει από το κακό του...

Ε, μα τώρα και εσύ....Θα αφήσει ο Αλαφούζος ευρώ χαμένο???

Μιλάμε για τριτοκοσμικές δηλώσεις του ΣΚΑΙ.....Χάρηκα όμως την απάντηση της ΕΡΤ......

Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

«Η συντεταμένη πολιτεία θα λύσει το πρόβλημα των διοδίων»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011, 16:44

«Το πρόβλημα των διοδίων θα το επιλύσει η συντεταγμένη πολιτεία με τις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες και όχι αυτόκλητοι χορηγοί που κατασπαταλούν παράνομα τις συνδρομές των επαγγελματιών».

Aυτό δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντ. Ρόβλιας, αναφερόμενος στις αποφάσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας, να προχωρήσει σε διάφορες πληρωμές για την κατάληψη των διοδίων, από το κίνημα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».
zougla.gr

OΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΨΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ Ή ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ.....

Σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» (20.04.2011) του Πάσχου Mανδραβέλη, με τίτλο «Κίνημα «Δεν πληρώνω» με χορηγούς», γίνεται εκτενής αναφορά σε δαπάνες του Επιμελητηρίου Πιερίας, που αφορούν στην «εκτύπωση διαφόρων εντύπων και πανό για την κατάληψη των διοδίων». Ο αρθρογράφος σε κάποιο σημείο της επιστολής του αναφέρει: «Εδώ όμως πρέπει να τεθούν κάποια ερωτήματα. Πρώτον: πόσο αυθόρμητες είναι οι καταλήψεις «δεν πληρώνω» αφού έχουν και μηχανισμούς χορηγίας και μισθώνουν (έστω με λεφτά άλλων) τις υπηρεσίες επιχειρήσεων να μοιράζουν φυλλάδια; Δεν είναι σε εθελοντική βάση η αντίδραση;».

Γνωρίζουμε λοιπόν στον κ. Mανδραβέλη και σε όλους τους συναδέλφους του, οι οποίοι αναπαρήγαγαν την παραπάνω είδηση, πως θα έπρεπε να γνωρίζουν τα εξής:

Πρώτον: Με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Πιερίας και Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε, την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010, από τις 11π.μ. - τις 3μ.μ. να πραγματοποιηθεί κατάληψη στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατακόρυφη, κατά 40%, αύξηση στην τιμή των διοδίων (από 2 σε 2,80 ευρώ για επιβατικά οχήματα). Τα δύο Επιμελητήρια, για να κάνουν γνωστή τη δράση τους, εξέδωσαν δελτία τύπου και παρήγαγαν ενημερωτικό υλικό, το οποίο τυπώθηκε και διανεμήθηκε από ιδιωτική εταιρεία σε ολόκληρη την Πιερία και στη Θεσσαλονίκη. Η αφίσα που διανεμήθηκε στο Ν. Πιερίας ήταν η παρακάτω:

Σε καμία από τις δράσεις του «Δεν πληρώνουμε», πανελλαδικά(!), δεν έλειπε από τα ενημερωτικά φυλλάδια το γνωστό σήμα του κινήματος κατά των διοδίων. Η κατάληψη των Μαλγάρων της 12.12.2010 οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Πιερίας και Θεσσαλονίκης και οι διοργανωτές διαφοροποιήθηκαν σαφώς από το πανελλαδικό κίνημα, αποφεύγοντας συνειδητά τη χρήση του γνωστού σήματος.

Που αποσκοπεί λοιπόν αυτή η γενίκευση και η ταύτιση του κινήματος με μηχανισμούς χορηγίας;

Δεύτερον: Παρά τις παροτρύνσεις τοπικών εκπροσώπων του κινήματος «Δεν πληρώνουμε», να συμπεριληφθεί το γνωστό σήμα της δράσης, στην αφίσα που θα διένειμαν οι διοργανωτές, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ήταν κάθετα αντίθετος με την παραπάνω πρόταση, διότι πολλές φορές, και στο παρελθόν, είχε εκφράσει τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις του για το κίνημα και την πρακτική άρνησης καταβολής του αντιτίμου των διοδίων. Οι διοργανωτές εκτύπωσαν το παραπάνω έντυπο, ένα πανό με τίτλο «Όχι στο μαρασμό της Πιερίας» και με δικά τους έξοδα, οργάνωσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας της 12.12.2011.

Από που λοιπόν εξάγεται τόσο αβίαστα το συμπέρασμα, πως το κίνημα «Δεν πληρώνουμε» έχει χορηγούς; Επειδή τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης και Πιερίας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν -με το δικό τους τρόπο- για το παράλογο καθεστώς των διοδίων στη χώρα μας, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που τους επέλεξαν;

Ακόμη και ο πιο αδαής, αφελής και απλός παρατηρητής, θα μπορούσε με μια απλή ματιά να διαπιστώσει, πως η παραπάνω δράση των Επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης και Πιερίας δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα κατά των διοδίων «Δεν Πληρώνουμε» και διαφοροποιείται σαφώς από αυτό, αποφεύγοντας συνειδητά τη χρήση του γνωστού σήματος.

Γιατί λοιπόν αυτή η γενίκευση; Ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός αυτού του δημοσιεύματος;

Αν πράγματι το παιχνίδι των κρυμμένων …χορηγών είναι τόσο γοητευτικό, τότε ας ψάξουν κάποιοι κάπου αλλού και όχι στις τάξεις του «Δεν πληρώνουμε». Μια καλή πρόταση θα ήταν π.χ. τα ταμεία κάποιων κομμάτων, τα οποία αποδεδειγμένα πλέον, έχουν και μηχανισμούς χορηγίας και μισθώνουν με το αζημίωτο.

Θεωρούμε, πως η απρόσκοπτη ταύτιση του ανεξάρτητου κινήματος πολιτών με «μηχανισμούς χορηγίας και μισθώσεις», είναι ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και στην καλύτερη περίπτωση, οφείλεται στην επιπολαιότητα του αρθρογράφου και των συναδέλφων του που μετέφεραν και αναπαρήγαγαν μια αδιασταύρωτη είδηση.

Θεωρούμε, πως ως ελάχιστο ίχνος σεβασμού απέναντι σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, που επέλεξε αυτό τον τρόπο να αγωνιστεί για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της πατρίδας του, οφείλετε μια έντιμη διάψευση και ειλικρινή παραδοχή ενός λάθους.

Καλή Ανάσταση!
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
[email protected] & www.otoposmou.gr

http://toaftonoito.blogspot.com/2011/04/o_21.html

Y.Γ Θα το αναρτήσει η "Καθημερινή" στην φυλλάδα της???Μπαααααα!!!!
Πάει και αυτό.....NEXT????

Last edited:

Καθώς εγώ το παρακολουθώ και ενημερώνομαι από το τοπικό κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο Βόλο, σας παραθέτω το κείμενο από το τελευταίο email που έχω λάβει:

Σας στέλνω τις τελευταίες ειδήσεις που αφορούν τις σχέσεις ορισμένων κινήσεων με το κράτος και τα διάφορα νομικά του πρόσωπα.

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) δεν διατηρούν καμία σχέση ούτε με βουλευτές, περιφερειάρχες, διάφορους θεσμούς όπως τα ΤΕΕ και η μόνη χρηματοδότηση προέρχεται από τη τσέπη των αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος μας.
Όποιος συμμετέχει στις συνελεύσεις μας το γνωρίζει πολύ καλά.
Ο αστικός βέβαια τύπος χτυπάει το κίνημα συνολικά χωρίς καμιά διάκριση για να το απαξιώσει και να το καταστήσει ανυπόληπτο.

Ευτυχώς, έγκαιρα,έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας από όλες αυτές τις κινήσεις που στεγάζονται σε διάφορα ΤΕΕ.
Καλό θα ήταν και όλοι οι έντιμοι αγωνιστές/στριες να διαχωρίσουν τη θέση τους από όλες αυτές τις κινήσεις που σε τελευταία ανάλυση με την πρακτική τους θα θάψουν το κίνημα.

Δεν πληρώνουμε την κρίση τους, αλλά πληρώνουμε τις βενζίνες μας, το φαγητό μας, τα φυλλάδιά μας, τα πανώ μας από τη τσέπη μας.

Γιάννης Χατζηγιάννης
Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας
www.oxidiodia.gr

Κατά τη γνώμη μου, η προβολή της είδησης αυτού του Τιμολογίου, που έλαβε μεγαλύτερη δημοσιότητα από τα τελευταία σκάνδαλα, είναι άστοχη και ανόητη.
Ίσως θα έπρεπε να επαινεθεί ένα επιμελητήριο που ξόδεψε και μια φορά λεφτά για λόγο που εξυπηρετεί το σκοπό τη ύπαρξής του.
Αλλά έγινε καθεστώς η ύπαρξη Επιμελητηρίων που υπάρχουν απλά για να χαρατσώνουν την κάθε τοπική αγορά και να χρηματοδοτούν έτσι κάποια τοπικά κομματόσκυλα που δεν αρκούνται σε ένα απλό διορισμό στο Δημόσιο...
Έτσι ο κάθε γραφέας σε "έγκυρες" φυλλάδες όταν ξεμείνει από δήθεν επιχειρήματα κατά του κινήματος Δεν Πληρώνω, επιστρατεύει την τακτική της λάσπης...

Μέρες που είναι έπρεπε να χτυπηθεί το κίνημα.Να έχουν να ασχολούνται με το ''σκάνδαλο'' και να μην κλείσουν (ανοίξουν) τίποτε διόδια τέτοιες άγιες (εισπρακτικά) μέρες.Άσε που και οι πολίτες ''των 8:00'' θα τους έκραζαν ότι κοροϊδεύουν και τρώνε μίζες,αντί να ακολουθήσει στο σήκωμα των μπαρών.

επεστρεψα απο την πασχαλιατικη εξορμηση , σηκωνοντας, 11 μπαρουλες (μονο μαλγαρα πληρωσα στο κατεβασμα, στην επιστροφη πηγα απο κυμινα λογω του απιστευτου μποτιλιρισμτος (πανω απο 5χλμ). Συμπερασμα? Δυστυχως το κινημα εχει ξεφουσκωσει απιστευτα. Ειναι ζητημα αν ειδα εναν ακομα να μην πληρωνει!!! Κριμα. Τα κεφαλια μεσα και η προβατοποιηση καλα κρατει...

Αυξημένη ήταν η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα έως νωρίς το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, καθώς επέστρεφαν στη «βάση» τους πολλοί από τους εκδρομείς.

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» σήκωσε επί τουλάχιστον τρεις ώρες, το απόγευμα, τις μπάρες στα διόδια τόσο των Αφιδνών, όσο και του Καλαμακίου, επιστρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Eγώ πάντως έχω προχωρήσει ένα στάδιο παρα πέρα το να σηκώνω τη μπάρα...(επι το πλείστων λόγω βαρεμάρας...)..ξεκινάω μαζί με τον μπροστινό που συνήθως πληρώνει..:Banane0:

Είχα να ταξιδέψω καιρό πρός βόρεια Ελλάδα..
Σε πρόσφατο ταξίδι μου προς Βουλγαρία αυτό που ενόχλησε περισσότερο δεν είναι ότι έπρεπε να πληρώσω καμιά 10αριά διόδια για 500 χιλιόμετρα δρόμου(νομίζω ότι αποτελεί σχετικό ρεκόρ παγκοσμίως..)
άλλα το γεγονός ότι ενώ βιαζόμουν και ούτε καφέ δεν σταμάτησα να πάρω...ήμουν αναγκασμένος να διακόπτω το ταξίδι μου κάθε 20 λεπτά και να περιμένω σε ουρά..:furious3:
Δεν είναι δυνατόν να χρειάζομαι για Αθήνα -Θεσσαλονίκη περισσότερα χρήματα για διόδια παρά για καύσιμα.

Εγω διόδια πάντως δεν ξαναπληρώνω ακόμη και στον άρειο πάγο να με τραβήξουνε...
Τέλος,αρκετά έχω πληρώσει,φτάνει

Εγω διόδια πάντως δεν ξαναπληρώνω ακόμη και στον άρειο πάγο να με τραβήξουνε...
Τέλος,αρκετά έχω πληρώσει,φτάνει

σωστος

Eγώ πάντως έχω προχωρήσει ένα στάδιο παρα πέρα το να σηκώνω τη μπάρα...(επι το πλείστων λόγω βαρεμάρας...)..ξεκινάω μαζί με τον μπροστινό που συνήθως πληρώνει..:Banane0:

+1 Ακριβώς έτσι.

+1 Στην Ελλάδα συμφωνώ και εγώ, έτσι είναι...

Δεν πα να με καταδικάσουν 1000 δικαστήρια εμένα στα τέτοια μου...Στην Ελλάδα δεν ζούμε?

Σημασία έχει να κάνεις αυτό που γουστάρεις, τώρα το τι λέει ο νόμος το έχουμε γραμμένο...

Δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε gordona. Επειδή οι περισσότεροι σκεφτόμαστε έτσι για αυτό δεν πάμε μπροστά...
Και όχι δεν κάνω οτι γουστάρω στα διόδια...
Αυτοί κάνουν οτι γουστάρουν για να τα πάρουν..και δεν ανεχομαι να με κοροιδεύουν.
Αν τα χρήματα τα έπαιρνε το ΤΕΟ όπως στα Μάλγαρα θα τα πλήρωνα πολύ ευχαρίστως.

Καλώς τον. Είχαμε ανησυχήσει ρε παιδί μου